A Vasas intenzíven tölti a bajnoki szünetet

Feltöltve: 2015, november 7 - 14:03 Frissítve: 2015, november 7 - 14:03

A jelek szerint nem tétlenkednek a Vasasnál: a klubvezetés lehetőséget biztosított a szakmai stábnak egy edzőtáborozásra a 3 hetes bajnoki szünet alatt. Simon Antal vezetésével Mátraházára utazik az angyalföldi alakulat a jövő héten.

A jövő héten a hétfő reggeli, 9:30-as edzés után a Vasas elutazik egy ötnapos edzőtáborba, Mátraházára - számol be a hírről a vasasfc.hu, ahol Simon Antal vezetőedző ezt mondta az utazás kapcsán:

"Bízunk abban, hogy ideális körülmények között, elszigetelt környezetben oda tudunk figyelni a játékosok táplálkozására, az edzésekre, a taktikai dolgokra. Fontos, hogy minden külső körülményt kizárva csak a munkára koncentráljunk. Az sem mindegy, hogy kristálytiszta levegőn mintegy 700 méteres tengerszint feletti magasságban lehetünk. Az azt követő hét végéjén már következik majd a Videoton elleni mérkőzés, így azon a héten már bajnoki ritmusban készülünk".

A jelenleg 11. helyén álló Vasas vezetőedzője egyébként hosszabban is nyilatkozott a klub honlapjának a jelenlegi helyzetről, az alábbiakban ez olvasható.

Hogyan próbálja kihasználni ezt a 3 hetes bajnoki szünetet? Mire próbál most hangsúlyt helyezni a csapat felkészítésében?

- A bajnokság eltolása miatt, most egy kis levegőhöz jutottunk. Ezt próbáljuk jól kihasználni. Így a csapat kedden a Sportkórházban részt vett egy orvosi felmérésen. Ennek célja az volt, hogy hitelesen és reálisan megállapíthassuk, hogy a játékosok jelen pillanatban milyen fizikai állapotban vannak. Ennek eredményeit fel tudjuk használni arra, hogy amiben gyengébbek, azon javítsunk, ami jó, azt próbáljuk megtartani. A vizsgálat eredményeit szerda délelőtt kiértékeltük. És ehhez igazodva állítottuk össze a felkészülési tervet. A héten 8 edzés szerepelt a programban. Szombat, vasárnap pihenő.

Milyen tapasztalatok szűrhetők le az orvosi és fizikai állapot felmérésből?

- Csak általánosságban szeretnék beszélni erről. Az egyének fizikai állapota azt gondolom, a csapat belső ügye. Ami általánosságban igaz a labdarúgókra, az az, hogy a gerinc és tartó izmainak stabilitásával gondok vannak, ezek erősítésére nagyobb hangsúlyt kell helyezni. Emellett az aerob-állóképességet szeretnénk javítani ebben a hátralévő két hétben. Így a héten központi szerepet kapott a sok középtávú futás. Majd végül ezekre építve a gyorsaságot szeretnénk fokozni és a taktikai elemeket szeretnénk összerakni.

Másfél évtizedes edzői pályafutása során volt-e ehhez hasonló helyzetben, hogy egy kieső helyen lévő csapatot kellett átvennie?

- Egyszer adódott egy ilyen szituáció, 2011 tavaszán a Szolnoknál, ahol csak 11 forduló volt hátra, és 8-9 pontos lemaradást kellett behozni. Akkor a bent maradás bár nem sikerült, ám ha csak az általam irányított 11 fordulót tekintettük volna, akkor az azokon megszerzett pontokat tekintve nem esett volna ki a csapat.

Az U21-es válogatottal készül Vida, Berecz, Hangya, míg a felnőtt válogatottnál keretébe Nagy Gergely is meghívást kapott. Az ő hiányuk mennyire probléma?

- Igen, nem könnyű a helyzet. A 19 mezőnyjátékos alkotta keretből ugye Osváth hosszú időre kiesett. Pajovicsnak van egy Achilles-ín sérülése, így ő külön, könnyített edzéseken vesz részt. Novák Csanádnak van egy combhajlító izom sérülése. Így jelenleg 13 játékos áll rendelkezésre. Ezért két akadémistával próbálom pótolni a hiányt, az U19-es csapat két alapemberével. Tóth Olivér (bal hátvéd) és Szilágyi Zoli (belső védő, illetve jobb hátvéd) is velünk készül.

Megítélése szerint mely posztokon kellene megerősíteni a csapatot a téli átigazolási időszakban?

- Erről szerintem még korai beszélni. Most az a legfontosabb, hogy a játékosok és a szakmai stáb teljes idegszálával arra koncentráljon, hogy a hátralévő öt mérkőzésből a legtöbbet tudjuk kihozni. Azt gondolom, a hátralévő meccsek az ittlévő labdarúgóknak lehetőséget kínálnak arra, hogy megmutassák mire képesek, van tartásuk, és képesek arra, hogy bebizonyítsák: a Vasasnak az első osztályban a helye. Én hiszek abban, hogy játékosaink alkalmasak arra, hogy az NB I-ben játszanak és képesek megmutatni, hogy nem felejtettek el játszani és tudnak győzni, küzdeni, egymásért, a Vasasért és önmaguk becsületéért. December közepén értékeljük a csapat és a játékosok teljesítményét, és a vezetés kidolgozza a következő hónapokra vonatkozó stratégiát.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON