A Vasasnál mindent megtesznek, hogy NB I-es stadionjuk legyen

Feltöltve: 2015, július 14 - 20:57 Frissítve: 2015, július 14 - 21:00

Hétvégén kezdődik az NB I 2015/16-os szezonja, immár a Vasas labdarúgóinak részvételével. A háttérben eközben komoly munka folyik, a Vasas Futball Kft. részéről szakmai, a Vasas SC részéről pedig létesítmény téren.

A mindenki számára örömteli feljutást követően speciális helyzetbe került a Vasas, hiszen a teljes rekonstrukcióra váró Illovszky Stadion jelenlegi állapotában nem felel meg az NB I-es stadionlicenc elvárásoknak. Ebből kifolyólag a Vasas Futball Kft. a licenc beadásánál az Újpest Megyeri úti stadionját jelölte meg hazai pályaként - olvasható a vasassc.hu-n.

Az a lehetőség azonban már ekkor felmerült, hogy az anyaegyesület a Kft.-vel egyeztetve később felméri a reális esélyét annak, hogy minden szempontot figyelembe véve miként fejleszthető ilyen rövid időn belül NB I-es stadionná a Fáy utcai létesítmény.

Markovits László klubelnök beszélt a helyzet jelenlegi állásáról:

"Folyamatosan zajlanak az egyeztetések az MLSZ-szel és a hatóságokkal, a szükséges szabályok betartása mellett mindenki maximális segítőkészséggel áll a stadionunk ügyéhez. Eközben gőzerővel zajlanak a felújítások is annak érdekében, hogy minél hamarabb megkapjuk a licencet.

Anyagi szempontból nézve biztosan kedvezőbb és könnyebb lett volna, ha a Megyeri úton kerül sor a hazai mérkőzéseinkre, de úgy gondoltuk, a frissen feljutott csapat és a szurkolók megérdemlik, hogy megmaradjon a megszokott környezet.

Az előírt számú ülőhely biztosítása érdekében 350 új széket helyeztünk el stadionban. Megtörtént a régi eredményjelző bontása is, a régi tartószerkezetbe kerül majd az új eredményjelző. Ehhez kapcsolódóan „a múlt egy darabja Veled marad” jelszóval kampányt indítunk, limitált számban, egyedi dobozban megvételre kínálva a régi, legendás eredményjelző izzóit.

A legkomolyabb feladatnak a világítás korszerűsítése ígérkezik, hosszabb előkészítés után az ezzel kapcsolatos konkrét munkálatok holnap fognak megkezdődni.

Jelenleg reálisnak tűnik, hogy jövő hét elejére a fentieken túl minden további szükséges átalakítást el tudunk végezni, ami alapján benyújtható lesz a licenckérelem az Illovszky stadionra, hogy az Újpest ellen ténylegesen hazai környezetben tudjon debütálni a csapat." (Forrás és fotó: vasassc.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON