„A Honvéd nem lesz hiéna” - Hemingway az igazolásokról és a hibás döntésekről

Feltöltve: 2015, június 17 - 18:00 Frissítve: 2015, június 17 - 20:34

George F. Hemingway szerint a Honvédnak stabil középcsapatnak kellett volna lennie az előző szezonban. A klub tulajdonosa elmondta, milyen hibák miatt kellett a kiesés elkerüléséért küzdeniük az utolsó pillanatig. A kispestiek nem akarják hiénaként a döglött oroszlán húsát enni, ugyanakkor a Honvéd első embere abban bízik, hogy az átigazolásoknál nem csinálnak hülyeséget. Hemingway szerint helyes döntés volt Marco Rossitól megválni tavaly tavasszal, mint ahogy az olasz szakember visszahozatalát is jó húzásnak tartja a tulajdonos. Interjú.

Milyen csapata lesz a Honvédnak a következő szezonban?
- Remélem, hogy jó - kezdte George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa a csakfoci.hu-nak. - Négy posztra szeretnénk még igazolni, szükségünk van egy baloldali védőre, egy középső védőre és két támadóra. Megvannak a kiszemeltjeink, magyar és külföldi játékosokban egyaránt gondolkodunk. Nem tetszik nekem most ez az átigazolási időszak. Van egy döglött oroszlán, amit körülvesznek a hiénák és eszik a húsát. Mi ebben nem szeretnénk részt venni. Tisztes ajánlatot teszünk a kiszemelteknek, remélem, nem csinálunk hülyeséget.

Mi lesz a célkitűzésük az új, 12 csapatos bajnokságban?
- A hagyományainkhoz méltóan szeretnénk szerepelni. Nagyon nehéz számokat mondani, hiszen egy csomó csapat kiesett, vannak újak is. Azt látom, hogy sok helyen a világ félelme uralkodott el a klubokon, nehogy lemaradjanak a kiszemelt játékosokról.

Az MLSZ anyagilag ösztönözné a klubokat, hogy minél több fiatalt és minél kevesebb légióst szerepeltessenek a csapatukban az új idényben. Meg fog felelni a kritériumoknak a Honvéd?
- Igen, mindkét feltételnek meg fogunk felelni.

A szezon után Ön azt mondta, azért szerepelt gyengén a Honvéd, mert két nagy hibát követett el, két olyan edzőt ültetett a kispadra, akiket nem kellett volna. Végeztek-e azóta mélyebb elemzéseket vagy tényleg Pietro Viechowod és Csábi József tehet a 13. helyről?
- Abban, hogy a 13. helyen végeztünk, ők is benne voltak. Az állományunk nem volt megfelelő, sajnos, ezért dobogóért nem küzdhettünk volna, de egy stabil középcsapat voltunk papíron, ami azonban a pályán nem jött ki. A szezon elején három olyan támadót igazoltunk, akikről azt hittük, hogy megváltják a világot. Keita és Traoré azonban totális csőd volt, egyedül Youla vált be. Ezek a rossz igazolások is meghatározták, hogy nagyobb célokért nem harcolhattunk. Télen stratégiát váltottunk, hoztunk több légióst, hogy tavasszal segítsék Rossi munkáját. Közülük nem maradtak volna sokan, az MLSZ szabályozása miatt azonban mindannyiuktól megváltunk. A bajnokság utolsó 6-7 meccsén már nem csak jól, de eredményesen is játszottunk.

Mindezek tükrében kijelenthető, hogy Marco Rossitól nem kellett volna megválni tavaly tavasszal?
- Abban a helyzetben az egy helyes, korrekt, vállalható döntés volt, mint ahogy a visszahozatala is.

Mi a helyzet a Bozsik stadion felújításával kapcsolatban?
- Épp tegnap kaptam egy levelet az MLSZ-től, melyben a szövetség azt kéri az államtól, hogy a stadionunk januárra tervezett rekonstrukcióját halassza el nyárig. Mindezt azzal indokolták, hogy Budapesten az MTK és a Vasas pályáját is felújítják, ezért a fővárosban az adott időszakban nem lenne elég stadion. (Fotó: honvedfc.hu)

Privacsek András

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON