Félmilliós Újpest-büntetés: A Fradi és Románia szidalmazása miatt is fizetnek

Feltöltve: 2015, július 28 - 16:36 Frissítve: 2015, július 28 - 18:41

Bár "a fegyelmi határozatok terén a pozitív tendencia az új idényben is folytatódott" az MLSZ közleménye szerint, a 2. forduló egyetlen érintett mérkőzésén történtek miatt keményen megbüntetett egy csapatot a fegyelmi bizottság. Az Újpest szurkolói viselkedése, a Ferencváros, Románia, illetve az MTK-elnök, Deutsch Tamás szidalmazása miatt fizet félmilliót.

Az MLSZ oldalán megjelent közlemény a büntetésről:

"A fegyelmi határozatok terén az OTP Bank Liga 2014-2015-ös idényének tavaszi szezonjában tapasztalt pozitív tendencia az új idényben is folytatódik: az első fordulókban a korábbinál kevesebb esetben kellett a Fegyelmi Bizottságnak elmarasztaló ítéletet hoznia a szurkolói szabályszegések miatt.

Az NB I 2. fordulójában a FEB egyetlen mérkőzés kapcsán hozott elmarasztaló határozatot, igaz, az Újpest szurkolói részéről tapasztalt kirívó sportszerűtlenségért magas, 500 ezer forintos büntetést kellett kiszabnia. Az újpesti szurkolók a mérkőzésen többször, hosszabb ideig szidalmaztak egy másik sportszervezetet (a Ferencvárost), valamint más sportszervezet vezetőjét (az MTK-elnök Deutsch Tamást), illetve megbotránkoztató rigmusokat skandáltak egy másik nemzettel (Románia) kapcsolatban. Cselekedetüket a Fegyelmi Szabályzat 101-es paragrafusának második bekezdése alapján kirívó sportszerűtlenségnek ítélte meg a FEB, és ennek megfelelően hozta meg határozatát.

A FEB a Vasas – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért 50.000 Ft, az Újpestet szurkolóinak becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért és megbotránkoztató rigmusok bekiabálásáért 500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Pajovic Tomislav (Vasas) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésről szóló eltiltást kapott." (Fotó: ujpestfc.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON