Hemingway: "Kineveztem két edzőt, akit nem kellett volna" - Csepelre költözhet a Honvéd

Feltöltve: 2015, május 7 - 16:30 Frissítve: 2015, május 8 - 12:09

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa elégedett a télen érkezett légiósok teljesítményével, de folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél több saját nevelésű magyar fiatalt tudjanak a csapatba építeni. A klub első embere a csakfoci.hu-nak azt is elmondta, hogy azért küzdenek még mindig a kiesés elkerüléséért, mert két olyan edzőt is kinevezett a szezonban, akit nem kellett volna. Marco Rossi jövője még kérdéses: a szakvezető szeretne maradni, és az eredményének fényében tárgyalnak is majd vele. A Honvéd új stadionja 5,5 milliárdból épül, 8200 fő befogadására lesz alkalmas és legkésőbb 2017-re elkészül. Az építkezés ideje alatt a csapat Csepelen fogadhatja ellenfeleit.

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt még nincs biztonságban a Honvéd. Nyilván elemezték a hibákat. mire jutottak, miért szerepel a vártnál gyengébben a csapat?
– Két hibát követtem el a bajnokság közben: kineveztem két olyan edzőt, akit nem kellett volna. Ennyi – mondta George F. Hemingway a csakfoci.hu-nak.

Marco Rossira maradt az a feladat, hogy tartsa az NB I-ben a Honvédot. A szezon végén lejár a szerződése. Vele képzelik el a jövőt?
– Marco azt a reményét fejezte ki, hogy szívesen maradna nálunk. A szezon végén az eredmények tükrében tárgyalunk majd a jövőjéről.

A téli átigazolási szezonban a bemutatott új külföldi játékosok kapcsán elhangzott, hogy legalább egy osztállyal magasabb minőséget képviselnek, mint a korábban szerződtetett légiósok. Ezt továbbra is fenntartja?
– Hat légióst igazoltunk, három jött kölcsönbe. A hatból öt egyértelműen erősítés, persze van olyan, aki a padon ül, mivel Rossi az akadémistákat részesíti előnyben. Elégedett vagyok a légiósaink teljesítményével. A csapatunk eredményei persze nem jók, de nem miattuk. Azt már korábban kifejtettem, hogy mi volt a legnagyobb gond.

Az MLSZ arra ösztönözné a klubokat, hogy minél kevesebb légióst és minél több magyar fiatalt játszassanak. Ezzel az elképzeléssel egyetért?
– Természetesen mi is támogatjuk a fiatalok beépítését a csapatba, de ennek bevezetését szakaszosan kell megoldani. Velünk kapcsolatban elterjedt az a rémhír, hogy a külföldiekre alapozunk. Ez nem igaz, a 24. forduló után megnéztem az összeállításainkat és az derült ki, hogy általában 6-7 magyar szerepel a kezdőben. Ez nem olyan rossz szám, persze azon leszünk, hogy ezt tovább javítsuk. Nyáron visszarendeljük az NB II-be kölcsönadott fiataljainkat, akikből szintén megpróbálunk minél többet beépíteni.

Ugyancsak visszatérő téma az NB I létszáma. Ön támogatna egy esetleges létszámcsökkentést?
– Az ország gazdasági helyzete indokolná a csökkentést. Egy 12 csapatos Szuperligát és egy ugyancsak 12 csapatos másodosztályt el tudnék képzelni.

Hogy áll az új Honvéd-stadion terve?
– Még nyár előtt kiírják a közbeszerzési pályázatot, és úgy tervezzük, hogy 2016-17-re elkészül az új, 8200 fő befogadására alkalmas stadionunk, amely egy 5,5 milliárdos beruházás. Az a tervünk, hogy az építkezés alatt Csepelen fogadjuk majd az ellenfeleinket. (Fotó: honvedfc.hu)

Privacsek András

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON