Bunda: Vádalkut kötött a korábbi NB I-es focista

Feltöltve: 2015, szeptember 5 - 15:42 Frissítve: 2015, szeptember 5 - 16:08

Háromévi, végrehajtásában négy évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte ma a Specializált Büntetőbíróság Rák Róbert korábbi élvonalbeli labdarúgót, aki egykoron a DVTK csapatát erősítette.

A volt sportoló a DAC háza táján kirobban bundabotrány nyolc gyanúsítottjának egyike. A bíróság a Szlovák Labdarúgó-szövetség által szervezett mérkőzések látogatásától is eltiltotta - írja az ujszo.com.

Rák Róbert két esetben még aktív játékosként vett fel pénzt a mérkőzés eredményének manipulálásáért, öt esetben pedig közvetítők útján intézte el a fogadási csalóknak kedvező meccseredményt, vagy ő maga volt a közvetítő.

Rák Róbert a botrány kirobbanása idején tagadta bűnösségét, utóbb beismerte, és az eljárás során együttműködött a rendőrséggel. A vádalku része volt, hogy elismeri a terhére felrótt cselekmények elkövetését, és eláll a fellebbezés jogától. A vádalku így a bíróság jóváhagyásával jogerőre emelkedett.

Az ügyész pénzbírságot is indítványozott, de Rák és családja anyagi helyzete nem teszi lehetővé a pénzbírság kirovását.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON