A jövő Puskásait is keresik a Honvéd akadémiáján

Feltöltve: 2015, május 20 - 18:41 Frissítve: 2015, május 20 - 18:41

A Magyar Futball Akadémia szakmai igazgatója, Jasper de Muijnck elmondása szerint a Budapest Honvéd utánpótlásának célja, hogy olyan játékosokat neveljenek, akik később Nyugat-Európában is megállhatják a helyüket, és Puskás Ferenc nyomdokaiba léphetnek. A szakember úgy véli, a magyar foci legnagyobb problémája az edzések intenzitásában fejlik, a játékosok ugyanis a meccseken száz százalékot beleadnak, ezt viszont a tréningeken nem látja viszont.

Körülbelül 1 éve érkezett Magyarországra, és vette át a Magyar Fuball Akadémia irányítását a holland szakember, Jasper de Muijnck. Az akadémia szakmai igazgatója szerint nem lehet más a cél, mint olyan játékosokat kinevelni, akik képesek lehetnek akár Puskás Ferenc nyomdokaiba lépni, és egy nyugati topcsapathoz igazolni.

Azt szeretném, hogy az akadémia európai színvonalú legyen. Ez szerintem teljesen reális cél, és ezenkívül ellássa játékosokkal a nagy csapatot. Szeretnénk megtalálni, és ki is nevelni azokat a tehetségeket, akik Puskás Ferenc nyomdokaiba léphetnek, vagyis később akár nyugat-európai bajnokságokban is megállhatják a helyüket - nyilatkozta a Honvéd TV-nek adott interjújában.

Jasper de Muijnck arról is beszélt, hogy mi változott azóta, mióta átvette az akadémia irányítását, illetve, hogy miben látja a magyar futball legnagyobb problémáját.

- Nekem az a filozófiám, hogy az akadémisták ugyanabban a filozófiában játszanak, mint a felnőtt csapat, mert akkor sokkal könnyebb lesz beépülniük. Amikor a srácok kikerülnek tőlünk, még nem állnak készen a felnőtt futballra, éppen ezért hamarabb fel tudják venni a ritmust, ha jól ismerik a stílust, és már korábban is játszottak benne. Bár még csak egy éve vagyok itt, úgy gondolom, hogy a magyar futball legnagyobb baja az edzések intenzitásában rejlik. A meccsen száz százalékot adnak bele a játékosok, de a tréningeken szerintem kevesebbet. Viszont ahhoz, hogy valaki jó futballistává váljon, az edzéseken is a maximumot kell nyújtania, mert a társai is csak úgy tudnak felkészülni a különböző meccsszituációkra. Éppen ezért az általam bevezetett legfontosabb újítás talán az, hogy intenzívebbek lettek az edzések. Szintén lényeges, hogy itt most mindenki ugyanúgy gondolkodik a futballról - mondta el a Magyar Futball Akadémia vezetője. (Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON