Vidi: Ilyet még senki nem csinált a magyar fociban

Feltöltve: 2015, november 20 - 13:28 Frissítve: 2015, november 20 - 13:30

Magyarországon egyedülálló kezdeményezést indított a Videoton az utánpótlás-nevelésért, Mentorprogram néven.

A Videoton csütörtöki edzése előtt jelentette be Kovács Zoltán a "Mentorprogram" elindulását.

A program lényege, hogy az első csapat játékosai kapnak egy-egy utánpótlás csapatot, és egész szezonban tartják velük a kapcsolatot, részt vesznek a gyerekek életében. A felnőtt futballisták rendszeresen látogatják majd a gondjaikra bízott utánpótlás-csapat edzését, ahol bemutatnak néhány rájuk jellemző elemet, segítenek a gyakorlásban, valamint hasznos tanácsokat adnak a kis focisták eljövendő pályafutásához.

- Az országban egyedülálló programot indítottunk el a Mentorprogrammal. Az, hogy újra önálló utánpótlással rendelkezik a Videoton FC, nagyon nagy felelősség és nagyon komoly feladat. Sok mindent kell újrahangolni, újraépíteni. Úgy gondolom, a Mentorprogram egyik fontos építőköve lehet ennek az építkezésnek, hiszen nem csak a nálunk futballozó utánpótlás-játékosoknak jelent plusz motivációt, hogy NBI-es, esetleg válogatott futballistával dolgozhatnak együtt, de szeretnénk megszólítani a környékbeli fiatalokat is, hogy a Székesfehérváron, valamint a régióban élő gyermekek és családjaik is kötődjenek a Vidihez. A másik oldalon pedig egyfajta új impulzust adhat a profi játékosainknak is, akár felkelheti az érdeklődésüket az edzői pálya felé. Mindenesetre mindkét fél oldaláról pozitív a fogadtatás, a Mentorprogram bejelentését a játékosok örömmel fogadták, és az utánpótlás edzőktől érkezett visszajelzések alapján a gyerekek is nagyon várják már. Külön öröm számomra, hogy város részéről is érzem, fontosnak tartják, hogy erős utánpótlással rendelkezzen a Videoton FC – mondta el a sportigazgató a vidi.hu-nak.

- Az utánpótlásban óriási segítség ez a Magyarországon példanélküli program, megerősítés a gyerekek és a szülők felé is. A megújult szakmai programunk és a megújuló körülmények mellett ezzel is szeretnénk őket meggyőzni, hogy érdemes a Vidit választani, hiszen olyan jövőképet tudunk felvázolni számukra, ami mindenképpen vonzó. A gyerekek már nagyon várják a játékosokat és a közös munkát – emelte ki Kenyeres Imre utánpótlás-sportigazgató.

- Visszagondolva, utánpótlás korú focistaként, nagyon örültem volna, ha részt vehetek egy ilyen programban. Remélem, hogy ezzel hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy az utánpótlás csapatok játékosai olyan jövőképet lássanak maguk előtt, ami pozitív és példát mutathat. Nagyon örülök, hogy becsatlakozhatok a programba, és alig várom már, hogy elkezdődjön a munka. Megtisztelő, hogy az egyik legtehetségesebb korosztályt kaphattam – mondta el a felnőttcsapat támadó középpályása, Kovács István, aki az U12-es csapat mentora lett.

(Fotók: vidi.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON