Megváltoztatnák a szurkolókra vonatkozó szabályokat az NB I-es klubok

Feltöltve: 2015, május 21 - 21:10 Frissítve: 2015, május 21 - 21:10

A szurkolók beléptetésére vonatkozó előírások esetleges megváltoztatásáról egyeztettek az NB I-es klubok. Az érintettek igyekeznek egységes álláspontot kialakítani, javaslataikat pedig összesítve továbbítják a szövetségnek.

Különleges szakmai találkozót tartottak ma Kósa Lajos, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke kezdeményezésére a debreceni Nagyerdei Stadionban, amelyre az összes, licenccel rendelkező élvonalbeli klub képviselőjét meghívták. Az egyeztetés témája az volt, hogyan lehetne megállapodni az MLSZ-szel a mérkőzésekre való beléptetés szabályainak megváltoztatásáról.

A dehir.hu beszámolója szerint a klubok aggasztónak tartják, hogy a megváltozott rendszer miatt csökken a nézőszám, és úgy vélik, sokan nem tudják elfogadni a megváltozott körülményeket, így inkább nem mennek ki a stadionokba.

– Javaslatokat fogunk tenni olyan rendezési gyakorlatokkal kapcsolatban, amikkel változást lehet elérni a beléptetéssel, a rendőrségi biztosítással és a kártyahasználattal kapcsolatban. Erről a klubok elmondják a véleményüket, ezeket összesítve adják tovább a szövetség felé – nyilatkozta Szilágyi Sándor, a DVSC Futballszervező Zrt. cégvezetője.

Hozzátette, szükség van a változtatásra, mivel eleget kell tenni a kor követelményeinek, az új rendészeti szabályoknak, a nemrég bevezetett kártyarendszernek, valamint figyelembe kell venni a szurkolói magatartást is.

Az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága várhatóan június elején foglalkozik az üggyel. Kósa Lajos elképzelése szerint még ebben a törvényhozási ciklusban megszülethet a szükséges törvénymódosítási javaslat, illetve rendeletmódosítás. (Fotó: dehir.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON