1500 szurkoló tüntetett a Nyíregyháza edzésén a kizárás ellen - fotó

Feltöltve: 2015, május 28 - 20:43 Frissítve: 2015, május 28 - 20:43

1500 szurkoló jelent meg azon a demonstráción, amelyen a Nyíregyháza szurkolói azért szerveztek, hogy tiltakozzanak az MLSZ határozata ellen, amellyel a Licencadó Bizottság másodfokon is megtagadta az élvonalbeli indulási jogot a Szparitól. A drukkerek a csapat edzését látogatták meg, és az a 400 gyerek is csatlakozott hozzájuk, akiknek a versenyzése a kizárással veszélybe került.

A városi stadionba meghirdetett tüntetésen a klub vezetősége és szurkolói mellett részt vettek a Spartacus utánpótlás egyesületei is. Mátyus János vezetőedző kevéssel fél hat után vezényelte ki a csapatát a küzdőtérre, a játékosokat tapssal és füstbombákkal fogadta a több mint ezer, molinókkal és klubzászlókkal felszerelkezett szurkoló.

A csapat tagjai összeölelkezve, tapssal köszönték meg a biztatást, a szurkolók énekelve és rigmusokat kiabálva éltették kedvenceiket. Révész Bálint, a klub tulajdonosa a drukkerekhez szólva rövid beszédében azt mondta, bízik abban, hogy megváltoztatja döntését a szövetség, majd hangsúlyozta, hogy semmilyen tartozása nincs a klubnak.

A csapat korábbi játékosával, Diego Balbinot-val szemben fennállt tartozásra utalva Révész Bálint annyit mondott, "azt is kifizettük, amit nem kellett volna, nehogy az legyen a probléma."

– Bízunk a magyar törvényekben és az MLSZ-ben – fogalmazott röviden Révész Bálint, majd megköszönte a támogatást a szurkolóknak.

A tulajdonos az újságíróknak elmondta, még nem érkezett meg a klubhoz a licenc elutasításáról szóló indoklás, ennek ellenére a Nyíregyháza jogorvoslattal fordult az MLSZ-hez.

– Várom a hétfői elnökségi határozatot, és bízok az MLSZ döntésében – ismételte meg Révész Bálint. A tulajdonos szerint a Spartacus nem ezt érdemelte, a klub mindenben megfelel az első osztályra vonatkozó licencfeltételeknek.

Kérdésre válaszolva azt mondta, nem gondol arra, hogy a Nyíregyháza nem NB I-es lesz a következő szezonban, a klub ugyanis teljes erővel készült a következő idényre.

Már korábban megegyezés született a folytatásról a vezetőedzővel és a játékosokkal, az önkormányzattal, valamint az utánpótlás kérdéséről is sikerült megállapodni – jegyezte meg Révész Bálint, hozzátéve, a korábbi bajnoki mérkőzések nézőszámai alapján drukkerek is kezdtek visszatalálni a csapathoz.

Az MLSZ kedden közölte, hogy a szervezet fellebbviteli licencadó bizottságának döntése értelmében a Győri ETO FC, a Kecskeméti TE, a Nyíregyháza Spartacus, a PMFC-Matias és az amúgy is kiesett Lombard Pápa Termál FC nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet. (MTI)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON