"15 éve nem volt ilyen rend nálunk" - méltányossági kérelmet nyújt be a Szpari az MLSZ-hez

Feltöltve: 2015, május 27 - 14:57 Frissítve: 2015, május 27 - 18:31

Mint ismert, a Nyíregyháza Spartacus sem kapott másodfokon licencet, így jelen állás szerint nem indulhat el a következő NB I-es bajnokságban. A szabolcsi klubnál azonban nem hagyják annyiban a negatív döntést: méltányossági kérelmet nyújtanak be az MLSZ-hez, de ha az sem elég, jogi útra terelik az ügyet. Brekk János klubmenedzser szerint soha nem volt ekkora rend a Szparinál az elmúlt 15 évben, mint most van, Mátyus János vezetőedző pedig a játékosait sajnálja, akik a pályán mindent megtettek és kiharcolták a bennmaradást.

Sokak megdöbbenésére a Magyar Labdarúgó Szövetség Fellebbviteli Licencadó Bizottsága elutasította a Nyíregyháza beadványát, ami azt jelenti, hogy Mátyus János csapata hiába harcolta ki a bennmaradást a pályán, nagyon úgy tűnik, hogy a következő szezontól nem lesz élvonalbeli csapata a szabolcsi megyeszékhelynek.

– Jó kezdeményezésnek tarom, hogy azok az egyesületek, amelyek évek óta százmilliós tartozásokat görgetnek maguk előtt, ne indulhassanak el az NB I-ben, nincs rájuk szükség – kezdte Mátyus a csakfoci.hu-nak. – De könyörgöm, azt mindenki tudja, hogy Nyíregyházán tiszta viszonyok vannak, nincsenek adósságok, a tulajdonos szívügyének tekinti a helyi labdarúgást és áldoz is rá nem keveset, minden adósságot kifizetett, az előző tulajdonos sarát is rendezte.

A vezetőedző egyelőre nem tudja, mi lesz a játékosok sorsa.

– Egy biztos, pénteken Pécsen pályára lépünk az utolsó fordulóban. Lesz egy másfél óránk, amikor felszabadultan játszhatunk, és nem gondolunk semmi másra. A sors furcsa fintora, hogy két olyan együttes csap majd össze, amely nem rendelkezik licenccel. Azt viszont nem tudjuk, hogy mi lesz velünk szombattól. Az biztos, hogy a játékosok szerződése az NB I-re szól, de korai lenne még arról beszélni, hogy miként alakul a sorsunk.

Brekk János klubmenedzser honlapunknak így vázolta, hogy mit tesz most a klub:

– Megdöbbentő, ami történt, erre senki nem számított. Nálunk minden rendben van, 15 éve nem volt ennyire stabil a nyíregyházi labdarúgás. Az biztos, hogy első lépésben méltányossági kérelemmel fordulunk az MLSZ-hez, valamint vizsgáljuk a jogi lehetőségeket. Biztosan nem hagyjuk annyiban, hiszen óriási igazságtalanság lenne, ha nem kapnánk licencet. A részletes indoklást még nem kaptuk meg, azt követően okosabbak leszünk. Mindent megteszünk, hogy elérjük a célunkat, nincs B tervünk. Azt sem tudjuk, hogy a licencet nem kapó egyesületek NB II-ben vagy NB III-ban indulhatnak-e, de mi most egyértelműen NB I-ben gondolkodunk. Érezzük, hogy hatalmas a felháborodás a megyénkben, de az ország többi részéről is eljutnak hozzánk a reakciók. Bátran mondhatom, hogy mindenki együtt érez velünk és a mi oldalunkon áll. (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON