Casoni kemény munkáról beszélt, Vignjevic a kiváló beugrókról - így látták az edzők

Feltöltve: 2015, július 25 - 23:34 Frissítve: 2015, július 26 - 10:36

László Csaba szerint az MTK magát verte meg, Marco Rossi úgy értékelt, hogy egy félidőn át momentuma sem volt az MTK-nak. Bernard Casoni szerint az 5 légiósos szabály nem könnyíti meg a dolgukat, míg Mészöly Géza hangsúlyozta, nem a vereséget elkerülni utaztak Fehérvárra. Simon Antal kiemelte, hogy az Újpest azért nyert, mert jobban használta ki a helyzeteit, míg Nebojsa Vignjevic az idegen posztra beugró játékosait dicsérte.


HONVÉD – MTK 2-1

Marco Rossi (Bp. Honvéd):
- Igazából annyi történt eddig idén, hogy két nehéz meccsen győzedelmeskedtünk, nem szabad ezt nagyon túlértékelni. De azt látni kell, hogy mindkét mérkőzésen megérdemelten nyertünk, főleg a mostani meccsen. Az MTK az első félidőben nem csinált semmit, egy kontrájuk volt, abból gólt lőttek, az is a mi hibánkból volt. Több góllal is nyerhettünk volna ezen a találkozón. A modern futball alapja az agresszivitás, ez az alap, nálunk vannak olyan játékosok, akik hajlandóak ezt megtenni, képesek küzdeni a mezünkért, a fiataljaink megérdemlik, hogy ezt felvehesség.

László Csaba (MTK):
- Mi hibáztunk igazából ezen a meccsen. A kezünkben volt az egy, de akár a három pont is. Ennyire zöldfülűek nem lehetünk, hogy az első félidő utolsó percében a semmiből gólt kapunk, Thiamnak fel kellett volna szabadítani. A második félidő végén meg Grgicsnek nem tudom, mi járt a fejében, amikor előrement, a helyére berúgták egy hosszú labdát, a sprintet megnyerték a kispestiek. Megvertük saját magunkat, ezen nincs mit szépíteni.


VIDEOTON – HALADÁS 0-1

Bernard Casoni (Videoton):
- Sok helyzetet dolgoztunk ki, megvoltak a gólszerzési lehetőségeink. Sajnos a második félidőt egy balszerencsés öngóllal kezdtük. A játékosok nagyon akarták a győzelmet. Háromnaponta játszunk tétmeccseket, és az a szabály sem könnyíti meg a helyzetünket, hogy egyszerre csak 5 külföldi lehet a pályán. Az első félidőben nagy nyomás alá helyeztük az ellenfelünket. Pszichológiailag nagyon nehéz feldolgozni azt, hogy semmi nem jön össze, ráadásul még egy peches öngólt is szerzünk. Oliveira lábában sok perc volt, már fáradt volt, hiszen ő szinte mindegyik mérkőzést végigjátszotta az utóbbi időszakban. Ha tovább a pályán marad, akkor egy sérülést kockáztattunk volna meg, az ő lecserélése előre be volt tervezve. Simont sérülés miatt kellett lecserélni, és mivel ő magyar játékos, a helyére csak magyart küldhettem be. Egy hónapja csatárt keresünk, és bár Rudolfot sikerült leigazolnunk, a klub továbbra is keményen dolgozik azon, hogy további támadó játékos érkezzen hozzánk. Bízunk benne, hogy kemény munkával sikerül tovább lépnünk.

Mészöly Géza (Haladás):
- Nagyon értékes győzelmet szereztünk a bajnokcsapat otthonában. Rengeteget tettünk a győzelemért. Nem úgy érkeztünk Székesfehérvárra, hogy elkerüljük a vereséget, hanem, hogy eredményesek legyünk. Már az első félidőben is voltak lehetőségeink, gondolok itt például a lesgólra, amit egy picit korábban kellett volna lepasszolni. Király Gábor több nagy védést bemutatott, ő is sokat hozzátett a sikerhez. Csapatként sikerült legyőznünk a Vidit, igaz, azt is be kell vallani, hogy voltak szituációk, amikor a szerencse mellénk szegődött. De még egyszer mondom, sokat tettünk a 3 pont megszerzéséért.


PAKS – BÉKÉSCSABA 4-0

Csertői Aurél (Paks):
- Úgy érzem, a mutatott teljesítmény alapján teljesen megérdemelten győztünk az újonc Békéscsaba ellen.

Zoran Szpisljak (Békéscsaba):
- Tanulnunk kell, mégpedig nagyon gyorsan. Ez az osztály más, mint amit tavaly az NB II-ben tapasztaltunk. NB I-es szinten a rögzített helyzeteket igyekeznek kihasználni a csapatok, a Paks is ezekből veszélyeztetett. Kaptunk két naiv gólt, és ez meghatározta a végeredményt. A jövőben a játékosoktól sokkal többet várok. A mai teljesítmény nem volt NB I-es szintű. Sokat kell még dolgoznunk és tanulnunk, ha eredményeket akarunk elérni.


VASAS – ÚJPEST 1-3

Simon Antal (Vasas):
- Picit görcsösen kezdtünk, talán amiatt, mert nagyon szerettünk volna bizonyítani az első hazai meccsen a szurkolóinknak. Viszont a játékunk lassabb volt, mint Diósgyőrben. A csapat tartását dicséri, hogy fel tudtunk állni a bekapott gól után, mert addig nekünk voltak helyzeteink. Úgy gondoltuk, hogy szünetben megnyugszunk, és megnyerjük majd a mérkőzést ezáltal, de sajnos nem ez történt. Az Újpest ugyanis jobban használta ki a helyzeteit, nekünk szerencsénk sem volt, mert 2-1 után is akadtak lehetőségek, de az egyenlítés helyett egy peches góllal még nagyobb hátrányba kerültünk. Úgy tűnt, hogy a kiállítás megpecsételi a sorsunkat, de mentünk előre, nem törődtünk bele a vereségbe. Volt is lehetőségünk a felzárkózásra, de a 11-est sajnos nem sikerült belőni.

Nebojsa Vignjevic (Újpest):
- Az első félidőben mindkét csapat előtt voltak helyzetek. Mi rúgtuk be az elsőt, és azt gondoltam, hogy ettől megnyugszik a csapat. Mégis a Vasas egyenlített, de érzésem szerint aztán a második félidő alapján megérdemeltük a győzelemet. Suljicot külön is kiemelném, mert jól játszott, de ő szerintem még többet is tud. Sallói pedig egy tehetséges fiatal, szép jövő áll előtte. Kiemelném, hogy több játékosunk sem a saját posztján játszott ilyen-olyan okok miatt, de bebizonyították, hogy meg tudják oldani a kért feladatot. 5-6 játékos kevesebbet játszott az utóbbi időszakban, féltem, hogy hogy esetleg emiatt hogy bírják majd fizikálisan a meccset, de végül nem volt ezzel gond.

Felhasznált források: M4, vidi.hu, vasasfc.hu, beol.hu

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON