Licenc: "Kritikán aluli az MLSZ döntése" - brutális tartozásról beszélt a Nyíregyháza vezetője

Feltöltve: 2015, június 5 - 15:32 Frissítve: 2015, június 5 - 17:03

Egy lövése maradt a Nyíregyházának, hogy NB I-es maradhasson – derült ki Ökrös András, a Nyíregyháza ügyvezető igazgatójának nyilatkozatából. A klubvezető szerint találkozhatnak még az MLSZ vezetőségével, ahol rámutatnának, miért nem jogszerű az a követelés, ami miatt lemaradtak az NB I-es licencről, de ha nem járnak sikerrel, a legfelsőbb jogi fórumokig is elmennek. Ökrös részletesen beszélt az ominózus tartozásról és azt is megemlítette, hogy van olyan klub, amely a Szpari tartozásának tizenegyezerszeresét (!) halmozta fel, mégis ott lehet az élvonalban. Az ügyvezető kritikán aluli és dilettáns jelzőkkel is illette a történteket.

Ökrös András a Digi Sport "Reggeli start" c. műsorában kommentálta az MLSZ döntését, amelynek értelmében a Nyíregyháza nem kapott NB I-es licencet.

- Amit és ahogyan az MLSZ döntött, az kritikán aluli, ésszerűtlen és logikátlan is. Ez a mérkőzés még morálisan és jogilag sem ért véget, a 93. perc környékén járunk, de hármas sípszó még nem volt...A csapat minden feltételnek, minden tekintetben megfelelt. Az MLSZ felállított követelménye jogszabályba, etikai szabályba és a saját licencszabályzatával is ütközik, ismétlődően és sorozatosan.

A Szpari ügyvezetője részletesebben beszélt arról a tartozásról, ami miatt várhatóan csak az NB III-ban indulhatna el a klub.

- Ambivalens, sokszor dilettáns és követhetetlen a történet. Arról van szó, hogy mi nem is akartuk kiegyenlíteni a tartozásunkat, és nem is kellett volna. Ennek a brazil játékosnak volt egy munkaszerződése 2010-től, de volt egy másik, javadalmazással járó megállapodása is. A munka törvénykönyve viszont kimondja, hogy ilyen esetben a munkaszerződés semmis, ha érvénytelen, akkor viszont nincs legitim követelés, és nincs megkésett kifizetés sem. Akkor ki sértette meg a klublicenc-szabályzatot? Csak ezt hagyta ki az MLSZ abból a szösszenetből, amit feltett a honlapjára. Nagyon bízom abban, hogy azt a bakit nem követte el a szövetség, hogy az általunk beadott rendkívüli jogorvoslatot nem kapták meg az elnökség tagjai, vagy nem két perccel a döntés előtt kapták meg. Véleményem szerint az MLSZ nem megfelelően, illetve önkényesen használta az UEFA-szabályzatot, és a saját klublicenc-szabályzatát is megsértette, akárcsak a Sporttörvényt és a PTK-t. Ilyen nincs!

Ökrös szerint egy esélyük még lehet a tárgyalásra a szövetséggel, de ha nem járnak sikerrel, tovább harcolnak az igazukért, és az ügyvezető kitért arra is, miért.

- Talán egy utolsó találkozóra lehet esélyünk, ahol abban a tekintetben megpróbáljuk meggyőzni az MLSZ-t, hogy olvassák el a jogorvoslati kérelmünket. Abban benne van az is, hogy a legmagasabb jogi fórumig is hajlandóak vagyunk elmenni az igazunkért. Benne van a klublicencben az egyenlő elbánás elve is. Ha benne van, hogy például egy olyan klubnak, amelynek ügyvezetője ellen büntetőeljárás zajlik, az kizárható, akkor az miért nem történt meg, és miért ment végig a bajnokság? Két klub az összeg tekintetében a háromszázszorosát, illetve tizenegyezerszeresét (!) halmozta fel a mi tartozásunknak, ami ugye szerintünk nem is jogos, mégis bent maradhatott az NB I-ben. Nem is értjük így a döntést - tette hozzá a korábban a Győri ETO-nál is dolgozó klubvezető. (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON