Megszólalt a Vidi tulajdonosa: "Fontos döntéseket kellett meghozni"

Feltöltve: 2015, augusztus 19 - 18:15 Frissítve: 2015, augusztus 20 - 10:53

A Videoton tulajdonosa, Garancsi István szerint nagy volt a baj a klub körül, ezért határozott döntéseket kellett hozni az elmúlt napokban. Bernard Casonival kapcsolatban elmondta, a tréner nem mutatott rugalmasságot a szerződésének felbontása ügyében, de sikerült végül dűlőre jutniuk, a szurkolókkal kapcsolatban pedig amondó, szíve joguk, hogy kinyilvánítsák a véleményüket, ha nem tetszik valami. Az újonnan kinevezett sportigazgatónak, Kovács Zoltánnak az lesz a feladata, hogy felrázza a csapatot, az új vezetőedző kinevezésével azonban nem akarnak kapkodni.

Az elmúlt napokban komoly változások zajlottak le a Videoton háza táján, amelynek következtében a fehérvári klub elnöke, Garancsi István is megszólalt a vidi.hu-n egy interjú keretében.

Amióta Ön a klub tulajdonosa már második bajnoki címét szerezte a Videoton FC az előző idény végén, most mégis az a kérdés, hogy nagy a baj a Vidinél?

Nagy volt. Ezt el kell ismerni. Ezért is kellett fontos döntéseket hozni. Tulajdonosként azt vallom, nem a sikerek idején kell a csapat körül szerepelni, nyilatkozatokat adni, hanem az olyan helyzetekben kell határozottan fellépni, amikor bajban van a klub. Az elmúlt két napban úgy érzem sikerült orvosolni ezeket a problémákat, és most már az a fontos, hogy csak előre tekintsünk, és minél jobban megoldjuk az előttünk álló feladatokat.

Az elmúlt időszakban a szurkolók egy része gyakorlatilag kampány folytatott a klubigazgató és a vezetőedző távozását követelve. Nehéz volt meghozni a váltással kapcsolatos döntést?

Nem volt nehéz döntés, mert ezt hozta az élet. A csapat által nyújtott eredménytelen teljesítmény után Győző felajánlotta a lemondását, én pedig elfogadtam. Ebben a helyzetben nem is tehettem mást. A vezetőedzővel történt tárgyalások során nem volt könnyű dolgunk, mert semmilyen rugalmasságot nem tanúsított, de ma délelőttre ezt is megoldottuk. A szurkolóknak pedig szíve joga, hogy véleményt nyilvánítsanak, ha valami nem tetszik nekik. Aki a labdarúgásban dolgozik, annak bírnia kell a kritikát.

Burcsa Győző távozása után azonnal megtalálta az új szakmai vezetőt. Kovács Zoltán milyen feladattal lett megbízva?

Gyors, de megfontol döntést kellett hozni a poszt betöltésével kapcsolatban. Kovács Zoltánnak ugyanúgy a futballszakmai felügyelet lesz a feladata a klubnál, mint korábban Győzőnek volt. Most elsődlegesen stabilizálnia kell a csapatot, mentálisan rendbe tenni a játékosokat, hogy mindenki nyugodtan végezhesse a munkáját. Egyetértettünk abban, hogy a jelen helyzetben az a legjobb döntés, ha nem kapkodunk, és az Európa-liga playoff mérkőzésen az eddigi másodedző, Pető Tamás irányítja az együttest, és próbálja sikerre vinni a párharcot. Örülök, hogy vállalta feladatot, ami nem megoldhatatlan, és egyben nagy lehetőség számára. Kovács Zoltán kinevezésével kapcsolatban pedig még el kell mondanom, hogy köszönet illeti a BFC Siófok és a Vasas Kubala Akadémia tulajdonosát, György Tamást, amiért rendkívül korrekten állt a kérdéshez, és élő szerződése ellenére elengedte Zolit, aki így mostantól már a Vidi kötelékébe tartozik.

Az elmúlt évi sikerek, a bajnoki cím megszerzésének idején nem mondott véleményt a klubnál folyó munkával kapcsolatban. Miért várt eddig a megszólalással?

Itt nem a megszólalás a lényeg, hanem az, hogy adódott egy helyzet, amiben fontos döntéseket kellett meghozni. Ha pedig meghoztam ezeket a döntéseket, sikerült elvarrnunk a szálakat, és rendeztük a klubon belüli helyzetet, akkor erről tájékoztatni kell a szurkolókat. Tulajdonosként az a feladatom, hogy megtartsam a befektetésem értékét. Az öröm mindig a szurkolóké, a döntések mögött álló küzdelem és fájdalom a tulajdonosé. Ezek a döntések nem lehetnek mindig, mindenki számára szimpatikusak. A Vidinél most meg kellett állítanom egy rossz irányba tartó folyamatot. Mostantól pedig nem a szavaké, hanem a munkáé lesz a főszerep, és elindulunk előre. (Fotó: vidi.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON