Licenc: "Az MLSZ 3 törvényt és 7 szabályt sértett meg" - bíróságra megy a Nyíregyháza

Feltöltve: 2015, június 2 - 13:06 Frissítve: 2015, június 2 - 13:18

Jogi útra tereli licence ügyét a Nyíregyháza, mivel a klub szerint az MLSZ 7 saját szabálya mellett 3 törvényt is megsértett - mindezt Révész Bálint tulajdonos jelentette be. A klub első embere hozzátette, amikor bejelentették a számukra kedvezőtlen döntést, azonnal időpontot kért Csányi Sándortól, de válaszra sem méltatták. Mostantól az NB III-ra készülnek a nyírségiek, és hamarosan nyilvánosságra hozzák a teljes, szövetséggel folytatott levelezést. Révész azt is megemlítette, hogy az NB I teljes mezőnye a 16 csapatos liga mellett voksolt, ezek után csökkent a létszám 12-re.

Az MLSZ bejelentette, hogy az elnökség nemet mondott a Nyíregyháza méltányossági kérelmére, így a Szpari nem indulhat a következő idényben az élvonalban. Miután a nyírségiek hozzájárultak ahhoz, hogy nyilvánosságra hozzák az elutasítás indokait, a szövetség honlapján részletesen vázolta azokat.

A klub ugyanakkor azt szerette volna elérni, hogy a teljes levelezés jelenjen meg, és mivel ez eddig nem történt meg, a szabolcsiak hamarosan feltöltik az összes iratot a honlapjukra.

Révész Bálint tulajdonos jelezte, továbbra sem adják fel a harcot.

– Nagyon csalódott vagyok, nemcsak a döntés, hanem annak módja miatt is. Amikor az elmúlt héten kijelentették, hogy nem kaptuk meg a licencet, már kedden este időpontot kértem Csányi Sándortól, az MLSZ elnökétől. Válaszra sem méltattak. Több mint harminc éve dolgozom Magyarországon, több ezer családnak adtam, adok munkát, itt adózok, az itteni sportot, a magyar labdarúgást támogatom. Nincs köztartozása a klubnak, mindenkit időben kifizettem, kifizetek. Talán egy időpontot megérdemeltem volna... Ami a konkrét Balbinot ügyet illeti, a légiós az előző tulajdonossal egy zsebszerződést kötött. Ezt a FIFA és a Sporttörvény is tiltja, ezért a követelése is erősen vitatható. Ennek ellenére mi abban állapodtunk meg vele, hogy 2015. május 8-ig rendezzük a tartozást, erről dokumentumunk is van, melyet aláírt. 2015. május 7-én ki is fizettük neki az összeget, az erről szóló igazolást a szövetségnek megküldtük. Ennek ellenére nem kaptunk licencet. Mivel az MLSZ a döntésével 3 törvényt és 7, az MLSZ által hozott szabályt is megsértett, jogi útra tereljük a dolgot. A szövetség például a FIFA munkáltatói jogát a Magyar Munka Törvénykönyve elé helyezte ( a Balbinot ügyben nincs magyar jogerős döntés), de az is érdekes, hogy a 16 NB I-es csapat a 16 csapatos NB I mellett szavazott az ülésén, mégis 12 együttesre csökkentik a létszámot, szintén szabálytalanul. Sajnos számunkra most más nem maradt, mint készülni az NB III-ra, Mátyus János már egyeztet a jelenlegi keret tagjaival, kik azok, akikre számíthat. Amikor én elvállaltam a Szpari vezetését, akkor az a cél vezérelt, hogy örömet szerezzek a nyíregyházi szurkolóknak, a tehetséges fiatal gyerekeknek pedig jövőképet mutassak a Spartacusnál. Ezért nem adom fel, vissza fogunk kerülni megérdemelt helyünkre, az NB I-be – mondta az üzletember a nyiregyhazaspartacus.hu-nak. (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON