Vidi: "Magyarországon nincs olyan támadó, aki erősítést jelentene" - magyar edzőjelöltjük is van

Feltöltve: 2015, augusztus 28 - 11:21 Frissítve: 2015, augusztus 28 - 15:10

A Videoton sportigazgatója, Kovács Zoltán szerint kevés idő áll rendelkezésükre annak érdekében, hogy átalakítsák a keretet, de a támadósort mindenképpen szeretnék megerősíteni. A szakember Asmir Suljicot az egyik legjobb támadónak tartja idehaza, de mivel csak egy külföldi helyük van a keretbe, biztosat egyelőre nem tud mondani ezügyben, lehetnek távozók is Fehérváron. A Vidinek 3-4, de maximum 5 edzőjelöltje van, és Joan Carrillo is benne van a kalapban. Kovács a magyar játékosokra vonatkozó újonnan bevezetett szabályokkal kapcsolatban elmondta, vannak, akik nyerészkednek a dolgon, de hosszú távon csak azok kapnak majd megfelelő pénzeket, akik rá is szolgálnak arra.

A Videoton nemrégiben kinevezett sportigazgatója, Kovács Zoltán volt a Digi Sport Reggeli Start c. műsorának vendége, amelyben elmondta, mindenképpen erősítenének még, de nem lesz egyszerű dolguk, mivel szűkében vannak az időnek.

- Szűk 4 nap áll a rendelkezésünkre, hogy változtassunk a kereten, ami pedig tovább nehezíti a dolgunkat, hogy 1 külföldi játékosnak van hely a keretben az új szabályoknak köszönhetően, hacsak nem tudunk megválni néhány játékostól. Ez a 4 nap viszont nekik is szűk, hogy csapatot találjanak. Nyilván az utcára senkit nem akarunk tenni. Várhatóak változások, de be kell vallani, hogy kényszerpályán mozgunk az idő szűke miatt. A középpályán Pölöskei Zsolt minőségi javulást fog okozni. Sikerült egy nagyon tehetséges magyar kapust is hazahozni Kovácsik Ádám személyében. Innentől kezdve arra kell koncentrálni, a szabályokat figyelembe véve, hogy a támadósort megerősítsük a széleken, illetve góllövő csatárt is keresünk. Remélem, hogy már ma lesz bejelenteni valónk, dolgozunk folyamatosan - nyilatkozta Kovács.

A szakember Suljic átigazolásáról is szót ejtett, valamit beszélt arról is, hogy jelenleg nincs olyan támadó Magyarországon, aki erősítést jelentene a Videoton számára.

- Asmir Suljic az egyik, hanem a legjobb támadó játékos a magyar mezőnyben. Meglátjuk, hogy mennyire leszünk sikeresek ebben a néhány napban (Az Újpest eladja Suljicot a Vidinek - ennyit fizetnek érte). Nem árultam zsákbamacskát, a Videoton nem lenne top klub, ha ezeket a játékosokat nem tartaná a nézőpontja előtt, illetve én is rosszul végezném a dolgomat, ha nem ismerném, és nem keresném. Egy külföldi helyünk van, azt ki fogjuk tölteni, ha külföldről igazolunk, amit jelen állás szerint reálisabbnak látok. A posztjainkra meg nem látok jelen állás szerint Magyarországon olyan játékost, aki valós erősítést jelent a támadósorba, ezért külföldön kell körülnézni. Azt is elmondhatom, hogy megvannak a kiszemeltjeink, de egyelőre nincs helyünk a keretben. Elképzelhető azonban az is, hogy egy-két játékossal megállapodunk a távozás feltételéről - mondta el a fehérváriak sportigazgatója, majd az edzőkérdésről is említést tett.

- Joan Carrillo remek munkát végzett, bajnoki címet nyert a csapattal, amihez ezúton is gratulálok neki, illetve Burcsa Győzőnek is gratulálnom kell, mivel ő volt a sportigazgatója a bajnokcsapatnak. Nekünk olyan edző kell, aki kirángatja a csapatot ebből az apátiából. Pető Tamás jól nyúlt a csapathoz, sajnos ez még eredményekben nem mutatkozik meg, de erőnléti problémákkal küszködnek a játékosok, bármennyire is szeretnének mindent megtenni. Carrillo benne van a kalapban, ennyit el lehet árulni, de nagyon sok szempontot kell figyelembe venni, amikor edzőt választunk, de nem szeretném sokáig húzni az időt. Szeretnénk egy pár héten belül dönteni, a jelöltekkel szemben sem korrekt ha sokáig húzzuk a dolgot, és van magyar is a jelöltek listáján. Nagyjából 3-4, maximum 5 jelöltről beszélhetünk - fogalmazott.

Az NB I-ben bevezetett, a magyar labdarúgók szerepeltetésére vonatkozó szabályokat Kovács hosszú távon jó döntésnek tartja, rövid távon azonban véleménye szerint sokan nyerészkednek rajta.

- Van egyfajta árfelhajtó tényezője ennek rövid távon, de hosszú távon, vagy akár már közép távon is ez egy jó döntés. Erre át kell állnia a csapatoknak, váratlanul ért mindenkit. A játékosok és az ügynökök malmára hajtotta a vizet, mégis azt mondom, hogy ez a magyar futball javát szolgálhatja. Ezek az aránytalanságok szépen el fognak majd tűnni, azok a játékosok fognak megfelelő pénzeket kapni, akik tényleg megérdemlik. Lehet, hogy ebben az évben, mivel nem lehetett megfelelően felkészülni, ezzel visszaélnek bizonyos szereplők. Ez normális, de hosszú távon az ár-érték arány ki fog egyenlítődni - vélekedett a szakember. (Fotó: vidi.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON