Hemingway: "A huligánok, gengszterek nem lesznek a stadionok urai" - kizárt a regisztráció eltörlése

Feltöltve: 2015, november 27 - 13:47 Frissítve: 2015, november 27 - 14:59

George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa szerint az MLSZ nem fogja engedni, hogy "a huligánok, a gengszterek legyenek a stadionok urai - erről a stadionokban történő "rendrakás" kapcsán beszélt a Sport TV Mai helyzet című műsorában. Hemingway szerint muszáj feltételhez kötni a szurkolók belépését a stadionokba, legyen az kártya vagy regisztráció, és szerinte ennek a rendszerét már egyik klub sem akarja eltörölni.

George F. Hemingway azzal kapcsolatban is megszólalt, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány több összetartást tart majd a magyar labdarúgó-válogatottnál számításba vett játékosoknak a franciaországi Európa-bajnokságot megelőző fél évben.

- A klubok kooperálni fognak ebben. Voltak klubok, amelyek azt kérték, hogy azokkal a klubokkal, amelyek sok játékost adnak, azokkal még konzultájon az időpontokkal kapcsolatban. Ha a magyar válogatott jól szerepel az Eb-n, az minden magyar csapatnak jó, a magyar labdarúgás megítélésének jó, és az pénzben is kifejeződhet. Ugyanúgy, ha a klubcsapatok, amelyek kvalifikálják magukat az európai porondra, jól szerepelnek, az úgyszintén minden magyar csapatnak jó.

A szurkolói beléptetés és azonosítás kapcsán Hemingwaynek markáns véleménye van.

- Én azt gondolom, hogy vagy a regisztráció, vagy a szurkolói kártya egy abszolút muszáj. A szurkolói kártyát önkéntessé tették, de a regisztrációt nem, én azt gondolom, hogy ez teljesen jó. A legtöbb embernek jó a szurkolói kártya, mert csak felmutatják, és rögtön tudják a jegyet váltani, aki meg nem akar szurkolói kártyát, az regisztrálhat, megmutatja a személyazonosságát. Azt nem akarja senki, véleményem szerint, aki a labdarúgásban akármilyen szerepet tölt be, hogy emberek úgy jussanak be a stadionba, hogy nem tudjuk, hogy kicsodák, és úgy követhessenek el dolgokat, hogy nem tudjuk, hogy kik követték el, ez nem egy jó dolog. A formájáról lehet beszélni, hogy mi a jó, mi nem jó, de a magyar labdarúgás ilyen tekintetben jó irányba megy – fogalmazott a Sport TV "Mai helyzet" című műsorában a Budapest Honvéd tulajdonosa, aki évekkel ezelőtt élen haladt ebben, mikor elhatározta, hogy rendet csinál a stadionban.

Arra a kérdésre, hogy el tudja-e képzelni, hogy visszajönnek azok az idők, ahonnan elindult ez a folyamat, ha a szabályok esetleg enyhébbek lesznek, így válaszolt:

- Attól függ, mit értünk enyhítés alatt. Ha eltörlik a regisztrációt, eltörlik a szurkolói kártyát, és eltörlik, hogy tudjuk, ki megy a stadionba, akkor természetesen visszajöhetnek. De ezt én elképzelhetetlennek tartom, mert a csapatok, a klubok, az MLSZ nagyon hosszú utat jártak be azóta, és nem hiszem, hogy ugyanazokat a hibákat elkövetnék még egyszer, amit akkor elkövettek, hogy engedjék, hogy a huligánok, a gengszterek legyenek a stadion urai.

A klubtulajdonos értékelte az elmúlt néhány évet, és elmondta, hogy hogyan áll jelenleg a Budapest Honvéd.

- A teljesítményünkkel nem vagyok elégedett, de azzal, ahogyan haladunk, azzal talán jobban. Építjük be a fiatalokat, akik jönnek fel, ez tetszik nekem. Várunk arra a döntésre, hogy megkapjuk a zöld jelzést az utánpótláscentrumra és a stadionra, ez szerintem most kell, hogy megtörténjen, a centrum építése a legfontosabb dolog. Az akadémiánk fantasztikus, mindenki, aki odajön, ugyanezt mondja, a gyerekek, akik kijönnek onnan, egyre jobbak, és egyre jobbak lesznek. Beépítjük az elmúlt évek munkáját, amit Szalai Laci kezdett el, aztán most de Muijnck, holland igazgató hozott. Szeretnék jobb eredményeket elérni, nemzetközi porondra kijutni. Amiben a sikertelenséget érzem, az a szurkolók száma, én nagyon szeretném ezt felemelni. Ez egy általános probléma, én kutatom, hogyan lehetne több szurkolót behozni, és azt gondolom, ha megoldjuk a szurkolói kérdést, hogy minél több szurkoló jöjjön be, akkor a magyar labdarúgás azokkal a dolgokkal együtt, amiket elkezdtek csinálni, a stadionépítés, az utánpótlás és az Eb-szereplés kivívása, felfelé indul. (Fotó: honvedfc.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON