"Most is ugyanígy döntenék" - a bajnoki címnél is van nagyobb bravúrFeltöltve: 2015, május 23 - 09:49 Frissítve: 2015, május 23 - 12:12

Hiába a gondok, nem bánta meg, hogy Kecskemétre igazolt Laczkó Zsolt. A válogatott játékos ugyanígy döntene, a következő szezonjától pedig sokat vár, mivel végre újra tartósan játékban van. A szélső beszélt arról is, hogyan éli meg a kecskeméti öltöző a kialakult helyzetet, de elárulta azt is, mi alapján választja majd ki a következő klubját.A KTE a szezon egyik meglepetéscsapata volt. Minek volt ez köszönhető?
- Szerintem a keret minden játékosa büszke lehet a teljesítményére, figyelembe véve, ahogy alakultak itt a végén a dolgok. A szezon egészét tekintve nagyobb csoda, hogy a KTE a felsőházban van - sokáig teljesen ott a “nagyok” mögött -, mint hogy a Videoton bajnok lett. Reméljük, valamilyen úton-módon megkapja a licenszet a klub, mert rossz érzés lenne 8. helyről kiesni, bár az ügy teljes hátterét, mi játékosok nem látjuk át. A legnehezebb azt tapasztalni, hogy itt emberi sorsokról van szó, ne csak a kirakatról, a játékosokról beszéljünk, hanem a kiszolgáló személyzetről, a klubnál dolgozó háttéremberekről, vagy az egyszerű dolgozókról, akiknek ezzel a jövőjük kerülhet veszélybe. A játékos, ha úgy alakul, el tud menni más klubba, legalábbis a többség, de a többi dolgozónak ez nagy csapás lenne.Bekő Balázs könnyező játékosokról beszélt a Puskás Akadémia elleni meccs után. Hogyan tudnád jellemezni a klubnál lévő hangulatot?
- Az egész múlt hetünk szörnyű volt, már csak erről beszélt az öltöző, még egy nappal a meccs előtti napon is 2-3 órás megbeszélésünk volt. Lehet azt mondani, hogy egy profi futballistának mindig mindent félre kell tenni, de ez nem igaz. Ezt az egész bizonytalanságot eddig bírta a csapat, ha ez egy mentálisan gyengébb társaság, akkor már a tavaszi szezon elején kijöttek volna a gondok a pályán. De nem ez történt: a Videotonnal vagy az ETO-val ikszelni tudtunk, az Újpestet és a Diósgyőrt megvertük, azaz pariban tudtunk lenni erősebben jegyzett csapatokkal is. Középcsapatként képesek voltunk jobb csapatokat is megverni, mint ahogy képesek voltunk - akár nagyon is - kikapni, ha nem volt meg a megfelelő mentális állapot, mint legutóbb.Számodra mennyire volt jó döntés Kecskemétre igazolni?
- Most is ugyanígy döntenék. A csapategység végig remek volt, tavasszal szinte végig játszottam, sajnálom, hogy a Puskás elleni meccs első félidőjében megsérültem, és emiatt nem tudok játszani az utolsó két fordulóban. Bekő Balázs bízott bennem, a lehetőséget pedig végig megkaptam. Nehezen indult az ősz, de ez annak tudható be, hogy előtte tartósan nem voltam játékban. A tavasz már egyértelműen pozitívabb volt. Ez az év arra lett szánva, hogy minél többet játsszak, a következő idénynek már sokkal bizakodóbb hangulatban és jobb állapotban vágok neki, a célom az, hogy ismét odakerüljek a válogatott közelébe.A hírek szerint több NB I-es klub kívánságlistáján rajta vagy. Tudod már, hol folytatod?
- Szeretném, hogy minél hamarabb eldőljön a sorsom, de kapkodni nem fogok. Valóban van már több megkeresésem, van mit mérlegelni. Az első számú szempont az, hogy hosszabb távra igazoljak valahova, nem fél vagy egy évre. Az edző személye is sokat számít, mert szeretem, ha egy szakember karakán, karakteresebb típus. Amikor Kecskemétre szerződtem, nem a klub anyagi helyzetét néztem, mert a játéklehetőséget tartottam elsősorban fontosnak, de a folytatásban próbálom azt sem figyelmen kívül hagyni, hogy anyagilag rendezett legyen a háttér, ne merülhessenek fel problémák. Szerencsére vannak most már stabil klubok idehaza. Az is fontos szempont, hogy olyan klubban folytassam, amelynek vannak céljai, érezhetően el akar érni valamit. Nem tudni, 12, 14, 16 csapatos lesz az új bajnokság, mert nem mindegy. 12-es létszámnál például biztosan lenne hat olyan klub, amelyen végig óriási nyomás lenne a kiesés veszélye miatt.Bekő Balázs köztudottan Diósgyőrben folytatja. Mire lehet ő képes az új klubjánál?
- Először is sok sikert kívánok neki, fontos, hogy legyenek nagy álmai. Kívánom neki, hogy hozza ki, amit kilehet hozni a Diósgyőrből, bár nem lesz könnyű, mert érzésem szerint egy új csapatot kell építenie, ami mindig nehéz dolog. Jó helyre került, ahol sok néző van, ha maga mellé tudja állítani a nézőket, és kialakítja a megfelelő stílust, akkor vele szép jövő elé néznek. Ahogy hallom, nem türelmetlenek vele szemben, azaz nyugodtan is dolgozhat. Kecskeméten jó munkát végzett, taktikailag, szakmailag jól össze vagyunk rakva, nem voltak lyukak a csapatban. Egy edzőnél mindig meg kell nézni, hogy mennyi pénzből gazdálkodó klubnál van, és ahhoz képest hol végez a tabellán, ő feljebb zárt, mint várták tőle. 


EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON