"Miriuta Laci nagy motivátor", két meccsből hat pont kell az ETO-nak - ezt várják az edzők

Feltöltve: 2015, április 4 - 10:54 Frissítve: 2015, április 4 - 10:58

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának szombati mérkőzései előtt nyilatkoztak a főszereplők.


GYŐRI ETO – KECSKEMÉT, 14 óra

Miriuta László (Győri ETO ): – A kialakult helyzet ellenére nem mondtunk le arról, hogy előre lépjünk a tabellán, ehhez a következő két hazai mérkőzésünkön itthon kell tartani a bajnoki pontokat. Számomra nagyon fontos, hogy látom a srácokon: rendesen elvégzik a rájuk bízott munkát, így szeretném, ha a Dunaújvárosban mutatott eredményes szereplést meg tudnánk ismételni. Egy csapat életében mindig fontosak a győzelmek, nekünk most ez duplán számít, hiszen ezek a sikerek adhatnak apró örömöt szurkolóinknak illetve a klub dolgozóinak ahhoz, hogy a hétköznapokon is bizakodóbbak legyenek. Többször elmondtam, most sem gondolom másképp: nekünk csak a sport számít, mi megpróbálunk csak ezzel foglalkozni, remélem, a 90 perc során ki tudunk zárni mindent, és mindenkinek sikerül csak a focira koncentrálni. Ellenfelünk jó passzban van, és a sikerélmény nyilván még stabilabbá tette őket, de képesek lehetünk arra, hogy feltörjük a védelmüket és megszerezzük a győzelmet. (eto.hu)

Bekő Balázs (Kecskemét): – Miriuta Laci nagy motivátor, játékosként is komoly belső plusszal rendelkezett, ezt akkor a csapattársainak, most a játékosainak adja át. Biztos, hogy egy nagyon határozott és agresszív Győrrel fogunk találkozni. Talán nem tévedek azzal, hogy nekik otthon a győzelem az elfogadható eredmény, mi ebből indulunk ki. Nyilván nem fogjuk feladni a támadás lehetőségét, de most is arra az erényünkre kell építenünk, ami eddig jellemző volt ránk, nevezetesen a fegyelmezett játékra. Együtt érzünk a győri játékosokkal és a klubbal, hiszen ez egy áldatlan állapot, ilyen helyzetbe jobb, ha soha nem kerül az ember, de futballmérkőzés lesz, ami a pályán fog eldőlni, ez így helyes. (kecskemetite.hu)

PMFC-MATIAS – DEBRECEN, 16 óra

Robert Jarni (Pécs): –Tisztában vagyunk azzal, hogy a következő periódusban kemény ellenfelek várnak ránk. Különösebben azonban nem tartunk senkitől, a játékosok készen állnak. Sőt, az erősebb csapatok ellen talán még jobban is tudunk futballozni. Saját pályafutásom alapján mondom, sokkal nagyobb motivációval lehet erős együttesek ellen játszani. Persze minden a pályán dől el, de aki a PMFC ellen akár egy pontot is rabolni szeretne, annak nagyon keményen meg kell érte szenvednie. Erre készülhet a Debrecen is! (bama.hu)

Kondás Elemér (Debrecen): – Többször hangsúlyoztam már: minden mérkőzésünk nehéz, a Pécs elleni is az lesz. Pécsen egyébként sem könnyű játszani, mindig szoros meccseket vívunk velük. Amikor legutóbb sikerült ott nyernünk, akkor is 0-2-ről fordítottunk 3-2-re. Jól kezdte egyébként a PMFC a tavaszi szezont, hét pontot gyűjtött eddig, csak úgy, mint mi. Úgy gondolom, a Pécs az őszi eredményeinek köszönheti, hogy jelenleg a tabella 14. helyen áll a bajnokságban, igaz a teljesítményét nem tükrözi a begyűjtött pontjai száma. Valamilyen oknál fogva nem úgy jöttek nekik az eredmények, ahogyan azt eltervezték. Télen kicsit átalakult a keretük, ráadásul új edzőjük is van, ami mindig más impulzust ad egy csapatnak. Dinamikus, lendületes futballt játszanak. A pályájuk talaja nincs a legjobb állapotban, de igyekszünk majd alkalmazkodni a körülményekhez. Nem lesz egyszerű mérkőzés, viszont nagy szükségünk van a pontokra, így egyértelmű, hogy győzni szeretnénk. Reméljük, hogy három ponttal térünk haza, ami nagyon fontos lenne a céljaink elérése érdekében. (dvsc.hu)


DUNAÚJVÁROS – NYÍREGYHÁZA, 18.30

Artner Tamás (Dunaújváros): – A mai első osztályban nagyon nehéz mérkőzést nyerni, hiszen az edzők nagyon felkészültek, akik jól ismerik egymást. Ez a csapat azonban képes a győzelemre! A Nyíregyháza ellen így csak a győzelemmel lennénk elégedettek. Ez nem lesz egyszerű, hiszen ellenfelünk nagyon jól összerakott csapat egy olyan edzővel, aki kitűnően tudja őket motiválni, fanatizálni. Ezt alátámasztja az is, hogy a téli átigazolások alatt a Nyíregyháza erősített a legjobban. A keretünk tagjai közül többen apróbb sérülésekkel bajlódnak, akik közül Wolfera még nem számíthatunk, ami nagy baj, hiszen ő nagyon fontos láncszeme a csapatnak. Ami viszont örömteli, hogy Eppel Márton nagyon jól mozgott a héten, és Vaskó Tamás biztosan ott lesz a csapatban. Az eddigiekhez képest változtatni fogunk a taktikán, hiszen gólra törően, de mégis biztonságosan kell játszanunk. (dpase.hu)

Balogh László, (a Nyíregyháza pályaedzője): – A Mezőkövesd elleni mérkőzéssel visszazökkentünk a régi kerékvágásba, nagyon jó hatással volt a játékosokra, ez a szerdai edzésen is látszott. Bizakodva várjuk a szombati találkozót, tudjuk, hogy mindkét együttes számára óriási jelentősége van. Igyekeztünk feltérképezni ellenfelünket, de mivel új vezetőedző érkezett, így több a szokásosnál a bizonytalansági tényező, elképzelhető, hogy más szerkezetben játszanak majd, mint korábban. De bízunk magunkban, a képességeinkben és abban a küzdőszellemben, mely eddig eredményessé tett minket. (nyiregyhazaspartacus.hu)


MTK – LOMBARD PÁPA, 18.30

Vass Ádám, (az MTK játékosa): – Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz mérkőzés lesz. Nincs könnyű mérkőzés, a Lombard Pápa, vagy a Dunaújváros ellen sincs könnyebb dolgunk, mint mondjuk a Videoton ellen. Nehéz dolgunk lesz, ha fel akarjuk törni ezt a masszív védelmet, de úgy gondolom, hogy a mi játékunkkal előbb-utóbb ez sikerülni fog. (Facebook.com/MTKBudapest)

Lengyel Ferenc (Lombard Pápa): – Az MTK együttesében sok technikás játékos található, nagyon gyorsan játsszák meg a labdákat és futógyorsaságban is erősek, jól kontráznak, így lesz gondunk elég. Persze mindenre van ellenszer, így készülünk mi is kék-fehérek ellen, szeretnénk őket párharcokra kényszeríteni és odafigyelünk majd a pontrúgásokra is. Nyerni szeretnénk a Hidegkúti-stadionban, ám számunkra a döntetlen is jó eredménynek számítana. (Pápa és Vidéke közéleti hetilap / lombardfcpapa.hu)


DIÓSGYŐR – MVM PAKS 18.30

Szivics Tomiszláv(Diósgyőr): – Sok mindent kipróbáltunk, láttuk, mi az, ami nem működik. Ezeken dolgoztunk, bízunk abban, hogy most szombaton már eredménye is lesz a munkánknak. Olyan csapat érkezik, amelyik az egész szezonban jó futballt produkál, egy játszó csapat. Az elmúlt két alkalommal megvertek minket, úgy gondolom, most eljött a visszavágó ideje. (minap.hu / dvtk.eu)

Csertői Aurél (Paks): – A hazai bajnokság egyik legjobb csapatához látogatunk vendégségbe. Jó játékosok, jó futball, és támadó felfogás jellemzi a Diósgyőrt, mondom ezt annak ellenére, hogy tavasszal még nem sikerült nyerniük. Ez azonban ne tévesszen meg senkit sem, mivel szinte mindegyik meccsen megvolt rá az esélyük. Azt sem lehet újdonság senki számára sem, hogy remek szurkolótáboruk van, és az ő segítségük sokat számíthat hazai környezetben. Tisztes helytállást, és tisztességes játékot várok el magunktól, valamint azt, hogy a korábban elmondottak alapján, a bravúr kategóriába tartozó győzelemért mindent megtegyenek a játékosok. Ismét vannak hiányzóink, Kulcsár piros, míg Kecskés öt sárga lap miatt nem lehet ott a pályán. (paksifc.hu) (Fotó: eto.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON