NB I: Drasztikus változás jöhet a tv-közvetítésekben - ez a terv

Feltöltve: 2015, május 18 - 14:54 Frissítve: 2015, május 18 - 17:53

Az MLSZ terve szerint akár már a következő idénytől csökkenhet a televízióban közvetített mérkőzések száma. A 2016/17-es szezontól biztosan komoly változás jön, de akár már nyártól. A hosszabb távú cél a heti két, legfeljebb három bajnoki képernyőre tűzése. A szombat lenne a kiemelt tévés nap, esti nagy rangadóval.

A szövetség jelenleg is tárgyalásban áll a közvetítő társaságokkal – a közmédiával és a Sport TV-vel – annak kapcsán, hogyan lehetne csökkenteni a képernyőre kerülő találkozók számát. Az MLSZ-nél nagyon határozott döntés született arról, hogy ezt kérjék a csatornáktól.

A szövetség azt az álláspontot képviseli, hogy hosszabb távon a stadionba kilátogató szurkolók létszámára is hatással lehet a televíziós közvetítések menetrendje, elmondásuk szerint ezt tévés szakértők véleménye is alátámasztja, a két dolog ugyanis nem független egymástól, tudják egymást erősíteni adott esetben.

Az elképzelés szerint szombaton egy, esetleg két meccset sugároznának a televíziók, a "kevesebb, de jobb meccs" elv alapján.

Napközben (vélhetően kora délután) kerülne sor az első TV-s mérkőzésre, amit végignézve is lehetősége lenne a drukkereknek arra, hogy személyesen is kiérjenek a saját csapatuk találkozójára, amelyre jellemzően késő délután, vagy kora este kerülne sor – ezek a találkozók egy időben kerülnének megrendezésre. Este pedig jönne az adott forduló legnagyobb rangadója, amelyet szintén meg tudnának tekinteni azok is, akik előtte a helyszínen nézték meg a saját csapatuk mérkőzését.

A fő tévés nap a szombat lenne a jövőben, de ez még nem eldöntött, mert elképzelhető, hogy vasárnap is lenne egy kiemelt találkozó a képernyőn, az eddigiektől ellentétben pénteken viszont nem lenne élő közvetítés.

Hogy melyek lennének a kiemelt találkozók, azt mindig a televíziós társaságok döntenék el, méghozzá korlátozás nélkül – most például voltak megkötések. Hangsúlyozzuk, hogy ez a terv egyébként a 2016/17-es szezontól kerülne bevezetésre, de nem kizárt, hogy már a következő évadban részben – vagy teljes egészében – megvalósul.

Az MLSZ már közölte az elképzeléseit a televíziókkal, melyekkel még egy évre szóló szerződésük van. A tárgyalások már megkezdődtek, a közmédia támogatná az elképzelést (azzal együtt, hogy az M4 esetleg "hasznosítaná" a nem élőben közvetített meccsek felvételeit), míg a Sport TV-nek ez egy üzleti kérdés – szakmailag megértették a szövetség elképzeléseit, de anyagi szempontból még szükség lesz egyeztetésekre. (Fotó: vidi.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON