Vasas: "Soha nem volt ilyen nehéz magyar játékosokat igazolni"

Feltöltve: 2015, június 19 - 14:59 Frissítve: 2015, június 19 - 16:49

Vancsa Miklós, az NB I-be visszajutott Vasas ügyvezető igazgatója az elmúlt hetek átigazolási tapasztalatairól nyilatkozva elmondta: sosem volt ennyire nehéz magyar játékosokat igazolni, néha „egy-két szatyornyi pénz” sem volt elég ahhoz, hogy megszerezzék a túlárazott hazai kiszemelteket, de olyan fiatal magyar futballista is volt, akinek az esetében hiábavalónak bizonyult az előzetes megállapodás is. Épp ezért légiósokat is igazolnának az angyalföldiek, két olyan minőségi szerb játékost, akik ráadásul kevesebbe is kerülnek, mint a magyar célpontok.

A vasasfc.hu oldalán megjelent interjúban Vancsa Miklós ügyvezető elmondta többek között azt is, miért nem lett az a két ex-győri játékos (Lang Ádám és Pátkai Máté) a Vasasé, akiknek a neve a „zuhanyhíradóban”, mint kiszemelteké jelent meg. Vancsa szerint nagyon nehéz jelenleg magyar focistákat megszerezni.

- Sajnos valóban, az utóbbi évekkel összehasonlítva talán nem túlzás azt mondani, hogy sosem volt ennyire nehéz magyar játékosokat igazolni. Ennek több oka van. A 12 csapatra szűkített NB I (a csapatok nem szeretnének kiesni ezért mélyebben a zsebükbe nyúlnak az erősítésekkor), a kevés külföldi játékos MLSZ általi premizálása és a Szerencsejáték Zrt.-től származó többlet százmilliók a csapatoknak, mind a magyar focisták fizetési igényeinek emelkedését hozták magukkal. Pedig mindent megtettünk, és nem túlzás a kijelentés, hogy olykor egy vagy két szatyornyi pénz sem volt elég ahhoz, hogy idehozzuk a kiszemelt és már említett hazai játékosokat – nyilatkozta az ügyvezető, hozzátéve, hogy emiatt változtatniuk kellett azon az elvükön is, hogy csak magyar játékosokkal erősítesenek az élvonalra.

- Valóban, Jámbor János főtámogatóval és a szakmai stábbal egyetértésben ezt a célt tűztük ki, ám az elmúlt hetek tapasztalata alapján be kell látnunk, hogy ezen az elvünkön változtatni kellett. Természetesen nagyon örülünk Novák Csanád és Póser Dániel érkezésének. És törekvéseink továbbra is a magyar játékosok megszerzése felé irányulnak, de például a már említett belső védő és a középső középpályás posztokon kénytelenek vagyunk nyitni a külföldi játékosok felé. Most húztunk egy vonalat, mert láttuk, hogy az eddigi út – a csak magyar játékosokban történő gondolkodás – nem járható. Itt hadd jegyezzem meg, hogy a korábbi hetekben sorra utasítottuk vissza a jobbnál jobb BL-csoportkört megjárt, ideális korban lévő, minőségi külföldi labdarúgókat, mert hittünk abban, hogy sikerül a kiszemelt hazai focistákat megszereznünk – fűzte hozzá Vancsa.

A Vasas ügyvezetője ugyanakkor kiemelte, szó sincs arról, hogy mostantól átjáróház lesz majd a csapat öltözője, és egymásnak adják majd a kilincset a próbázó légiósok.

- Nem, semmiképpen. Ezt mindenképpen el akartuk kerülni. Ezért célirányosan, már másutt - és hangsúlyoznám, hogy a közelmúltban is - bizonyított, minőségi külföldi labdarúgók jöhetnek csak számításba. (…) Úgy tűnik, sikerült találnunk két minőségi szerb játékost, akik a terv szerint hétfőn már csatlakozhatnak is a csapathoz. Neveket egyelőre nem mondanék, de elöljáróban csak annyit, hogy az egyik, egy belső védő, egy izraeli élcsapat alapembere, több Európa Liga-mérkőzéssel a háta mögött, akiről több hazai játékos menedzser is elismerőleg szólt. De hangsúlyozom: ez részünkről kényszer, mivel a stratégiai posztokra nem találtunk olyan minőségi magyart, aki elfogadta volna ajánlatunkat, ezért nyitni kellett a külföldi játékosok felé. Hadd mondjak még egy példát név nélkül: egy vidéki klub fiatal “üdvöskéjének” megszerzésén 4 hétig dolgoztam. Miután menedzserével, a klub vezetéssel és a játékossal is megegyeztünk, mégis egyik pillanatról a másikra, egy könnyed kézmozdulattal dobták a kukába a megállapodást, és veszett kárba több tucatnyi óra ráfordítás, amit utazással és tárgyalással töltöttem.

Vancsa azt is elárulta, hogy a kiszemelt szerb focisták kevesebbe is kerülnek, mint az említett magyarok. (Fotó: vasasfc.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON