A Videoton az Újpest ellen támadna fel - ezt várják a főszereplők

Feltöltve: 2015, szeptember 19 - 12:38 Frissítve: 2015, szeptember 19 - 12:39

A 9. fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga. Bekő Balázs csak a győzelmet tudja elképzelni a Puskás Akadémia ellen. Mészöly Géza három meghatározó játékosa miatt búslakodik a Honvéd elleni meccs előtt, Kondás Elemér a Vasast dicséri, Szanyó Károlynak sok a sérültje. Thomas Doll, az újonc Békéscsaba elleni több korábban kevesebb lehetőséget kapó játékosnak is bizalmat szavazna. Nyilatkozatok:


DIÓSGYŐR- PUSKÁS AKADÉMIA, 18.00

Bekő Balázs (Diósgyőr) - A sormintát kell folytatni, idegenben döntetlen, itthon győzelem. Csak a három pontért szállhatunk harcba, mindenképpen meg kell szereznünk. Okuka 100%-os állapotban van, Koman és Kitl is használható a hétvégén, hogy mennyi időre, azt még nem tudom. Lipták a védelemből hiányozni fog, de Kovács Gabi meg fogja oldani a pótlását. Az ellenfélnél képzett labdarúgók vannak, a sebessé is bennük van, hasonló stílusú csapat, mint az Újpest. Ezt ellensúlyoznunk kell figyelemmel, alázattal, taktikai fegyelemmel. Nekünk kel, irányítani és iszonyatosan keményen kell játszanunk, amit az ilyen típusú csapatok nem kedvelnek. (dvtk.eu)

Robert Jarni (Puskás Akadémia): - A diósgyőriek tabellán elfoglalt helyezése nem fog minket becsapni, nagyon kemény mérkőzés vár ránk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a DVTK milyen erőt képvisel, nagyon oda kell majd figyelnünk. A miskolciak szurkolótábora híres arról, hogy milyen hangulatot képesek teremteni, de úgy gondolom, hogy ha olyan beállítottságú a játékos, ez akár még motiválni is tudja. Ki kell használni és élvezni kell a jó hangulatot. (pfla.hu)


VASAS - DEBRECEN, 18.00

Szanyó Károly (Vasas): - Sajnos, elég sok játékosunk sérülésekkel bajlódik. A Honvéd elleni mérkőzésen rúgást kapott Remili, Vukasovic és Nagy Gergely is fájlalta az oldalába beleszálló térdet. Kenesei is kihagyott a héten több edzést. Kérdéses, hogy ők tudják-e vállalni a játékot, így jelen pillanatban komoly fejtörést okoz, hogyan fogunk a Debrecen ellen felállni, mert ugye az említett első három játékos esetében állandó kezdőjátékosokról beszélünk. Kulcsfontosságú lesz ezen a mérkőzésen is a kompromisszumok nélküli akaraterő, a győzniakarás, valamint a kapu előtti határozottság. Ezek látszólag sablonszövegnek tűnhetnek, de megtapasztalhattuk hétről-hétre, hogy ezek dönthetik el egy-egy meccs sorsát. A helyzetek kialakítását és gólra váltását az edzéseken rendkívül sokat gyakoroljuk. Nincs kétségem afelől, hogy a DVSC ellen is fogunk gólhelyzetekbe kerülni, de azokat góllal be is kell tudni fejeznünk, és ebben az esetben tudunk nyugodtabban futballozni. (vasasfc.hu)

Kondás Elemér (DVSC): - Veszélyes ellenfél, ezt bizonyította a korábbi mérkőzéseken is. Vannak figyelemreméltó eredményeik, és amikor kikaptak, akkor sem játszottak alárendelt szerepet. Mindig rengeteget futnak, ráadásul most hazai pályán küzdenek a pontokért, egyértelműen koncentráltnak kell lennünk. Minden mérkőzésre úgy utazunk el, hogy lehetőleg nyerjünk, most is ez a szándékunk. Fontos volt az MTK elleni siker, de csak akkor van igazán értéke, ha a Vasas elleni meccset is hozzuk. Szerencsére Korhut Mihály sérülése nem volt súlyos, ezért is jó, hogy időben lecseréltük legutóbb. Most már rendben van, a csapattal edz. Ami a többieket illeti, Tisza Tibor és Kulcsár Tamás egyre jobb állapotban van, azonban Szakály Péterről ez nem mondható el, és rajta kívül Lázár Pálra, Ludánszki Bencére és Balogh Jánosra sem számíthatunk, míg Balogh Norbert az eltiltását tölti. (dvsc.hu)


HALADÁS - HONVÉD, 18.00

Mészöly Géza (Haladás): - Üde színfoltja a bajnokságnak a Honvéd, nagyon jól szervezett és megkomponált futballt játszik ellenfelünk. Miután legutóbb kikaptak a Vasastól, meg akarják mutatni, hogy az a meccs csupán kisiklás volt számukra. A középpályán és a támadósorban egyaránt agresszív és kreatív futballistákat vonultatnak fel, de a védelmük is segítik a támadásokat. Botka Endre például sokat megy előre, míg a másik oldalon Baráth Botond nem ismer kegyelmet. A pontrúgásokra és az azt követő fejesekre is figyelnünk kell. Két hasonló kaliberű gárda lép pályára, nüanszok dönthetnek. Az eddigi meccseinkből tudunk erőt meríteni. Több mint egy hónap után játszunk ismét hazai pályán, szurkolóink támogatásával nyerni akarunk. Három meghatározó játékosa hiányát bármely európai csapat megérezné, misem vagyunk könnyű helyzetben, ugyanis Ugrai Roland és Leandro Martinez sérült, Iszlai Bence eltiltott. (haladas.hu)

Marco Rossi (Honvéd): - Nagyon erős, szervezett csapathoz látogatunk. A Haladást nagyon megerősítették a nyáron, válogatott kapusuk is van, de a mezőnyjátékosaik is minőséget képviselnek, a támadójátékuk meg nagyon hatékony eddig. Nekünk nagyon fontos, hogy ne kövessük el ugyanazokat a hibákat, mint a Vasas elleni meccsen. A múlt héten a mutatott teljesítményünk elmaradt a korábban megszokottól, nagyon rossz napot fogtunk ki azon a mérkőzésen. Harcosan, keményen szervezetten kell futballoznunk újra, hogy ismét eredményesek lehessünk a szombathelyiek vendégeként . (honvedfc.hu)


PAKS - MTK, 18.00

Csertői Aurél (Paks): - Ugyan az MTK az elmúlt fordulóban vereséget szenvedett a Debrecentől, ettől függetlenül jó játékot mutatott. Egységes csapatról van szó, remek játékoskerettel. Ahhoz, hogy hasonlóan jó eredményt érjünk el, mint legutóbb, legalább olyan elszántságot várok el a játékosoktól, mint a Videoton ellen. Ugyanakkor játékban jobban kell teljesítenünk, ahhoz, hogy ismét itthon tarthassuk a három pontot .

László Csaba (MTK): - Küzdelmes mérkőzésre számítok a Paks ellen. Csertői Aurélt ismerve, jó védekezés és veszélyes kontrajáték jellemzi majd csapatát. Az eddigi mérkőzéseiken teher nélkül, keményen és eredményesen játszottak. A hazai pálya előnye a paksiak mellett szól, de mi is győzelmi reményekkel utazhatunk a tolnaiakhoz . A Debrecen elleni mérkőzéshez képest a veszélyes labdavesztések számát kell minimalizáljuk, nem hibázhatunk annyit, mint azon a találkozón. (mtkbudapest.hu)


FERENCVÁROS – BÉKÉSCSABA, 18.00

Thomas Doll (Ferencváros): - Most is az a legfontosabb, hogy a koncentráció legmagasabb szintjét hozzuk. Az ellenfélnek is vannak kiemelkedő képességű játékosai, máskülönben nem lennének NB I-esek. Stanislav kétszer is kezdett, Spanyolországban volt a válogatottal, tudom, hogy a nemzeti csaptoknál jó munkát végeznek, de arányaiban kevesebbet edzenek, így Varga Roland lehet kezdő. Egy-két mellőzött játékosnak is szerepet adunk, de nagy változásokra nincs szükség. Korábban, Busai, Sesták és Radó is jól szállt be csereként. (fradi.hu)


VIDEOTON - ÚJPEST, 20.30

Loic Nego (a Videoton védője): - Sajnos Pakson nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy szerettük volna, az Újpest ellen mindenképpen javítanunk kell. Közel másfél szezont töltöttem a liláknál, mindig is szép emlék lesz az az időszak, de továbbléptem, függetlenítem magam ettől, győztes csapat tagja szeretnék lenni szombat este. Minden mérkőzés ugyanolyan fontos, de a mi helyzetünkben a mostani kiemelten, egyszerűen el kell kezdenünk gyűjteni a pontokat! Követtük ellenfelünk eredményeit, elég jól összerakott együttes az Újpest, igaz ez úgy is, hogy az elmúlt fordulóban kikaptak a Fraditól. Nehéz találkozó vár ránk. Nagyon jól érzem magam egyébként Székesfehérváron, a csapattársak gyorsan befogadtak, remek közösségbe kerültem. Minden adott a jó munkához, már csak az eredmények kellenének, de azok nagyon. (vidi.hu) (Fotó: vidi.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON