Kondás mindenképpen meg akarja verni a Fradit; a Paksé a csúcsforma - ezt várják az edzők

Feltöltve: 2015, november 28 - 14:09 Frissítve: 2015, november 28 - 16:27

Kondás Elemér mindenképpen meg akarja szerezni a 3 pontot a Fradi-pályán, míg Thomas Doll szerint ha felkészülten játszanak, nem lesz gond. Bekő Balázs szerint a Paks most a legjobb állapotban lévő csapat, míg Csertői Aurél szerint jobb a Diósgyőr, mint azt a tabella mutatja. Mészöly Géza az Újpest támadósorát emelte ki veszélyforrásként, míg Simon Antal izgatottan várja első hazai meccsét.


DVTK - Paks 15.30-tól

Bekő Balázs (DVTK): - Szeretném nagyon rövidre fogni és leegyszerűsíteni ezt a kérdést. Sokszor, sok mindenről szoktunk beszélgetni itt a sajtótájékoztatón, de egy lényeges dolog van és nincs fontosabb ennél, mint hogy nyerjünk. Azt gondolom, hogy elég jó állapotban vagyunk és az utóbbi időben a játékunk is jó, de az i-re a pontot még nem sikerült feltenni. Ez a következő időszak, a következő mérkőzések feladata, hogy igen is, ezeket a meccseket nyerni kell. Nem lehet más elképzelés, nem lehet más cél, nem lehet ezt a dolgot kikerülni, itt mindenkinek vállalnia kell a felelősséget azért, amit csinál és meg kell nyerni a mérkőzéseket. Először is a holnapit, úgy hogy én ezt várom, ez lebeg a szemünk előtt, ez a cél. Nem is lehet más, hozzátéve, hogy a jelenlegi legjobb formában levő csapat érkezik hozzánk.

Csertői Aurél (Paks): - A DVTK jobb csapat annál, mint amit a tabellán elfoglalt helyezése mutat. Jó játékos állománnyal rendelkeznek, és ebből is adódik, hogy jó mérkőzéseket is játszanak. Egy katlanban lesz a következő bajnoki találkozónk, ahol a közönség buzdítása mindig hozzátesz a hazai csapat teljesítményéhez. Egy diósgyőri győzelem bravúr lenne a részünkről, mivel ott nyerni mindig az!


Budapest Honvéd - Békéscsaba 15.30-tól

Marco Rossi (Budapest Honvéd): - Ebben a periódusban, amiben vagyunk, minden ellenfél nehéz nekünk, mert még sajnos nem tudtunk kilábalni a hullámvölgyből. Másfél hónapos, hosszú időszakról beszélünk, ami a Ferencváros elleni mérkőzés után kezdődött, pedig azon a találkozón jól és ígéretesen játszottunk. Egy jó meccsen maradtunk alul, ahol talán még a pontszerzés is bennünk lett volna. De itt elkezdődött egy olyan hullámvölgy, ami először az eredménytelenségben, majd később a játékban is megjelent. Ebben a mocsárban a legmélyebbre akkor süllyedtünk, amikor a második mérkőzésen is vereséget szenvedtünk a Kozármisleny ellen. Ez a két elvesztett összecsapás nagyon rosszat tett a csapat önbizalmának, pedig már a Debrecen elleni döntetlen úgy tűnt, első lépés volt, hogy kimásszunk a gödörből. Ehhez hozzátartozott volna a Kozármisleny elleni győzelem is, ami nem jött össze. Vannak ilyen szituációk a futballban, egyszer fent, egyszer lent. Most nagyon lent vagyunk, viszont most ahhoz, hogy ebből a hatalmas pofonból fel tudjunk állni, a Békéscsaba elleni meccset kell kihasználnunk. Az előbb elmondottak ismeretének a fényében, kijelenthető, nagyon nehéz találkozóz lesz, viszont annál fontosabb. Kötelező a győzelem, meg kell szereznünk a három pontot és hátralévő mérkőzéseken a lehető legtöbb pontot kell összegyűjtenünk, hogy ebben a tizenkét csapatos, kiegyenlített és nagyon kemény bajnokságban nyugodtabban tudjunk a téli pihenőre menni, hogy sokkal magabiztosabban térhessünk vissza a felkészülésre.

Zoran Szpisljak (Békéscsaba): - Nagyon izgalmas, ugyanakkor nagyon nehéz mérkőzésre számítok szombaton, Kispesten. Tudjuk azt, hogy a Honvédnak nagyobb szüksége van pontokra, mint a többieknek. Hazai pályán mindent meg fognak tenni azért a kispestiek, hogy az ellenfélnek igencsak nehezebb legyen ezeket a pontokat elvennie egy aktuális összecsapásról. Meglehetősen küzdelmes találkozó vár ránk, hiszen egyikünk sem a kívánt helyen van a tabellán. Közben mi készülünk az utolsó, Magyar Kupa mérkőzésre és a többi bajnoki összecsapásra is, hiszen lassan vége az őszi szezonnak, és nekünk minél több pontot össze kell szednünk az idényből még hátralévő időszakban. Igyekeztünk erősíteni a védelmen, hogy jobban összezárjunk hátul, ezzel kevesebb lehetőséget adni az ellenfeleknek a támadásokra, így a gólhelyzetek kialakítására és értékesítésére, a hangsúlyt a kontrákra helyezzük. Erre számítunk a hétvégén is, reméljük, minél eredményesebben tudjuk majd megvalósítani az elképzelteket.


Videoton - MTK 15.30-tól

Horváth Ferenc (Videoton): - Megpróbálunk mindent megtenni azért, hogy még közelebb kerüljünk a dobogóhoz. Erre az MTK ellen adott is a lehetőség, hiszen előttünk vannak a tabellán, bízom benne, hogy sikerül faragnunk a hátrányunkból, tehát ezúttal is győzni szeretnénk hazai pályán. Ellenfelünk stabil csapat, most, hogy a Ferencvárost legyőzték, biztosan nincs probléma az önbizalmukkal sem, de ez más meccs lesz, mi másképpen játszunk majd, mint az FTC. Szerintem a kék-fehérek ellenünk is nagy hangsúlyt fektetnek a biztos védekezésre, vannak igazi egyéniségek is a csapatukban, de bízom benne, hogy jól sikerült a felkészülés és három pontot ér majd a mérkőzés végén a hétközi munkánk.

László Csaba (MTK): - Nehéz találkozó vár ránk. A Vidi felfelé törekvő pályán van, több jól cselező, gyors szélsőjük is van, és a többség évek óta együtt játszik. Tudjuk, mit kell tennünk ellenük a siker érdekében. Többet kell támadnunk, és pontosan kell az akciókat befejeznünk. A győzelemmel meg tudnánk tartani jelenlegi pozíciónkat. A legfontosabb, hogy olyan legyen a csapat hozzáállása, hogy az akarat, az áldozat, az egység és a győzni akarás látszódjon a társaságon. Ez felemel. Ha kikapunk, akkor is emelt fővel, és ne szégyenkezve tudjunk lejönni a pályáról. Ez a legfontosabb. Azt tudjuk mondani, megtettünk mindent, hogy nyerjünk, de most jobb volt az ellenfél. Ezt a mentalítást akarom viszontlátni a pályán.


Vasas - Puskás Akadémia 15.30-tól

Simon Antal (Vasas): - A Puskás Akadémia elleni találkozó azért is különlegesen fontos, mert ez lesz az első hazai meccsünk, amióta ténylegesen a csapattal foglalkozom. Bátran kimerem jelenteni – és ez nem túlzás - hogy a csapat és én is nagy várakozással tekintünk a mérkőzés elé. Nagyon bízunk benne, hogy hazai környezetben egy olyan eredményt tudunk elérni – győzelmet – amit mi is magunktól és a szurkolók is elvárnak tőlünk. Még akkor is így gondolom, ha a szombaton hozzánk látogató Puskás Akadémiát jó csapatnak tartom és megítélésem szerint az NB I egyik leggyorsabb támadó sorával rendelkezik. E tekintetben csalóka a táblázaton elfoglalt 10. helyezésük. Döntő lesz a szombati mérkőzés végkimenetele szempontjából, hogy mozgékony csatáraikat képesek legyünk semlegesíteni. Ha pedig ez sikerül, akkor bizonyos vagyok abban, hogy itthon tartjuk a számunkra rendkívül fontos három pontot és gólt, gólokat is fogunk lőni.

Robert Jarni (Puskás Akadémia): - Kötelező feladat mindenki számára, hogy túltegye magát a Békéscsaba elleni fiaskón, hiszen egy nagyon kemény párharc vár ránk szombaton, amely ugyannyira fontos, mint az előbbi volt. Rendet kell tenni a fejekben és koncentrálni a következő létfontosságú kihívásra. Óriási szükségünk van egy pozitív eredményre. Szombatra frissek és felkészültek leszünk, meg akarjuk mutatni, hogy mire vagyunk igazából képesek. Több bajnoki mérkőzésüket is elemeztük az angyalföldieknek, levontuk a megfelelő következtetéséket. Felkészítjük a csapatot, hogy megfelelően reagáljanak a mérkőzés folyamán.


Haladás - Újpest 15.30-tól

Mészöly Géza (Haladás): - Az Újpest ellen a lefújásig koncentrálni kell, hiszen az utolsó pillanatban is bármi megtörténhet. Győzelmeik azt bizonyítják, hogy jó formában vannak. Különösen a támadószekciójuk erős, kulcsfontosságú gólveszélyes támadójuk Mbaye Diagne kikapcsolása, de a széleken Balogh Balázs és Kylian Hazard is roppant veszélyes. Ugyanakkor védelmük azért sebezhető. Rövidpasszos, jó focit játszanak, de nem rohamoznak ész nélkül, labdavesztés után rögtön visszatámadnak, ügyelnek a biztonságra is. Ami minket illet, a szerencsére ritka, legutóbbi vereség a stábot és a játékosokat is felpiszkálta. Szurkolóink támogatásával győzni akarunk az Újpest ellen. Pedig Pakson jobban futballoztunk, mint azt megelőzően az MTK ellen, játékban nem maradtunk alul, gólhelyzeteink is megvoltak, ám kimaradtak. Érezhető volt, aki az első gólt rúgja, nyer. Biztos vagyok bent, az Újpest ellen is meglesznek a helyzeteink, ezekkel viszont jobban kell sáfárkodnunk - nyerni akarunk. Edzőként nagyon szép időszakot töltöttem Újpesten, az akkori csapatból Balajcza és Balogh nálam is futballozott. Pikáns lesz számomra a találkozó, ám most már a Haladás sikeréért dolgozok. Fehér Zoltán térdsérüléssel bajlódik, és noha Sasa Popin már jóideje velünk készül, ő sem bevethető még. Remélem az utolsó két meccsen már számíthatok rájuk.

Kovács Zoltán (Újpest, kapus): - A csapat jó szériába került, mind a kupamérkőzéseken, mind az utóbbi három bajnokin kimondottan jó teljesítményt nyújtottunk. Remélem, hogy meg tudjuk tartani ezt a szériát a hátralévő téli fordulókon és tudjuk folytatni tavasszal is. Azt mondhatom, hogy szerencsések vagyunk, hiszen bő a keret és harcra fogható majdnem mindenki. Van pár sérült játékosunk, de ha mindenki felépül, akkor olyan bő kerettel tudunk majd dolgozni, hogy nem lehet megterhelő az sem, ha egymás után két mérkőzést kell lejátszani a bajnoki hajrában.


Ferencváros - DVSC 18.00-tól

Thomas Doll (Ferencváros): - Igazából mindegy, milyen felfogásban játszik a Debrecen, a fontos, hogy az összes lehetséges szituációra felkészüljünk. Ha a vendégek valóban feljebb tolják a védősorukat, az a feladatunk, hogy megtaláljuk a réseket, és kihasználjuk a hátvédek mögötti üres területet. Ha pedig mélyen védekeznek, minél előbb meg kell bontanunk a kapujuk elé húzott falat. Ha felkészülten lépünk pályára, sikeresek leszünk.

Kondás Elemér (Debrecen): - Győzelemre fogunk játszani, mert mindenképpen meg akarjuk szerezni a három pontot. A Ferencváros jó csapat, kiváló játékosokból áll a kerete. Jó széria volt mögöttük, viszont a múlt héten kétszer vereséget szenvedtek, előbb a Magyar Kupában, majd a bajnokságban, de nyilván ez nem téveszthet meg bennünket. Egy jó mérkőzést szeretnénk játszani a Groupama Arénában, ahol legutóbb is remek összecsapást játszottunk a zöld-fehérek ellen. Erre törekszünk most is. Azon leszünk, hogy gólt, gólokat szerezzünk, mert akkor van sanszunk a sikerre. Biztos vagyok benne, hogy lesz helyzetünk, ezekkel kell majd jól sáfárkodni. Fontos lesz a jó védekezés, és ha szükséges, akkor a kapus tudjon bravúrt végrehajtani. Radosevic múlt héten, a Diósgyőr ellen is jól védett, bízunk benne, hogy most kevés dolga lesz, de ha védenie kell, akkor segítse a csapatot. Lesznek hiányzóink, mert Máté Péterre, Varga Józsefre és Kulcsár Tamásra továbbra sem tudunk számítani. Zsidai László már a csapattal edz, de valószínűleg nem lesz bevethető állapotban. Akik pályára lépnek, meg kell oldani a feladatukat.

Források: vidi.hu, paksifc.hu, amigeleken.hu, honvedfc.hu, nso.hu, haladas.hu, ujpestfc.hu

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON