Laczkó az új csapatáról: "Ez volt a legjobb lehetőség"

Feltöltve: 2015, július 9 - 15:07 Frissítve: 2015, július 9 - 15:08

Laczkó Zsoltot több NB I-es klub szerette volna megszerezni, ezért ért mindenkit váratlanul, hogy az újonc Békéscsaba ajánlatát fogadta el. A védő a csakfoci.hu-nak elmondta, miért döntött a csabaiak mellett és arról is beszélt, hogy mit vár az új együttesétől.

Sokaknak meglepetés volt az új klubod.
- Sok minden történt az elmúlt hetekben körülöttem, több élvonalbeli csapat is keresett, így több lehetőség közül kellett kiválasztanom a legmegfelelőbbet. Nekem is át kellett gondolni, hogy mit akarok igazán a folytatástól. Abban az egyben biztos voltam, hogy a tavalyi időszaktól eltérően azt semmiképpen nem szerettem volna, hogy elhúzódjon az időszak csapatkereséssel, a cél az volt, hogy minél hamarabb eldőljön a sorsom. A 12 csapatos bajnokság a szabadon igazolható játékosok számára azt a helyzetet hozta, hogy nem feltétlenül érdemes túl sokáig kivárni, mert a klubok nyilván szerették volna mielőbb kialakítani a kereteiket, sok helyen gyorsan beteltek a “helyek”, aki pedig kivár, az lehet, nem találja majd meg a számításait.

Miért a Békéscsaba lett a befutó?
- Ez volt a legjobb a lehetőségek közül. Egyrészt ők voltak a legkorrektebbek a tárgyalások során, rajtuk éreztem azt, hogy a leginkább akarnak, és az is sokat számított, hogy a klubnál lévő edzőpárossal már dolgoztam együtt Debrecenben, egy sikeres időszakban. Számomra fontos, hogy az edzők hogyan közelítenek a futballhoz, és ez most ebben az esetben egyezik az én elképzeléseimmel. Emiatt is vagyok biztos abban, hogy egy nagyon szervezett csapat lesz a Békéscsaba, Zoran Szpisljak a koncentrált védekezést nagyon megköveteli, erre mindig nagyon odafigyel. Döntő szempont az is, hogy egy játékos úgy érezze, tud fejlődni azon edző kezei között, akivel épp együtt dolgozik. Én úgy érzem, hogy Szpisljak mellett jobb állapotba tudok kerülni, van lehetőség szakmai fejlődésre.

Mire lesz képes az újonc?
- Nehéz bármit mondani egyelőre, meg kell ismernem testközelből a csapatot. Egy biztos: egy NB II-ből feljutó csapatnál mindig vízválasztó az első 3-4 hónap. Tulajdonképpen az első 6-7 meccs alapján eldől, ki miért fog küzdeni ebben a szűkített bajnokságban. Nemcsak a Békéscsabánál, hanem egy halom együttesnél nehéz megmondani jelenleg, hol is zárják majd a szezont. Nyilván mindenki szeretne minél előbb végezni, de szerintem 8-9 csapatnak az idény előtt csak egy célja lehet: hogy bentmaradjon. Idővel aztán lehet majd növelni a célkitűzéseket, de az első szempont a mezőny döntő részénél az lehet, hogy sikerüljön minél előbb megkapaszkodni az élvonalban. Olaszországban a Serie A után szerepeltem a Serie B-ben is, és akkor is éreztem, hogy mennyivel másabb játszani a második vonalban, mint az elsőben - és ez országfüggetlen. A Békéscsaba most osztályt ugrott, így a játékosoknak picit át kell magukat formálniuk élvonalbeli játékossá, mind fejben, mind játékban. Szerintem ez a klub fejlődő pályán van, és ha a fejlődés töretlen lesz, akkor sikerülhet a bentmaradás. A csapat elszántsága mindenesetre óriási, ez gyorsan kiderült számomra.

Békéscsaba a 90-es években igazi futballfellegvár volt, sok nézővel. Ti most mennyit éreztek a körülöttetek lévő várakozásokból?
- Tavaly volt olyan meccs a másodosztályban, amikor 8500 ember volt kint a lelátón, ez idehaza még NB I-es szinten is magasnak számít. Békéscsaba egy olyan város, ahol szeretik a focit, az alap tehát megvan - ez sajnos egyre ritkább idehaza -, így biztosan megadják majd a bizalmat a csapatnak. A többi pedig azon múlik, mit látnak tőlünk.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON