Vidi: Gyurcsó maradása kérdéses, januárban bemutatnák az új Nikolicsot

Feltöltve: 2015, december 4 - 13:38 Frissítve: 2015, december 4 - 16:18

A Videoton sportigazgatója, Kovács Zoltán elmondta, kemény téli felkészülés áll a csapat előtt, mivel az együttesnek be kell pótolnia a nyáron kimaradt alapozást. A fehérváriak egy befejező csatárt mindenképpen igazolnának a téli átigazolási szezon során, Kleinheisler László ügyében keresik a megoldást, Gyurcsó Ádámmal pedig folyamatosan egyeztetnek a decemberben lejáró szerződésének meghosszabbítása érdekében.

Kovács Zoltán sportigazgató volt az M4 Sport GÓÓÓL! c. műsorának vendége, amelyben több aktuális kérdésről is említést tett a Videoton kapcsán, ezekből idézünk az alábbiakban.

Az érkezése utáni építkezésről:

- Ennek több fokozata volt, több szegmensből állt össze. Az egyik, hogy volt még az érkezésem után bő egy hetünk, hogy megerősítsük a keretet, illetve néhány játékostól elköszönjünk, akik nem jelentettek megfelelő erősítést a Videoton szintjén. Előbb Pető Tamásra, majd Horváth Ferencre, de inkább előbbire hárult az a feladat, hogy erőnlétben felhozza a játékosokat, amely után a mentális erő is kezdett visszatérni. Horváth Ferenc ezt követően nagyon jól nyúlt hozzá a csapathoz és azt folytatta, amin Pető Tomi irányításával már a csapat elindult. Még talán tovább is stabilizálódott a helyzetünk és az a fajta bizonytalanság, ami azért volt, mert Pető Tamás ideiglenes edzőként 60 napig irányíthatta csak a csapatot, megszűnt azzal, hogy Horváth Ferenc a bajnokság végéig elfoglalta a vezetőedzői pozíciót. Ez jó hatással volt mindenkire, a klubon belül és a játékosokra is. Már látszik a teljesítményünkön is, ott vagyunk 2 pontra a dobogótól, amit szerintem az első 5 forduló után, amikor 4 vereséggel állt a Videoton, nem sokan gondolták volna.

A téli felkészülésről:

- Nagyon várjuk a téli felkészülést, ami elmaradt a 2015-ös évben, azt be kell pótolni. A futballt nem lehet becsapni, ez nem olyan játék, úgyhogy ezt a munkát el kell végezni. Nagyon komoly felkészülés vár a játékosokra, amely már a december 12-i zárófordulót követően megkezdődik. Egy megfelelő pihenésre mennek a játékosok, egyéni edzésprogram alapján, aztán január 4-én kezdődik a közös munka, utána pedig várjuk a bajnoki folytatást. Horváth Feri azt mondta, hogy ez egy túlélés lesz, hogy meglegyen a megfelelő munka, de közben ne jöjjenek sérülések, hiszen ezt nagyon nehéz adagolni megfelelő terhelés mellett és a tétmeccsek között.

Az átigazolásokról:

- Nagyon szeretnénk még egy befejező, egy góllövő csatárt hozni, és akkor talán Feczesin Robinak is könnyebb dolga lesz. Túl nagy teher hárul így rá, hogy tőle vár mindent mindenki. Ha visszaemlékszünk, mikor Nikolics volt, akkor egymást tudták váltani, és ketten is tudtak játszani, az mindenképpen egy könnyebbség volt. Nyáron majdnem sikerült találnunk egy megfelelő játékost - persze sose fog kiderülni, hogy jó lett-e volna. Bízom benne, hogy januárban bemutathatjuk az új Nikolicsot.

Kleinheisler ügyéről:

- Keressük a megoldást, nyitottak vagyunk. A Videoton, mint klub, mindenre nyitott. Próbáljuk megoldani a helyzetet, és ha lesz bejelenteni való, akkor bejelentjük. Remélem, hogy mindenkit megnyugtató megoldást fogunk találni hamarosan.

Gyurcsó lejáró szerződéséről:

- Folyamatosan egyeztetünk vele és az ügynökével, szeretnénk meghosszabbítani a szerződését, meglátjuk, hogyan fog sikerülni. Amikor én megérkeztem, már csak 4 hónap volt hátra a szerződéséből, mert nem nyáron jár le Ádámnak a szerződése, hanem december 31-el, ez egy kicsit nehezítette a helyzetet. Egy magyar játékos esetében azt nem szabad elfelejteni, hogy nehezebb elmenni külföldre, mint más, nívósabb bajnokságokból, ez is egy lehetőség. Ennek ellenére nem zárom ki, hogy Gyurcsó Ádám hosszabbít a Videotonnal. (Fotó: vidi.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON