Átigazolások, 2015 tél

Feltöltve: 2015, március 5 - 09:13 Frissítve: 2015, május 5 - 09:15

Átigazolási hírek, 2015 tél.


Március 7.:

Külföld: A Győrből ismerős két észt játékos közül Tarmo Kink a skót Invernesshez, Jarmo Ahjupera pedig hazájába, a Tulevik Viljandihoz került.


Március 6.:

Légiósok: "A klubbal márciusban tárgyalunk, akkor kiderül, hogy távozás lesz-e a vége, vagy hosszú távú szerződésben állapodunk meg az oroszokkal" - Vörösbaranyi József, Dzsudzsák Balázs menedzsere a Dinamo Moszkvával folyó tárgyalásokról a Digi Sportnak. Az ügynök szerint Ázsia mellett Törökország, de reményeik szerint akár egy komolyabb, nyugat-európai bajnokság is szóba jöhet célállomásként.


Március 4.:

Légiósok: Stieber Zoltán elmondta, hosszabb távra tervez Hamburgban. (mno.hu)


Március 3.:

Kaposvár: Prukner László harmadszor is a Kaposvár vezetőedzője lehet, új játékosok is érkeztek.

Légiósok: Dzsudzsák Balázs célja a Bundesliga, de akár Kínában vagy Katarban is kiköthet.


Március 2.:

Szolnok: Mihályi Márkot, a Szolnoki MÁV Utánpótlás FC 13 éves játékosát meghívta az Arsenal futballakadémája az Ágyúsok görögországi utánpótlás-edzőtáborába. "(...)Egy olyan adatbázisba kerültünk, melyeket az elkövetkezendőkben szakemberek fognak kielemezni (...) A tábor végén annyit mondtak, hogy az ott tapasztaltakat építsen be az itteni játékomba. Ők pedig jelentkezni fognak értem, de hogy mikor, azt nem árulták el. Még az is lehet, hogy újra megfigyelők jönnek majd Magyarországra" - mesélte a magyar tini. (szoljon.hu)


Március 1.:

Újpest: A lilák nyáron érkezett tehetséges, U20-as válogatott középpályása, Holdampf Gergő Sopronba került kölcsönbe. Berat Ahmeti nem távozott végül a liláktól, de az U21-as csapathoz került.

Kecskemét:: Mégsem lesz a Kecskemété a Loki védője.


Február 28.:

Haladás: Szentes Lázár a Diósgyőr elleni meccs után az MTVA kamerái előtt elmondta, úgy számol, hogy a jövő héten már a legutóbb Kolozsváron szerepelt Davide Petruccit is szerepeltetheti.

Kecskemét: Hiába igazolták le Nagy Zoltánt, a futballista nem léphet pályára tavasszal a szabályok értelmében.

Légiósok: Dzsudzsák Balázst ügynöke egy olasz lapnak elmondta, hogy a szélsőt 10 millió euró alatti összegért nem engedi el a Dinamo Moszkva.

Légiósok: Huszti Szabolcsnak csak a Bayern vagy a Dortmund tudna olyan ajánlatot tenni anyagilag, ami versenyképes a kínai fizetésével, így a Bundesligába való visszatérésnek nincsen realitása. Erről ügynöke beszélt a Digi Sport stúdiójában.

Kecskemét: George Menougong ügyének végére még nem került pont, de ez napok kérdése. (kecskemetite.hu)

Haladás: Davide Petrucci ügye még nem rendeződött, így az olasz nem játszhat a Diósgyőr ellen. (haladas.hu)

Nyíregyháza: Szerződtették a Kispestről távozott Karacs Pétert. "Folyamatosan tárgyalunk további magyar tehetségekkel, akik közül nyáron néhánynak szerződést is kínálunk" - tette hozzá Brekk János szakmai igazgató. (nyiregyhazaspartacus.hu)


Február 27.:

Lombard Pápa: Szeretném elmondani, hogy szlovák középpályásunk, Marián Sluka marad a Lombard Pápánál és tavasszal is nálunk folytatja a pályafutását - nyilatkozta a korábban a távozás szélén álló játékos jövőjéről Szemán György, a pápaiak klubigazgatója. (lombardfcpapa.hu)

Lombard Pápa: Fél év után szerződést bontottak Olasz Dénessel. A 26 éves támadó nyáron érkezett kölcsönben a Mezőkövesdtől. (Nemzeti Sport Online)

Videoton: Rutinos holland védőt igazoltak.


Február 26.:

Kecskemét: "Nem láttuk igazán azt, hogy sokat kellene igazolni, csak cserék voltak a keretben. Varga Robi hazament, kérte, hogy engedjük el. Voltak nagyon jó időszakai, ezért méltányoltuk a kérését. Neki ott a család, ott építkezik. Helyette jött egy középső védő, aki ma Magyarországon az egyik legjobb szerintem a posztján. Hozzáállása, intelligenciája, csapatba való beilleszkedése is ezt mondatja velem. A középpályára jött Radoja, aki szintén ez a habitus. Igyekeztünk a lehetőségek és az egység szempontjából legjobbat választani. A másfél év alatt kialakult csapategységet nem akartuk, és a jövőben sem akarjuk megfertőzni. Mindenki akar, a sikertelen időszakban összekovácsolódott a társaság, és akkor is tették a dolgukat, amikor nem volt a legkönnyebb a helyzet. Nem voltak villongások. Balázs Zsoltnak fél év volt hátra a szerződéséből, neki ez volt a legjobb ősze. Volt, amikor nagyon keveset játszott, vagy nem találták a helyét, ezt Bekő Balázs nagyon jól megoldotta. Ha valakinek fél éve van hátra, és el akar menni nyáron, akkor egészségesebb, ha üzleti szempontokat is figyelembe véve elengedjük" - mondta a keret téli változásairól Rózsa Pál tulajdonos a klub szurkolói ankétján. George Menougong a KTE játékosának tekinthető. (kecskemetite.hu)

Balmazújváros: Ante Batarelo személyében horvát középpályás érkezett. (balmazfoci.hu)

Újpest: A kölcsönben Belgiumban szereplő Darwin Andradét végleg megszerezné a Standard Liége.

Pécs: Hiába derült már ki jó ideje, hogy Pölöskey Péterre és Mohl Dávidra nem tart igényt a PMFC, egyik játékos sem talált magának csapatot a téli szünetben. A helyzet a következőképp fest: Mohl és Pölöskey marad a PMFC nyakán, hiszen élő szerződésük van, s meló nélkül kapják a jussukat. (bama.hu)

Lombard Pápa: " Szerettem volna külföldön folytatni, volt is érdeklődő egy cseh csapat, illetve az orosz Torpedo Moszkva révén. Ám tárgyalásig nem jutottunk el, a győri klub pedig kérte, amíg el nem dől a sorsom, addig ne nyilatkozzak. Mivel nem szerettem volna lekötni magam több évre, így végül a Pápával egyeztem meg erre a szezonra" - mondta Völgyi Dániel a delmagyar.hu-nak.

FTC: A 29 éves Gyenes Dávid a BLSZ I-es Unione-ban folytatja pályafutását. A kapus a Ferencvárosban kezdte serdülő éveit, de félév után a Budapest Honvédhoz került. Felnőtt pályafutása jól indult, 2009-ben a Honvéd második csapatától az NB II-es Vecséshez igazolt, és a 2010/2011-es szezonban a Keleti csoport legjobb kapusának választották meg. A Ferencváros 2011-ben Détári Lajos edzősége idején igazolta le, de az NB1-es csapat kapuját mindössze csak háromszor védhette, többnyire harmadik számú kapusként számoltak vele. (pestifoci.hu)

KTE: A BLSZ II-t százszázalékos teljesítménnyel vezető Internationale CDF SE a tavaszi rajt előtt tovább erősödött! Két NB I-es csapatból is igazoltak. A 27 éves Christian Ebala a Kecskeméttől érkezett az Interbe, korábban volt a Diósgyőr és az Újpest játékosa is. A csapat másik érkezője kevésbé ismert, a 24 éves Odia Henry Etiosa a Honvéd labdarúgója volt, és a 2012/13-as évad során háromszor lépett pályára a magyar első osztályban. (pestifoci.hu)

Haladás: A legutóbb Kolozsváron futballozó egykori Manchester United-játékos, az olasz Davide Petrucci papírjai még mindig nem érkeztek meg, tehát valószínűsíthető, hogy nem léphet pályára hétvégén a Diósgyőr elleni hazai bajnokin. Tárgyalásban voltak egy Juventusban szereplő balhátvéddel is, és a két klub között egy üzleti kapcsolat jöhet létre, melynek értelmében a Juve labdarúgói kölcsönben, a játéklehetőség miatt érkeznének Szombathelyre. A klub szerződést hosszabbított Fehér Zoltánnal. A rutinos védő két éves kontraktust írt alá. A Haladás több labdarúgójával is hosszabbítanának, Iszlai Bence csütörtökön fog választ adni, míg Rózsa Dániel kedden mond konkrétumot. (haladasfc.hu)


Február 25.:

Újpest: A szabadon igazolható státuszú Aaron Addo szerdán csatlakozott az Újpest FC keretéhez, miután aláírta 2015. december 31-ig érvényes szerződését. A ghánai védő a 20-as számú mezt fogja viselni a tavaszi szezonban. (ujpestfc.hu)

Haladás: Nagy Olivér tavasszal a román Ceahlaul Piatra Neamt együttesében szerepel kölcsönben. Kamil Kopúnek szerződését felbontják. (haladas.hu)

Szigetszentmiklós: Benkő Krisztián Pápáról, Sós Márkó Gyirmótról érkezett, de csatlakozott a kerethez a támadó szekcióban bevethető Weitner Ádám is. (sztkfutball.hu)

Haladás: Nagy és Kopúnek a román elsőosztályú Ceahlul Piatra Neamt együttesében szerepel próbajátékon. (haladas.hu)

Paks: Rodenbücher István szerződése két és fél évre szól. (paksifc.hu)

Nyíregyháza: A Szpariban az Ibrány ellen lehetőséget kapott a szabadon igazolható debreceni Karacs Péter is. (szon.hu)

Ajka: A legutóbb Veszprémben szerepelt Császár Attila érkezett a védelembe az utolsó pillanatban. (veol.hu)

Haladás: A zöld-fehérekkel tréningező Davide Petrucci (CFR Cluj) ügye függőben van, az olasz középpályás arra vár, hogy a Román Labdarúgó Szövetség felbontsa kolozsvári szerződését, és szabadon igazolhatóvá váljon. (haladas.hu)

Győri ETO: Medgyes Sinan kölcsönben a bősi Russel Gabcíkovónál folytatja pályafutását. A téli átigazolási szezonban szabadlistára helyezett futballisták közül már csak Milos Kocic és Lazar Stanisic jövője kérdéses. (kisalfold.hu)

MTK: "Vass Patrik öt éves volt, amikor rátaláltam. A Sándor Károly Labdarúgó Akadémián pallérozódott, és sokat tettünk azért – Garami Józsi bácsival –, hogy eljusson oda, ahol most tart. Miután a posztján játszik Kanta József, így a mester több helyen is kipróbálta, de nem lett állandó csapattag. A nyáron lejáró szerződése kapcsán időben elkezdtünk tárgyalni vele, korrekt ajánlatot tettünk neki, és ezt ő is elismerte. A dolgok úgy alakultak, hogy mindkét fél jobbnak látta, ha Patrik – kölcsönben – fél évre a Vasashoz kerül, hiszen így folyamatosan játékban lehet. Júniusban visszatérünk a jövőjével kapcsolatos tárgyalásokra. Nyitva áll az ajtó előtte, ha akarja, akkor természetesen az MTK-ban folytathatja, de ha jobb ajánlatot kap, akkor elszerződhet" - mondta Domonyai László klubigazgató a klub szurkolói ankétján. (mtkbudapest.hu)


Február 24.:

Újbuda:: A korábbi újpesti és pápai játékos, Horváth Richard Újbudára szerződött fél évre.

Dunaújváros/Csákvár:: Az NB I-es átigazolási időszak lezárulta előtt a Dunaújváros PASE NB I-es és Csákvár NB II-es labdarúgó csapatai között létrejött megállapodás eredményeként a DPASE belső védője, Burucz Barna fél évig kölcsönben szerepel a Fejér megyei együttesnél. (dpase.hu)

Paks: A Győrből érkezett Lenzsér Bence három és fél évre kötelezte el magát. (paksifc.hu)

Újpest / Siófok: Nagy János a Balaton partjára került kölcsönben. (bfc-siofok.hu)


Február 23.:

MTK/Vasas: A 22 éves Vass Patrik 2015. június 30-ig kölcsönbe érkezik az MTK-tól a Vasas FC-hez. Nyáron lejár a szerződése az MTK-nál, így amennyiben elégedett lesz a szakmai stáb Patrikkal és benne is meg lesz a szándék, akkor akár véglegesen a mi játékosunk lehet. (vasasfutballclub.hu)

Vasas: Az átigazolási időszak utolsó napján - saját kérésére - Hajdú Norberttel közös megegyezéssel szerződést bontottunk, míg Nagy Tamás fél évre a Siófokhoz került kölcsönbe. (vasasfutballclub.hu)

FTC: Jack Tuyp nyáron befejezheti pályafutását.

Lombard Pápa: Völgyi Dániel, a francia-togói nemzetiségű jobbszélső, Euloge Ahodikpe, valamint a szerb csatár, Aleksandar Randelovic is aláírt. (lombardfcpapa.hu)

MTK / DVSC: Ahogyan azt honlapunk hetekkel ezelőtt jelezte, Vadnai Dániel visszatért a kék-fehérekhez.

Győri ETO / Paks: Az atomvárosiak kivásárolták Lenzsér Bencét, az ETO fiatal védőjét. A győriek részesednek a továbbértékesítésből. (eto.hu)

Győri ETO / Lombard Pápa: A győriek hivatalosan bejelentették, hogy Völgyi Dániel fél évre, kölcsönben Pápán folytatja. (eto.hu)

ZTE / Honvéd: A zalaiak a Facebookon adták hírül, hogy megszerezték Daru Bencét, a Honvéd 21 éves csatárát. A játékos 3 és fél évre írt alá .

ZTE: Kocsis Adrián fél évre, kölcsönben a Kozármislenyhez került. (kozarmislenyfc.hu)

MTK / DVSC: A csakfoci.hu által korábban megírtaknak megfelelően jó esély van arra, hogy Vadnai Dániel az utolsó pillanatban a kék-fehérekhez kerüljön, mivel Varga József valószínűleg marad a Lokinál. (Nemzeti Sport Online)

FTC: A transfermarkt.de cikke szerint Benjamin Lauth jövője a lejátszott meccsek számának függvénye.


Február 21.:

Lombard Pápa: A pápaiak Vágsellye ellen 2-0-ra elveszített felkészülési mérkőzésén pályára lépett Völgyi Dániel, akinek féléves kölcsönvételéről megállapodtak a Győri ETO-val. Rajta kívül a hét évvel ezelőtt már a csapatban megforduló francia-togói születésű Ahodipke Euloge-t is teszteli a csapat, valamint a szerb csatár, Aleksandar Randelovicot is a szakmai stáb döntésére vár. (lombardpapa.hu)


Február 20.:

Kaposvár: Annak ellenére, hogy az átigazolásokból kizárták, egy kiskapun keresztül próbál meg 2-3 új játékost szerezni a nehéz anyagi helyzetben lévő NB II-es klub - erről Rajczi Péter beszélt egy pénteki interjúban.


Február 19.:

Kaposvár: "A keret nem végleges, lehetnek még érkezők, távozók. Kapusposztra Bozsó Antal érkezhet, aki Újpest nevelés, s legutóbb a BKV Előre csapatában szerepelt. Ehhez az kell, hogy kapusedzőnk, Házi László az áldását adja" - mondta Tamási Zoltán vezetőedző, aki maga is kötődik a lila-fehérekhez. (sonline.hu)

ZTE: A távozott brazil csatár, Tanque a megye egyes Zalaszentgrótnál köthet ki. (Zalai Hírlap)

Vasas: A 17 éves, U18-as korosztályos magyar válogatott támadó, Murka Benedek pénteken kora délután aláírta 2,5 évre szóló szerződését a Vasas FC-hez. A csatár fiatal kora ellenére már megjárta Olaszországot. (vasasfc.hu)

Győri ETO: Közös megegyezéssel szerződést bontott a Győri ETO FC és Michal Svec, így a cseh válogatott jobbhátvéd így már biztos, hogy nem lép pályára a tavaszi szezonban. A labdarúgó 2012 nyarán érkezett Győrbe, ahol a bajnokcsapat alapemberének számított, és a tavalyi szezonban is sok játéklehetőséget kapott. A két és fél év alatt bajnoki címig, szuperkupa győzelemig és bajnoki ezüstéremig jutott, a téli időszakban azonban szabadlistára került, így nem kellett a felkészülési időszakban Győrben edzenie. (eto.hu)

Győri ETO: "Még nincs minden posztra két játékosunk, mert jobboldali védőben egyedül Brdarovszki van, de Tóth Dávid személyében van egy remek, tizenhat éves utánpótlás-válogatottunk arra a posztra, akinek persze kell még idő. Kell nekünk még egy jobb bekk, a többi poszton úgy érzem, megvagyunk. (...) Próbálunk hozni, de ha lesz, akkor lesz, ha nem, akkor nem. Mindenesetre jó lenne, ha jönne még egy játékos - nyilatkozta Miriuta Vasile vezetőedző. (rangado.hu)


Február 18.:

Kaposvár: Az újpesti nevelésű Privigyei Ádám Kaposváron szerepelt próbajátékon, ám a tisztázatlan körülmények miatt távozott, így jelenleg szabadon igazolható.

ZTE: Az egerszegiek bejelentették, hogy 3 és fél évre leigazolták Városi Viktort.

Vasas / Ajka: Az angyalföldiek korábbi utánpótlás-válogatott védője, Pál Dávid a tavaszi szezon végéig kölcsönben a zöld-fehéreknél szerepel a transfermarkt.de adatbázisa szerint.

Paks: Kovács Gáborral szerződést bontottak, így a védő hivatalosan is a Diósgyőr játékosa lehet. (paksifc.hu)

FTC: Orosz Pál elmondta, minden posztra az elsőszámú kiszemeltet szerezték meg, Cristian Ramírezt pedig hosszabb távon maguknál tartanák, ha beválik.

Szolnoki MÁV: Kis Károly 2017. június 30-ig meghosszabbította a szerződését. (szolnokimavfc.hu)

ZTE: A csatársorban bevethető Murai Márk aláírt a zalaiakhoz. (ztefc.hu)

DVSC: "Erről annyit tudok mondani, hogy jelenleg mindkét labdarúgó a DVSC játékosa" - reagált Kondás Elemér arra a felvetésre, hogy Varga Józsefet és Vadnai Dánielt is a potenciális távozók között emlegetik. (haon.hu)

Kaposvár: "Borítékolható, hogyha jövő hét elejéig nem lesz pénz, négy-öt játékos elhagyja a csapatot, s akkor biztos a kiesés" - mondta Rajczi Péter. Rusák Edvárdért a hírek szerint 1 millió forintot fizetett a Gyirmót. (sonline.hu)


Február 17.:

Honvéd: A Bp. Honvéd közös megegyezéssel szerződést bontott Karacs Péterrel, aki a Magyar Futball Akadémián nevelkedett. (honvedfc.hu)

Vasas: A próbajátékon tesztelt Nemanja Stanimirovic nem lesz a piros-kékek játékosa, a korosztályos válogatott Murka Benedek ellenben jó eséllyel igen. Több távozóra nem számítanak. Minderről Vancsa Miklós ügyvezető beszélt, aki részletesen értékelte a tél eseményeit.

Légiósok: "Kétéves szerződést kötöttem, amit szeretnék kitölteni. Mersin egy élhető város, a csapat kiváló, nincs semmi okom arra, hogy elvágyjak innen. Persze sportoló vagyok, mindig feljebb és feljebb szeretnék lépni, úgy, hogy közben segítem a csapatomat is" - mondta a török Mersinnél légióskodó Futács Márkó. (dvtk.eu)

Újpest: Kovács Zoltán részletesen beszélt a lilák erősítéseiről és arról, miért pont így igazoltak.

Kecskemét: George Menougong sorsáról később dönt a szakmai stáb, ahogy a brazil középpályás, Gonsalves Almeida Ribas Ericsonéról is. Ő eddig az U21-es együttes edzéseit látogatta, és felkészülési találkozón már szerepelt a fiatalok között. (baon.hu)

ZTE: Murai Márk szerződéséről már csak az aláírás hiányzik, de erre is sor kerül várhatóan kedden. Városi Viktor ügyében a Haladással már megvan a megállapodás a kivásárlásról, a futballistával viszont még pár dolgot tisztázni kell. Zsiga Ervin sorsa bizonytalan, Kocsis Adriánnak és Károly Bálintnak pedig csapatot keresnek. (Zalai Hírlap)


Február 16.:

NB II: A korábbi békéscsabai és vecsési légiós, a több mint 60 NB II-es meccsen pályára lépő nigériai Samuel Obot az angol negyedosztályú Oxford City-hez igazolt.

Lombard Pápa: Markek Tamás a több játéklehetőség reményében tavasszal kölcsönben, a harmadosztályú Rákosmente KSK együttesében szerepel. A klub emiatt fél éves szerződést kötött a török származású utánpótlás válogatott kapussal, Mehmet Kalenderrel, aki az első csapattal edz, de az U21-es együttesben is védeni fog. (lombardfcpapa.hu)

Légiósok: Vadócz Krisztián aláírt a Grasshoppershez.

Haladás: A fiatal balbekk, Farkas Márk Kisvárda került kölcsönben fél évre. (haladas.hu)

NB I: Így áll a 16 csapat - körkép.

Légiósok: Vadócz Krisztián Svájcban folytathatja pályafutását. A középpályás már el is utazott az orvosi vizsgálatra.

Kecskemét: Bekő Balázs a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában elmondta, vagy kinevel a klub egy fiatal magyar játékost, vagy hoz egy külföldit, ez a két lehetőségük van. A tréner még nem tudja, meghosszabbítja-e nyáron lejáró szerződését.


Február 14.:

Nyíregyháza: Belső védő érkezett próbajátékra a Nyíregyháza Spartacushoz. Potokar Nejc legutóbb Cipruson szerepelt. Korábban a Mariborral a BL-ben s az EL-ben is részt vett. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Diósgyőr / Pécs: "Az nem titok, hogy Balogh Bélát szerettük volna megszerezni, de a pécsiek egyértelműen elzárkóztak az eladásától" - mondta Árki Gábor sportigazgató. Hozzátette: a román sajtóhírekkel ellentétben nem tett ajánlatot a Rapid Bukarest Senad Husicért. (boon.hu)

ZTE: A klub Facebook-oldalának beszámolója szerint Zsiga Ervin próbajátékon szerepel a csapatnál.

Kecskemét: A korábban többek között Mezőkövesden és Diósgyőrben is szerepelt George Menougong is pályára lépett próbajátékosként a Spartak Zlatibor Voda elleni edzőmeccsen.

ZTE: Kocsis Adrián és Károly Bálint az U21-es együttessel készül. (Zalai Hírlap)


Február 13.:

Siófok: A Vasasból leigazolták Polényi Gábort, ugyanakkor visszatért Horváth Attila is, írja a siófokiak Facebook-oldala.

Légiósok: Gulácsi elhagyhatja klubját egy rivális miatt - lapértesülés.

Soroksár: A mai napon szerződést kötöttek Gohér Gergővel, a korábban Diósgyőrben is megforduló balhátvéddel, aki eddigi pályafutása során játszott már a Honvéd és a Puskás Akadémia színeiben is az NB I-ben, összesen 120 találkozón. A 27 éves balhátvéd leigazolásával lezártnak tekinti a keretét az NB II-es klub, több új futballista már nem érkezik, a jelenlegi csapattal vágnak neki a tavaszi folytatásnak - írja a hivatalos klubhonlap.

Lombard Pápa: A mai napon létrejött a megállapodás a Lombard Pápa és Mbengono Yannick között, amelynek értelmében a két hete a kerettel készülő kameruni csatár két és fél éves szerződést kötött a klubbal. - írja a lombardfcpapa.hu. A korábban Kecskeméten is szereplő légiós a DVSC-vel két bajnoki címet és két kupát is nyert, 2013-ban igazolt el az NB I-ből, legutóbb Thaiföldön játszott a 27 éves játékos.

DVTK: Senad Husicot a Dinamo Bukarest szemelte ki magának.

Légiósok: Nyáron, immár szabadon igazolható játékosként várhatóan válogathat az ajánlatok közül Bogdán Ádám, melyek között a Stuttgarté is ott lesz. (Nemzeti Sport Online)

Csákvár: Ma egy rutinos, hosszú éveket a másodosztályban töltő balhátvéd érkezik hozzánk, s amennyiben közel állnak egymáshoz elképzeléseink, holnap pályára is lép a Budaörs elleni felkészülési meccsen - utalt Bognár György szakmai igazgató a 29 éves Radnai Györgyre, aki az őszi idényben a Vecsés gárdáját erősítette. (aqvitalfc.hu)

Légiósok: A Vanczák Vilmost is foglalkoztató svájci Sion csapatában folytathatja pályafutását Filkor Attila, aki a Milan kötelékébe tartozott ugyan, de az őszi szezont az olasz másodosztályú Avellinónál töltötte kölcsönben. (irpiniaoggi.it)


Február 12.:

Vasas: Hangya Szilveszter aláírta féléves kölcsönadási szerződését. (vasasfc.hu)

Légiósok: Az irpinianews.it cikke szerint Filkor Attila nem akart alacsonyabb olasz osztályba igazolni, arra vár, hogy esetleg Svájcba lesz lehetősége elszerződni.

Nyíregyháza: "Amennyiben van még rá lehetőség, egy védőjátékos elférne. Egyelőre konkrét nevet nem tudok mondani" - nyilatkozta Mátyus János vezetőedző. (szon.hu)

Lombard Pápa: "A lassan két hete velünk készülő Mbengono Yannicknak szerződést ajánlottunk, szeretnénk megállapodni vele, ám több próbajátékos leigazolását már nem igazán tervezzük, két és fél héttel a bajnokság kezdete előtt kezd összeállni a keretünk, amellyel nekivágunk a tavaszi bajnokságnak" - mondta Lengyel Ferenc vezetőedző. (lombardfcpapa.hu)

ZTE: A már hosszabb ideje a csapattal készülő, Lentiből visszatért Horváth Péter aláírta a szerződését. (ztefc.hu)

Gyirmót: "Mivel az úgymond alapcsapatból senki nem távozott, ezért valószínű, csak akkor igazolunk, ha az valóban posztra történő erősítést jelentene" - mondta Horváth Ernő elnök. (kisalfold.hu)

Pécs: A szerb szélső, Branko Pauljevic és a bosnyák belső védő, Branko Ojdanic ma mindenben megállapodott a klubbal, így mindketten aláírták másfél éves szerződésüket. (pmfc.hu)

Sopron: Zamostny Balázs szerződtetésével teljes az SVSE-GYSEV játékoskerete, több igazolás nem várható. (svse.hu)

Haladás/Újpest/Sopron: Sopronba igazolt az elmúlt fél évet kölcsönben Szombathelyen töltő Zamostny Balázs. A játékos ügyében korábbi klubja, az Újpest és a Sopron szerdán állapodott meg, ennek értelmében a másodosztályú együttes kivásárolta szerződéséből a 22 éves támadót. (haladasfc.nyugat.hu)

Honvéd: A kispestiekkel szakító ex-nemzetközi igazgató, Fabio Cordella elmondta, a Lazio valóban érdeklődik Vécsei Bálint iránt. "Bálint egy olyan játékos, aki megállná a helyét Olaszországban is, nagy vétel lehetne a Lazio számára. Talán egy évre kölcsönadnák egy Serie B-klubnak, egy kisebb csapatnak, de a képességei megvannak az előrelépéshez" - fogalmazott. (lalaziosiamonoi.it)

Győri ETO: "Ajánlgatták a magyar állampolgárságot, de a szlovák válogatott sikeresebb" - ezért igazolt el az ETO nagy tehetsége


Február 11.:

Újpest / Sopron: A lila-fehérek a hivatalos honlapjukon jelentették be, hogy a Sopron megvásárolta Zamostny Balázs játékjogát, így a 22 éves hórihorgas támadó a tavaszi szezont már az NB II-es csapatnál kezdi meg.

ZTE: "A régóta sérüléssel bajlódó brazil Tanque kérte szerződésének bontását, amit a klubvezetés akceptált, így a játékos távozik a ZTE FC-től" - tájékoztatta a ztefc.hu-t Kocsárdi Gergely klubigazgató.

Honvéd / Sopron: Bobál Dávid a tavaszi szezont is kölcsönben az SVSE-nél tölti. (svse.hu)

FTC: Brazil lapértesülések szerint Marco Junior, a Fluminense csatára immár biztosan nem érkezik.

Újpest: Hudák Dávidot, a Slovan Bratislava belső védőjét a lilák fél évre kölcsönveszik és nyáron a Megyeri úti klub vételi opcióval élhet a játékos játékjogának megszerzésével kapcsolatban. (ujpestfc.hu)

Honvéd: Fabrizio Miccoli a Lecce elnöke lehet ahelyett, hogy Kispesten legyen játékos - írja a goal.com olasz kiadása.

Újpest: A szakmai stáb értékelte a próbajátékos munkáját, és a kedd reggeli döntés értelmében elköszönt Abdoulaye Sissokotól. (ujpestfc.hu)

Pécs: Győri János elmondta, hogy semmiféle megállapodás nincs még, egyelőre csak tárgyalnak a szerb Branko Pauljevic ügynökével egy esetleges szerződésről. Annyit még hozzátett, hogy nem jobbhátvédként számítanának rá, hanem támadó szélsőként. (bama.hu)

Lombard Pápa: A Sepsiszentgyörgy elleni edzőmeccsen Fabio Santos személyében brazil középpályást teszteltek a pápaiak, de a futballistától azonnal el is köszöntek. (veol.hu)

Külföld: Leonardót a szerződés aláírása után kevesebb, mint egy nappal kirúgta a Red Bull Brasil, mert nem felelt meg a fizikai teszten.

Mezőkövesd: Sváb Dániel fél évre a matyóföldiekhez igazolt. (mse-zsory.hu)


Február 10.:

ZTE: Horváth Attilát elengedi a klub, Czirjék Zoltán kapus viszont lehet, hogy mégis marad. (Zalai Hírlap)

Paks: Haraszti Zsolt ügyvezető elmondta, a zöld-fehérek kerete teljes, és nem tárgyalnak Filkor Attilával. (nb1.hu)

Pécs: Branko Pauljevics személyében 26 éves szerb jobbhátvédet igazolhat a Pécsi MFC együttese a novosti.rs szerint. A Partizan Beograd korábbi játékosa, aki az elmúlt másfél idényben a szerb élvonalbeli Radnicski Nis kölcsönjátékosaként 39 bajnokin lépett pályára, a hírek szerint két évre igazol a baranyai megyeszékhely csapatához. (Köszönjük a fülest a zte.hu fórum csapatának!)

Dunaújváros / FTC: Hidvégi Sándor aláírt az újoncnál. (dpase.hu)

DVSC / MTK: Információink szerint Vadnai Dániel akkor térhet vissza az MTK-hoz, ha Varga József nem távozik a Lokitól.

Paks: Pakson folytathatja pályafutását Filkor Attila, ugyanis előrehaladott tárgyalásokat folytat a tolnai klub vezetőivel. Csertői Aurél vezetőedző szorgalmazza a szerződtetését, amire már kedden sor kerülhet. (rangado.hu)

Vasas: A 18 éves, vajdasági Nemanja Stanimirovic érkezett próbajátékra. A védekező középpályás magyar állampolgársággal is rendelkezik és az utóbbi 3 évben a Partizán Belgrád Labdarúgó Akadémiáján nevelődött. (vasasfc.hu)

MTK: Domonyai László klubigazgató elmondta, hogy Vass Patrikot szeretnék kölcsönadni, Myke Bouard Ramos pedig a tavaszt még Kisvárdán tölti. Hozzátette, az ősszel kölcsönben foglalkoztatott Hidvégi Sándor az "FTC egyetértésével" Dunaújvárosba távozik, egy külföldi játékossal pedig tárgyalásban állnak a kék-fehérek. (mtkbudapest.hu)

Honvéd: Fabrizio Miccolinak fél plusz egy éves szerződést adnának a kispestiek a gianlucadimarzio.com szerint.

Lombard Pápa: Yannick Mbengonónak szerződést ajánlott a vezetés. Az álláspontok közel vannak, így a szélső jó eséllyel Pápán folytatja pályafutását. (veol.hu)


Február 9.:

PMFC: Egyelőre nincs új igazolás, de elképzelhető, hogy még a héten bejelentenek egy érkező játékost: egy több poszton bevethető támadó középpályásról van szó. (bama.hu)

Honvéd: George F. Hemingway, a 9 új légióst bemutató klub tulajdonosa szerint a most szerződtetett légiósok egy vagy két fokkal magasabb minőséget képviselnek, mint a korábbi erősítések. Honlapunk a Honvéd első emberétől megtudta: tárt karokkal várják az olasz Fabrizio Miccolit, a támadón múlik, hogy csatlakozik-e a kispestiekhez.

Kecskemét: Nagy Zoltán személyében Debrecenből érkezett erősítés, a 29 éves jobbhátvéd szerződése 2015. június 30-ig szól a liláknál. (kecskemetite.hu)

MTK: Domonyai László klubigazgató az mtkbudapest.hu oldalon megerősítette a csakfoci.hu korábbi információját, amely szerint Vadnai Dániel visszatérhet Debrecenből a klubhoz. Hozzátette, hogy az ügylet csak egy héttel a bajnoki rajt előtt hozható tető alá.

Újpest: Abdoulaye Sissokót tesztelte az Újpest az FK Rad elleni edzőmeccsen, de nem nyújtott meggyőző teljesítményt, így erősen kérdéses, igényt tartanak-e a továbbiakban a 30 éves mali csatárra.

Honvéd: George F. Hemingway a csakfoci.hu-nak Fabrizio Miccoli esetleges érkezéséről annyit mondott, várják a csatárt szeretettel, vázolták neki, hogy mit tudnak anyagilag nyújtani, a döntés az ő kezében van. A keretet lezártnak tekintik, az említett csatár az egyetlen játékos, aki még befuthat, de hogy jön-e, az már nem a kispestieken múlik.

Honvéd: A Corriere dello Sport beszámolója szerint Fabrizio Miccoli a nap folyamán találkozott a Lecce elnökével, hogy felbontsa a szerződését, következő klubja pedig a kispesti lehet.

Honvéd: Sajtótájékoztatón mutatta be hivatalosan téli szerzeményeit a kispesti klub. Lucas Elias Ontivero argentin balszélső, Jesús Meza venezuelai középpályás, Francis Koné togói csatár, David Izazola mexikói csatár, Josip Projic szerb balhátvéd, Josip Elez horvát védő, John Jairo Palacios Granja kolumbiai csatár, Bratislav Punosevac pedig szerb csatár. A francia balbekk, Jean-Pierre Morgan este érkezik meg.

Lombard Pápa: A klub két és fél évre szerződtette korábbi csatárát, Mouhamadou Seyét. Vankó Imre és Stieber András fél évre, kölcsönben érkezett Győrből, a próbajátékon szerepelt Wilson Pereirától pedig elköszöntek. (lombardfcpapa.hu)

Puskás Akadémia: Stefan Denkovic a lengyel Zawisza Bydgoszcz együttesénél folytatja.

Újpest: A liláknál is képbe került a korábban többek között a Fradinak és a Diósgyőrnek beajánlott védő, David Hudák, aki a Slovan alkalmazásában áll. (Nemzeti Sport Online)

NB I: Így áll a 16 csapat - körkép.

Honvéd: Fabio Cordella egy olasz lapnak elmondta, Fabrizio Miccolit várja egy mez Kispesten, ha úgy dönt, hogy szeretne Magyarországra jönni.


Február 8.:

Honvéd: A kispestiekkel még decemberben hírbe hozott egykori olasz válogatott támadó, a 35 éves Fabrizio Miccoli holnap felbonthatja a szerződését az olasz harmadosztályú Leccénél (Tuttomercatoweb)

Újpest: A lilák FK Rad elleni edzőmeccsén (1-2) egy "Sissoko" nevű csatár is pályára lépett, de nem tudni, pontosan ki a játékos, semmiféle információ nem jelent meg erről.

Haladás: A csapattal elutazott Bergamóba a próbajátékon lévő Vieira is - írja a haladas.hu.

Légiósok: "A fiam jelenleg itthon van, de nem hiszem, hogy neki bármelyik NB I-es csapatnál is próbajátékon kellene részt vennie, aztán lehet, hogy rosszul gondolom – árulta el a borsonline.hu-nak idősebb Filkor Attila, a játékos édesapja. – Az igazság az, hogy Attila szeretne klubot váltani, jelenleg egy svájci lehetőségre vár.

Dunaújváros: Ahogy azt a csakfoci.hu előrevetítette, Eppel Márton aláírt az újonchoz. A korábbi paksi játékos másfél évre kötelezte el magát. (dpase.hu)


Február 7.:

Honvéd: Marco Rossi visszatért a kispadra, Csábi Józsefet váltja.

Balmazújváros: Az elmúlt hetekben a csapattal edző Lucas Marcolinivel végül nem kötöttek szerződést, viszont a fiatal szélső, Tóth László (1995) egy félévre kölcsönbe került a klubhoz a Puskás Akadémiától. Több erősítés nem várható. (balmazfoci.hu)

Honvéd: George F. Hemingway az olasz sajtóhírekkel ellentétben nem tud arról, hogy Filkor Attila a klubhoz kerülhetne. (Nemzeti Sport Online)

Puskás Akadémia: A honlapunk által előre jelzetteknek megfelelően próbajátékosként pályára lépett a Vasas elleni edzőmeccsen az újpesti Nagy János. Gohér Gergővel pedig szerződést bontott a klub.

Siófok: A csatár Andorka Péter aláírt a Balaton-partiakhoz. (bfc-siofok.hu)

Lombard Pápa: A ZTE elleni edzőmérkőzésen várhatóan ismét pályára lép a továbbra is keretünkkel készülő brazil csatár Wilson Pereira, valamint a kameruni támadó Mbengono Yannick is. (lombardfcpapa.hu)

Kecskemét: "Azon dolgozunk, hogy szerződtessünk egy gólerős támadót, mert Bebeto egyedül kevés" - mondta Bekő Balázs, aki hozzátette azt is, hogy szívesen leigazolnák az Újpest jobb oldali védőjét, Nagy Jánost. (baon.hu)

Kaposvár: A zalaegerszegi Czirjék Zoltánt, Kocsis Adriánt és Károly Bálintot is tesztelik a tervek szerint a somogyiak a szombati edzőmeccsen. (zaol.hu)

ZTE: Murai Márkkal szóban megegyeztek, Városi Viktor ügyében még egyezkednek a vezetők a Haladással. A többi próbajátékos távozott. (zaol.hu)

Győri ETO / Újpest: Arról, hogy a nyártól hol folytatja Nemanja Andric a pályafutását, még nincs döntés. (kisalfold.hu)

Honvéd: Egy olasz lap szerint Filkor Attila próbajátékon szerepel a kispestieknél.


Február 6.:

Pécs: Mivel a csapat kerete jelenleg még szűkösebb az őszinél, a pécsiek mindenképpen igazolnának. A PMFC ügyvezető igazgatója, Győri János a bama.hu-nak elmondta, egy csatárt még mindenképpen szerződtetnének, Robert Jarni ezen kívül egy szélsőt is szívesen látna a csapatában. Az ügyvezető a távozó Mohl Dáviddal és Pölöskey Péterrel kapcsolatban azt a tájékoztatást adta, hogy a két játékos nehezen talál magának új klubot.

Puskás Akadémia / Újpest: Volt az ETO-nál, a héten a KTE-nél is járt, most pedig a Puskás Akadémia tesztelheti az Újpest fiatal védőjét, Nagy Jánost.

Haladás: A Manchester United volt labdarúgójával, a 23 éves olasz Davide Petruccival szóban megegyeztek, másfél évre írhat alá a támadó középpályás, aki legutóbb Kolozsváron futballozott.

Győri ETO / Újpest: A lilák a sportnapilap tegnapi hírével ellentétben nem kivásárolják, hanem kölcsönveszik Nemanja Andricot a győriektől - hivatalossá vált a klubváltása.

NB I: Akár Magyarországon is kiköthet a portugál élvonalbeli Académicától távozó brazil csatár, Thiago Maier dos Santos, azaz Schumacher. (Nemzeti Sport Online)


Február 5.:

Szeged: A kecskeméti edzőmeccsen jó játékkal mutatkozott be a 24 éves Berde István, aki immáron a Szeged2011-Grosics Akadémia középpályása, ő korábban a Veszprém, a BKV Előre, a Győr és a Gyirmót labdarúgója volt. Nyilas Elek vezetőedző az első perctől játszatta viszont a 27 éves Tóth Gábort, aki közel 150 élvonalbeli meccsel a háta mögött Pápáról érkezett. Tóth védőpárjaként a legutóbb a román első osztályú Brassóban szerepelt, magyar állampolgársággal rendelkező 22 éves Sebastian Remes lépett pályára Kecskeméten. A két említett védővel a klub továbbra is tárgyalásban áll. (szeged2011.hu)

Honvéd: A Galatasaraytól érkezett Lucas Ontivero fizetését (éves szinten 100 millió forintnak megfelelő összeg) továbbra is teljes egészében a törökök állják. (Nemzeti Sport)

Diósgyőr: A két próbajátékos, Slobodan Lalic és Jason Valencia nem felelt meg a tesztelésen, elköszönnek tőlük. Erről Szivics Tomiszláv számolt be. (boon.hu)

Győri ETO / Újpest: A lilák kivásárolják Nemanja Andricot. (Nemzeti Sport Online)

Győri ETO:: A klub és az MSK Zilina megállapodott, hogy Bénes László szülőhazájában folytatja labdarúgó pályafutását. A szlovák korosztályos válogatott játékos 14 évesen a Dunaszerdahely csapatától került Győri ETO FC-hez, s nemrég hosszabbította meg szerződését 2017. június 30-ig. Ebben a felek megjelöltek egy kivásárlási összeget és a további értékesítésből való részesedési arányt, amelyet a szlovák bajnokság listavezetője kifizetett és elfogadott, így ennek értelmében Bénes László hazatérhet Szlovákiába. (eto.hu)

Gyirmót:: A mai napon a klub közös megegyezéssel szerződést bontott Andorka Péterrel. Rajta kívül még három játékos távozik, Kovács Dávid Tatabányára, Farkas Máté és Kollár Bence pedig Mosonmagyaróvárra kerül. (gyirmotfc.hu)

Lombard Pápa: Horváth Richárd szerződést bontott a Veszprém megyei klubbal, így szabadon igazolhatóvá vált a csapatot kereső fiatal csatár.

Honvéd: A Bp. Honvéd közös megegyezéssel szerződést bontott Ariano Navarroval. A panamai védő egyetlen bajnoki mérkőzését 2014 őszén a Győri ETO ellen játszotta. A Mello művésznévre hallgató labdarúgó visszatér hazájába. (honvedfc.hu)

DVTK / Győri ETO: Az ETO is vitte volna Komant - bizonytalan időre szerződtette a Diósgyőr

Honvéd: Az Inter is vitte volna a kispestiek argentin igazolását - ezért jött ide

NB I: Magyarországra igazolhat Djibril Tamsir Paye, a belga Waregem 24 éves guineai válogatott védője, aki a moldáv Sheriff Tiraspol csapatával korábban a Bajnokok Ligája és az Európa Liga csoportkörét is megjárta. Csapatnevet nem említ a voetbalkrant.com és a voetbalbelgie.be sem.


Február 4.:

Diósgyőr: A DVTK ügyvezetője, Szabó Tamás elmondta, Kovács Gábor érkezésével teljesnek tekinthető az együttes kerete. (dvtk.eu)

Diósgyőr: A klub hivatalosan is bejelentette a Pakstól érkező középső védő, Kovács Gábor szerződtetését. A szerződés hosszát nem hozták nyilvánosságra a felek. (dvtk.eu)

Haladás: A szombathelyieknél próbajátékon szerepel a 22 éves bissau-guineai portugál kettős állampolgárságú, egyszeres válogatott középpályás, Pavel Pinto Vieira. A játékos legutóbb egy spanyol alacsonyabb ligában szereplő csapat tagja volt, jelenleg szabadon igazolható. (haladas.hu)

Dunaújváros: A klub vezetőedzője, Dobos Barna megerősítette honlapunk információját, miszerint tárgyalásokat folytatnak a Pakssal szerződést bontó támadóval, Eppel Mártonnal. A játékosra szüksége van a Dunaújvárosnak, így amennyiben a felek meg tudnak állapodni, létrejön a klubcsere.

Győri ETO: A klub a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a legutóbb a Petrolul Ploiesti csapatában szereplő 26 éves kameruni szélsőt, Njongo Priso-t. A mindkét szélen és centerként is bevethető labdarúgó 2017. június 31-ig írt alá a Rába-partiakhoz.

Debrecen / MTK: Vadnai Dániel újra az MTK játékosa lehet.

Lombard Pápa: A korábban Kecskeméten és Debrecenben szerepelt, a Lokival bajnoki címet is nyert Yannick Mbengono, valamint egy brazil csatár, Wilson Pereira is szerepet kapott próbajátékosként a Sopron elleni edzőmeccsen.

Dunaújváros: Eppel Márton Dunaújvárosban foyltatja.

Honvéd: A Lazio megerősítette Facebook-oldalán, hogy a 20 éves horvát védekező középpályás, Josip Elez Kispestre kerül kölcsönben.

ZTE: Városi Viktor (Haladás), Papp Szilárd (Siófok), Karacs Péter (Honvéd), Daru Bence (Siófok) és Horváth Péter (Lenti) is a zalaiakkal edz, és előfordulhat, hogy a legutóbb Kaposváron szerepelt Murai Márk is a kék-fehéreknél folytatja. (zaol.hu)

Diósgyőr / Vasas: A miskolciak is bejelentették, hogy Bori Gábor Angyalföldön folytatja kölcsönben. (dvtk.eu)

Diósgyőr / Paks: Kovács Gábor ügyében megegyeztek a klubok is, így a védő a miskolciakkal utazik el az edzőtáborba. (boon.hu)

Győri ETO/Paks: Az U20-as válogatott Lenzsér Bence a győri klub engedélyével próbajátékra utazhatott a paksiakhoz. (eto.hu)

Győri ETO/Lombard Pápa: Megállapodott egymással a Győri ETO FC és a Lombard Pápa, így Illés Dávid és Pongrácz Viktor mellett Stieber András és Vankó Imre is az NB I-es együttesben bizonyíthat a tavaszi szezonban. (eto.hu)

Diósgyőr: Hivatalos: Koman a Diósgyőré.


Február 3.:

Honvéd: A török Galatasaray hivatalos honlapján jelentette be, hogy Lucas Ontivero, a klub 20 éves argentin balszélsője fél évre, kölcsönben a Budapest Honvéd csapatához igazol.

DVTK: Az Észak-Magyarország információi szerint nemrég Miskolcra érkezett Koman Vladimir, a magyar labdarúgó válogatott 25 éves középpályása, azért, hogy a DVTK vezetőivel tárgyaljon a Diósgyőrbe szerződéséről. (Észak-Magyarország)

Győri ETO: Romániai lapinformációk szerint Miriuta Vasile a legutóbb a Petrolul Ploiesti-ben futballozó kameruni szélsőt, Njongo Prisót szerződtetné (stiridesport.ro)

Újpest: Ezt mondja a magyar válogatott és az Újpest edzője Simon Krisztián Münchenbe igazolásáról.

Haladás / ZTE: Városi Viktor, a Haladás tehetséges támadója Zalaegerszegen edz, elképzelhető, hogy kölcsönben az NB II-es csapatnál folytatja pályafutását tavasszal.

Paks: Eppel Márton szerződését a felek közös megegyezéssel felbontották. (paksifc.hu)

Sopron: Kapacina Valér érkezett kölcsönben Kispestről fél évre. (svse.hu)

Újpest: A próbajátékon megfelelt Mihajlo Perovic 2018. december 31-ig érvényes szerződést írt alá. A montenegrói játékos a 11-es számú mezt fogja viselni a tavaszi szezonban. (ujpestfc.hu)

Lombard Pápa: A hivatalos honlap beszámolója szerint Tóth Gáborral szerződést bontottak a pápaiak.

Haladás: Ahogy azt a honlapunk ma előrevetítette, Jánvári Gábor a szombathelyiek játékosa lett. Tóth Miklós ügyvezető igazgató elmondta: még további játékosok érkezése várható. (haladas.hu)

Vasas: " A Diósgyőr a tavaszi időszakra kölcsönadta rutinos játékosát, Bori Gábort az NB II-ben listavezető Vasasnak" – mondta a rangado.hu érdeklődésére Illés Zoltán, a játékos ügyeit intéző menedzseriroda képviseletében.

Diósgyőr / ZTE: Kádár Tamás már félmilliárd forintot hozott összesen magyar klubjainak.

Diósgyőr: Két új próbajátékos húzott szerelést a DVTK kedd délelőtti edzése előtt. Egy szerb középső védő, Slobodan Lalić, és egy kolumbiai csatár, Jason Valencia. (dvtk.eu)

Haladás: Jánvári Gábor Szombathelyen folytatja.

Vasas: "Hangya Szilveszter kölcsönbe érkezik hozzánk, van opciónk a megvásárlására. Még várható igazolás, Murka Benedek személyében, rajta kívül még egy játékost igazolunk, de nem akarok a dolgok elébe menni" - mondta Vancsa Miklós ügyvezető a Vasas TV-nek.

Videoton: Robert Gaszyński, a Wisla Krakkó elnöke elmondta, február 13-ig meg akarnak állapodni a hosszabbításról Semir Stilic-csel, aki török források szerint a fehérváriak látókörébe is bekerült.

Vasas: Czvitkovics Péter is aláírt a fővárosi együtteshez. (vasasfc.hu)

Újpest: Egy német lap szerint Simon Krisztián már nyáron is bekerült az 1860 München látókörébe, de akkor még túl véznának találták.

MTK: Torghelle Sándor a Digi Sport stúdiójában elmondta, nem hiszi, hogy igazolnak még a télen.


Február 2.:

Honvéd: Lucas Ontivero, a török Galatasaray 20 éves argentin balszélsője fél évre, kölcsönbe érkezhet Kispestre. (gianlucadimarzio.com)

Honvéd: A kispestiekkel is hírbe hozott cseh válogatott támadó, Michael Rabusic visszatér perugiai kölcsönjátékából a Veronához, de nem az NB I-be került, hanem a szintén másodosztályú Crotone csapatához.

Újpest: Aligha lesz a belga válogatott középpályás, Jonathan Legear a liláké.

Légiósok: Gyepes Gábor áprilisban újra a malajziai bajnokságba igazolhat, de nem volt csapatához, a Sarawakhoz, hanem egy másik klubhoz (sarawakcrocs.com)

Haladás: "Még nem végleges a keretünk, egy védőt és egy védekező középpályást szeretnénk igazolni" - nyilatkozta Szentes Lázár vezetőedző. (haladas.hu)

FTC: Újabb egyeztetések után sincs megállapodás a Ferencváros és a brazil Fluminense között Marcos Júnior átigazolását illetően. (Nemzeti Sport Online)

Lombard Pápa: Markek Tamás kapust kölcsönadnák. Brazil próbajátékos érkezett Pápára. a 31 éves csatár, Weller Wilson Pereira személyében. (papa-ma.hu)

Honvéd: Josip Elez, a Lazio 20 éves horvát középső védője a szezon végéig, kölcsönben érkezhet.

Vasas: Kenesei Krisztián után a legutóbb a Puskás Akadémiánál szereplő Czvitkovics Péter is másfél éves szerződést írt alá az NB II-es angyalföldiekkel. (vasasfc.hu)

Újpest: Simon Krisztián aláírt Münchenben.

Kecskemét: Két szerb légiós, Nebojsa Skopljak és Stefan Radoja is aláírt a KTE-hez a sikeres próbajátékot követően. Előbbi belső védő, utóbbi középső középpályás, mindketten fél plusz két éves szerződést kötöttek a lilákkal. (kecskemetite.hu)

Újpest: Simon Krisztián nagy valószínűséggel Németországba igazol.

Vasas: Kenesei Krisztián másfél évre aláírt. (vasasfc.hu)

Honvéd: Gianluca di Marzio olasz szakíró szerint Jevrem Kosnic Bresciába kerülhet még a télen.

Honvéd: "Én is hallottam ezeket a híreket, azonban új játékos szerződtetéséről egyelőre nem tudok beszámolni. A szakmai stáb több játékost is tesztel. Egy mérkőzés alapján azonban nem lehet eldöntetni, hogy a kiszemeltek közül ki lehet a segítségünkre. Amíg Csábi József nem adja áldását az igazolásra, addig nincs miről beszélni. A kiszemeltekkel leülünk tárgyalni, ha megegyeztünk, akkor nyilvánosságra hozzuk. Amíg nem jelentjük be a szerződéskötést, addig ezek a hírek kacsának minősülnek" - mondta Gács Pál ügyvezető. (honvedfc.hu)

FTC: Lengyel internetes oldalak meg nem erősített információi szerint 100 ezer eurót fizet a Lech Poznan Holman Dávid kölcsönvételéért, 300 ezer euróért pedig végleg viheti a labdarúgót egy év múlva.

Haladás: Andrea Mosconi kapusedző megfelelt a "tesztelésen" az edzőtáborban, így a jövőben ő is tagja lesz Szentes Lázár szakmai stábjának. (haladas.hu)

Újpest: A voetbalnieuws.be szerint a Standard ma bejelenti a kétszeres belga válogatott középpályás, Jonathan Legear szerződtetését, de a klub azonnal kölcsön is adja Újpestre a futballistát, hogy itt lendüljön játékba. Más források úgy tudják, hogy a liége-iek U21-es együttesénél játszik tavasszal a labdarúgó.

Honvéd: A korosztályos válogatott mexikói csatár, David Izazola szerződtetését a nap folyamán bejelentik a kispestiek a tuttomercatoweb.com szerint. A labdarúgó hazájából, a Pumastól érkezik kölcsönben.

Videoton: Török források szerint a fehérváriak szeretnék megszerezni a Wisla Krakkó játékosát, Semir Stilicet, aki 7 gólt és 6 gólpasszt jegyzett ősszel a lengyel bajnokságban.

NB I: Így áll a 16 csapat - körkép.

Diósgyőr / Dunaújváros: "Nyártól számítva még lesz hátra egy év a szerződésemből, opciós joga van a Diósgyőrnek. A szurkolók fantasztikusak, amikor ott játszottunk a Dunaújvárossal, annak ellenére megtapsoltak, és skandálták a nevem, hogy a DVTK-nak lőttem gólt. ez egy olyan érzés volt, amit sosem fogok elfelejteni. Most arra koncentrálok, hogy sikerüljön a felkészülés, jól sikerüljön a tavasz, hiszen nyárig még nagyon sok minden történhet. Jelen állás szerint nyáron érkezem vissza Miskolcra" - mondta a jelenleg kölcsönben szereplő Nikházi Márk. (dvtk.eu.eu)

Diósgyőr: Szalai Vilmos a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában elmondta, a hosszabb távú tervei között szerepel, hogy külföldre igazoljon.

MTK: "Ramos fáradt volt őt megviselte ez a bő húsz nap, erős volt számára a terhelés. Vukovic jó mozgású, gyors kapus" - mondta a próbajátékosokról Garami József. (mtk.hu)


Február 1.:

Honvéd: Az olasz gianlucadimarzio.com szerint a Verona kötelékébe tartozó, de Perugiába kölcsönadott cseh támadó, a 25 éves Michael Rabušic érkezhet Kispestre. A Brno és a Slovan Liberec korábbi játékosa 3-szor szerepelt hazája válogatottjában is. Hétfőn lezárulhat az ügye a portál szerint.

Újpest: "A két hetes felkészítő edzések és a múlt heti szombati egymás elleni játék után most komoly kihívásnak kellett megfelelnie a próbázóknak. A szakmai stáb minden játékosnak lehetőséget biztosított a bizonyításra a Szigetszentmiklós csapata ellen, és döntését a két hét munkájának összesített képe alapján hozta meg. Ennek értelmében a stáb elköszönt Yashir Pinto chilei játékostól, Murai Márktól és Jovan Baosic, 19 éves montenegrói hátvédtől" - számol be az ujpestfc.hu.

Honvéd: A mexikói, korábbi U20-as válogatott David Izazola a csatársorba érkezhet Kispestre fél évre, míg a már próbajátékon szereplő Jesús Meza kapcsán azt írják, hogy a 29 éves támadó középpályás az orvosi vizsgálatokon megfelelt, és másfél évre szignózhat a piros-feketéknél.

Soroksár: Aláírta szerződését a korábban a németországi Koblenzben futballozó Szenes Bence, illetve a mai napon csatlakozott a Törökországban edzőtáborozó csapathoz Sándor István. A támadó középpályás legutóbb Nyíregyházán futballozott. Korábban több, mint 30 NB I-es találkozón lépett pályára. (soroksarsc.hu)

Lombard Pápa: "Csatár és szervező középpályás kellene, így ezekbe a pozíciókba még két játékost szeretnénk szerződtetni" - mondta Lengyel Ferenc vezetőedző az nb1.hu-nak.

Újpest: Vignjevic mester a jövő hét elején dönti el, hogy mi lesz a próbajátékon lévő futballisták sorsa. (ujpestfc.hu)


Január 31.:

Diósgyőr: Elek Ákos potenciális helyettesei között felvetődött a korábban Debrecenben szerepelt Luis Ramos neve is, aki legutóbb Azerbajdzsánban szerepelt. (Nemzeti Sport Online)

Lombard Pápa: "A próbajátékosok közül csak Stieber András valamaint Vankó Imre folytatja velünk a munkát, a mai nappal pedig távozik Haris Mehmedagic, Enes Rujovic, Leandro Silva Lopez és Mateo Brankovic a Lombard keretétől, rájuk a mutatott teljesítményük után már nem számítunk a továbbiakban" - mondta Lengyel Ferenc vezetőedző a Honvéd elleni edzőmeccs után. (lombardfcpapa.hu)

Paks: Haraszti Zsolt ügyvezető elmondta, hogy 50 százaléknál nagyobb az esély arra, hogy Kovács Gábor Diósgyőrbe igazoljon, Rodenbücher Istvánnal pedig megegyeztek. (teol.hu)

MTK: A Cegléd ellen 3-1-re megnyert edzőmeccsen Vukovic személyében egy szerb kapust teszteltek a kék-fehérek.

Honvéd: A csatár Francis Koné és a középpályás Jesús Meza személyében két új próbajátékos jutott szóhoz a Lombard Pápa elleni edzőmeccsen.

Újpest: Roderick Duchatelet figyelmébe ajánlották a kétszeres belga válogatott Jonathan Legeart, a részegen okozott autóbaleseteiről elhíresült, szabadon igazolható középpályás szerződtetéséről azonban a Nemzeti Sport Online információi szerint még nem döntöttek a klubnál. A korábban kétszer is karambolozó játékos november elején kötött egyéves szerződést az angol másodosztályú Blackpoollal, ám azt néhány napja közös megegyezéssel felbontották.

Gyirmót: A klub honlapja szerint fél évre kölcsönbe érkezett Bobál Gergely Kispestről.

Rákóczi/Gyirmót: Szerződést bontott a Kaposvári Rákóczi kapusa, Rusák Edvárd. Az U20-as válogatott távozásához hozzájárult a csapatot működtető kft. többségi tulajdonosa, így a futballista három és fél évre megállapodott az ugyancsak másodosztályú Gyirmóttal - írja a klub honlapja.

Honvéd: Mexikói sajtóhírek szerint ötszörös U20-as válogatottat igazol a Bp. Honvéd. 23 éves David Izazola 20 meccsen két gólt lőtt a Pumasban, és a helyi lapok szerint szombaton Budapestre repül, ahol orvosi után véglegesítheti a féléves kölcsönszerződését a kispesti klubbal.

Ferencváros: "Ami pedig Cristian Ramírezt illeti, őt Theo Schneider ajánlotta a figyelmünkbe. Theo még a Borussia Dortmundnál, illetve az Oberhausennél dolgozott, amikor megfigyelhette Ramírez játékát, és úgy látjuk, nagy segítségére lehet a Fradinak. Bönig személyében mindössze egy klasszikus balhátvédünk volt, mi azonban szeretnénk ha minden poszton két kiváló játékosunk legyen, ezért mindenképpen igazolnunk kellett erre a posztra." - engedett betekintést a zöld-fehérek átigazolási szempontjaiba Ralf Zumdick pályaedző a fradi.hu-nak adott értékelésében.

Lombard: Priskin Tamás féltestvére, az ETO-tól érkezett 20 éves csatár, Vankó Imre is bizonyíthat a Lengyel Ferenc vezette szakmai stábnak. (Nemzeti Sport)

PMFC: A klub a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy már nem készül tovább a kerettel a szerdai edzőmérkőzésen kipróbált Juraj Grizelj, viszont a kerettel tart a törökországi edzőtáborba Branko Ojdanic, a belső védőt így tovább teszteli Robert Jarni.


Január 30.:

Légiósok: A cseh Slavia Praha hivatalos honlapján jelentette be, hogy leszerződteti Tamás Krisztiánt, a Milan fiatal magyar futballistáját.

Balmazújváros: Müller Zsolttal és Kállai Gáborral közös megegyezéssel szerződést bontottak. (a balmazfoci.hu szerint előbbi Kisvárdán, utóbbi pedig Hajdúböszörményben folytatja.) Lucasról nincs döntés, míg Csonka Jurijt (1991, Metaliszt Harkov II.), Ryashko Viktort (1992) és Ryashko Mihályt (1996) (mindketten az FC Goverla Ungvár játékosai voltak legutóbb) is leigazolják. A Győrben próbajátékon szereplő, de ott megsérülő Pintér Norbert sikeres próba esetén is visszatért volna fél évre Balmazújvárosba. (Dr. Tiba István nyilatkozott a balmazfoci.hu-nak.)

Lombard Pápa: "A próbajátékosok a nálunk töltött idő alatt végig becsületesen dolgoznak velünk, természetesen van közöttük olyan labdarúgó, aki erőnlétben és játéktudásban is biztató teljesítményt nyújt. Ez persze csak a napi tréningek utáni véleményem, hiszen tény, hogy az edzőmérkőzéseken nyújtott produkciójuk után lehet teljes és valós képet kapni a végleges döntésünk meghozatalakor." Lengyel Ferenc értékelte a próbajátékosok teljesítményét. (lombardfcpapa.hu)

Gyirmót: Gyurján Bencét, a Haladás játékosát két és fél évre igazolták le. (gyirmotfc.hu)

Békéscsaba: A csakfoci.hu korábban már beszámolt arról, hogy a csabaiak tesztelik a Hali kapusát, Mursits Rolandot, akire nem számít Szentes Lázár. A Nemzeti Sport ma megerősítette, hogy a hálóőr a lilákhoz tart. A transzfer azóta hivatalos, Pilán Márkó és Zámbori Dániel is Békéscsabán folytatják.

Újpest: Filip Stanisavljevicnek lejár a szerződése nyáron, de még nem tárgyaltak vele a hosszabbításról - árulta el a középpályás a csakfoci.hu-nak adott interjújában.

Nyíregyháza: Mátyus János szerint véglegesnek mondható csapata kerete. "Kijelenthetem, hogy 99%-ban igen. Nyolc új játékos érkezett, szinte mindannyian külföldről. Ebben nem volt semmilyen tendencia, egyszerűen télen a magyar piacon nem találtunk olyan labdarúgókat, akikre szükségünk lett volna, akik azonnali erősítést jelentenek. Ettől kezdve rajtam és a stábomon múlik, milyen csapatot rakunk össze. Minden kérésemet teljesítették a vezetők, minőségi futballistákat kaptam. Köszönet érte a tulajdonosnak és a klub vezetésének!" (nyiregyhazaspartacus.hu)

Dunaújváros: A jamaikai válogatott védő, Rafa Wolfe érkezik a Győri ETO-tól.

Újpest: "A próbázók is hadrendbe állnak majd a hétvégén, hiszen róluk csak akkor kapunk teljes képet, ha látjuk, hogy éles helyzetben hogyan szerepelnek. Hogy ki marad és ki távozik, ez csak utána dől el" - mondta Nebojsa Vignjevic vezetőedző a lilák által tesztelt játékosokról, illetve a Szigetszentmiklós elleni szombati edzőmeccsről. (ujpestfc.hu)

ZTE: Kocsárdi Gergely klubvezető megerősítette a csakfoci.hu korábbi hírét, mely szerint felvették a kapcsolatot a ZTE saját nevelésű futballistájával, a legutóbb Dunaújvárosban futballozó Józsi Györggyel. Edzéslehetőséget biztosítanak neki, vagyis csatlakozik az együtteshez. (zaol.hu)

Légiósok: Kádár Tamás 2018-ig aláírt a Lech Poznanhoz - hivatalos

Légiósok: "Három magyar, egy orosz és egy közel-keleti csapat érdeklődik iránta, néhány napon belül eldőlhet a sorsa" – állítja Marcel Kacinari, Koman Vladimir szlovén menedzsere. "Voli jelenleg Oroszországban tartózkodik, ám most egyetlen csapattal sem készül. Fizikai állapotával ettől függetlenül nincs gond, ő sosem volt az a típus, aki elhagyja magát, és pluszkilókat szed fel. Bár több mint fél éve nincs csapata, a globális piacon ma már ez sem jelent hátrányt, bárkinek lehet találni új munkáltatót. (Bors)

NB I: Ők lehetnek az NB I legnagyobb igazolásai külföldről - minden, amit tudni kell róluk

Békéscsaba: Az már biztos, hogy Vozár Dávidot kölcsönadják az Orosháza FC-nek és Pataki Zsolt, valamint Soós János státusza is szabadon igazolhatóvá vált. Előrehaladott tárgyalások folynak Pilán Márkóval és Zámbori Dániellel, valamint várható még egy kapus érkezése és kedvező körülmények esetén egy további támadót is igazol a klub. A véglegesnek mondható keretről várhatóan 24-48 órán belül dönt a vezetőség. (1912elore.hu)

Ferencváros: Megvan a zöldektől a nyáron távozott brazil Leonardo új csapata. Érdekesség, hogy a helyi második vonalban szereplő Red Bull Brasil a támadó középpályás első profi klubja Brazíliában, hiszen 13 éves korától már Hollandiában futballozott. (redbullbrasil.com.br)

Diósgyőr: Szivics Tomiszláv Balogh Bélát (PMFC) szemelte ki a védelembe. (Nemzeti Sport)


Január 29.:

Diósgyőr: Kádár Tamás az orvosin is átesett a Lech Poznannál.

Újpest: Rodrigo Rojo a Sint-Truidenhez megy kölcsönbe fél évre. (ujpestfc.hu)

MTK: Rodenbücher István szerződést bontott a klubbal. (mtk.hu)

ZTE: Kocsárdi Gergely sportigazgató megerősítette a csakfoci.hu korábbi információját, amely szerint felmerült, hogy Józsi György visszatér a zalaiakhoz. (zaol.hu)

Sopron: Bejelentették a DVTK fiatal támadó középpályásának, Szabó Balázsnak a megszerzését. (svse.hu)

Győri ETO: Az ETO-nál próbajátékon lévő balmazújvárosi Pintér Norbert balszerencsés sérülést szenvedett a tegnapi edzőmeccsen, miután pályára lépett az első labdaérintésénél rátapostak a bokájára, és részleges szalagszakadást szenvedett, vélhetően 2-3 hát kihagyás vár rá, így visszatért NB II-es klubjához, de az ETO továbbra sem tett le a megszerzéséről. A brazil Michelre nem tart igényt Miriuta Vasile.

Nyíregyháza: A klub honlapján közzétettek szerint Pölöskey Péter nem tagja az edzőtáborba utazó keretnek, ami vélhetően azt jelenti, hogy nem született megállapodás a klubok között.

Debrecen / Nyíregyháza: Visszatér Debrecenbe Nagy Zoltán és Szécsi Márk. A két játékos az elmúlt fél évet a Nyíregyháza Spartacus csapatánál töltötte kölcsönben. A DVSC vezetőitől kapott információk szerint még nem dőlt el, hogy a jobbhátvéd és a fiatal támadó marad-e a Lokinál, vagy tavasszal esetleg máshol futballozik majd kölcsönben. (dvsc.hu)

Légiósok: "A Bundesliga-klubok érdeklődéséről tudok, de nem hiszem, hogy az átigazolási szezonból hátralevő napokban eladna a klub. Nyáron már ingyen igazolhatnék bárhova, de egyáltalán nem biztos, hogy elmegyek Boltonból" - nyilatkozta Bogdán Ádám az origo.hu-nak.

Dunaújváros: A Dunaújvárosnál próbajátékra jelentkező és a Szolnok elleni felkészülési meccsen pályára is lépő Zome Louis Rene legutóbb a Budapest-bajnokság II. osztályában szereplő és éllovas Inter CDF SE játékosa volt, a kameruni csatár 29 gólt szerzett az ősszel.

Diósgyőr: Kádár Tamás pénteken 2018-ig írhat alá a Lech Poznanhoz.


Január 28.:

Csákvár: A másodosztályú klub a Puskás Akadémia 19 éves tehetségével, a posztját tekintve védekező középpályás, korosztályos válogatott Fényes Szabolccsal erősített. (aqvitalfc.hu)

Diósgyőr: Kádár Tamást orvosi vizsgálatra várja a Lech Poznan.

Nyíregyháza: Szécsi Márk és Nagy Zoltán is visszatér Debrecenbe. A klub azért döntött a két játékos kölcsönének felfüggesztésén, mivel a tavaszi szezonban várhatóan kevesebb lehetőséghez jutottak volna a Szpariban. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Diósgyőr: Miután edzéseken és a Tatran Prešov elleni felkészülési mérkőzésen meggyőzően szerepelt, a szakmai stáb javaslatára szerződést kötött a DVTK és a szerb középpályás, Miloš Krstić. (dvtk.eu.eu)

FTC: Buzsáky Ákos is elutazott a csapattal a törökországi edzőtáborba. (fradi.hu)

Honvéd: Roy Miljeteig személyében a Vard Haugesund 26 éves támadó középpályását tesztelték a kispestiek a Paks elleni edzőmeccsen. (honvedfc.hu)

Pécs: A próbajátékos, Branko Ojdanic a Siófok elleni edzőmeccsen is szóhoz jutott.

Győri ETO: Az ETO teszteli a Balmazújváros tehetséges ballábas középpályását, Pintér Norbertet.

Paks / Vasas: Információink szerint Könyves Norbert iránt az angyalföldiek is érdeklődnek.

Haladás / Békéscsaba: A csabaiak tesztelik a Hali kapusát, Mursits Rolandot, akire nem számít Szentes Lázár.

Paks: A Honvéd elleni felkészülési mérkőzésen próbajátékosként lehetőséget kapott Rodenbücher István. (paksifc.hu)

Kecskemét: A Cegléd ellen elveszített edzőmeccsen három próbajátékos lépett pályára. Az egyaránt egy ideje tesztelt Stefan Radoja, Besztercei Attila és Nebojsa Skopljak bizonyíthatott Bekő Balázsnak.

Paks: Balázs Zsolt három évre aláírt, és a Honvéd elleni edzőmeccsen már pályára is lép. (paksifc.hu)

ETO: Völgyi lelőtt egy kacsát - nem megy az NB II-be.

Szeged: Másfél évre szóló szerződés írt alá Polareczki Roland, így most már nem csupán próbajátékosként szerepel, hanem hivatalosan is csatlakozik Nyilas Elek alakulatához. A 24 éves támadó tavaly nyáron csatlakozott a szlovén harmadosztályú ND Lendava 1903-hoz az NB III Nyugati csoportból kieső Andráshidától. (szeged2011.eu)

Videoton: Egy francia szakíró szerint a brit sajtóhírek ellenére nem kell a Bordeaux csapatának Nikolics Nemanja.

Győri ETO: Újabb csavar következett be Ciprian Deac ügyében. A futballista nem lesz a Beitar Jeruzsálem játékosa sem, hanem Katarba megy évi 800 ezer eurós fizetésért a román sajtó szerint.

Újpest: A távozott Rodrigo Rojo a Sint-Truidennél folytatja pályafutását.

ZTE: Kocsis Adriánt, Károly Bálintot és Tanquét is elengednék. (zaol.hu)

Ajka: Generációváltásra készülnek, így minden posztra szeretnének tehetséges fiatalt igazolni. Szóban már megegyeztek a veszprémi Nagy Bálinttal, és az elmúlt három évet az Illés Akadémián tölti Bölcsföldi Milánnal is közel a megegyezés. Ugyancsak jól haladnak a tárgyalások a Haladás védőjével, Zsirai Martinnal. (veol.hu)

Pécs / Nyíregyháza: A Szpari kivásárolja Pölöskey Pétert.


Január 27.:

Pécs: Szurkolói pletykák szerint a PMFC-hez tart a Ferencváros horvát középpályása, Tomislav Havojic, ám amikor a bama.hu erről érdeklődött a pécsi klubnál, hamar kiderült, hogy a hírnek nincs semmi alapja. Az sokkal inkább elképzelhető, hogy Juraj Grizelj a piros-feketék játékosa lesz: a 28 éves horvát támadó középpályás hétfő óta Pécsett edz, s a szakmai stáb szerdán meg szeretné őt nézni a Siófok elleni edzőmeccsen. Grizelj korábban játszott hazája U19-es válogatottjában, volt a Hajduk Split és az RNK Split játékosa is, legutóbb az izlandi másodosztályú Grindavik keretéhez tartozott. "Egy támadót még szeretnénk igazolni" – fogalmazott Győri János, a PMFC-Matias ügyvezető igazgatója. "Grizelj ma érkezett, több poszton is bevethető, szerdán kiderül, meg tudja-e győzni a szakmai stábot" - tette hozzá a vezető. (bama.hu)

Paks: Ahogy arról a csakfoci.hu korábban és elsőként beszámolt, Balázs Zsolt, a Kecskemét támadója a szintén NB I-es Pakshoz igazol – ezt a lila-fehérek kedden hivatalosan is megerősítették.

ZTE: A Fradi korábbi csapatkapitánya, Józsi György az NB II-ben köthet ki.

Győri ETO: Ahogy azt a csakfoci.hu tegnap előrevetítette, Vladica Brdarovski, a 23 éves macedón jobbhátvéd két és fél évre elkötelezte magát csapatunkhoz. A labdarúgó 17-szer szerepelt hazája U21-es válogatottjában, és már bemutatkozott a felnőtt nemzeti csapatban is. Legutóbb szülővárosában, az FK Pelister együttesében játszott. (eto.hu)

Győri ETO: A Kisalföld azt írja, hogy Völgyi Dániel elsősorban külföldre szeretne menni, de benne van a pakliban, hogy végül Gyirmóton köt ki.

Légiósok: A Köln egyik szurkolói oldala azt írja, hogy azt pletykálják a városban, hogy a klub Huszti Szabolcs szerződtetésére készül.

Diósgyőr: "Kialakult egy olyan játékosállomány, ahol nem mennyiségben, hanem minőségben kell javulnunk. Az új játékosok, akik érkezni fognak, és fognak érkezni a következő napokban, azoknak olyanoknak kell lenniük, akik lényegesen emelni tudják a keret színvonalát" - mondta Szabó Tamás ügyvezető.

Diósgyőr: Árki Gábor elmondta, arra az esetre, ha Kádár Tamás végül távozik, képben van a paksi Kovács Gábor mellett a Slovan védője, David Hudák is, akinek már beszélt a menedzserével. (boon.hu)

Győri ETO: Luis Ibanez egy friss nyilatkozatában elmondta, hogy minél gyorsabban szeretne egy erősebb bajnokságba igazolni.

Nyíregyháza: Pölöskey Péter érkezhet a csatársorba. (Nemzeti Sport)

Honvéd: A gianlucadimarzio.com azt írja, hogy Fabio Cordella hamarosan Kolumbiába és Uruguayba utazik tehetségekre vadászni, az idény végén pedig akár távozhat is Kispestről, ha máshol számítanak a munkájára.

Gyirmót: A gyirmotfc.hu megerősítette a csakfoci.hu hétfői hírét, amely szerint a kecskeméti Varga Róbert a sárga-kékeknél folytatja.

MTK: Myke Bouard Ramos még nem tudja, hogy marad-e az MTK-nál vagy fél évig Kisvárdán focizik majd kölcsönben. (mtkbudapest.hu)

Diósgyőr: A boon.hu úgy tudja, hogy a Lech Poznan két és fél éves kontraktust ajánlott Kádár Tamásnak.

Videoton: Angol lapértesülések szerint a Crystal Palace, a Reading, a Celta Vigo és a Bordeaux is érdeklődik Nikolics Nemanja iránt.

Nyíregyháza: Mátyus János vezetőedző elmondása szerint már majdnem teljes a keret. (szon.hu)


Január 26.:

Újpest: Aristote Mbomával, a finn-kongói csatárral hivatalosan is szerződést bontottak. Korábban már kilátásba helyezték a lilák a távozását. (ujpestfc.hu)

Videoton: A cseh Sparta Praha is érdeklődik Nikolics Nemanja iránt.

Győri ETO: A Nemzeti Sport megerősíti a csakfoci.hu délutáni információját, mely szerint a zöld-fehérek megegyeztek a 23 éves macedón Vladica Brdarovskival. Kedden bejelenthetik a szerződtetését.

Ajka: Két utánpótlás-válogatott játékost tesztelnek, a 18 éves Talaber Attilát az MTK-ból és a 21 éves Pál Dávidot a Vasasból.

Kecskemét: Ahogyan azt honlapunk előrevetítette, Varga Róbert távozik. Új klubját nem nevezi meg a kecskemetite.hu, de a közlemény arra kitér, hogy a bekk szülőhelye (Győr) felé veszi az irányt.

Kecskemét: Több próbázó is megmutathatta magát, hárman Bekő Balázs tetszését is elnyerték, ám Laki Imre és Füredi Ádám munkáját megköszönték. Szerződéskötésre még később kerülhet sor a kiszemeltek kapcsán. "Konkrét döntés még nincs, igazából Radoja és Skopljak lehet olyan, akik markánsabb futballisták, de ez már a menedzsment dolga, hogy ezeket a játékosokat le tudjuk-e igazolni. Besztercei Attilát szeretném még látni, amit a jobboldalon csinált az nem volt rossz. A mi rendszerünkben ott a védekező játékot jobban meg kell oldani, de egy jó opció lehet" - mondta a tréner. (kecskemetite.hu)

Győri ETO: Információink szerint a zöld-fehérek megegyeztek a 23 éves macedón Vladica Brdarovskival is, aki a védelem jobb oldalán bevethető.

Győri ETO: Megállapodott klubunk Luis Ibanezzel, így az argentín születésű, ám játékoskarrierje nagyobb részét Horvátországban töltő - így már horvát állampolgársággal is rendelkező - játékos a következő két évben az ETO sikereiért fog játszani. A labdarúgó a pálya bal oldalán érzi igazán jól magát, hátvédként és csatárként is egyaránt megállja a helyét. A Dinamo Zagreb együttesével többszörös horvát bajnok, és hét éve rendszeresen játszik a Bajnokok Ligájában illetve az Európa Ligában. (eto.hu)

Légiósok: Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere a Bogdán Ádámot a klubbal kapcsolatba hozó pletykák után leszögezte, nem igazolnak senkit, a jelenlegi kerettel fejezik be a szezont.

Diósgyőr: A DVTK csapatában nem lép pályára az edzőmeccsen Iraklij Kvekveskiri, akitől elköszönt a szakmai stáb. Ugyanakkor megszületett az elvi megegyezés a klub és Miloš Krstić között, így a játékos ma először ölt diósgyőri szerelést edzőmeccsen. (dvtk.eu)

Győri ETO: Vankó Imre (Priskin Tamás féltestvére) korábban Siófokon volt próbajátékon, de úgy tűnik, nem ott folytatja. A labdarúgót a Lombard Pápa hívja próbajátékra.

Sopron: "Két középpályást szeretnénk még igazolni. Megvannak a célszemélyeink, remélem, minél előbb megtörténnek a megállapodások, és akkor csatlakozhatnak hozzánk a kiszemeltek, hogy minél több időt tudjunk együtt dolgozni a tavaszi rajt előtt" - mondta Supka Attila vezetőedző az svse.hu-nak.

FTC / Diósgyőr / Győri ETO: David Hudákot, a Slovan szlovák U21-es válogatott, magyarul is beszélő balbekkjét mindhárom klubnak beajánlották. (Nemzeti Sport)

NB I: Így áll a 16 csapat - körkép.

PMFC / Békéscsaba: Beke Péter, a mecsekaljaiak rendkívül gyors, utánpótlás-válogatott játékosa a viharsarkiaknál van próbajátékon.

MTK: A klubnál játékos-megfigyelőként dolgozó László Csaba elmondta, a legfontosabb, hogy a keret együtt maradjon, de azért nincs kizárva, hogy beesik valaki a télen.

Kecskemét / Gyirmót: Információink szerint Varga Róbert az NB II-es klubnál folytathatja.

Honvéd: A holland harmadik ligából tesztelésre érkezett Kyle Doesburg nem lesz a kispestiek játékosa. A futballista a pzc.nl-nek elmondta, hogy a magyar klub nem olyan típusú támadót keresett, mint ő.


Január 25.:

Balmazújváros: "A jövő héten döntünk Lucas sorsáról. Jó állapotban érkezett hozzánk a héten, jól dolgozik, és jól is érzi itt magát, a visszajelzések alapján" - mondta Szabó István vezetőedző a balmazfoci.hu-nak.

MTK: "Egyre kevesebb esélyem van, hogy kimehessek. De ez nekem jó így. A családot és az anyagiakat is figyelembe véve nem biztos, hogy lenne értelme kimennem mondjuk az osztrák harmadosztályba, csak azért, hogy külföldön legyek. Ennyi idősen kicsi az esélye, hogy olyan klub jöjjön, amelyik anyagilag is megéri, a családomnak is jó és mellette még jó hely. Ennek a háromnak egyszerre kellene teljesülnie. De ha jön valami ajánlat, elgondolkodik az ember" - mondta Torghelle Sándor a rangado.hu-nak.

Újpest: "Szükségünk lenne néhány új játékosra, középső védőre, középpályásra és támadóra is" - mondta Nebojsa Vignjevics az M1 Sport 7 című műsorában.

Vasas: Czvitkovics Péter is elutazott a csapattal a lipóti edzőtáborba.


Január 24.:

Nyíregyháza: Két belső védőt szerződtetett a Nyíregyháza Spartacus. A lett válogatott Deniss Ivanovs szerdán a Nyírbátor elleni találkozón lépett pályára, és egy félidő elég volt ahhoz, hogy meggyőzze a szakmai stábot. A 31 éves belső védőt az Ajax is szerződtette, majd fiókcsapatának adta kölcsön. 2005 és 2013 között 60 alkalommal szerepelt hazája válogatottjában, ezeken két gólt szerzett. 1,5 éves szerződést kötött vele a Szpari. Szintén 2016 nyaráig kötelezte el magát a Balmazújváros ellen tesztelt Michael Kovacevic. A középső védő horvát származású, de Svájcban született. 26 éves, 193 cm magas, és korosztályos válogatott volt. Évekig játszott a skót bajnokságban, a Dundee United és a Ross County csapataiban. Előbbi együtessel harmadik lett a skót élvonalban, és megnyerte a skót kupát. Mindkét labdarúgóval hétfőn írják alá a papírokat. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Kaposvár: A Rákócziban három próbajátékos is pályára lépett: Zsivóczky Norbert, Balogh Bence és a brazil Isloney. (sonline.hu)

Lombard Pápa: Lengyel Ferenc elmondta, hogy várhatóan még egy hétig tesztelik a próbajátékosokat, és a Honvéd elleni edzőmeccs után dőlhet el a sorsuk. Gólerős támadót még mindenképpen igazolnának a Veszprém megyeiek. (veol.hu)

Gyirmót: Két és fél évre szóló szerződést kötött a klub a Szolnokról távozott Bohner Rolanddal. (gyirmotfc.hu)

Pécs: A Kozármisleny ellen Branko Ojdanic személyében szerepelt egy próbajátékos is, aki már bő egy hete a csapattal végzi a felkészülést. Jövőjéről később születhet döntés. (pmfc.hu)

Honvéd: Kevin Holznak megköszönte a stáb a munkát, a német próbajátékos már el is utazott Budapestről. Két újabb kiszemelt érkezett. A holland Kyle Doesburg mellett a 29 éves Székely Szabolcs kapott szerepet a Sopron ellen. Ő Erdélyből jött, legutóbb a Poli Timisoara játékosa volt. (honvedfc.hu)

FTC: A Nemzeti Sport megerősíti a csakfoci.hu elsőként közölt információját, amely szerint Tomislav Havojicra nem számít Thomas Doll.

Kecskemét: Bekő Balázs a Puskás Akadémia ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen több próbázónak is lehetőséget adott a bizonyításra, így Besztercei, Laki, Skopljak, Füredi, valamint Radoja is pályára lépett.

Honvéd: A Sopron ellen elveszített edzőmeccsen a holland harmadik ligából érkezett csatár, Kyle Doesburg is pályára lépett.

Nyíregyháza: A Nyíregyháza együtteséhez két próbajátékos érkezett a héten Tomic és Kovacevic személyében. Mindketten belső védők, és a kezdőben kaptak helyet a Balmazújváros elleni edzőmeccsen.

Lombard Pápa: Az Ajka elleni edzőmeccsen Lengyel Ferenc együttesében több próbajátékos is szerephez jutott. Az első félidőben a legutóbb Kisvárdán szereplő Venczel Balázs, a horvát középpályás, Haris Mehmedagic, a Győri ETO együttesének tagja, Stieber András valamint a szerb csatár, Enes Rujovic, hozzájuk csatlakozott a szünet után a brazil védekező középpályás, Leandro Silva Lopez, akinek a teljesítményét a klub honlapja külön kiemeli.

Kecskemét: Távozik a Kecskemét legeredményesebb játékosa, Balázs Zsolt.

Ferencváros: Tomislav Havojicot értékesítenék a télen.

Dunaújváros: Ahogyan azt a csakfoci.hu előrevetítette, Safet Jahic személyében kapust igazolt a Dunaújváros. A dpase.hu híre szerint megtörtént az aláírás.

Haladás: Nagy valószínűséggel tavasszal az NB II-es Ajkában futballozik kölcsönben a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 20 esztendős védője, Zsirai Martin, aki a több játéklehetőség reményében távozik. (haladas.hu)

Légiósok: A Lechia Gdansk vezetőedzője elmondta, amennyiben addig szerződtetik Kádár Tamást, vagy a brazil Gersont, úgy az új szerzeményt már az edzőtáborba is elviszik. A tréner Jerzy Brzęczek 22 fős kerettel vág neki Spanyolországnak, de egy fő még csatlakozhat. (przegladsportowy.pl)

Nyíregyháza: A próbajátékra érkezettek közül a két szerb belső védő, Marko Prljics és Nemanja Vidics nem győzte meg a Szpari vezetőit, így számukra véget ért a próbajáték, mehetnek más csapathoz próbálkozni. (szon.hu)


Január 23.:
Újpest: Egyes sajtóhírek szerint Roderick Duchatelet árulja a lila-fehér klubot, de egyelőre nincs rá vevő.

Pécs: Másfél évre aláírt a 31 éves, 8-szoros bolgár válogatott Dimitar Makriev, aki a Levski Sofiában, illetve a rivális CSKA Sofiában nevelkedett, majd fiatalon elvitte őt az olasz Internazionale. Bár a milánói csapatban nem jutott szóhoz, a 191 centiméter magas csatár később Lengyelországban, Szlovéniában és Izraelben is játszott. (pmfc.hu)

Ferencváros: Hiába ajánlották be a napokban David Mateost és Leonardót, a zöld-fehérek korábbi légiósát is a Real Betisnek.

Kecskemét: Öt próbajátékos, a már Szolnokon is pályára lépő Stefan Radoja, valamint a frissen, alacsonyabb osztályú magyar csapatokból érkező Besztercei Attila, Laki Imre és Füredi Ádám, illetve a szerb második ligában pallérozódott Nebojsa Skopljak is ott lehet a Puskás Akadémia ellen, szombati edzőmeccsen. (kecskemetite.hu)

Kaposvár: Az NB II-es csapattal készül együtt a 26 éves Zsivóczky Norbert, aki korábban a Ferencváros, a Diósgyőr és a Lombard Pápa játékosa is volt, majd 2012-ben az ugyancsak másodosztályú Szigetszentmiklóshoz igazolt, de ott szerződést bontott, így jelenleg szabadon igazolható. (rakoczifc.hu)

Lombard Pápa/Vasas: Kenesei Krisztián még nem írt alá a piros-kékekhez, mert még nem tudott megegyezni a Pápával távozásának anyagi körülményeiről.

Győri ETO: Miriuta Vasile a meglévő három új arc mellé még 3-4 igazolással tervez.

Ferencváros: A Maribor, az FTC és a Kaposvár korábbi kapusa, Marko Ranilović a nagyhírű horvát Hajduk Split csapatához igazol 2,5 évre, ő lesz a második számú hálóőr. (nogomania.com)


Január 22.:

Nyíregyháza: L'Imam Seydi 1+1 évre aláírt a Szparihoz. A klub közleménye megerősítette honlapunk hírét, amely szerint szerda este még nem volt megállapodás a felek között. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Ferencváros: Spanyol lapértesülések szerint David Mateos jelölt volt a Betisnél, de végül nem rá esett a vezetés választása.

Újpest: Nebojsa Kosovic visszatért a Standard Liége-hez a standardfans.be szerint.

Honvéd: Feltűnt két próbajátékos is a csapatban a Soroksár elleni edzőmeccsen, a francia Pierre Morgan és a német Kevin Holz. (honvedfc.hu)

Pécs: A PMFC ügyvezető igazgatója, Győri János lapunknak elmondta, egy-két dolgot még pontosítanak Dimitar Makrijevvel, és ha minden rendben lesz, várhatóan estefelé véglegesítik a megállapodást a bolgár támadóval. (bama.hu)

Diósgyőr: "Nincs sok kérdőjel, Elek Ákos helyére szeretnénk még igazolni valakit, és ha Kádár Tamás esetleg távozik, akkor az ő helyére is" - mondta Szivics Tomiszláv. (dvtk.eu)

Nyíregyháza: "Volt aki tetszett, és javaslatot is tettem a leigazolására, és persze olyan is van, akitől elköszönünk. Ezt azért még le kell tisztázni magamban. Az biztos, hogy az első félidőben játszó lett válogatott védő nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott, én szeretném, ha nálunk folytatná" - mondta Mátyus János a Nyírbátor elleni meccs után. (nyiregyhazaspartacus.hu)

DVTK / Paks: A Diósgyőr a Pakssal egyeztet Kovács Gábor leigazolásának ügyében. Milos Krstic-csel is tárgyalnak a miskolciak, Szabó Balázs pedig Sopronba kerülhet kölcsönben.

Szeged: Berde István és Polareczki Roland próbajátékon szerepel az NB II-es csapatnál.

Győri ETO: Sebastian Chitosca is ott van a román Ceahlaul Piatra Neamt Olaszországba utazó keretében, és az orange.ro cikke szerint a Győri ETO által kinézett középpályást a nyárig szinte biztosan nem engedi el klubja.

Újpest: A lilákat a télen elhagyó uruguayi Rodrigo Rojo a Duchatelet-családhoz kötődő, belga Sint-Truiden gárdájához érkezik tesztelésre. (voetbalbelgie.be)

Nyíregyháza: Jánvári Gábor is elhagyja a Nyíregyháza Spartacust. A baloldali védő egyeztetett a vezetőkkel, és megállapodásuk értelmében szabadon átigazolhat másik együtteshez. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Ferencváros: Újra zöld-fehérbe öltözhet a brazil Leonardo, csak épp Spanyolországban, a Marca információi szerint a másodosztályban 2. helyen álló Betisszel tárgyal a brazil középpályás.

Nyíregyháza: Sándor István tárgyalt a klub vezetésével, és abban állapodtak meg a felek, hogy a Nyíregyháza Spartacus nem gördít akadályt az elé, hogy a középpályás máshol folytassa, azaz a labdarúgó szabadon igazolható. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Ferencváros: Orosz Pál elárulta, miért eshet kútba Marcos Junior leigazolása, de arról is beszélt, hogy vannak még az FTC-nek egyéb kiszemeltjei és tárgyalásai is

Videoton: A fehérváriak volt játékosa, a nyáron távozott portugál középpályás, Vitor Gomes a Moreirense csapatától a török Balikesirsporhoz igazolt (todomercadoweb.es)


Január 21.:

Debrecen-Nyíregyháza: A hivatalosan kommunikáltakkal ellentétben a csakfoci.hu úgy tudja, L'Imam Seydi még nem írt alá Nyíregyházán.

ZTE: A Puskás Akadémiától érkezett Tóth László és Fényes Szabolcs, valamint a Lenti TE játékosa, Horváth Péter is pályára lépett a Balatonfüred elleni 1-1-es felkészülési mérkőzésen. (ztefc.hu)

Videoton: Nikolics Nemanja Izraelbe szerződésének esélyeiről cikkezett a helyi msport1.maariv.co.il. A lap szerint Nikolics két hónapja közel állt ahhoz, hogy a Hapoel Ironi Kiryat Shmona játékosa legyen, most pedig a korábban már emlegetett Maccabi Tel-Aviv érdeklődéséről számolt be. Ugyanakkor a kinti szabályok miatt Nikolics megvétele esetén egy légióst ki kellene raknia a Maccabinak a keretből, amire nem venne mérget a szerkesztő.

Honvéd: "Punosevac szereplésével elégedett vagyok, jól illeszkedett a játékba. A másik két próbajátékos sorsáról hamarosan döntünk, az egyik teljesítménye bizakodásra ad okot" – mondta el a szerdai edzőmeccs lefújása után Csábi József vezetőedző.

Debrecen-Nyíregyháza: A hivatalosan kommunikáltak szerint L'Imam Seydi aláírt Nyíregyházán, később kiderült, ez egyelőre nem fedi a valóságot. Szerhij Kuznyecov nem lesz a Loki játékosa.

Ferencváros: Túl nagyok a Fluminense követelései, ezért csökkent az esélye annak, hogy a korábban kiszemelt brazil támadót, Marcos Júniort szerződtetni tudják. A magyar klubnál ugyanakkor azt is hangsúlyozták, hogy nem zárultak le véglegesen az egyeztetések (…) A korábban már-már biztosnak tűnő megállapodás azon bukhat meg, hogy a Flu előállt egy olyan követeléssel, amiről korábban nem volt szó. (Nemzeti Sport)

Haladás: A héten egy játékos távozott: a 20 esztendős védő, Zsirai Martin ősszel mindössze két bajnokin kezdett, tavasszal kölcsönben az NB II-es Ajkában futballozik. Városi Viktor iránt az NB II-es ZTE érdeklődik, Zamostny Balázs vélhetően Sopronban játszik tavasszal. (haladas.hu)

ETO/Haladás: A Győri ETO-tól érkezett 25 éves Dudás Ádám a Szombathelyi Swietelsky-Haladás hatodik téli igazolása. (haladas.hu)

Győri ETO: Mateo Susic, a zöld-fehérekkel is szóba hozott kolozsvári bosnyák jobbhátvéd a moldáv Sheriff Tiraspol együttesében folytatja pályafutását. Susic a goal.com bosnyák kiadása szerint 3 éves szerződést írt alá új klubjánál.

Nyíregyháza: A hatvanszoros lett válogatott Denis Ivanovs mellett a szerb Nemanja Vidic - csak névrokona az Inter labdarúgójának - és Marko Prljic, valamint a grúz Givi Joseliani is pályára lépett a Nyírbátor ellen. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Nyíregyháza: Ahogyan azt a csakfoci.hu előrevetítette, befutott a Szparihoz L'Imam Seydi. A támadó pályára lépett a Nyírbátor elleni felkészülési meccsen. Mátyus János a lefújás után elmondta, hogy a lett Ivanovs meggyőző telejsítményt nyújtott, javasolni fogja a szerződtetését. (haon.hu)

FTC: Thomas Doll elmondta, hogy a brazil csatár, Marcos Junior nagyon nagy eséllyel nem lesz a Ferencváros játékosa, és a zöld-fehérek már csak egy posztra igazolhatnak a télen.

Balmazújváros: "Vajda Sándorral megállapodtunk, míg a többiekkel kapcsolatban még nincs döntés. A keretünket erősíti ismét a kapus Perger Géza Bence (1996), akit további félévre adott kölcsön a Nyíregyháza. Távozott csapatunktól Bakos Bence, vele közös megegyezéssel bontottunk szerződést" - mondta Dr. Tiba István elnök. (balmazfoci.hu)

DVSC: Szilágyi Sándor cégvezető megerősítette a csakfoci.hu korábbi információját, amely szerint L'Imam Seydi Nyíregyházára kerülhet. Az ukrán sajtóhírekre reagálva elmondta, Szergej Kuznyecov valóban járt Debrecenben, de nem lesz a Loki játékosa, mert 30 év feletti labdarúgót továbbra sem igazolnak. (haon.hu)

Szeged: Nyilas Elek együttesében több próbajátékos is szerepet kapott már az első, múlt szombati, a Csongrád megyei I. osztályban éllovas HFC ellen 5–1-re megnyert mérkőzésen. Ilyen volt például a 21 éves belső védő, az ukrajnai magyar Szilvási Zoltán, aki többek között Siófokon, Mezőkövesden játszott, illetve az ukrán élvonalban is szerepelt. Az erdélyi magyar védekező középpályás, Berde István (26 éves) a román harmadik ligából érkezett. Győrbe 2005-ben került, itt az utánpótláscsapatokban, majd az NB II-es együttesben játszott, utóbbiban több mint 60 alkalommal lépett pályára, és 13 gólt rúgott. 2008-ban és 2009-ben 3 alkalommal játszott az ETO-ban az NB I-ben is. Legutóbbi hazai klubja a Veszprém, előtte pedig a Gyirmót volt. Csatárposzton bevethető Polareczki Roland (24), aki az őszt a szlovén harmadosztályban szerepelt ND Lendava együttesében töltötte. (delmagyar.hu)

Kecskemét: Fiatal horvát középpályás érkezett tesztelésre. A 19 éves Ante Kunac az ősszel az NK Dugopolje korosztályos csapatában futballozott. (baon.hu / Petőfi Népe)

Győri ETO: Siófokon tesztelik Csató Martint és Vankó Imrét, Cegléden pedig Farkas Zoltánt. (kisalfold.hu)

Újpest: Balajcza Szabolcs a SportKlub Dodzsem c. műsorában arról beszélt, hogy még 3-4-5 évig szeretne a liláknál védeni.

Honvéd: Bratislav Punosevac személyében csatárt igazolt a Bp. Honvéd. A 27 éves, 189 cm magas támadó a Partizan Belgrádban nevelkedett, majd a Napredak és az FK Kopaonik játékosa lett. 2011-ben a román Otelul Galatihoz igazolt, ahol bajnoki címet nyert. 2013-ban nem csak országot, kontinenst is váltott, a japán Avispa Fukuoka lett az új állomáshelye. 2014-ben visszatért Szerbiába a Radnicski Nis gárdájához. Punosevac két és fél éves szerződést írt alá a Honvédhoz. (honvedfc.hu)

MTK: Az MTK-tól minden bizonnyal távozó Rodenbücher István iránt az NB II-es Balmazújváros és a Békéscsaba érdeklődik.

ETO/Újpest: Újabb játékos csatlakozott Miriuta Vasile csapatához ma délelőtt: a klub megállapodott az Újpesttel, hogy a korábbi U21-es válogatott jobbhátvéd, Nagy János a következő napokat Győrben töltheti, és részt vehet NB I-es csapat edzésein. A lila-fehérek saját nevelésű játékosa eddig 13 mérkőzésen szerepelt az első osztályban, ősszel két alkalommal jutott szóhoz. (eto.hu)

Diósgyőr: Egy lengyel lap szerint a Lech Poznan kivárásra játszva nyomná le a DVTK védőjének árát.

Békéscsaba: Az utóbbi napokban több játékost is megtekintett a Békéscsaba 1912 Előre szakmai stábja. Békéscsabán próbázott például Gróf Dávid (Berlin), Fadgyas Milán (Pápa), Radnai György (Vecsés), Barcsay Márk (Felcsút). Szerződéskötésekről, konkrét igazolásokról azonban még nem tudunk beszámolni. (1912elore.hu)

Szolnok: Bohner Roland és Magos Mátyás távozott, míg Kállai Istvánt kölcsönadná a klub. (Új Néplap)

Debrecen: A korábban a Fradiban szerepelt védő, Szergej Kuznyecov azonos nevű, csatárposzton bevethető fia a Lokihoz érkezik 7-10 napra "ismerkedésre". Erről a Hoverla Uzhorod elnöke számolt be a footballua.tv portálnak.

Kaposvár: Kovács Tamás visszatért Kozármislenybe, és egyelőre három új játékos csatlakozott: az újpesti nevelésű védő, Privigyei Ádám, valamint két korábbi salgótarjáni futballista, Csornij Áron és a brazil Maicon. (rakoczifc.hu)

Lombard Pápa: Mehmed Dajic és Venczel Balázs személyében két próbajátékost tesztel a szakmai stáb. (papa-ma.hu)

Légiósok: A Dinamo Moszkva sportigazgatója azt nyilatkozta, hogy Dzsudzsák Balázs maradni akar.


Január 20.:

Haladás: Négy új igazolás, az olasz Raffaele Alcibiade, Leandro Martínez, Andrea Mancini, valamint a Juventus kötelékébe tartozó román kapus, Laurentiu Branescu is aláírta szerződését kedden délután.

Légiósok: Az angol harmadosztályú Notts Countyhoz szerződött Bajner Bálint, aki eddig a második ligás Ipswich Town játékosa volt. A megállapodás részleteit nem hozta nyilvánosságra a klub.

Haladás: Az olasz gianlucadimarzio.com egy fotót is közzétett annak kapcsán, hogy Andrea Mancini és Raffaele Alcibiade mellett a Juventus kötelékébe tartozó fiatal román kapus, Laurentiu Branescu is aláírt a Halihoz. Előbbi a 10-es, utóbbi az 1-es mezt viseli majd tavasszal.

Nyíregyháza: A Slovan két válogatott játékosa és egy grúz középpályás is aláírt.

FTC: Pirik Tamás, a Ferencváros második csapatának tagja próbajátékon szerepel a dunaszerdahelyi DAC-nál, és gólt is szerzett a Szenc elleni 3-0-s keddi edzőmeccsen (fcdac.sk)

Videoton: Két és fél évre aláírt a macedón válogatott csatár, Mirko Ivanovski.

Honvéd: Lapértesülések szerint Kyle Doesburg személyében a holland harmadosztályból érkező csatárt tesztelnek a kispestiek.

Győri ETO: Valentin Babic szerződését közös megegyezéssel felbontották. (eto.hu)

Győri ETO: Egy jobb- illetve egy balhátvéd játékost tesztel Miriuta Vasile a napokban. Vladica Brdarovski 23 éves macedón jobbhátvéd, 17-szer szerepelt hazája U21-es válogatottjában, és már bemutatkozott a felnőtt nemzeti csapatban is. Az FK Pelister labdarúgója korábban játszott egy rövid ideig Csehországban, Brnóban. Tadej Apatic 27 éves szlovén balhátvéd, 17 éves korától játszott hazája több korosztályos csapatában, a Domzale együttesétől került előbb a Sheriff Tiraspolhoz, majd az Olimpia Ljubljana és a Slavia Sofia csapatában játszott. (eto.hu)

Újpest: A 17 éves csatár, Mihalo Perovic és a 19 éves védekező középpályás Jovan Baosic személyében két montenegrói próbajátékost tesztelnek a lilák. (ujpestfc.hu)

Pécs: Olyan támadóval erősíthet a PMFC-Matias labdarúgócsapata, akire 18 évesen lecsapott az Internazionale. A nyolcszoros bolgár válogatott Dimitar Makrijev ma érkezik Pécsre, s ha megfelel az orvosi vizsgálaton, szerződtetik, miután mindenben megegyeztek vele. (bama.hu)

Diósgyőr: Az Észak-Magyarország értesülései szerint a vasárnap érkezett szerb középpályás, Milos Krstic nem próbajátékon vesz részt. A 27 éves labdarúgó, aki eddigi pályafutása során többek között az Olympique Marseille játékosa is volt, szabadon igazolható, és amennyiben sikerül vele megállapodnia Árki Gábornak, a DVTK sportigazgatójának, akkor tavasztól a piros-fehérek játékosaként folytatná. (boon.hu)

DVSC / Nyíregyháza: Információink szerint L'Imam Seydi ügyében nem tudott megegyezni a Loki a Dukla Prahával, így a támadó Nyíregyháza felé veheti az irányt.

Szeged: Polareczki Roland, a ZTE FC és a szlovén élvonalbeli Nafta Lendava játékosa nem hivatalos információk szerint az NB II-es Szeged együttesében folytatja pályafutását. (zte.hu fórum)

Diósgyőr: A boon.hu úgy tudja, hogy 200 000 eurót (kb. 64 millió forintot) kap a DVTK Elek Ákosért. Szabó Tamás ügyvezető nem akarta forintosítani az összeget, csak annyit közölt, hogy komoly summáról van szó, ami jelentős tétel a költségvetésükben.

Lombard Pápa: "Több tervünk is volt, eddig ez a négy fiatal érkező valósult meg. Természetesen látjuk a keret gyengeségeit, és továbbra is keressük azokat a rutinosabb, sokat megélt játékosokat, akár itthonról, vagy pedig külföldről, akik tudnak segíteni abban a nehéz harcban, amit folytatunk. Jobbhátvéd, támadó középpályás és csatár posztra szeretnék még igazolni. Ez az időszak folyamatos egyeztetésekről, tárgyalásokról szól, de egyelőre nincs olyan fejlemény, amiről be tudnék számolni" - mondta Lengyel Ferenc, aki azt is elárulta, hogy Andrei Florean is a távozók listáját gyarapítja. (rangado.hu)

Újpest: Kovács Zoltán megerősítette a csakfoci.hu korábbi információját, amely szerint Simon Krisztiánt vitte volna a Charlton, de a játékos nemet mondott. A lilák sportigazgatója 2-3 azonnali erősítést jelentő futballistát igazolna a télen.

Mezőkövesd: A szarvasi Furár Róbertet egyelőre tesztelik, ha leigazolják, csatlakozhat az első kerethez, de akár NB III-ba kölcsön is adhatják. Tóth László vezetőedző elmondta, nyáron fiatal keretük volt, most rutinosabb játékosokat kerestek, s jobb esélyük volt igazolni, mint a szezon kezdetén. Minden poszta igazoltak, a keret 95 százalékban összeállt, de, ha extra képességű játékos képbe kerül, megpróbálják megszerezni. Hozzátette, keresték már meg többen is, akik váratlan helyzetbe kerültek, s elképzelhető még igazolás, de a jelenlegi játékosokkal egyforma képességű embereket nem akarnak ide hozni. A keretet viszonylag bőre hagyják, hiszen az őszi szezon végén is amiatt veszítettek pontokat, mert elfogytak, sorra estek ki kulcsemberek. (kovesdisport.hu)

Paks: A csapattal edz az ősszel Bonyhádon futballozó, és a megye egy góllövőlistáját 27 találatával vezető Pap Roland, de azt, hogy tavasszal az atomvárosiaknál folytatja, egyelőre korai lenne kijelenteni. (teol.hu)

Kecskemét: Sallói István klubigazgató megerősítette a csakfoci.hu információját, amely szerint felmerült Sergio Tamayo kölcsönvétele az MTK-tól. (baon.hu / Petőfi Népe)

Lombard Pápa: A Győrben szabadlistára tett Stieber András a csapattal készül, tárgyal a vezetéssel, és jó eséllyel Pápán folytatja. (veol.hu)

Újpest: A liláktól távozó Jeremy Serwy Izlandon, az FH Hafnarfjördur együttesében folytatja belga lapok szerint.

Haladás: Kamil Kopúnek is szabadlistára került. A távozó Mursits Rolandnak két NB II-es ajánlata van. (haladas.hu)

Paks / Puskás Akadémia: Immár hivatalosnak tekinthető Fiola Attila klubváltása. (paksifc.hu)

Légiósok: Brit lapértesülések szerint a harmadik ligás Notts County bízik benne, hogy még a héten megszerzi Bajner Bálintot. A futballista ügynöke a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában elmondta, azért nem játszott a csatár sokat az Ipswichnél, mert az túl jó csapatnak bizonyult számára.


Január 19.:

Haladás: Eldőlni látszik, hogy a Juventus kötelékébe tartozó és a torinóiakkal 2017-ig szerződést hosszabbító Laurentiu Branescu a Haladáshoz igazol kölcsönben.

Haladás: Szentes Lázár a jövőben nem tart igényt Zamostny Balázs, Városi Viktor, Farkas Márk, Gyurján Bence, Nagy Olivér és Mursits Roland szolgálataira, a játékosok szabadon távozhatnak. (haladasfc.hu)

Nyíregyháza: Minden papírt aláírtak a felek, így hivatalosan is kölcsönadta fél évre a Ferencváros Bosnjak Predragot a Nyíregyházának. A védő már a Szparival kezdte a felkészülést, és a héten az edzőmérkőzéseken pályára is léphet. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Békéscsaba: Gróf Dávidot teszteli a Békéscsaba kapus poszton, valamint Nótás Attilát, aki korábban Kazincbarcikán, Felsőtárkányban és Egerben is védett.

Videoton: Marco Caneira és a legutóbb Dunaújvárosban kölcsönben szerepelt Milan Peric szerződését közös megegyezéssel felbontották.

Lombard Pápa: Tóth Gáborra, Faggyas Milánra és Marian Slukára nem számítanak Bíró Péter tulajdonos elmondása szerint. (Nemzeti Sport)

Dunaújváros: A DPASE közös megegyezéssel szerződést bontott Milan Periccsel - hivatalos.

Csákvár: Lemondott posztjáról Bertalan Zsolt klubigazgató. (aqvitalfc.hu)

Nyíregyháza: Szlovák lapértesülések szerint Juraj Halenár és Igor Zofcák, a Slovan két játékosa a Szparinál köthet ki.

Haladás: A 47 éves kapusedző, Andrea Mosconi elutazik a csapattal a törökországi edzőtáborba, szerződtetéséről később döntenek. (haladas.hu)

Nyíregyháza / Mezőkövesd: A Szpari fél évre kölcsönadja Bajzát Pétert és Gengeliczki Gergőt a Mezőkövesdnek. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Diósgyőr: Elek Ákos a Kínába igazolás okairól és a Fradi állítólagos ajánlatáról is beszélt egy friss nyilatkozatban.

Diósgyőr: A próbajátékosok közül Dajan Ponjevićnek a DVTK szakmai stábja megköszönte az eddigi munkát. (dvtk.eu)

Diósgyőr: A Lechia Gdansk elnöke megerősítette, hogy klubja érdeklődik Kádár Tamás iránt, de jelezte, szorítja őket az idő, és más jelöltek is vannak.

Gyirmót: Megvan az első igazolás a Honvéd csapatából erre a fél évre, kölcsönbe "visszaigazolták" Fejes Jánost. A bal oldali védő tavaly már egy évet eltöltött Gyirmóton. (gyirmotfc.hu)

NB I: Így áll a 16 csapat - körkép.

Légiósok: A bolgár sportal.bg szerint Sváb Dániel nagyon közel került ahhoz, hogy a CSZKA Szófia játékosa legyen, a próbajátékon ugyanis meggyőzte a szakmai stábot. A portál szerint a bolgár éllovasnál 3 ezer eurót keresne a magyar védő.

Kecskemét / MTK: Információink szerint Sergio Tamayo a KTE-hez kerülhet.

Pécs: A csatársorba kiszemelt Andrija Delibasic a topfudbal.me portálnak arról beszélt, hogy nyáron mindenképpen visszavonul. Elmondása szerint ahhoz, hogy tavasszal jó teljesítményt tudjon nyújtani, egy igazán erős alapozásra lenne szüksége. (Köszönjük a fülest a zte.hu fórum csapatának!)


Január 18.:

Haladás: A Dinamo Bukarest is vitte volna a hétfőtől a Haladással edző Juventus-kapust, Laurenţiu Brănescut, de a románok nem tudtak megegyezni az olaszokkal.

Győri ETO: A ruandai newtimes.co.rw információi szerint a 19 éves válogatott középpályás, Mohamed "Meddy" Mushimiyimana lesz a győriek új igazolása, a játékos elmondása szerint már aláírta az 1 évre szóló szerződést, amely további 1 évre szóló opciót is tartalmaz.

Dunaújváros: A Nemzeti Sport megerősíti a csakfoci.hu szerdai hírét, amely szerint a Dunaújvároshoz érkezik az a szlovén Safet Jahic, aki korábban védte a Zalaegerszeg és a Kaposvár kapuját is.

Haladás: Vasárnap repült Skóciába a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 22 éves játékosa, Gyurján Bence. A középpályást szombatig a 12 csapatos skót elsőosztály 10. helyén álló, egyszeres bajnok és kupagyőztes Motherwell teszteli. (haladas.hu)

Vasas/Diósgyőr: "Én is sajnálom, hogy így alakult. Az egyedülálló szurkolói légkör miatt nagyon szerettem itt lenni. Több ok miatt hoztam meg ezt az elhatározást. Egyik az, hogy szerettem volna közelebb lenni a családomhoz, és többet együtt lenni a kicsivel, és van egy dolog, ami most Budapestre köt minket a gyerekkel, de erről nem szeretnék beszélni. A másik ok pedig az volt, hogy mindenképp szeretnék több játéklehetőséghez jutni. Az ősz tapasztalataiból kiindulva úgy éreztem, hogy Diósgyőrben már nem fogok túl sok játéklehetőséget kapni, és 1,5 év múlva nem valószínű, hogy tovább tudnék lépni ennyi kihagyás után. Annak pedig nem láttam értelmét, hogy csak üljek a padon (vagy ott se) még másfél évig, mert ez se nekem, se a DVTK-nak nem lett volna kifizetődő. A csapatnak további sok sikert kívánok" - Debreceni András az amigeleken.hu szurkolói portálnak fejtette ki, miért igazolt a Vasashoz a DVTK-tól.

Mezőkövesd: Bajzát Péter érkezhet a Nyíregyházától (Nemzeti Sport)

Diósgyőr: Európa Ligában szerzett rutinnal is rendelkező 27 éves szerb középpályás érkezett próbajátékra. Miloš Krstić több szerb csapat mellett az Olympique Marseille, az FC Thun és a Nea Salamis Famagusta játékosa volt. (dvtk.eu)

Debrecen: Seydi gólpasszal vette ki a részét az őt tesztelő Dukla Praha edzőmérkőzésén. A prágaiak a szlovák Zsolnát verték 5-1-re. A csehek szerint a Loki támadója vasárnapig lesz náluk, vagyis ma eldőlhet a sorsa.

Diósgyőr: Hivatalos: Elek Ákos Kínába igazolt.

Vasas: Vancsa Miklós ügyvezető a Vasas TV-nek megerősítette a csakfoci.hu korábbi információját, mely szerint szeretnék leigazolni Völgyi Dánielt, de ennek most csökkent az esélye, ugyanakkor Kenesei Krisztiánnal, Hangya Szilveszterrel és Czvitkovics Péterrel jól állnak a tárgyalások.

Szolnok: Vári Barnabásnak ugyan december 31-én lejárt a szerződése, de hosszabbított, így marad. (szolnokimavfc.hu)


Január 17.:

Légiósok: Bolgár sajtóhírek, (köztük a redpride.eu) szerint az eddig a Sturm Graz együttesénél próbázó Sváb Dánielt már a CSZKA Szófia teszteli.

Haladás: Leandro Martínez öccse, Emanuel Martínez próbajátékon szerepel a vasiaknál. (haladas.hu)

Légiósok: Korcsmár Zsolt elmondta, amennyiben nem változik a helyzete, el kell gondolkodnia a jövőjén.

Pécs: Andrija Delibasic, a PMFC spanyol élvonalat is megjárt kiszemeltje elmondta, hogy még az is benne van a pakliban, hogy visszavonul.

Haladás: A Juventus 20 éves kapusa, Laurentiu Branescu hétfőtől együtt edz a vasiakkal, és kölcsönben tavasszal Szombathelyen szerepelhet. A futballista az elmúlt szezonokban kisebb csapatoknál szerepelt kölcsönben, de nem nagyon védett. (haladas.hu)

Vasas: Vancsa Miklós ügyvezető megerősítette a csakfoci.hu korábbi információját, amely szerint Völgyi Dániel érkezhet az együtteshez. Elmondta emellett azt is, hogy Kenesei Krisztiánnal mindenben megegyeztek, így amennyiben a támadó el tud jönni Pápáról, hozzájuk igazol. (Nemzeti Sport)

FTC: A klub bejelentette, hogy Holman Dávidot kölcsönvette egy évre a Lech Poznan.

FTC: A brazil kiszemelt, a Fluminense csatára, Marcos Junior az Instagramon arról adott hírt, hogy repülőre száll. Egy kommentjében a támadó arra utalt, hogy majdnem minden rendben van már az ügyében.

Vasas: Debreceni András 2,5 éves szerződést írt alá a klubbal. (vasasfc.hu)

Videoton: Egy román lap szerint 32 millió forintot fizet Mirko Ivanovskiért a klub a CFR-nek.

Szeged: A HFC elleni felkészülési meccsen bemutatkozik az új igazolás Szántai Levente és Veszelinov Vlagyimir, míg próbajátékon vesz részt a magyar-szlovák kettős állampolgár Radványi Dávid és a korábban Siófokon játszó magyar-ukrán Szilvási Zoltán. (delmagyar.hu)

Pécs: "Lassan három hete tárgyalunk vele, s nincs könnyű dolgunk, hiszen nálunk jóval magasabban jegyzett csapatoktól is kapott ajánlatot. Ugyanakkor van egy olyan előnyünk, miszerint a montenegrói válogatottbeli szobatársa, barátja, Vukasin Polekszics a mi játékosunk, s ő csupa jó dolgot mesélt neki rólunk. Sokat jelent neki az is, hogy Robert Jarnival dolgozhatna együtt, akivel szakmailag biztosan jó irányba haladna tovább. Harminc felett van már, de még vannak tervei a futballban, szeretne visszakerülni a válogatottba: Polekszics is azért jött ide, mert tudta, ezt csak úgy érheti el, ha folyamatosan játszik, s Delibasics is hasonlóan gondolkodik" - mondta Győri János ügyvezető Andrija Delibasic ügyéről. (bama.hu)

Haladás: Gyurján Bence nem kell a St. Pöltennek. Kulcsár Kornélért vételi ajánlatot tett a Mezőkövesd, de a felek még nem egyeztek meg. (haladas.hu)

Videoton: A Videoton FC 23 fős kerettel utazik az edzőtáborba. A csapattal tart a Vidi frissen igazolt francia hátvédje, Remi Maréval, és az őszi szezonban az első kerettel készülő, fiatal Kocsis Gergő. Az erdélyi CFR Cluj együttesével történt megállapodás értelmében a Vidivel kezdi el a felkészülést a macedón válogatott Mirko Ivanovszki is. (vidi.hu)


Január 16.:

FTC, Győri ETO: Távozik a Halmstad BK csapatától a 23 éves svéd középhátvéd, Richard Magyar, akit hazájából a Helsingborgs IF, itthonról pedig a Ferencváros és a Győri ETO is hívott, ő mégis a svájci Aarau ajánlatára mondott igent, és szombaton már alá is írja két és fél évre szóló szerződését. (rangado.hu)

Szolnok: B. Tóth Balázs nyárig egészen biztosan a jelenlegi csapatánál marad.

DVTK: A mai napon közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a DVTK és Debreceni András. (dvtk.eu)

Légiósok: A Dinamo Bukarest magyar kapusa, Kovács Zoltán elmondta, sérülése miatt kétséges a jövője a román klubnál. (rangado.hu)

Siófok: A korábbi debreceni védő, Szűcs István fél évre az NB II-es Siófokhoz került.

Nyíregyháza-FTC: Mindenben megegyezett a Ferencváros és a Nyíregyháza Spartacus, így biztossá vált, hogy Bosnjak Predrag tavasszal a Szparit erősíti. A két klub megállapodásának értelmében a válogatott védő fél évig kölcsönben játszik Nyíregyházán. A szükséges papírokat hétfőn írják alá a felek. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Vasas: A péntek délelőtti edzésen részt vett az MTK játékosa, a 21 éves, ballábas középpályás Hangya Szilveszter is. Kiss Róberttel közös megegyezéssel szerződést bontott a Vasas FC. (vasasfc.hu)

Győri ETO: Annak ellenére sem került a Győri ETO-hoz Ciprian Deac, hogy a fizetésében már megállapodott a magyar klubbal, és szóban el is ígérkezett a kisalföldi gárdához. A győriek 10 ezer eurós bért és 2 ezer eurós győzelmi prémiumot kínáltak, de hiába.

NB I: Magyarországra igazolhat Valerijs Sabala, az Anorthosis lett válogatott támadója. A ciprusi cikk csapatot nem nevez meg. (sigmalive.com)

ZTE: A próbajátékra jött Skriba Máté, Császár Attila és Németh Erik sem folytatja a munkát a zalaiakkal, a Puskás Akadémiától érkezett Tóth Lászlót és Fényes Szabolcsot viszont tovább tesztelik. Péntektől a Lenti TE játékosa, Horváth Péter is a zalaiaknál edz (zaol.hu)

Honvéd: A kispesti klub közös megegyezéssel szerződést bontott a 23 éves kapussal, Vereckei Dániellel. (honvedfc.hu)

Nyíregyháza: A hétfő óta próbajátékon szereplő Dato Dartsimelia meggyőzte a szakmai stábot, a 19 éves, utánpótlás-válogatott grúz támadóval 2017 december 31-ig kötött szerződést a Spartacus. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Újpest: A belga Jonathan Heris és a bosnyák Asmir Suljic nyárig biztosan marad a Megyeri úton.

Debrecen: 3 éves szerződést kötött a Lokival a Pécsről távozott 27 éves támadó középpályás, Wittrédi Dávid (dvsc.hu)

Légiósok: A korábbi magyar válogatott Bodor Boldizsár a belga ötödosztályú KFC Antonia csapatához igazol. (voetbalprimeur.be)

Légiósok: Két angol harmadosztályú klub, az Oldham és a Notts County is szerződtetné az Ipswichtől a magyar Bajner Bálintot, és az utóbbi klub lehet az esélyesebb a leigazolására. (Oldham Evening Chronicle)

Dunaújváros: Közös megegyezéssel szerződést bontott a DPASE a nyáron a Ferencvárostól érkezett Józsi Györggyel. (dpase.hu)

Diósgyőr: A csapatkapitány Elek Ákos az Észak-Magyarország információi szerint ma írja alá szerződését a kínai Changchun Yatai csapatával, ahol Huszti Szabolcs is futballozik. (boon.hu)

Videoton: A csakfoci.hu még csütörtökön számolt be arról, hogy egy kolozsvári csatár is érkezhet a fehérvári gárdához, a kiszemelt a Nemzeti Sport szerint a 23-szoros macedón válogatott Mirko Ivanovski.


Január 15.:

Nyíregyháza: "Bosnjak Predrag nagyon jól dolgozik, sokat kommunikál a többiekkel edzés közben, és vezéregyéniség lehet tavasszal. A grúz próbajátékosok is teszik a dolgukat, róluk később döntünk majd" - mondta Balogh László pályaedző. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Lombard Pápa: Benkő Krisztián a kevés játéklehetőség miatt nagy valószínűséggel távozik. A támadó a dán második ligás Brønshøj együttesénél folytathatja pályafutását.

Haladás: A szombathelyi klub érdeklődik Davide Petrucci, a kolozsvári CFR 23 éves olasz középpályása iránt. A futballista 17 éves korában a Manchester Unitedhez került, de a felnőttek között nem lépett pályára. Ősszel öt bajnokin két gólpassza volt a román élvonalban. (Nemzeti Sport)

Debrecen: "Úgy gondoljuk, hogy ez a keret még mindig az NB I egyik, ha nem a legerősebb játékoskerete. Ez viszont nem jelenti azt, hogy nem gondolkozunk erősítésben, amit viszont meghatároznak a klub anyagi lehetőségei. Ez azt jelenti, hogy az eddigieknél is jobban megnézzük, hogy kit igazolunk és milyen anyagi feltételekkel" - mondta Dr. Róka Géza klubigazgató a Sport TV stúdiójában. Hozzátette, ajánlatok vannak, mérlegelés folyik, és ha olyan játékost találnak, aki erősítést jelent és belefér a klub anyagi lehetőségeibe, le fogják igazolni.

Újpest: Információink szerint Yashir Pinto és Abdelhakim Bouhna személyében két szélsőt tesztelnek a lilák.

Honvéd: A kispestiekkel kapcsolatba hozott Fabrizio Miccoli súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a Lecce edzésén.

Videoton: Olasz lapinformációk szerint Alexander Grazhdani, a Ravenna korábbi támadója érkezhet a Videotonhoz próbajátékra. A 23 éves labdarúgó a legutóbbi idényben egyes statisztikák szerint 5 gólt szerzett a Ravenna színeiben. (Köszönjük a fülest a zte.hu szurkolói oldal csapatának!)

Pécs: "Ha minden rendben van, holnapután érkezik hozzánk próbajátékra Andrija Delibasic. Évekig futballozott a spanyol élvonalban, láttam játszani, remek csatár, és az ismerőseim is csupa pozitívumot mondtak róla" - mondta Robert Jarni. A futballista pályafutása során szerepelt többek között a Real Sociedadban, a Rayo Vallecanóban, a Benficában és a Mallorcában is, legutóbb pedig Thaiföldön futballozott. (bama.hu)

Haladás: Nagy Patrik aláírt a Haladáshoz, a 23 éves középpályás két és fél évre igazolt a Rohonci útra. (haladas.hu)

Diósgyőr: Két próbajátékos is részt vett a Diósgyőr első edzésén 2015-ben. Dajan Ponjević 24 éves, korábban szerepelt a bosnyák U19-es válogatottban. Balhátvéd és szélső posztján is bevethető. Iraklij Kvekveskiri Grúziában született, de az orosz Kubany Krasznodar akadémiáján nevelkedett, 2010 óta - egy fél év megszakítással - Magyarországon játszik, volt a Szigetszentmiklós és a Pécs játékosa is. (dvtk.eu)

Légiósok: Dzsudzsákért ajánlatot tett a Lazio.

Ferencváros: Hivatalos: Varga Roland aláírt.

Honvéd: "Öt játékost rendeltünk vissza a kölcsönadott húszból, de nem biztos, hogy mindannyian maradnak a tavaszra. 2-3 lehet, akik pályára léphetnek elég sokat majd a tavasszal. Csatárt, irányító középpályást mindenképpen igazolni fogunk, vannak jelöltek, esetleg egy balhátvédet is szívesen látnánk" – mondta George F. Hemingway klubvezető a Digi Sport "Reggeli start" c. műsorában, hozzátéve, hogy Hidvégi Sándort például szívesen látná a csapatában.

Lombard Pápa: Lengyel Ferenc vezetőedző szerint Csizmadia Csaba marad a Pápánál. A szakember erről a Digi Sport "Reggeli Start" című műsorában beszélt.

Újpest: A majd két éven át a lilák kötelékébe tartozó belga középpályás, Nikolas Proesmans Örményországba igazolhat.

Diósgyőr: Csirszki Martin a tavaszi szezont "fejlődése érdekében", kölcsönben az NB II-ben szereplő Szolnoki MÁV-Stadler Rail csapatában tölti. (dvtk.eu)

Győri ETO: Sebastian Chitosca, a Ceahlaul Piatra Neamt román középpályása reméli, hogy hamarosan Győrbe igazolhat. "Voltak már egyeztetések a Győrrel, remélem, hamarosan pont kerülhet a tárgyalásokra, néhány napja várunk a magyar klub válaszára" - mondta a játékos a ziarulceahlaul.ro oldalán.

Újpest: "Három és fél évig köt a szerződésem Újpestre, de még nem dőlt el, maradok-e. Sikeres felszezonon vagyok túl és elképzelhető, hogy klubot tudok váltani. De ha Újpesten maradok, azt sem bánom, sőt, hiszen ez egy igazi nagycsapat" - nyilatkozta a bosnyák Asmir Suljic hazája egyik lapjának, a klix.ba-nak.

Videoton: A Vidi kiszemeltje szétlőtte a Marseille kapuját - kolozsvári csatár is érkezhet.


Január 14.:

ZTE: A Maribor elleni 0-4-re végződő felkészülési mérkőzésen négy próbajátékos is pályára lépett: Veszprémből Császár Attila és Németh Erik, a Puskás Akadémiából fényes Szabolcs, valamint Tóth László. (zte.hu)

Dunaújváros: A szerb Donji Srem együttesének honlapja bejelentette, Milan Peric náluk folytatja.

Puskás Akadémia: "Konkrét megkeresés csak innen érkezett" - mondta el az új szerzemény, Fiola Attila a Telesportnak.

Újpest: Az Újpestnél folytathatja pályafutását a 18 esztendős, Ferencvárosban nevelkedett U-válogatott támadó, a legutóbb Kaposváron futballozó Murai Márk. (Nemzeti Sport)

Dunaújváros: Információink szerint Safet Jahic érkezik próbajátékra.

Diósgyőr: Debreceni András és Csirszki Martin tavasszal várhatóan már nem Diósgyőrben játszik. (dvtk.eu)

Békéscsaba: Horváth Richárddal erősíthet az NB II jelenlegi második helyezettje. Zoran Spisljak vezetőedző még Újpestről ismeri a fiatal játékost, aki a következő napokban várhatóan a csabaiakkal készül.

Lombard Pápa: A pápaiakat erősíti januártól Eisenberger Tamás, aki csatárként bevethető és a Siófoktól szerződik véglegesen a Bakonyaljára valamint Juhász Dániel, aki baloldali korsztályos válogatott védő, és a Paks együttesében mutatkozott be az élvonalban legutóbb pedig a BKV Előre csapatában szerepelt. (lombardfcpapa.hu)

Debrecen: L´Imam Seydi ma pályára lépett a cseh Dukla Praha színeiben. A Vlasim elleni 3-0-ra elveszített felkészülési meccsen a Loki támadója a szünetben állt be.

ETO/Pápa: Két fiatal győri, Illés Dávid és Pongrácz Viktor a Lombard Pápához került kölcsönbe. (eto.hu)

Videoton: Uros Nikolic az rs.n1info.com szerint a szerb Jagodinánál folytatja.

MTK: Myke Bouard Ramos elmondta, hogy szívesen játszana Kisvárda után az élvonalban. A brazilt 2014 júliusában igazolta le az MTK Budapest, majd visszaadta kölcsön a Kisvárda Master Good együttesének. (mtk.hu)

Videoton: Skót pletykák szerint a Celtic is figyeli Nikolics Nemanját.

FTC / Győri ETO: Információink szerint eldőlt, hogy Varga Roland a Fradié lesz, és hamarosan a hivatalos bejelentést is megteszik a felek.

Honvéd: "Értékesítettük Rafaele Alcibiade játékosunkat a Szombathelyi Haladásnak. A szezon kezdete előtt még egy-két értékesítés is elképzelhető" - írja blogjában George F. Hemingway tulajdonos. (nb1.hu)

Siófok: "Lesznek természetesen változások, az ugye már biztos, hogy Daru Bencét visszarendelte a Honvéd, neki innen is sok sikert kívánunk. Eisenberger Tamással közös megegyezéssel szerződést bontottunk, ő sem marad Siófokon, de várhatók további távozók is. Természetesen érkező is lesz, folyamatosan tárgyalásban vagyunk játékosokkal, úgy gondoljuk, hogy a kiszemeltek meghatározó emberek lesznek nálunk. Nem titkolt koncepció, hogy olyanokat is leigazoljunk, akiknek van siófoki kötődésük, tárgyalásban állunk ilyen játékosokkal is. Neveket nem szeretnék még mondani, majd annak is eljön az ideje, de az biztos, hogy a mag együtt marad" - mondta Bíró Gábor ügyvezető. (Somogy Sportja)

Paks: Információink szerint Bartha László iránt Törökországból érdeklődnek.

Puskás Akadémia: A felcsútiak új játékosa, Fiola Attila az MTVA kamerái előtt elmondta, hogy konkrét megkeresés az ügyében Paksra csak a Puskás Akadémiától érkezett, bár más érdeklődők is akadtak.

Diósgyőr: "Persze, tudom, Lengyelország egy jó ugródeszka lehetne számomra, hiszen abból a bajnokságból rendszeresen kerülnek ki, tovább játékosok Németországba, Franciaországba, vagy éppen Angliába. Amit mindenképpen kipróbálnék még, az a Bundesliga, vagy a Bundesliga II, amelyben fel tudnám úgy építeni magam, mint Stieber Zoli, aki a második vonalban szépen megerősödött, felvette a ritmust, aztán el tudott igazolni a Hamburghoz. A szívemhez mindig közel lesz Anglia, oda bármikor visszamennék, ami miatt gondolkodnék az az, hogy volt ott egy kis "törés" a pályafutásomban, mert sokat voltam sérült" - mondta Kádár Tamás. (boon.hu)

MTK: Az MTK Budapest szakmai vezetése, a több játéklehetőség biztosítása érdekében a tavaszi szezonra kölcsönadná néhány játékosát. Abu Attila, a tehetséges hálóőr, Fernández Sergio Tamayo, a nyáron a klubhoz igazolt spanyol támadó és a régi motoros, a remek belső védő Rodenbücher István is lehetőséget kaphat arra, hogy másik klubnál lendüljön formába. (mtk.hu)

Légiósok: Orosz lapértesülések szerint Dzsudzsák Balázsért a Lazio tehet ajánlatot.

Légiósok: Bogdán Ádámot a potenciális téli távozók között emlegeti a The Bolton News.

Pécs: Jure Bozinovic személyében egy tapasztalt erőnléti edző került a PMFC-MATIAS-hoz. (pmfc.hu)

Diósgyőr: "Konkrét megegyezés még nincs az esetleges kivásárlási árról, de a klubok álláspontjai közel vannak egymáshoz" - mondta Árki Gábor sportigazgató Elek Ákos kínai lehetőségéről. (dvtk.eu)


Január 13.:

FTC: Közel állnak a felek a megegyezéshez Marcos Junior ügyében, a Fluminense, a Ferencváros által kiszemelt csatára azonban még Brazíliában edz.

Honvéd: George F. Hemingway megerősítette, hogy a Honvéd szívesen látná soraiban Hidvégi Sándort, a Ferencváros védőjét, de jelezte, egyelőre érdemi lépés nem történt az ügyben.

Légiósok: Az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Hull City profi szerződést kötött a fiatal magyar kapussal, Bukrán Erikkel.

Kaposvár: Sólyom Sándor elmondta, hogy első körben öt új igazolásra lehet számítani, akik között külföldi labdarúgók is szerepelnek. (sonline.hu)

Pécs: A horvát támadó középpályás, Ivor Weitzer ma aláírta 1,5 éves szerződését. (pmfc.hu)

MTK / Kisvárda: Myke Bouard Ramosnak az MTK-nál kellett edzésre jelentkeznie, sorsa még kérdéses. Bodnár László ismét edzésre jelentkezett az NB III-as alakulatnál. (vardase2003.hu)

Újpest / Paks: Információink szerint Könyves Norbertet szívesen látnák a lilák.

Kecskemét: "Nem akarunk nagy mozgást a keretben, ha valaki elmegy, akkor sem mindenáron akarok a helyére mást. Ha a kezdőből megy valaki, akkor azoknak is ott lehet a lehetőség, akik mondjuk eddig nem voltak alapemberek. Bizonyíthatják, hogy ők is helyet akarnak szerezni maguknak. Ebből csak pozitívan jöhetünk ki, 13 meccsre pedig túl sok értelme nem lenne bő keretet építeni. Szokták mondani, hogy a kevesebb sokszor több. Egy edzés után messzemenő következtetéseket valóban kár lenne levonni, de annyit azért elmondhatok, hogy a próbajátékon szereplő Stefan Radoja elsőre jó benyomást tett. Abban a szerencsés helyzetben van, hogy az elejétől velünk edzhet, így hosszabb távon tudjuk nézni. Igazán a meccseken kell majd még bizonyítania, de esélye lehet rá, hogy hozzánk kerüljön" - mondta Bekő Balázs vezetőedző. (kecskemetite.hu)

Debrecen: L'Imam Seydi szombatig a cseh élvonalban jelenleg kilencedik helyen álló Dukla Prahánál szerepel próbajátékon. (dvsc.hu)

Vasas: Czvitkovics Péter is részt vett az angyalföldiek kedd reggeli edzésén. (vasasfc.hu)

Haladás: Leandro Martínez is befutott Szombathelyre. Gyurján Bence viszont nem tréningezett ma, a középpályás a tízcsapatos osztrák másodosztály ötödik helyén álló SKN St. Pöltennél szerepel próbajátékon. (haladas.hu)

Győri ETO: Egy román lap szerint a Beitar Jeruzsálem ráígért a győriek ajánlatára, így Ciprian Deac a szóbeli egyezség ellenére Izraelbe igazol.

Diósgyőr: Elek Ákos a mai napon Kínába utazott orvosi vizsgálatra, ezért biztosan nem vesz részt január 15-én a csapat első edzésén. A két klub között a tárgyalások még folynak. (dvtk.eu)

Kaposvár: Márton Gábor helyett Tamási Zoltán lett az új vezetőedző.

Diósgyőr: "Van érdeklődés, van egyeztetés, de ebben a pillanatban többet nem tudok és nem is szeretnék nyilatkozni" - mondta Elek Ákos a kínai lehetőség kapcsán. A válogatott középpályás "komoly" ajánlatot kapott a Ferencvárostól is, de nem igazol a fővárosba. (boon.hu)

Videoton / DVSC: A Slovan ügyvezetője arról számolt be, hogy nem a Vidi és nem a Loki érdeklődik Juraj Halenár és Igor Zofcák iránt, hanem egy másik magyar klub.

Lombard Pápa: Horváth Richárdot a tegnapi nap folyamán felmentették az edzéslátogatás alól. A klub nem gördít akadályt a távozása elé, jelenleg egyedül készül.

Szeged: A Mezőkövesdtől távozott Szántai Levente érkezett a kapusposztra. (delmagyar.hu)

Paks: A Diósgyőr Kovács Gábort nézte ki arra az esetre, ha Kádár Tamás külföldre igazolna, de a játékossal úgy tudjuk, az NB I-be igyekvő, jelenleg második ligás Vasas is szemezget. Kapós Bartha László is, sajtóhírek szerint a technikás középpályást is a Diósgyőr szeretné. (teol.hu)

Lombard Pápa: "Senkit nem akarok megbántani, de megítélésem szerint a mostani csapat egyrészt kissé öreg, másrészt pedig lassú. Ezen változtatni kell. Szeretnénk fiatalítani és gyorsítani a csapatot. Mindez előrevetíti, hogy lesznek távozók, illetve természetesen érkezők is a keretben" - mondta Lengyel Ferenc vezetőedző. (veol.hu)

Honvéd: A kispestiekkel is kapcsolatba hozott Alessandro Del Piero egy friss nyilatkozatában elmondta, Olaszországból és külföldről is van ajánlata, és most gyorsabban dönt majd, mint a nyáron.


Január 12.:

FTC: A Fradi és a Fluminense még egyeztet Marcos Júnior szerződésének pontos részleteiről, ezért elképzelhető, hogy a 21 éves játékos csak jövő héten áll munkába a Ferencvárosnál. (Nemzeti Sport)

Pécs: Hétfőn egy horvát támadó középpályás érkezett a baranyai csapathoz Ivor Weitzer személyében. Ha megfelel az orvosi vizsgálaton, szerződtetik a 26 éves, legutóbb az NK Zadar gárdájában szerepelt irányítót. (bama.hu)

Nyíregyháza: "Az már látszik, hogy milyen irányba indulunk el, és bár konkrét név még csak egy van, de napokon belül komoly változások lesznek a Szparinál. Minden csapatrészbe kerestünk játékost, és ha minden összejön, minőségi futballisták kerülnek majd hozzánk. Én is alig várom, hogy ez végleges legyen, és a szurkolóktól is még egy kis türelmet kérek. A kiesés elől menekülő csapatok pánikszerűen igazolnak. Mi is megnéztünk közel száz játékost, de próbáljuk csak a minőséget szem előtt tartani. (...)Szeretnék egy dolgot megvalósítani majd a csapattal, ehhez pedig kell a játékosanyag. Predrag az első fecske lehet, kicsit a játékrendszeren is változtathatunk így. Minden komoly klubnak legalább 2-3 rendszerben tudnia kell játszani, és itt fontos szerepe lehet Bosnjak Predragnak" - mondta Mátyus János vezetőedző hétfőn a nyiregyhazaspartacus.hu-nak.

Békéscsaba: Spitzmüller István (Nyíregyháza) és Fehér Zsolt (Siófok) is az Előréhez igazolt. Előbbi két évre szerződött a Viharsarokba. (1912elore.hu)

Haladás: Hamarosan aláírhatja másfél évre szóló szerződését a Győri ETO-tól érkező Dudás Ádám. (haladas.hu)

Dunaújváros: Ahogy azt a csakfoci.hu elsőként jelezte, Goran Maric az újvárosiak játékosa lett, a korábbi pápai támadó másfél évre írt alá. (dpase.hu)

Szigetszentmiklós: A legutóbb Csákváron futballozó 25 éves középpályás, Domokos Bálint az első téli igazolás. (sztkfutball.hu)

KTE: A kölcsönjátékosok közül Botka Endre már visszatért a Honvédhoz, miután a kispestiek éltek visszarendelési opciójukkal, Fótyik Dominik és Tomás Tujvel azonban Kecskeméten kezdte meg a felkészülést, szerződésük a szezon végéig érvényes, utóbbi egy feltétel teljesülése esetén távozhat. Ha a Videoton olyan ajánlatot kap más csapattól, mely számukra kedvező, akkor eladhatják az átigazolási időszakban a kapust a kölcsönszerződés értelmében. Stefan Radoja személyében egy próbázó is csatlakozott a csapathoz, a néhány nap múlva 25. születésnapját ünneplő játékos, posztját tekintve védekező középpályás. Pályafutása során az FK Novi Sad, legutóbb pedig a Backa Palanka színeiben futballozott a szerb másodosztályban. Családjában a futballista élet nem egyedi, öccse, Nemanja a spanyol élvonalbeli Celta Vigo alapembere. (kesport.hu)

Külföld: Osztrák lapok beszámolója szerint Sváb Dániel a Sturm Graznál szerepel próbajátékon.

Debrecen: A Lokival kapcsolatba hozott két Slovan-játékosnak elég zűrös ősze volt. Egyiküket a szurkolók utálták ki, a másik futballista pedig az elnökkel veszett össze.

Honvéd / MTK: Sergio Fernandez Tamayo, az MTK spanyol légiósa, aki az elmúlt hetet a Bozsik Stadionban töltötte, már nem látogatja az edzéseket, a stáb megköszönte a munkáját. (honvedfc.hu)

Győri ETO: A távozókkal kapcsolatban Sasa Stevanovic megerősítette: a Haladással Leandro Martinez és Dudás Ádám kapcsán, míg a Ferencvárossal Varga Roland átigazolásáról van már szóbeli megállapodás, így egyik játékosnak sem kellett ma Győrben az edzésre jelentkeznie. A szabadlistára került játékosok közül Völgyi Dániel, Milos Kocic és Lazar Stanisic az NB III-as csapat edzéseit látogatja majd, Sváb Dániel szerződése megszűnt, Michal Svec és Stieber András pedig úgy tárgyalhat jövőjéről, hogy nekik nem kell minden nap Győrben edzeniük. (eto.hu)

Diósgyőr: Elek Ákosnak a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Changchun Yataitól van ajánlata, és ki is utazik Kínába. Továbbra is él a Ferencváros megkeresése az ügyében. (Nemzeti Sport)

Puskás Akadémia: Nagy Zsolt visszatér a Viditől. (pfla.hu)

Csákvár: "A legutóbb Bölcskén szereplő Budai Dánielnek megköszöntük a részvételt, míg a kispesti Kiss Viktor eddig is csak saját kérésére tréningezett a csapattal. A Puskás Akadémia U21-es csapatában szerepelt támadóval, Oldal Tiborral, illetve klubjával is megegyeztünk, ő tavasszal csapatunkat erősíti" - mondta Toldi Gábor vezetőedző. (aqvitalfc.hu)

FTC / Honvéd / Dunaújváros: Információink szerint Hidvégi Sándor a tavaszt Kispesten vagy az újoncnál töltheti kölcsönben az MTK után.

Légiósok: A newagebd.net azt írja, hogy Illés Gyula, Csorba Szabolcs és Demjén Gábor egyelőre próbajátékon szerepelnek a bangladesi Abahani együttesénél.

Nyíregyháza: "Bosnjak Predrag velünk edzhet, engedélyt kapott a Ferencvárostól, szeretnénk őt kölcsön venni" - mondta Mátyus János vezetőedző a nyiregyhazaspartacus.hu-nak. Honlapunk már jó pár napja beszámolt arról, hogy a futballistát szívesen látná a Szpari. A csapattal két grúz próbajátékos is együtt készül Tato Tareimelia és Givi Joseliani személyében.

ZTE: Czirjék Zoltánt és Kocsis Adriánt megfelelő ajánlat esetén elengedik. Szappanos Péterrel és Kovács Gergővel hosszabbítanának. (zaol.hu)

MTK/Honvéd: Az elmúlt héten a kispestieknél próbajátékon szereplő spanyol Sergio Tamayo részt vett az MTK első edzésén.

FTC: Dariusz Motala, a Lech Poznan ügyvezetője a Twitteren egy lengyel oldal szerint megerősítette, hogy mindent rendben találtak az orvosi vizsgálaton Holman Dávidnál, így a támadó középpályás velük készül a tavaszra Törökországban.

Körkép: Így áll az NB I 16 csapata.

Soroksár: A klub szerződést kötött a legutóbb Nyíregyházán futballozó középpályással, Huszák Tamással. (soroksarsc.hu)

Győri ETO: A román sajtóban a klubbal korábban kapcsolatba hozott Ionut Rada most azt nyilatkozta, hogy maradni akar Kolozsváron.

Debrecen: Nyolc saját nevelésű fiatal is az első csapattal készül: Slakta Balázs, Kinyik Ákos, Szatmári Csaba, Varga Kevin, Sós Bence, Berdó Péter, Bereczki Dániel és Balogh Norbert. Utóbbi három már ősszel csatlakozott a "nagyokhoz". (dvsc.hu)

Diósgyőr: Úgy számolnak, hogy Kádár Tamás eligazol. 800 ezer euróra tartják, de ennyit nem tudnak kapni érte. Leonardo nincsen képben, de már tárgyalnak kiszemeltekkel.

FTC / Győri ETO: Varga Roland ügyében elvi megállapodás született a klubok között, így a szélső a Fradinál kezdheti meg a felkészülést. (Nemzeti Sport)

Videoton: Kovács Ferenc tiszteletbeli elnök a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában elmondta, hogy szeretnék megtartani Nikolics Nemanját, de nem tudnak versenyezni az olyan klubokkal, amelyek olyan összeget kínálnak egy játékosnak, mint a Vidi költségvetése.


Január 11.:

FTC: Lengyel lapértesülések szerint Holman Dávid is elutazott a Lech Poznan törökországi edzőtáborába, azaz minden jel arra mutat, hogy a futballista kölcsönben eligazol.

Pécs: Ivo Weitzer személyében 26 esztendős, legutóbb az NK Zadar alkalmazásában lévő horvát középpályást igazolhat a PMFC együttese - írja a sportcom.hr. A 171 cm magas fiumei születésű támadó középpályás a hírek szerint a hét elején írhatja alá szerződését a baranyai klubnál. Érdekesség, hogy korábban Iránban is légióskodott. A jelenlegi szezonban 19 bajnokin 3 gólt szerzett a horvát élvonalbeli Zadar színeiben. (Köszönjük a tippet a zte.hu szurkolói portálnak!)

Győri ETO: Szlovén illetve lengyel lapinformációk szerint az ETO is szerette volna szerződtetni az Olimpija Ljubljana 24 esztendős jobbhátvédjét, Boban Jovicot. Az ekipa24.si szerint a lengyel Wisla Kraków által is figyelt labdarúgó elutasította a magyar együttes ajánlatát, mivel az nem jelentett volna megfelelő kihívást számára. (Köszönjük a tippet a zte.hu szurkolói portálnak!)

Debrecen: "Támadót és támadó középpályást szeretnénk igazolni" - mondta Kondás Elemér az M1 Sport 7 című műsorában.

Haladás: "Alcibiadén kívül még egy védőt jó lenne igazolni, mivel a védelmünk megerősítése a legfontosabb" - jelentette ki Szentes Lázár ugyanebben a műsorban.

Debrecen: A szlovák Novy Cas szerint a Slovan jét játékosa, Igor Žofčák és Juraj Halenár egészen biztosan távozik a pozsonyi csapattól és a lap szerint előreláthatóan mindketten Debrecenben kötnek ki.


Január 10.:

DVSC: A DVSC lehet a komolyabb érdeklődő a Slovan Bratislavától távozóban lévő, korábbi válogatott duó, Juraj Halenár és Igor Zofcák ügyében.

Légiósok: Három magyar, NB I-es múlttal is bíró játékos, Demjén Gábor, Csorba Szabolcs és Illés Gyula is megérkezett Bangladesbe, az Abahani Limited csapatában játszanak majd, ahol a szintén magyar Kottán György az edző. (news.org.bd)

Szigetszentmiklós: Elbúcsúztak a grúz középpályásától, Irakliy Kvekveskiritől, így személyében az utolsó külföldi játékos is távozott az NB II-es csapattól. "A magyar labdarúgás érdeke, hogy minél több magyar fiatal játsszon az NB II-ben, a Magyar Labdarúgó Szövetség is erre ösztönzi a csapatokat. Az MLSZ törekvéseit szem előtt tartva klubunk elköszönt utolsó külföldi labdarúgójától, Irakliy Kvekveskiritől" - írta a hivatalos klubhonlap.

Légiósok: "A klubvezetők marasztaltak, visszavárnak, de januárban szeretnék Európába igazolni újból" – mondta az Indiából biztosan távozó Vadócz Krisztián a Blikknek.

Videoton: A székesfehérváriak egy francia élvonalban tapasztalatot gyűjtött balbekket szerződtethetnek.

Nyíregyháza: A transfermarkt.de átigazolásokkal foglalkozó oldal szerint a grúz utánpótlás-válogatott, 20 esztendős csatár, Dato Dartsimelia új csapata a Nyíregyháza lehet.

Paks: A Pakssal szerződést bontó korábbi válogatott labdarúgó, Horváth Gábor befejezte aktív játékos-pályafutását. A védő még nem tudja, mit kezd az életével, lehet, hogy a Videoton alkalmazásában folytatja, de a civil munkáktól sem hátrál meg. (Nemzeti Sport)

Cegléd: Szala, Szekér, Burics és Elek a négy távozó játékosunk. Egy-két játékos igazolását tervezzük, kifejezetten csatár posztra, vagy olyan védőt, aki sokoldalú. Csak olyan játékost fogunk Ceglédre hozni, aki többet tud nyújtani a jelenlegi játékosoknál. Jelenleg Urbán Pál készül nálunk próba játékra, aki Kecskeméten játszott az NB II.-ben és jelenleg Soroksáron van leigazolva és az egykori hazai kedvenc Balogh Marci térne vissza másfél év után - mondta el Szabó István vezetőedző. (cegledisport.hu)

Békéscsaba: "Figyelembe véve lehetőségeinket, több rendelkezésre álló, számunkra érdeklődésre okot adó játékos volt már próbázni Békéscsabán" – mondta el Zoran Spisljak vezetőedző. Ugyanakkor előrehaladott tárgyalások folynak Spitzmüller Istvánnal és Fehér Zsolttal (Siófok). A felek elvileg mindenben megegyeztek, így akár már hétfőn pecsét is kerülhet a szerződésekre. (1912elore.hu)

Ferencváros: Holman Dávidról nyilatkozott a Lech Poznan pályaedzője és alelnöke. Lengyel hírek szerint fél évre vennék kölcsön, elővásárlási joggal.


Január 9.:

DVTK/Sopron: A DVTK engedélyével jövő hétfőtől szombatig a másodosztályú SVSE-GYSEV csapatával készül Szabó Balázs. Amennyiben megfelel a próbajátékon, a játékos fejlődése érdekében a DVTK kölcsönadja őt Sopronba - írja a dvtk.eu.

FTC: Orosz Pál a Dunasportban elmondta, hogy Marcos Junior és Varga Roland is kiszemelt, a vezérigazgató brazil játékosról azt mondta, ha nem jön közbe semmi az orvosi vizsgálaton, akkor ő a Fradiban folytatja.

Mezőkövesd: Dvorschák Gábor a mai napon két és fél éves szerződést kötött együttesünkkel - írja a klub honlapja.

Békéscsaba: "Tekintettel arra, hogy Czuczi Mártont és Lőrinczy Attilát visszarendelte a Budapest Honvéd, és korántsem zárult le a távozók névsora – így a felszabaduló helyekre, a versenyképesség megőrzése érdekében előrehaladott tárgyalások folynak Spitzmüller István (Nyíregyháza, 1986.), Fehér Zsolt (Siófok, 1985.) labdarúgókkal. A felek elvileg mindenben megegyeztek, így akár már hétfőn pecsét is kerülhet a szerződésekre" - írja a klub honlapja.

Diósgyőr: Több országból keresik Kádár Tamást - a klub még nem döntött, eladja-e.

Dunaújváros/MTK: A DPASE vezetőségének döntése értelmében az MTK-tól kölcsönbe érkezett Hangya Szilveszter visszatért anyaklubjához. (dpase.hu)

Haladás/Győri ETO: A két győri kiszemelt közül Dudás Ádám pénteken már a szombathelyiekkel edzett együtt, Leandro Martinez viszont még nem futott be. (haladas.hu)

DVSC/Videoton: Egy szlovákiai szurkolói oldal szerdai információi szerint a Loki és a Vidi is érdeklődik a Slovan Bratilava két szlovák válogatott játékosa iránt.

Balmazújváros: Öt horvát labdarúgóval erősítettek, annak a kockázatát is vállalva, hogy ezzel a klub bukja a televíziós jogdíjakból származó bevételeket.

Dunaújváros: A csakfoci.hu információi szerint Goran Maric az újonchoz igazol.

Légiósok: Törökországi sajtóhírek szerint a Süper Liget vezető Fenerbahcénál is téma Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva) szerződtetése.

Dunaújváros/Csákvár: A 38 éves Milinte Árpád fél évre, kölcsönbe az NB II-es Csákvár csapatához igazolt és ide igazol egy másik rutinos játékos, a szombaton 35 éves Szalai Tamás is. Mindkettőjükre utánpótlás-edzőként számít a jövőben az Újváros. (dpase.hu)


Január 8.:

FTC: Holman Dávid kölcsönben Lengyelországba igazol, amennyiben megfelel az orvosi vizsgálaton.

Balmazújváros: Lapértesülések szerint öt délszláv légióst szerződtetne a vezetés a bentmaradás érdekében. Ezzel elesne a tévés pénzektől a klub.

Csákvár: A napokban két póbajátékost is tesztel szakmai stábunk, sorsukról a jövő hét elejéig születik döntés. A Pakson nevelkedett középpályás, Budai Dávid 22 éves, de már a 2011-12-es bajnoki szezonban bemutatkozott az NB II-ben. A másik próbázó a Honvéd MFA-tól érkezett középpályás, Kiss Viktor még paksi társánál is fiatalabb, hiszen csak az elmúlt hetekben töltötte be 17. életévét. (aqvitalfc.hu)

Debrecen: "Azt gondolom, erős a DVSC kerete. Az ősz végére teljesen jól kialakultunk, a kispadon is olyan játékosok ültek, akik meghatározónak számítanak és korábban rendszeresen játszottak. Egy-két változás azonban mindig szükséges, hiszen jót tesz a konkurencia" - mondta Kondás Elemér. (dvsc.hu)

Vasas: A csapattal edzett az U21-es csapatból Kiss Balázs, Madarász Ádám, és a már hónapok óta rendszeresen társasággal együtt készülő Szabó Bence, valamint Denz Dávid. Egy új játékos is feltűnt: Gáspár Balázs, aki - Szabó Bencéhez hasonlóan - Dabasról érkezett próbajátékra. (vasasfc.hu)

Diósgyőr: "A keret adott, nincs okunk belenyúlni, ha a kezdőcsapatból lesznek távozók, akkor őket pótolni fogjuk, de szeretnénk olyan játékosokat hozni, akiket felépítve később alapemberek lehetnek. Ha lesz olyan lehetőségünk, hogy minőségi játékost tudunk hozni, akkor meg fogjuk tenni a lépéseket, de mindenáron nem akarunk igazolni. Elek Ákos és Kádár Tamás ügyében ajánlatok érkeznek, de ezek között még nem volt olyan, melyet elfogadtunk volna. Olyan árat szabtunk meg, ami a játékosok előmenetelét is segítheti, mert nem hirtelen akarunk nagy pénzhez jutni, hanem olyan lehetőséget keresünk, amely a jövőben más játékosok értékesítését is lehetővé teheti. Magyarországon belül nem szeretnénk értékesíteni az alapembereinket, elsősorban a külföld a cél. Georges Griffiths vagy Bacsa Patrik iránt is vannak puhatolózások, de ezek egyelőre nem érték el azt a szintet, hogy komoly érdeklődésnek vegyük őket. Erre fél, esetleg egy év múlva kerülhet sor. Van két-három olyan kiszemeltünk, akikkel már tárgyalásban vagyunk, a nevek természetesen nem publikusak. Vannak köztük magyarok és külföldiek is, mindannyian kész játékosok" - mondta Árki Gábor ügyvezető, és hozzátette azt is, Barczi Dávidot külföldre elengedik, sok próbajátékos érkezése pedig nem várható. (dvtk.eu)

Pécs: A csütörtöki tréningen nem volt ott Pölöskey Péter és Mohl Dávid sem. Amint azt korábban megírtuk, a két játékosra a szakmai stáb nem számít a folytatásban. Mindkettőjüket felmentették az edzéslátogatás alól, valamint megengedték nekik, hogy tárgyaljanak az irántuk érdeklődő klubokkal. (pmfc.hu)

Haladás / Győri ETO: A vasiak kivásárolják Leandro Martínezt és Dudás Ádámot.

Vasas / Győri ETO: Információink szerint az élvonalbeli érdeklődők ellenére Angyalföldön folytathatja Völgyi Dániel.

Légiósok: Román lapok szerint egyre valószínűbb, hogy Kovács Zoltán kapus távozik a Dinamo Bukaresttől.

Videoton: Szolnoki Rolanddal szerződést hosszabbított klubunk. Az őszi idény során egyre jobb teljesítményt nyújtó védőre hosszútávon számít a Vidi, ezért 2017. június 30-ig szóló szerződést kapott. (vidi.hu)

FTC: Az 1 millió euróra taksált Marcos Junior, a Fluminense U20-as brazil válogatott támadója kölcsönben a Ferencvároshoz igazolhat.

Pécs: Mario Tadejevic ma aláírta másfél éves szerződését a PMFC-MATIAS-hoz. Miután decemberben kiderült, hogy a szakmai stáb nem számít Mohl Dávid játékára, biztossá vált, hogy balhátvéd pozícióban is meg kell erősíteni a PMFC-MATIAS-t. Itt jelenthet megoldást a 25 éves korábbi horvát utánpótlás válogatott játékos. (pmfc.hu)

DVSC: Részt vesz az idei első felméréseken Wittrédi Dávid is, aki az őszi szezonban még a PMFC-MATIAS futballistája volt, de a felek télen közös megegyezéssel a szerződés felbontása mellett döntöttek. A támadó középpályás sorsa egyelőre nem dőlt el. (dvsc.hu)

KTE/MTK: "Több klub is érdeklődött irántam, például az MTK-ról is hallottam. A szerződésem a nyárig köt a klubhoz, de bármi megtörténhet" - mondta Laczkó Zsolt a Blikknek, megerősítve tegnapi információnkat.

Lombard Pápa/Győri ETO: Csizmadia Csaba iránt a Nyíregyháza Spartacus érdeklődik, sőt a lehetőségeihez mérten eddig rendkívül halovány teljesítménnyel kirukkoló Győri ETO érdeklődéséről is hallani. Varga Roland (ETO). már jelezte a vezetőségnek, hogy távozna, iránta a Ferencváros érdeklődik, de egyelőre nincs előrelépés az ügyben. (Nemzeti Sport)

Újpest: Az Everton is hívta a liláktól távozó Marko Dmitrovicot.

ETO: "Elsősorban szélsőhátvédet és belső védőt keresünk" – mondta Szasa Sztevanovics (40), a győriek sportigazgatója a Blikknek, aki a sajtóban megjelent, Romániából lehetséges erősítésként felmerült nevekre nem kívánt reagálni.


Január 7.:

Videoton FC: Burcsa Győző nyilatkozata alapján egyelőre nincsenek érdeklődők az egyesület játékosai iránt. A kulcsjátékosok közül az év játékosának választott Juhász Rolandnak még másfél évig érvényes a szerződése, a szintén lejáró szerződésű Filipe Oliveirának pedig új, a korábbinál kedvezőbb ajánlatot tett az egyesület. A sportvezető Nikolics Nemanjáról azt mondta, szeretnék megtartani a válogatott csatárt, de nem tudják, hogy milyen tervei vannak a támadónak és a menedzserének.

Újpest: Simon Krisztián próbajátékra várja egy angol csapat.

Győri ETO: A klub megállapodott a 26 esztendős Dan Mihai Bucsával, hogy a következő másfél évet az ETO csapatánál tölti, így a román középpályás 2017. június 30-ig kötelezte el magát Győrbe. A korábbi U23-as válogatott labdarúgó pályafutása jelentős részét hazájában töltötte, a Dinamo Bukarest majd az Universitatea Cluj csapatánál - 2012-ben pedig Németországban az alacsonyabb osztályú Bergisch Gladbach együttesét erősítette. (eto.hu)

Légiósok: Az angol lionofviennasuite.sbnation.com szerint Bogdán Ádám nagy eséllyel távozik a Boltontól.

Haladás: Az októberben igazolt 21 esztendős ukrán középpályás, Andrij Jefremov tavasszal kölcsönben a szlovák harmadosztályú Bősben futballozik. (haladas.hu)

Haladás: Fűzy Gábor és Németh Zoltán személyében két erőnléti edzővel bővült a stáb. (haladas.hu)

Puskás Akadémia: Lubos Hajdúch távozna, de Stefan Denkovic is odébbállhat a légiósok közül. (Nemzeti Sport)

Sopron: "A két tehetséges védőjátékossal már nem számolhatunk, ugyanakkor további változások is lesznek. Elsősorban a középpálya és a támadósor megerősítésén dolgozunk, megkezdtük a tárgyalásokat, azonban konkrétumokról egyelőre nem tudok beszámolni" - mondta Supka Attila szakmai igazgató. (kisalfold.hu)

Siófok: Az új vezetőedző, Soós Imre a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában elmondta, hogy elsősorban a védelmet szeretnék megerősíteni, és a tárgyalások már zajlanak a kiszemeltekkel.


Január 6.:

Mezőkövesd: Utolsó három havi fizetéséről lemondott Nagyváradon az FC Bihor Oradeától igazolt magyar és román állampolgársággal is bíró 26 éves csatár, Lukács Raymond. (ebihoreanul.ro)

Pécs: Az ETO-tól távozó argentin-olasz csatárt, Leandro Martínezt, valamint Völgyi Dánielt (szintén Győr) és Czvitkovics Pétert (Puskás Akadémia) is beajánlották a PMFC-nek, előbbi komolyabban is szóba került, de anyagi okok miatt nem kerülhetett sor a szerződtetésére - mondta Győri János ügyvezető a bama.hu-nak.

Honvéd/Sopron: Bobál Dávidot és Csábi Mihályt is visszarendelték az SVSE csapatától Kispestre. (svse.hu)

Haladás/ZTE: Az NB II-es Zalaegerszeghez igazolt a szombathelyiek 22 esztendős középpályása, Szakály Attila. A labdarúgó szerződése idén nyáron járt volna le, ám a több játéklehetőség reményében csapatot szeretett volna váltani.
A korábban az ETO-ban, a Vasasban, az FTC-ben, Újpesten, Kecskeméten, majd legutóbb a német Seligenportenben futballozó 23 éves Nagy Patrik már a Rohonci úton edzett. A középpályással szóban már megegyeztek a vasiak. (haladas.hu)

Kaposvár: Több játékos sorsa is kérdéses a tartozások miatt.

Csákvár: Az NB II 14. helyén álló alakulat egy rutinos belső védőt szeretne igazolni.

Újpest: A honlapunk által korábban megírtaknak megfelelően Angliába igazolt Marko Dmitrovic kapus.

Videoton: A Videoton középpályása, a 20 éves Kleinheisler László januártól kölcsönben a Puskás Akadémia FC-t erősíti majd - írja a vidi.hu. Ahogy arról a csakfoci.hu már korábban beszámolt, a Vidihez tartozó Papp Máté a Puskás Akadémiától Dunaújvárosba, Zsótér Donát Dunaújvárosból a Felcsútra igazol.

Dunaújváros: Ahogy arról a csakfoci.hu ma reggel beszámolt, Vaskó Tamás a Dunaújváros csapatánál folytatja pályafutását. (dpase.hu)

Pécs / Kozármisleny: A Pécsről távozó Lantos Levente az NB III-ban szereplő Kozármislenyben focizik tavasszal. (pmfc.hu)

Kecskemét / MTK: Honlapunk úgy értesült, hogy Laczkó Zsoltot szívesen látná az MTK.

Balmazújváros: "A játékoskeretben változás, hogy Perger Géza Bencének lejárt a kölcsönadása Nyíregyházáról, míg Szatmári Csabát és Kondás Kristófot visszarendelte klubjuk, a DVSC. Szó van egyes labdarúgóink kölcsönadásáról is, ami a hétvégére válhat biztossá. Minden csapatrészbe keresünk olyan tapasztalt, rutinos labdarúgókat, akik azonnal a segítségünkre tudnak lenni a tavasz 15 mérkőzése során, s akik átérzik a tét súlyát. Nincs időnk a kísérletezgetésre, a hétvégére már véglegesíteni akarjuk a keretet, hogy legyen hat hetünk a csapat összekovácsolására" - mondta Dr. Tiba István elnök. (balmazfoci.hu)

Csákvár: Imrik László távozik. Az NB III-as Budaörsnél folytathatja. (aqvitalfc.hu)

FTC / Haladás / Nyíregyháza / MTK: Információink szerint Bosnjak Predrag neve a Haladásnál, Nyíregyházán és az MTK-nál is felmerült, de más érdeklődők is akadnak.

Dunaújváros: Információink szerint eldőlt, hogy Vaskó Tamás az újoncnál folytatja.

Honvéd: Csábi József egy honvedfc.hu-nak adott videóinterjúban elmondta, hogy balbekket is szeretne igazolni.


Január 5.:

Újpest: A korábban a lilákkal is hírbe hozott Standard-csatár, a skót Tony Watt a szintén a Duchatelet-család tulajdonában lévő angol másodosztályú Charltonban folytatja pályafutását.

ZTE: Egyetlen új arcot fedezhettünk fel a felkészülés rajtján: Skriba Máté egyelőre próbajátékon van a csapatnál - adta hírül a klub a Facebookon.

Honvéd: Nagy valószínűséggel külföldről igazol góllövő csatárt a klub. Csábi József nem hisz Alessandro Del Piero és Fabrizio Miccoli érkezésében.

Nyíregyháza: A Nyíregyháza Spartacus vezetése több játékossal is tárgyalt, és tárgyal jelenleg is, hogy a tavaszi szezon kezdete előtt megerősítsék a csapat keretét. Néhány labdarúgóval már mindenben megállapodtak, és a héten a szerződést is aláírják a felek, így rövidesen bejelenti a klub az új játékosok névsorát. Révész Bálint hétfőn délelőtt is egyeztetett a vezetőkkel az új labdarúgók ügyében. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Honvéd: Egyes sajtóhírekkel ellentétben Leandro Martínez és Debreceni András visszatérése nem merült fel a klubnál, ők nem lesznek újra a Honvéd labdarúgói.

Légiósok: Balázs Benjámin elhagyja a Vitoria Guimaraest, és a cseh Teplicénél folytatja. Mindezt a játékos a Facebookon tudatta. (kapos.hu nyomán)

Mezőkövesd: A klub hivatalos honlapján erősítette meg a csakfoci.hu korábbi értesüléseit, amelyek szerint Szántai Levente és George Menougong távozik. Mindkét labdarúgó december 31-i dátummal közös megegyezéssel szerződést bontott. (mse-zsory.hu)

Győri ETO: A klubbal kapcsolatba hozott Ciprian Deac elmondta, szeretett együtt dolgozni Vasile Miriutával, de még nem tudja, hol folytatja.

Dunaújváros: A klub bejelentette, hogy közös megegyezéssel felbontotta a szerződést Rowen Muscattal. Emellett a dunaújvárosiak azt is közölték, hogy a csakfoci.hu által előrejelzetteknek megfelelően visszatér a Videotonhoz Zsótér Donát. (dpase.hu)

Haladás: Nem edzett a Mezőkövesdre tartó Dvorschák Gábor és a szintén Mezőkövesdre vagy a ZTE-hez kölcsön vagy végleg igazoló Szakály Attila sem. (haladas.hu)

Honvéd: Filip Holender egy szerb lapnak elmondta, hogy szíve szerint egyszer Angliába, Németországba vagy Hollandiába igazolna, de tudja, hogy ehhez azért többet kell mutatnia, mint ősszel.

Légiósok: Immár hivatalos, hogy a Napoli kötelékéhez tartozó Novothny Soma a harmadik ligás FC Südtirolnál folytatja kölcsönben.

Győri ETO: Román lapértesülések szerint a klubbal kapcsolatba hozott Ciprian Deacot a kínai Changchun Yatai, Huszti Szabolcs klubja is szívesen látná.

Honvéd: Az MTK csatára, Sergio Tamayo próbajátékon szerepel Kispesten.

Diósgyőr: "Nyilván figyelem a rólam szóló híreket, nehéz objektívnek maradni. Nem érzem magam olyan játékosnak, aki a padon ülve, néha-néha csereként beszállva tölt el hosszabb időt egy csapatnál, ezért keresem a megoldást a helyzetemre. Több van bennem. Nem tudom, mit hoz a jövő, bárhogy alakuljon, én azon leszek, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból. Eddig is mindent megtettem a Diósgyőrért, ha úgy hozza a sors, akkor ezután is harcolni fogok a csapatért és azért, hogy játszhassak" - mondta a jövőjét firtató kérdésre Barczi Dávid. (dvtk.eu)

Nyíregyháza: Völgyi Dániel is a kiszemeltek között van. (Nemzeti Sport)

Haladás: A Kispestről érkező Andrea Mancini 2,5 évre ír alá az olasz sajtó szerint.


Január 4.:

PMFC: Már tényként közli a sportcom.hr, hogy a pécsiek horvát kiszemeltje, a korábbi U21-es válogatott védő, a Boszniában futballozó Mario Tadejević Magyarországra igazol, pedig a szlovén NK Zavrč csapata is kereste.

Légiósok: Eldőlt, hogy a magyar U-válogatott védő, Tamás Krisztián távozik a másodosztályú Varesetől és visszatér a Milanhoz kölcsönjátékából. (gianlucadimarzio.com)

FTC: Az ősszel sérüléssel bajlódó és a csapattól külön edző, 32 esztendős Buzsáky Ákos január 12-től újra együtt készül társaival. A ferencvárosi játékos jövője azonban a műtött térde terhelhetőségétől függ. (Nemzeti Sport)

Haladás: Január 5-én, hétfő reggel kezdi a felkészülést a tavaszi szezonra a Szombathelyi Haladás. Az edzésen már részt vesz a Budapest Honvéd 24 esztendős belső védője, az olasz Raffaele Alcibiade, a volt kispesti középpályás, a 22 éves, szintén itáliai, szabadon igazolható Andrea Mancini. Rajtuk kívül a 23 esztendős középpályás, a legutóbb a német negyedosztályban, az SV Seligenportenben szereplő Nagy Patrik is Szombathelyen készül hétfőtől. Vélhetően mindhárman a Haladásban folytatják pályafutásukat. (haladas.hu)


Január 3.:

ZTE: Annyi biztos, hogy az utánpótlásból is csatlakoznak tehetséges játékosok a kerethez, illetve a Haladás játékosa, Skriba Máté is a csapattal kezdi az edzéseket. A héten a klubvezetés további egyeztetéseket folytat kiszemelt játékosokkal - adta hírül a klub a Facebookon.

Videoton: Dinko Trebotic nyártól kellene a Celta Vigónak a spanyol sajtó szerint.

Honvéd: Fabio Cordella egy friss nyilatkozatában elmondta, nincsen szó tárgyalásról Fabrizio Miccolival, hiszen tudomása szerint a támadó a Leccét akarja visszavezetni a Serie B-be.

Videoton: A Blikk információi szerint Nemanja Nikolics maradásának egyetlen feltétele a magasabb fizetés: szeretne havonta nettó 20 ezer euróhoz (6,4 millió forinthoz) jutni, a fehérváriak pedig nem kínálnak neki ennyit.

PMFC: Robert Jarni lemaradt egy kiszemeltjéről.

Csákvár: "Csak az biztos, hogy Salem Reydan mellett a 2014 nyarán, a Puskás Akadémiától kölcsönkapott Barcsay Márk távozik. Nem tudott helyet követelni magának a csapatban, így nincs értelme őt továbbra is feleslegesen itt tartani. Visszatér Felcsútra, a további sorsáról az akadémia vezetői döntenek. Az első napokban még biztosan nem lesz új játékos nálunk, de reményeim szerint január közepéig sikerül megerősíteni keretünket" - mondta Bognár György szakmai vezető az aqvitalfc.hu-nak.


Január 2.:

Haladás: Olasz lapértesülések szerint a Haladás is kiszemelte magának a Juventus tulajdonában (is) lévő fiatal román kapust, Laurenţiu Brănescut.

Légiósok: Dzsudzsák Balázs a legkeresettebb európai játékosok között

Pécs: "Megkeresések voltak, NB I-es és NB II-es csapatok részéről is, de konkrétum még nincs. Valószínűleg majd január elején körvonalazódik, hogy mi lesz a folytatás" - mondta el a Pécsről távozó Wittrédi Dávid a bama.hu-nak.


Január 1.:

Siófok: Immáron biztosnak mondható, hogy Soós Imre személyében új vezetőedző kezdi meg a felkészülést a játékosokkal a tavaszi szezonra. A szakember NB II-es edzőként első alkalommal az MTE 1904 kispadján debütált, ezt követően dolgozott Cegléden, a BKV Előrénél, Gyirmóton és Sopronban. Utolsó állomása is a BKV Előre volt. Az UEFA Pro Licences és szakedzői diplomával rendelkező vezetőedző több, mint 200 alkalommal ült másodosztályú csapatok kispadján. (bfc-siofok.hu)


December 31.:

FTC: A spanyol sajtó szerint David Mateos csak aprópénzért kellene a Betisnek.

Videoton: "Egyelőre érvényes szerződés köt a Videotonhoz 2015 júniusáig, s a klubnak most van egy olyan lehetősége, hogy eladjon és keressen rajtam, mivel nyáron már szabadon igazolható leszek, nem kell értem kártérítést fizetni. Korábban is voltak tárgyalások a Videotonnal és most is zajlanak az egyeztetések. Az én vágyam, hogy külföldön is kipróbáljam magam, szeretnék ott is bizonyítani, azonban megvannak a feltételeim, s ha azokat teljesítik, akkor akár a pályafutásom végéig a Videoton játékosa maradok. A klub azonban egyelőre nem jelezte az ajánlatban azokat a feltételeket, amelyek a maradásomat biztosítanák. Ha ez nem történik meg, akkor, fájó szívvel, de másik klubot keresek" - mondta Nikolics Nemanja a magyarszo.com-nak.

Honvéd: Egy olasz szakíró szerint Fabrizio Miccoli marad Leccében.

Honvéd: Fabio Cordella nemzetközi igazgató a gianlucadimarzio.com-nak elmondta, hogy amíg egy kis esélyt is lát Alessandro Del Piero szerződtetésére, nem adja fel, Fabrizio Miccolival pedig nem tárgyaltak, csupán beszélgettek.

Újpest: Aristote Mboma egy finn honlapnak arról beszélt, hogy viszonylag sikeresnek ítéli az őszi idényt, és nagyon kemény munkát vár a télen. Mindez azért érdekes, mert a labdarúgóval kapcsolatban azt jelentette be a klub, hogy nem számítanak rá.


December 30.:

Nyíregyháza: A Nyíregyháza Spartacus hamarosan megegyezik a Puskás Akadémiával szerződést bontó Czvitkovics Péterrel. (Nemzeti Sport)

Szolnok: B. Tóth Balázs szerződése december végén lejár az NB II-es csapatnál, amelyet még nem hosszabbatott meg. A védőként és támadóként is bevethető játékos így hamarosan szabadon igazolhatóvá válik.

Siófok: A rangado.hu szerint a BKV Előrétől távozó Soós Imre lesz a Siófok új vezetőedzője.

Debrecen: Szűcs Istvánnak lejár a szerződése. A védő januártól szabadon igazolható.

Mezőkövesd: Szerződést bontott két korábbi alapember

FTC: Spanyol lapértesülések szerint David Mateost kinézte magának a Betis.

Videoton: A Celta Vigo egyik szurkolói oldalának híre szerint abban az esetben kellhet Dinko Trebotic a spanyol klubnak, ha a dán Michael Krohn-Dehli elmegy.

FTC: Orosz Pál biztos benne, hogy hamarosan megjelennek a Dibusz Dénes iránt érdeklődő klubok. A vezérigazgató beszélt arról is, hogy mi kell ahhoz, hogy elengedjék a kapust.

Légiósok: "A Leverkusen felnőttcsapatába nagyon nehéz lesz bekerülni, mert a saját utánpótlásból nem sok játékost visz fel. Inkább el- vagy kölcsönadják őket. Egyelőre meg kell várni, hogy sikerül a tavasz. Legkésőbb másfél év múlva dől el. Ugyanis ha kiöregszem az U19-ből, akkor már csak a felnőtt gárda van hátra" - mondta a Bayernél pallérozódó korosztályos válogatott futballista, Senic Milan az utanpotlassport.hu-nak.

Diósgyőr / Nyíregyháza: Bori Gábor a Szparinál folytathatja kölcsönben. (Nemzeti Sport)

Videoton: Horvátországban továbbra is téma, hogy a fehérváriak 25 ezer eurót kínálnak az eszéki Borna Barisicért. Az egyik portál azt írja, hogy az NK Osijek vezetése viccesnek tartja az összeget.


December 29.:

Pécs: "Gőzerővel keressük a megfelelő játékosokat a hiányposztjainkra. Igazolnánk támadót, középpályást és védőt is. Több labdarúgóval is tárgyalunk, de konkrét megállapodás még nem történt. Szerencsés lenne, ha minél előbb Pécsre tudnánk csábítani a megfelelő focistákat, szeretnénk, ha a kiszemeltjeink már a kerettel együtt kezdenék meg a felkészülést" - mondta Robert Jarni vezetőedző. (pmfc.hu)

Győri ETO: "Vannak posztok, ahol elég gyengén állunk" - Miriuta Vasile Romániában beszélt arról, hogyan igazolna az ETO.

Légiósok: Az oroszok szerint Dzsudzsák Balázs eladása nincs napirenden Moszkvában, mivel nem áll rosszul anyagilag a Dinamo. Sőt, akár hosszabbíthatnak is a magyar szélsővel.

Légiósok: Az olasz harmadik ligás Paviánál került képbe Filkor Attila.

Honvéd: Fabrizio Miccoli ügynöke elmondta, hogyha érdeklődik is a kispesti klub a csatár iránt, akkor az ügy nem jár még komoly stádiumban.

Pécs: "Valóban hallottam arról, hogy lehetnék a horvát U19-es válogatott szövetségi edzője, de ennek a lehetőségnek most nincs aktualitása, nem is foglalkozom vele, hiszen a PMFC-hez köt a szerződésem. Én most csak a pécsi csapatomra koncentrálok, a felkészülésünkön és a keret megerősítésén dolgozom" - mondta a távozását rebesgető pletykákról Robert Jarni vezetőedző. (bama.hu)

Pécs: "Aláírt szerződésünk még nincs új játékossal, de több labdarúgóval is tárgyalunk. Elképzelhető, hogy a jövő év elején, még a felkészülés megkezdése előtt lesz bejelentenivalónk" - mondta Győri János ügyvezető. Pölöskey Péter iránt Kecskemétről, Mohl Dávid iránt a Haladástól és Nyíregyházáról is érdeklődnek, Wittrédi Dávidot pedig állítólag a Paks és jó néhány NB II-es együttes is szívesen látná. (bama.hu)

Nyíregyháza: "Jól állnak a tárgyalások, rengeteg labdarúgóval illetve a képviselőjükkel beszéltünk az elmúlt hetekben. Közülük néggyel közel állunk ahhoz, hogy aláírjuk a szerződést, de ehhez még szükséges egy részletes orvosi vizsgálat, melyet a fővárosban végeznek majd el a játékosokon. A kiszemeltek közül hárman válogatott labdarúgók, és van közöttük védő, középpályás és támadó is. Szeretnénk úgy megerősíteni a keretet, hogy a kedvezőtlen sorsolás ellenére tavasszal megőrizzük azt a pozíciót, ahol most állunk" - mondta a tárgyalásokon a tulajdonost képviselő Brekk János. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Haladás: A háromszoros olasz válogatott támadó, Tommaso Rocchi tavasszal is a Szombathelyi Haladást erősíti. A 37 éves csatár kontraktusa december 31-én lejár, ám Szentes Lázár vezetőedző korábban már jelezte, tavasszal is számítana a szurkolók körében nagy népszerűségnek örvendő csatárra. Nos, miután Rocchi is a maradás mellett döntött, így immár bizonyos, hogy a támadó tavasszal is zöld-fehérben futballozik. (haladas.hu)

Dunaújváros: A Nemzeti Sport megerősítette a csakfoci.hu napokkal ezelőtt közölt információit, amelyek szerint az újonc kölcsönvenné Álvaro Brachit a Viditől, Zsótér Donát pedig a Puskás Akadémiánál folytathatja.

Győri ETO: Egy román lap szerint Vasile Miriuta szívesen látná Mateo Susicot, a bosnyák védőt, akivel sikeresen dolgozott együtt Kolozsváron, és aki fel akarja bontani a szerződését a CFR-nél.

Haladás: "Felesleges mellébeszélni és szépíteni a helyzetet, most egyszerűen életbevágó minőséget kell tenni a csapatba" - mondta Halmosi Péter. (haladas.hu)

Honvéd / Haladás: Raffaele Alcibiade, a kispestiek védője kölcsönben Szombathelyen folytatja pályafutását. (Nemzeti Sport)


December 28.:

Honvéd: Meg nem erősített olasz lapértesülések szerint Fabrizio Miccoli, a 10-szeres olasz válogatott csatár is kiszemelt Kispesten.

FTC: "A szerződésem 2017 nyaráig a Ferencvároshoz köt. Nem gondolkodom abban, hogy rövid időn belül váltanék. Nyilván, ha olyan ajánlat érkezik, amely számomra előrelépést jelent, és a klub is jól járna, meg kell gondolni. Most azonban úgy érzem, a legjobb helyen vagyok a Fradinál" - mondta Dibusz Dénes. (pecsiujsag.hu)

Honvéd: A kispestiek hivatalos reakciója azokra az olasz sajtóhírekre, amelyek szerint a klub ismét megkereste Alessandro Del Pierót: "Mi semmiről nem tudunk, de ha történik valami, akkor arról tájékoztatjuk a közvéleményt."

Győri ETO: Román lapok szerint Vasile Miriuta korábbi kolozsvári alapemberével, Ionut Radával erősítene.

Újpest / Diósgyőr: Barczi Dávid, a DVTK támadója elismerte, hogy felmerült benne, hogy távozik Miskolcról a kevés játéklehetőség miatt. Hozzátette, nem zárkózna el attól, hogy kövesse Kovács Zoltán sportigazgatót Újpestre. (Nemzeti Sport)


December 27.:

Honvéd: Egy olasz újságíró szerint újabb ajánlatot tehet a kispesti klub Alessandro Del Pieróért.

MTK: "Legutóbb éppen másfél hónapja Skóciából. Konkrét szerződést tettek elém, de megköszöntem az érdeklődést, és elmondtam, hogy egy nagy múltú klubnál dolgozom, és egyelőre nem szeretnék váltani" - mondta el László Csaba a Magyar Hírlap érdeklődésére, hogy volt-e ajánlata az elmúlt időszakban.

Paks/Puskás Akadémia: Az Nemzeti Sport megerősítette honlapunk korábbi értesüléseit, mely szerint a Paksról távozó Fiola Attila a Puskás Akadémiánál folytatja pályafutását.


December 25.:

Pécs: Horvát lapértesülések szerint Robert Jarni neve is felmerült helyi U19-es válogatott leendő szövetségi kapitányaként, de nem ő az elsőszámú jelölt.

Légiósok: Dzsudzsák Balázs minimum 10 millió eurójába kerülne a Dortmundnak a borlife.de szerint.

Győri ETO: Román lapértesülések szerint Aitor Monroy szerződést bontott Kolozsváron, és már egyeztet a győriekkel a jövőjéről, viszont még nem döntött arról, hol folytatja.


December 24.:

Videoton: Horvát lapértesülések szerint a fehérváriak 25 ezer eurós ajánlatot tettek az NK Osijeknek a védelem bal oldalán bevethető Borna Barisicért.

Légiósok: Olasz lapértesülések szerint a Borussia Dortmund kívánságlistáján is szerepel Dzsudzsák Balázs neve.

Újpest: A korábbi Celtic-csatárt, a skót Tony Wattot (Standard Liége) nemrég az Újpesttel hozta hírbe egy belga portál, de a legfrissebb brit lapinformációk szerint egy másik Duchatelet-csapat, a Charlton csaphat le végül a 22 éves támadóra (Express)


December 23.:

Légiósok: Távozhat a harmadosztályú Mantova együttesétől a Napoli kötelékébe tartozó 20 éves magyar támadó, Novothny Soma, mivel kevesli a játéklehetőséget. A tuttolegapro.it szerint több harmadik ligás csapat is szívesen látná az utánpótlás-válogatott csatárt.

Dunaújváros: A csakfoci.hu információi szerint a diósgyőri Debreceni András és a jelenleg csapat nélküli Vaskó Tamás is kiszemelt a belső védő posztjára.

Honvéd: A tuttomercatoweb.com szerint eldőlt, hogy a kispestiek 20 éves védője, Alexis Sundas a Serie D-ben szereplő Fidelis Andreánál folytatja.

Győri ETO/FTC: A csakfoci.hu információi szerint Völgyi Dániel neve felmerült a Ferencvárosnál is.

Pécs: "Egyelőre semmilyen konkrétumról nem tudok beszámolni. Annyit tudok mondani, hogy több NB II-es együttes is megkeresett, de az élvonalból is vannak ajánlatok. A tárgyalásig még egyik csapattal sem jutottunk el. A távolság annyira nem zavar, mert a családom is jön majd velem. Ha tehetném, inkább NB I-es csapathoz igazolnék, de több NB II-es klubnak is nagyon komoly tervei vannak, szóval majd elválik..." - mondta Wittrédi Dávid a rangado.hu-nak.

Győri ETO: Egy román lap szerint a szélső Sebastian Chitosca leigazolásáról tárgyalnak a győriek a Ceahlaul Piatra Neamt csapatával.


December 22.:

Videoton: Horvát sajtóhírek szerint Dinko Trebotic iránt a Celta Vigo, a Genoa és a Lech Poznan érdeklődik.

Honvéd: A Bp. Honvéd szerződést bontott három labdarúgójával. A kameruni Job Iyock Thomas 2013-ban érkezett Kispestre, 31 bajnoki meccsen lépett pályára, gólt nem szerzett. Az elefántcsontparti Traore Kandia 2014 nyarán igazolt a Honvédhoz 11 bajnoki meccsen lépett pályára és 1 gólt rúgott. A spanyol Cristian Portilla szintén idén nyáron érkezett, a bajnoki mutatói 9 mérkőzés, 1 gól. (honvedfc.hu)

MTK: Nagy Tibor 2016. június 30-ig meghosszabbította a szerződését. (mtk.hu)

FTC: Orosz Pál elmondta, hogy a brazil kiszemelteket elvihetik az orruk elől. Kitért arra is, hogy lesz olyan játékos, akit elküldenek.

NB I: Így áll az NB I 16 csapata - körkép.

KTE: Tomás Tujvel maradhat Kecskeméten, legalább a szezon végéig. Mint megtudtuk, Bekő Balázs továbbra is alapemberként számolhat az idegenlégióssal, akit az éllovas Videotontól kaptak kölcsön még a nyáron. A Győri ETO új vezetőedzője, Vasile Miriuta egy román kapust nézett még ki magának, s ezzel egyre inkább úgy tűnik, hogy Tujvel csak a második számú jelölt a Rába-partiaknál. (kesport.hu)

Puskás Akadémia: Benczés Miklós megerősítette a csakfoci.hu korábbi információját, amely szerint szeretnék megszerezni Zsótér Donátot. A tréner hozzátette, hogy Kleinheisler Lászlót és Nagy Zsoltot is elvinnék a Viditől. (Nemzeti Sport)


December 21.:

Haladás: Tommaso Rocchi tavasszal is Szombathelyen futballozhat friss nyilatkozata alapján.

Honvéd: Alexis Sundas, a Honvéd második csapatának 20 éves román jobbhátvédje az olasz negyedosztályban szereplő Fidelis Andria gárdájához igazolhat (colpoditaccoweb.it)

Videoton/Dunaújváros: A Vidiből erősíthet az NB I újonca

Honvéd: Olasz sajtóhírek szerint Raffaele Alcibiade iránt a Serie B-ben szereplő Crotone érdeklődik.


December 20.:

Pécs: A távozó Lantos Levente mindenképpen játszani akar még, és vélhetően Kozármislenyben folytatja. (bama.hu)

FTC / Győr: Honlapunk néhány napja írt arról, hogy korábban felmerült a Ferencvárosnál a Győrben szabadlistára tett Varga Roland neve. A Nemzeti Sport szerint a szélső most is kiszemelt az Üllői úton, Sasa Stevanovic sportigazgató viszont elmondta, az ETO-t még nem kereste senki, és ingyen nem engedik el a játékost.

Újpest: "A menedzserem - aki már hetek óta egyeztet Roderick Duchatelet-vel - türelemre intett, de elmondása szerint van esélyem arra, hogy már januárban Angliába vagy Liége-be igazoljak. Nem vagyok egyébként a hálózathoz láncolva, máshová is mehetek. De nem mindenáron mennék el Újpestről, csak akkor, ha az új állomás előrelépés lenne" - mondta Jonathan Heris a jmsr.be-nek.

DVTK: "Nem is tagadtam soha a hazajövetelem célját. Fel szerettem volna magam építeni. Angliában fél évet játszottam, majd fél évig sérült voltam. Amióta itt vagyok, edzést sem hagytam ki. Sok meccset játszottam, most már kellően profinak érzem magam, úgymond megértem arra, hogy újra külföldön bizonyítsak. Tudom, hogy folynak tárgyalások, vannak érdeklődők, egyelőre konkrétumok nélkül. Én is megkedveltem a klubot és a Diósgyőr szurkolóit is az elmúlt években, amíg nincs konkrét ajánlat, addig úgy készülök, hogy maradok. Ha így lesz, akkor sem leszek szomorú, mert ugyanígy fogom folytatni, mint idáig. Mindent meg fogok tenni, hogy egy olyan csapat tagja legyek, amellyel újabb sikereket tudunk elérni. A teljesítményemmel továbbra is szeretném magamra felhívni a szövetségi kapitány és a külföldi klubok figyelmét is, ezzel segíteni tudom a Diósgyőrt is" - mondta a jövőjéről a dvtk.eu-nak Kádár Tamás.


December 19.:

ZTE: "Van egy-két poszt, amelyet szeretnénk megerősíteni, de csak olyan labdarúgó érkezhet, akivel a kezdőcsapatban számolunk. A nyárhoz képest annyival előrébb tartunk, hogy most már van egy kialakult keretünk. Vannak olyan játékosaink, akikkel kapcsolatban, ha lesz megkeresés, őket elengedjük, illetve kölcsönadjuk. Konkrét játékosaink a kiszemeltjeink, akiket szeretnénk idehozni, de az ő nevük egyelőre nem publikus. Összességében két-három ember érkezésénél nem várható több a télen" – mondta el Kocsárdi Gergely klubigazgató. (zaol.hu)

Győri ETO: Közös megegyezéssel szerződést bontott a Győri ETO FC és Sváb Dániel, így a Németországból szeptemberben hazatért labdarúgónak a többiekkel ellentétben már nem kell januárban Győrött edzésre jelentkeznie. (eto.hu)

Puskás Akadémia: Czvitkovics Péter megerősítette a csakfoci.hu által elsőként közölt információt, amely szerint távozik a klubtól. (rangado.hu)

Diósgyőr: A klub is bejelentette, hogy távozik az őszi szezon közben a DVTK-hoz visszatérő hálóőr, Nenad Rajić. (dvtk.eu)

Puskás Akadémia: Információink szerint Czvitkovics Péter távozik, miután felbontotta a szerződését, a paksi Fiola Attila érkezése ellenben egyre valószínűbb.

Gyirmót: Két játékos elhagyja a klubot. Sós Márkó szerződése december 31-én lejár, és a vezetőség nem ajánlott hosszabbítást a fiatal labdarúgónak. A másik távozó 2,5 év után Illés Gyula, akit saját kérésére enged el a vezetés. A labdarúgó a banladeshi Abahani Limited együtteséhez szerződik. (gyirmotfc.hu)

Újpest: Információink szerint Simon Krisztiánt hívja a Charlton, de egyelőre távol vannak az álláspontok.

Pécs: A klub és a horvát balhátvéd, Mario Tadejevics között azonban a sajtóhíreknek megfelelően valóban zajlanak tárgyalások, de megállapodásról még korai lenne beszélni. A PMFC-MATIAS-nak jelenleg csak olyan új labdarúgókra van szüksége, akik azonnali segítséget tudnak nyújtani a bennmaradásért folytatott küzdelemben. Ennek érdekében a védelembe, a középpályára és a támadószekcióba is kell igazolni. Főként csatárra lenne szüksége a klubnak, hiszen ősszel hadilábon álltunk a góllövéssel. Ráadásul sokszor Fröhlich Rolandnak kellett centert játszania. (pmfc.hu)

Honvéd: Visszatérhet Kispestre a Győrben szabadlistára tett Leandro Martínez. (Nemzeti Sport)

Győri ETO: Takács Ákos visszavonult. (eto.hu)

Debrecen: "Dobálóznak csapatnevekkel, főleg a sajtóban. Azt elmondhatom, hogy érdeklődés rendszeresen van, de egyelőre semmi biztos, éppen ezért különösen nem foglalkozom a témával" - mondta saját sorsáról Varga József. (dvsc.hu)

Diósgyőr: Koman Vladimir érkezésének nincs realitása, még egy olyan baklövés pedig nem lesz, mint Rudolf Gergely volt. Szabó Tamás ügyvezető részletesen beszélt a tervekről és Szivics Tomiszláv helyzetéről.

Diósgyőr: "Nem az én szerződéshosszabbításom volt a téma. Arról beszélgettünk Árki Gáborral, hogy miket kell, kellene tennünk az átigazolási időszakban, ha egyes játékosok távoznak a keretből. Vannak olyanok, akiknek az esetében csere jöhet szóba, vagyis hogy mi adunk valakit és kapunk is érte. Aztán nyilván nem kerülhettük meg az ősszel nagyon jól teljesítő Kádár Tamás és Elek Ákos helyzetét, hogy mi van akkor, ha egyiküket, és mi van akkor, ha mindkettejüket értékesíti a klub. Merthogy ez üzletpolitika is, ami nem az én asztalom" - mondta Szivics Tomiszláv a sportigazgatóval folytatott egyeztetésről. Hozzátette, hogy magyar és külföldi játékosok egyaránt képben vannak. Tavasszal már Kim Ho-Young szolgálataira is számíthat a szakmai stáb, Nenad Rajic ellenben távozott. (boon.hu)

Mezőkövesd: Szorosan együttműködhet a klub az NB III-as Felsőtárkánnyal, ennek keretében játékosok is kerülhetnek az alacsonyabb osztályú együtteshez. (heol.hu)

Légiósok: A Dinamo Moszkva sportigazgatójának elmondása szerint Dzsudzsák Balázs iránt angol érdeklődés mutatkozik.


December 18.:

Honvéd: George F. Hemingway elmondta, irányítót, csatárt, esetleg balbekket igazolnának.

Légiósok: A Sporting Kansas City bejelentette Németh Krisztián szerződtetését.

Győri ETO: A klub bejelentette a 10-szeres bosnyák válogatott csatár, Miroslav Stevanovic érkezését.

Sopron / Honvéd: Bobál Dávidot visszarendelték a kispestiek. Az SVSE néhány hiányposztra igazolna, elsősorban a középpályát erősítené meg. (kisalfold.hu)

Légiósok: Bogdán Ádám a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában elmondta, meglátja, mi az a határ, amit meg kell húznia magának, meddig lehet még a jelenlegi helyzetet, a kevés játéklehetőséget bírni Boltonban.

Újpest / Győri ETO: A lilák egyik célpontja lehet az a Varga Roland, akit az ETO szabadlistára tett csütörtökön.

Győri ETO: Kilenc játékost szabadlistára tett az ETO!

Légiósok: Németh Krisztián közel áll ahhoz, hogy a 2013-as MLS-bajnok Sporting Kansas City játékosa legyen, a csapat edzője a magyar származású, korábbi győri játékos, Peter Vermes. (reportingkc.com)

Diósgyőr: A lengyel Przeglad Sportowy c. lap szerint Kádár Tamás a Lech Poznan kiszemeltje.

Győri ETO: Elképzelhető, hogy Völgyi Dániel és Varga Roland is távozik a Győri ETO FC labdarúgócsapatától. Ezt a hírt erősítheti, hogy információink szerint a két játékosnak is le kellett adnia a klubtól kapott szolgálati audik kulcsait. Úgy tudjuk, a szlovák kapusnak, Lubos Kamenarnak is így kellett tennie. Várhatóan a cseh védő, Michal Svec, a román középpályás Mihai Nicorec és a szerb védő Lazar Sztanisic is távozik a Rába partjáról. (kisalfold.hu)

Újpest: Belgiumi hírek szerint egy korábbi Celtic-csatár is Újpestre kerülhet a télen a Duchatelet-hálózaton keresztül.

Paks/Felcsút: A háromszoros válogatott Fiola Attila megerősítette a csakfoci.hu szerdai hírét: "A Puskás Akadémiától már megkerestek. Megtisztelő a felcsútiak érdeklődése, konkrétumokról azonban nem számolhatok be, csak az biztos, hogy a szerződésem további másfél évig a Pakshoz köt. Az átigazolási időszak egyébként is csak januárban kezdődik, majd akkor meglátjuk, hogyan alakul a jövőm". (Nemzeti Sport)


December 17.:

Békéscsaba-Honvéd: A Budapesti Honvédtól kölcsönbe érkezett két játékos, Czuczi Mártont és Lőrinczy Attila visszatér Békéscsabáról a piros-feketékhez. (1912elore.hu)

Pécs: Wittrédi Dávid közös megegyezéssel távozik a klubtól. A stáb nem számít a továbbiakban Pölöskey Péter és Mohl Dávid játékára, az ő jövőjükről később születik döntés.

ETO/Felcsút: Völgyi Dániel a Puskás Akadémiánál köthet ki.

Pécs: Lantos Levente, a PMFC-Matias csapatkapitánya úgy döntött, hogy a több játéklehetőség érdekében távozik az NB I-es labdarúgócsapattól, ahogy fogalmazott, máshol, más osztályban próbálkozik tovább. (pmfc.hu)

FTC: Bosnjak Predragot kölcsönadják a zöldek, Ugrai Roland viszont marad. (rangado.hu)

Paks/Felcsút: A csakfoci.hu információi szerint a Puskás Akadémia érdeklődik Fiola Attila iránt.

Győri ETO: Onisor-Mihai Nicorec, Lazar Sztanisics és Völgyi Dániel is távozhat a csapattól a télen. (Nemzeti Sport)

Haladás: A Győr, a Ferencváros, a Vasas, az Újpest, a Kecskemét és az utánpótlás-válogatottak korábbi középpályása, a 23 éves Nagy Patrik a Haladás egyik kiszemeltje. (rangado.hu)

Debrecen: Olasz lapértesülések szerint a Serie B-ben szereplő Spezia, illetve a Bundesliga 2-es Eintracht Braunschweig együttese is kiszemelte magának Rene Mihelicet.


December 16.:

FTC: A Blikk információi szerint a nemrég (vissza)igazolt Hajnal Tamás körülbelül a felét keresi annak az összegnek, amelyet a szezon előtt elküldött brazil Leonardo tehetett zsebre, a lap úgy tudja, hogy a dél-amerikai légiós 20 ezer eurót (6,1 millió forintot) kapott havonta.

Haladás: A Honvédtól nemrég távozott Andrea Mancini Szombathelyen folytathatja pályafutását. (Nemzeti Sport)

Mezőkövesd: "A lendület, a sebesség, a dinamika megvan. Egy-két tapasztalt játékos kellene, aki két-három ponttal többet tud adni a csapatnak. A keretet nem szeretnénk gyarapítani, de reményeim szerint lehetőségünk lesz magyar szinten jó futballistákat igazolni. Belső védőre szükségünk van, de igazából elvileg minden poszton elfér az erősítés. Nem a tavaszra keresünk játékost, hanem szeretnénk egy olyan csapatot felépíteni, amely 50-60 százalékban már az őszi, reményeink szerint NB I-es együttes gerincét adja majd" - mondta Tóth László vezetőedző egy mse-zsory.hu-nak adott évértékelőben.

Diósgyőr: Nenad Rajic távozott a klubtól. (amigeleken.hu)

Nyíregyháza: Folyamatosan tárgyal a Nyíregyháza Spartacus vezetése leendő játékosokkal. Ma is több labdarúgóval egyeztettek. Már hetekkel ezelőtt elkezdte a tárgyalásokat a klub vezetése és a szakmai stáb, hogy megerősítsék a keretet a tavaszi folytatásra. Elsősorban támadót és középső védőt keres a Szpari, így több labdarúgóval is egyeztettek, sőt olyan is van, akivel napokon belül a szerződést is aláírhatják. A tulajdonos a hétvégén külföldön is tárgyalt játékos ügyében, de még nem született döntés. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Diósgyőr: Spanyolországba utazott a DVTK fiatal 18 éves védője, Csicsvári Milán. Az Espanyol meghívására a játékos a klub engedélyével négynapos összetartáson vesz részt, ahol a világ minden pontjáról érkező játékosok mutathatják meg tudásukat. (dvtk.eu)

Újpest: 12 nevet tartalmaz a kiszemeltek listája. Sok próbajátékos érkezése nem várható a télen. (Nemzeti Sport)

Légiósok: A korosztályos válogatott Tamás Krisztián a Slavia Prahánál edz egy olasz lap szerint.


December 15.:

Haladás: A vezetés elégedett Tommaso Rocchi teljesítményével, így visszavárja az olaszt. A támadó a hírek szerint ugyancsak hajlik a közös munkára. (haladas.hu)

Haladás / Diósgyőr: Információink szerint Bori Gábor kölcsönben Szombathelyen folytathatja pályafutását.

KTE / Honvéd: Botka Endre kapcsán a Honvéd élt visszarendelési lehetőségével, és már a januári alapozástól számít saját nevelésű játékosára - számolt be a védő távozásáról a kecskeméti klubhonlap.

Soroksár: "A napokban a sajtóban megjelentek találgatások, hogy csapatunk támadója, Lovrencsics Balázs a Ferencvárosnál kezdi el a téli felkészülést. A Soroksár SC cáfolja ezeket a pletykákat, házi gólkirályunk január elején Soroksáron jelentkezik edzésre, és a szezon második felében is csapatunkat erősíti. Természetesen reméljük, hogy ha a támadó tavasszal is az őszihez hasonlóan eredményes lesz, felkelti a Ferencváros vezetőinek érdeklődését" - adta hírül a klub a soroksarsc.hu oldalon.

Diósgyőr: "A mi nagy erősítésünk az lenne, ha a két válogatott játékos maradna tavaszra is. De biztos lesz változás a keretben, van 4-5 olyan játékos, akit elengedünk, hogy máshol esetleg jobban fejlődhessenek, gondolok itt Debrecenire, Borira, Csirszkire, Szabó B.-re. Ami nem jelenti azt, hogy ugyanennyi játékost kellene pluszban szerződtetünk. Ha Kádár és Elek maradna, akkor egy középpályást, akiben gól is van, illetve egy védőt kellene igazolnunk. Mert azért nekünk is vannak még belső potenciáljaink, elsősorban Jenner, akiből tavaszra szeretnénk a remek képességeihez mért játékost csinálni. Griffiths-nek még kell hat hónap, hogy elérje azt a szintet, amire ő igazán képes, utána lesz igazán piacképes labdarúgó, nem is annyira itt, Magyarországon, hanem a nemzetközi futballpiacon" - mondta Szivics Tomiszláv. A szakember kérdésre saját jövőjéről annyit mondott, még nem tárgyalt a vezetőkkel nyáron lejáró szerződése meghosszabbításáról, szeretne maradni, de ha olyan ajánlat érkezne, amely "megoldaná a jövőt", azon el kellene gondolkodnia. (boon.hu)

FTC: A 20 éves bosnyák csatár, Mihajlo Savanovic azt állítja, hogy lenne lehetősége a Fradihoz igazolni a télen.

FTC: A fussballtransfers.com német internetes oldal beszámolója szerint Hajnal Tamás a szezon végéig írt alá a Ferencvároshoz. A zöld-fehérek nem hozták nyilvánosságra a kontraktus időtartamát.

Soroksár: Lisztes Krisztián nyáron befejezi a pályafutását. (Nemzeti Sport)


December 14.:

PMFC: A sportcom.hr szerint Pécsen folytatja a pályafutását a korábbi U21-es válogatott horvát védő, Mario Tadejevic.

Honvéd: Az olasz tuttomercatoweb.com információi szerint továbbra is téma az angol Crystal Palace csapatánál a kispesti sportigazgató, Fabio Cordella szerződtetése.

Videoton: Burcsa Győző beszélt a Videoton átigazolási terveiről.


December 13.:

FTC: Információink szerint Lovrencsics Balázs érkezhet Soroksárról a támadósorba.

Győri ETO: A prosport.ro szerint szabadon igazolható játékosként csapna le a klub a kolozsvári Ciprian Deacra.

FTC: "A nyári érkezők közül Gera Zoltán, Emir Dilaver, Michal Nalepa és Benjamin Lauth is jó úton járnak. A Horvátországból igazolt Tomislav Havojic és Haladástól szerződtetett Predrag Bosnjak is remek személyiség, de tőlük egyértelműen több kell" - mondta el szezonértékelőjében Thomas Doll.


December 12.:

Kecskemét: Honlapunk úgy értesült, a kecskemétiek nyár óta mellőzött támadója, Darko Pavicevic szerződést bontott a csapattal.

FTC: Ahogy azt már bő egy hete elsőként jeleztük, Hajnal Tamás aláírt a Ferencvároshoz.

Vasas: Már most tárgyalnak Szanyó Károly szerződésének meghosszabbításáról, ahogy a kulcsjátékosok megtartásáról is elkezdődtek az egyeztetések. A tél folyamán pedig további játékosokkal erősítenének, elsősorban magyar állampolgárságú futballisták jöhetnek szóba. (vasassc.hu)

DVSC: A DVSC-TEVA közös megegyezéssel szerződést bontott Dalibor Volassal. A szlovén támadónak nem sikerült megragadnia a csapatban, ősszel mindössze öt bajnoki mérkőzésen lépett pályára, gólt nem rúgott. (dvsc.hu)

Honvéd: Csábi József szavai arra engednek következtetni, hogy a tréner visszahozná Kecskemétről Botka Endrét. Nyíregyházáról nem akar igazolni a vezetőedző, Alessandro Del Piero érkezéséről pedig nem tud.

Nyíregyháza: "Jó évünk volt a 2014-es, mivel a bajnoki cím után az NB-I-ben sem állunk rosszul. De lehet még fejlődni, és szeretnénk is, ezért több labdarúgóval is tárgyalunk. Akik ősszel sérültek voltak, rájuk is számítunk a folytatásban, így erősebbek lehetünk" - mondta Révész Bálint tulajdonos. (nyiregyhazaspartacus.hu)

Győri ETO: A Stiri de Cluj c. román lap tényként közli, hogy az Universitatea Cluj középpályása, Dan Bucsa távozik az alakulattól és a magyar csapatnál folytatja. A hírt az ETO nem erősítette meg.


December 11.:

Haladás: "Meg kell erősítenünk a csapatot, három-négy, azonnal bevethető játékost igazolnunk kell. Nincs idő kísérletezgetésre, mindegy, hogy magyar vagy külföldi, lényeg, hogy azonnal segíteni tudjon. Néhány labdarúgóval már megkezdődtek az egyeztetések. Ehhez azonban több pénzre van szükség, reményeink szerint sikerül támogatókat találnunk" - mondta el Illés Béla kisebbségi tulajdonos a haladas.hu-nak.

Győri ETO: Egy román portál határozottan állítja, hogy a korábban a román válogatottban 11 alkalommal pályára lépő középpályás, Ciprian Deac olyannyira közel van ahhoz, hogy ETO-játékos legyen, hogy el is fogadta a győri ajánlatot, míg a kapus Mihai Minca esetében is valószínűsítik mindezt. Mindketten jelenleg a kolozsvári CFR játékosai. (stiridesport.ro) Korábban az ETO cáfolta, hogy bárkit el akarna hozni a CFR-től.

FTC / Diósgyőr: "Távozásakor Leonardo aláírta azt a megállapodást, amelynek értelmében két évig nem léphet pályára másik magyar csapatban. Azt hiszem, ennek jogkövetkezményeivel ő is tisztában van" - mondta Orosz Pál vezérigazgató a Nemzeti Sportnak. A napilap úgy tudja, hogy az NB I-es ajánlatáról tegnap a Facebookon író brazil neve a Diósgyőrnél vetődött fel.

FTC: Thomas Dollnak a Bundesliga 1-ből és 2-ből is volt ajánlata, ezért lehetett fontos az FTC-nek szerződése lejárta előtt fél évvel hosszabbítani a szakvezetővel és segítőjével, Ralf Zumdickkal is - írja az ulloi129.hu. szurkolói portál.

Kaposvár: A rangado.hu értesülése szerint Véber György lesz a Kaposvár edzője; a tulajdonosváltás miatt az eddigi trénernek, Márton Gábornak távoznia kell a Rákóczitól.

FTC: A klub csütörtök délelőtt két évvel hosszabbította meg Thomas Doll és Ralf Zumdick 2015 nyarán lejáró szerződését. A labdarúgó-csapat vezetőedzője és másodedzője így 2017 nyaráig kötelezte el magát az egyesülethez - írja a fradi.hu.

Diósgyőr: Eleknek nyáron lejár a szerződése, így érthető, ha új csapathoz akar igazolni. Kádárnak csak egy évvel később jár le a kontraktusa, az ő sorsa kérdéses. Azt azonban leszögezte Tomiszlav Szivics, hogy mindkét játékos erősítés lesz, bármelyik csapatban folytatják pályafutásukat. (minap.hu)

Videoton/Győri ETO/Kecskemét: Tomás Tujvel a győriek kapus-kiszemeltje a csakfoci.hu információi szerint.


December 10.:

FTC: Leonardo azt írta a Facebookon, hogy megkereste egy magyar klub, amely nem a Ferencváros. Az Üllői útra addig nem térne vissza, amíg Thomas Doll az edző - írja az nso.hu. A közösségi felületén jelenleg nem látható a bejegyzés.

FTC: Holland fizetéssel és Európa Liga-csoportkörrel csábítják a brazilokat - íme 5 lehetséges kiszemelt

Videoton: "A Videoton vezetősége és a menedzserem is tudja, szeretném kipróbálni magam egy jobb, erősebb bajnokságban. Gondolom, ez természetes. Hogy milyen lehetőségek közül választhatok s melyik felel meg a Vidinek is, egyelőre nem tudom. (...) Türelemmel várok, szeretném a legjobb döntést hozni. Hollandiában a technikát helyezik előtérbe, ott helytállnék" - nyilatkozta Nikolics Nemanja. (Nemzeti Sport)


December 9.:

FTC: Holman Dávid három évvel meghosszabbította szerződését a klubbal. (fradi.hu)

Újpest: A lilák közleménye értelmében Berat Ahmeti, Jeremy Serwy, Aristote Mboma, Nebojsa Kosovic és Rodrigo Rojo szolgálataira nem tart igényt a szakvezetés.

FTC: "Brazil első osztályú klubokkal egyeztettem, utánpótlás válogatott játékosokról. Közülük az egyik olyan, aki iránt komoly európai csapat is érdeklődött, de közbejött egy sérülés. A három jelöltből kettővel megállapodás születhet, ők nagyon nagy erősítést jelenthetnének a következő szezon Fradijának" - mondta Orosz Pál a Gazdasági Rádiónak adott interjújában.

Újpest: Információink szerint Marko Dmitrovic a több játéklehetőség reményében távozását fontolgatja.


December 8.:

Győri ETO: "Több forgatókönyv is megvalósulhat, mivel nyáron lejár a szerződésem, ebben persze az is benne lehet, hogy télen távozom" - Völgyi Dániel a csakfoci.hu-nak adott interjújában esetleges távozásáról is beszélt.

FTC: Információink szerint a zöld-fehérek hamarosan tárgyalásokat kezdhetnek Hajnal Tamással, aki az egyik fő kiszemelt a télen.

FTC / DVTK: Az nb1.hu információja szerint külföldről két ajánlat érkezett a Elek Ákosért, míg itthonról a Ferencváros szeretné leigazolni, olyannyira, hogy konkrét vételi ajánlat is érkezett a miskolci klubhoz a zöld-fehérektől is. A Diósgyőr sportigazgatója, Árki Gábor viszont cáfolta, hogy bárkitől is ajánlatot kaptak volna Elekért.

Diósgyőr: "Olyan labdarúgókról van szó, akik a válogatottban is kiváló teljesítményt nyújtottak, úgyhogy felkeltették mások érdeklődését is" - mondta Kádár Tamásról és Elek Ákosról Árki Gábor sportigazgató az MTVA kamerái előtt.

Újpest: "Megvannak a tervek az erősítésre, és reméljük, hogy ennek az objektív akadályai elhárulnak, így megfelelő forrás áll majd rendelkezésre. Ez fontos lenne, hiszen már rövid távon is el lehetne érni valami komolyabb sikert" - mondta Kovács Zoltán sportigazgató az MTVA kamerái előtt.

Légiósok: "Bízom benne, hogy maradhatok. Elég jól megy a futball, és az igazgató is pedzegette már, hogy nem gondolja, hogy egy év után innen lelépek. Azt mondta, három évre számítsak, és ebben én is benne lennék" - mondta Guzmics Richárd, aki a Wisla Krakkónál légióskodik.


December 7.:

Haladás: "Vakok nem vagyunk, látjuk, hogy erősíteni kell, pénzt kell azonban teremtenünk hozzá" – mondta a Haladás társtulajdonosa, Halmai Gábor a Sport TV Harmadik félidő c. műsorában.

DVTK: A diósgyőriek vezetőedzője, Szivics Tomiszláv a csapat hétvégi bajnokija előtti sajtótájékoztatón beszélt a két legfontosabb játékosa, Elek Ákos és Kádár Tamás jövőjéről. A tréner az amigeleken.hu kérdésére elmondta, tudomásul kell venni, hogy mind a ketten piacképes játékosok, így nem érhetne senkit meglepetésként, ha netán távoznának. Elek és Kádár bővebben nem akart erről beszélni, hangsúlyozták, jelen pillanatban érvényes szerződésük van a Diósgyőrrel, és csak a csapatra koncentrálnak.


December 5.:

FTC: Thomas Doll szerint 1-2 emberrel már tárgyal a klub, de nem lesz nagy mozgás télen.

Csákvár: Eldőlt, hogy Salem Reydan távozik a klubtól, közös megegyezéssel szerződést bontottak vele - írja a klub honlapja.

Nyíregyháza: "Megmondom őszintén, vannak ajánlataim. Egy magyar klub korábban már megkeresett, hogy segítsek nekik télig. Ez azonban meghiúsult, hiszen Nyíregyházán nagyon diplomatikusan szezon közben bontottak velem, ezért csak január elsejétől tudok szerződést kötni. Külföldről és Magyarországról is voltak megkereséseim, egyelőre kivárok, és minden ajánlatot meghallgatok. A menedzserem is nyitott szemmel jár. Szeretnék mindenképpen első osztályban szerepelni, akár itthon, akár külföldön. Az idegenlégiós-életet is kipróbálnám" - mondta a Nyíregyházáról elküldött Póti Krisztián a rangado.hu-nak, a védő jelenleg Szatmárnémetiben, egy másodosztályú klubnál edz.


December 4.:

Újpest: A lilák elsősorban magyar labdarúgókkal, akár 4-5 poszton erősítenének a téli átigazolási időszakban.

Légiósok: Gyepes Gábor az Instagramon jelentette be, hogy távozik malajziai csapatától, a Sarawaktól, bár azt nem tudja pontosan, miért került ki az első csapatból. Gyepes köszönetet mondott a szurkolóknak és sok sikert kívánt a csapatnak, második otthonának nevezve a várost.

MTK: "Az elmúlt hetekben egyébként járt nálunk egy amerikai próbajátékos az agárdi akadémián, és nagyon jó benyomást tett ránk, visszavárjuk. (...) Szóval szerintünk figyelemre érdemes az amerikai piac. Odakint remek kapcsolatokra tettünk szert, például a Juventusszal reményeink szerint hamarosan utánpótlás-vonalon intenzíven elkezdhetünk együttműködni. Konkrét eredmény pedig az, hogy három játékost kiválasztott az MTK, és számukra próbajátékot kínálunk az elkövetkező hónapokban. - így beszélt egy cikkben Domonyai László az USA-ban tett látogatásáról, amely új piacokat nyithat meg az MTK előtt.

FTC: Orosz Pál bővebben beszélt az első osztályban futballozó, U-válogatott brazil kiszemeltekről.

Újpest: Szívesen maradna a francia védő.


December 3.:

Edzők: Távozik az NB III-as Balatonfüredtől a korábbi válogatott játékos, Pető Tamás.
"Akkora szakadék alakult ki a vezetőség és a szakmai stáb között, hogy jobbnak láttuk felajánlani lemondásunkat" - így indokolta távozását a fiatal szakember a veol.hu-nak.

Diósgyőr: "Szóbeszédeket eddig sem kommentáltam, és ezt most sem tenném… Elvi síkon persze lehet téziseket, forgatókönyveket felállítani. Az első, ha úgy tetszik az A-verzió az, hogy ugyanígy marad a keret, ebben az esetben maximum egy-két új emberre van szükségünk. Aztán ha ez nem így lesz, akkor következik a B, a C és a D verzió, arra az esetre, ha látjuk, hogy kik távoznak, és milyen posztról. Az elv az, bárki is megy el tőlünk, legalább ugyanolyan, vagy jobb képességű játékos érkezzen a helyére. Debreceni András most azért nincs itt, mert achilles problémája van, amit Budapesten kezeltet" - mondta Szivics Tomiszláv vezetőedző. (boon.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON