Ilyen lesz a Hali új stadionja - olimpiai helyszín is lehet

Feltöltve: 2015, július 13 - 15:26 Frissítve: 2015, július 13 - 17:40

A 10 milliárd forintba kerülő új stadionnal olimpiai álmokat is kap Szombathely - írja a nyugat.hu. Ma sajtótájékoztatón mutatták be a Haladás Stadion terveinek hivatalos, végleges változatát. A tervek szerint a 2024-es Olimpia női labdarúgó selejtezői és gyeplabda mérkőzések lehetnek az új stadionban. Fotók.

Hende Csaba szerint fontos mérföldkő a város életében ez a stadion, ami az új M86-os úttal és az új kórházi tömbbel együtt komoly lehetőségeket jelent Szombathely számára. Kiemelte, hogy ez az új sportcentrum nem csak a focistáknak épül, hanem a Haladás mind a 12 szakosztályának, ahol eddig sanyarú körülmények uralkodtak – írja a nyugat.hu

A három ingatlant a város ingyen kapta meg a magyar államtól és a stadionépítés 10 milliárdos költségét is 100 százalékban a magyar állam fogja finanszírozni a honvédelmi miniszter ígérete szerint.

Puskás Tivadar, a város polgármestere elmondta: az új stadion UEFA 4-es besorolású lesz és 50 évre meghatározza a környék arculatát és funkcióját. Jó szolgálatot fog tenni az új stadion a városnak, a sporteseményeken túl koncertek és színházi előadások színhelye is lehet.

A tervek szerint a 2024-es Olimpia női labdarúgó selejtezői és gyeplabda mérkőzések lehetnek az új stadionban, az atlétikai versenyekért hiába lobbiztak, azok maradnak Pesten. (Fotók: nyugat.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON