Az elhunyt Kutasi Róbertre vallottak a bundaperben - lapszemle

Feltöltve: 2015, március 21 - 14:01 Frissítve: 2015, március 21 - 14:01

A Blikk bundaperről készült beszámolójában azt írja, hogy Kutasi Róbert mindenről tudott, sőt volt, hogy ő adott utasítást: csapata veszítsen el egy-egy mérkőzést – ezt vallották a REAC futballistái a bundaper "rákospalotai ágának" pénteki tárgyalásnapján a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

A focicsapat klubigazgatója 2012. március 1-én vetette a mélybe magát egy toronyház tizenhatodik emeletéről, búcsúlevele szerint nem bírta elviselni, hogy szeretett egyesülete játékosai bundáztak, pedig egész életében a csalás ellen küzdött.

„Amiért harcoltam, mind semmivé vált, abban a klubban gyűrt maga alá a mocsok, amelyért dolgoztam” – írta utolsó üzenetében Kutasi.

Egykori alkalmazottai szerint a sportvezető nem volt ártatlan. Cs. Gergő (33), E. Károly (43), és K. Vince (33) is arra utalt írásos vallomásában, hogy a korábbi Kutasi tudott a bundameccsekről. K. Vince szerint a 2008. februári Honvéd-REAC (5-0) Ligakupa-találkozó előtt a vezető az öltözőben kijelentette, 100 ezer forint jár a focistáknak, ha veszítenek, az összeget ő adta át az érintetteknek másnap az irodájában.

E. Károly szerint Kutasi a 2009. májusi REAC-MTK (0-4) meccs előtt is felvetette a vereség lehetőségét, amiért a középpályás 300 ezer forintnyi eurót kapott, ám Cs. Gergővel és K. Vincével osztoznia kellett.

„Ő hívott a REAC-hoz, ám kiszolgáltatott helyzetbe hozta a szerény javadalmazású játékosokat, akik nem kapták meg a prémiumukat, csak ha a következő szezonra is aláírtak – vallotta Cs. Gergő. – A szakmába is beleszólt, volt, hogy egy órával a mérkőzés előtt változott az a felállás és taktika.” (Fotó: Blikk /Fuszek Gábor

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON