Csak az Újpest mondott nemet az ETO megmentésére - 4 csapat aggódhat a licencért - MNO

Feltöltve: 2015, április 29 - 11:30 Frissítve: 2015, április 29 - 14:01

Valószínűleg csökkentik az NB I létszámát a több klubnál tapasztalható gondok miatt, ehhez viszont módosítani kellene utólag a versenykiírást - írja a Magyar Nemzet, amely szerint az ETO és a Pápa mellett Pécsen és Kecskeméten is rezeg a léc. A cikk kitér arra is, hogy egyedül a nemrégiben megmentett Újpest nem támogatta azt, hogy a Győri ETO köztartozásának rendezésében a többi csapat segítsen. A szerencsejátékból származó bevételekből átlagosan évi félmilliárd forintra számíthatnak a klubok.

A Magyar Nemzet cikke szerint közel sem biztos, hogy 16 csapattal rajtol el az OTP Bank Liga következő kiírása, az MLSZ ugyanis azt tervezi, hogy 14-re csökkenti a létszámot. Ehhez módosítani kellene utólag a versenykiírást, a klubok ugyanakkor biztos veszik, hogy az elképzelés megvalósul – írja a lap.

Az írás szerint a lépésre azért volt szükség, mert a Győri ETO mellett más csapatok is akadnak, amelyek másodfokon sem biztos, hogy kapnak licencet – a Lombard Pápa mellett a Pécs és a Kecskemét esetében is rezeg a léc. (Sallói István, a KTE klubigazgatója nyilatkozatában jelezte, rendezni fogják a tartozásaikat a határidőig.)

A Magyar Nemzet cikke kitér arra is, hogy elbukhat az MLSZ azon elképzelése, amely szerint a többi klub "dobná" össze az ETO köztartozásához szükséges összeget, mivel a többi 15 egyesület nem támogatja ezt egyhangúan. Konkrétan egy ágál ellene, méghozzá az az Újpest, amelyet néhány hónappal ezelőtt egy jogi kiskapu tartott életben.

A lap úgy tudja, hogy komoly összegekkel kalkulálhatnak a klubok a várva várt szerencsejátékból származó bevételekből, az összeg átlagban elérheti a félmilliárd forintot is. Korábban már írtunk arról, hogy az MLSZ az említett extra bevételekből a fiatal játékosok szerepeltetését is ösztönözné. Cikkünk itt olvasható! (Fotó: pmfc.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON