Bebeto: Mátyus majomnak nevezett - az edző perrel fenyeget

Feltöltve: 2015, április 21 - 15:37 Frissítve: 2015, április 21 - 18:00

Mátyus János, a Nyíregyháza vezetőedzője a Kecskemét elleni bajnoki után majomnak nevezte az ellenfél busznál várakozó csatárát, Bebetót - állítja a támadó. A szenegáli légiós igen feldúltan, indulatosan mesélt a csakfoci.hu-nak a történtekről, mondván ha ő mindenkinek megadja a kellő tiszteletet, akkor ezt fordítva is elvárja, itt viszont egyértelmű rasszizmusról volt szó. Hozzátette, ha az utcán valaki odamenne hozzá, és lemajmozná, biztosan nekimenne az illetőnek. Megkeresésünkre Mátyus megdöbbent, határozottan visszautasította a rasszista vádakat, és azt sem zárta ki, hogy jogi útra tereli az ügyet.

A hajrában mentett pontot (1-1) pénteken a Nyíregyháza hazai pályán a Kecskemét ellen. Az egyenlítést követően a vendégek csatára, Bebeto nem sietett túlzottan, amikor edzője lecserélte, ez pedig nem nagyon tetszett a Szparit irányító Mátyus Jánosnak. A televíziós felvételek tanúsága szerint a tréner hangosan üvöltött a KTE légiósával, de azt nem lehetett leolvasni a szájáról, hogy mit mondott neki.

Nem egy egyszerű szóváltásról volt szó, erről árulkodnak Bebeto szavai. A labdarúgó még napokkal az eset után is érezhetően feldúltan, zaklatottan mesélt a csakfoci.hu-nak az esetről, amely – mint elmondta – a mérkőzés után is folytatódott.

– Amikor mentem lefelé, az ellenfél edzője elég csúnya dolgokat vágott a fejemhez. Hogy menjek haza, nem kellene itt lennem, nem vagyok én itt otthon, meg hasonlókat. Az egész aztán a meccs után folytatódott. Amikor kint álltunk a busznál, angolul majomnak nevezett, amit egyszerűen nem tudok elfogadni. Ez rasszizmus. Nem vagyok bűnöző, teszem a dolgomat tisztességgel, tisztelem az ellenfeleimet, és én is elvárom, hogy tiszteljenek engem a bőröm színétől függetlenül. Elfogadhatatlan, hogy majomnak neveznek. Nagyon fájnak ezek a dolgok, és ha valaki az utcán majmozna le, biztosan azonnal nekimennék. Nem félek én senkitől. Nem egy szurkoló csinálta ezt, hanem egy edző, akinek példát kellene mutatnia a játékosoknak, ráadásul neki is van két színesbőrű játékosa Seydi és Abdouraman személyében – fogalmazott.

Bebeto 9 góllal csapata legeredményesebb játékosa ebben a szezonban. Mint elmondta, el tudja fogadni, hogy a futballban néha azért megy a szócsata egy mérkőzés szereplői között, de ilyen formában ezt nem tolerálja.

Természetesen az üggyel kapcsolatban megkerestük Mátyus Jánost is, aki megdöbbent, amikor megtudta, hogy Bebeto mivel vádolja.

– Nem találok szavakat… Azt szeretném leszögezni, hogy Bebetót nagyon jó csatárnak tartom, azon légiósok közé tartozik, akik emelik az NB I színvonalát, de határozottan visszautasítom a rasszista vádjait. Azt nem tagadom, hogy valóban volt köztünk összetűzés. A lecserélésénél szóltam az egyik bírónak, hogy sürgesse meg a játékost, mert túl lassan sétált le, erre Bebeto beszólt nekem, amire persze reagáltam, de nem küldtem őt haza, semmi olyat nem mondtam, amivel vádol. A busznál valóban újra összefutottunk, Novák Csanádot kerestem, amikor Bebeto újra beszólt, hogy mit nézem őt. Tény, hogy visszaszóltam, de a majom szó egészen biztosan nem hagyta el a számat. Nem tudom, hogy Bebeto miért vádol ilyenekkel. Ha fenntartja a véleményét, akkor becsületsértésért a bírósághoz fordulok. Azt azért szeretném hozzátenni, hogy furcsa egy olyan embert rasszistának titulálni, akinek a volt felesége, a gyermekei édesanyja arab, a jelenlegi párja pedig kínai. Ráadásul a csapatomban két színesbőrű játékos is futballozik, akikkel kitűnő a viszonyom. (Fotó: kecskemetite.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON