Megy-e Kassai Viktor a magyar válogatottal az Eb-re? - itt vannak az esélyei

Feltöltve: 2015, december 9 - 16:58 Frissítve: 2015, december 9 - 19:46

Az utóbbi évek labdarúgó tornáin gyakorlatilag csak Kassai Viktornak volt esélye arra, hogy képviselje a magyar futballt a nemzetközi porondon, előfordulhat azonban, hogy ezúttal csak a válogatottnak lesz lehetősége erre a jövő nyári Európa-bajnokságon. Az egyik, célzottan játékvezetőkkel foglalkozó portál jelenleg csak 50% esélyt ad arra, hogy a magyar bíró is tagja lesz a bővítésre kerülő játékvezetői keretnek, aki szerintük komoly hibákat követett el az utóbbi időben, a munkáját pedig a segítői sem könnyítik meg. Hozzáteszik azonban, ez nem jelenti azt, hogy az UEFA is hasonlóan gondolkodik majd, amit jól példáz, hogy a lap olvasói viszont szívesen látnák Kassaiékat az Eb-n. A tornára várhatóan 16 játékvezető mehet majd, a létszámbővítés Kassaiéknak is jót tehet.

Kassai Viktor hosszú évek óta Magyarország elsőszámú játékvezetőjének számít. A magyar bíró komoly nemzetközi rutinnal bír, 2011-ben ő vezette a Bajnokok Ligája döntőjét, de ott lehetett a 2010-es világbajnokságon és a 2012-es Európa-bajnokságon is - a legutóbbi világeseményről, a 2014-es vb-ről viszont lemaradt.

Nem meglepő módon a neve ezúttal is ott van a kalapban a 2016-os Európa-bajnokságra esélyes játékvezetők között, amelyen 44 év után magyar válogatott is képviselteti majd magát. A 16-ról 24 csapatosra történő bővítés miatt várhatóan a bírói létszám is emelkedni fog, a legfrissebb hírek szerint ezúttal 12 játékvezetői team helyett 16 vehet majd részt a tornán.

Az egyik nemzetközi, bírókra szakosodott blog a szóba jöhető jelöltek esélyeit elemzi, és Kassaiék kapcsán arra jutottak, hogy korántsem biztos a részvételük. Az oldal elemzésében egytől egyig sorra vette az Eb-re esélyes játékvezetőket, amelyben a magyar bírónak mindössze csak 50%-ot adnak a részvételre - hasonlóan három másik bíróhoz, míg 13 játékvezetőnél ennél lényegesebben magasabbra tartják a részvételi esélyeket.

A cikk szerzőjének az a megérzése, hogy Kassainak máig nem sikerült visszatalálnia a 2010 körüli idézőjeles formájához, amikor még egy kifejezetten magasan rangsorolt és megbízható játékvezetőnek számított. Az értékelésben felróják neki, hogy túl sok egyértelmű hibát követett el azóta, főként a Bajnokok Ligájában, példának okáért a 4-4-re végződő Bayer Leverkusen - Roma találkozón. A portál megítélése szerint Kassai helyzetét az sem könnyíti meg, hogy a mögötte álló játékvezetői csapat is hajlamos hibákat elkövetni, amely az ő megítélésére sincs jó hatással.

Az oldal összeállította a saját játékvezetői csapatát is, amelyet nyugodt szívvel küldenének ki az Eb-re, a fentiekből kifolyólag viszont Kassai ebben még nem kapott szerepet (összesen 14 fő mellett tették le a voksukat), viszont a maradék két helyre jó esélye lehet a magyar bírói teamnek.

Hozzáteszik azonban, ez nem jelenti azt, hogy az UEFA is hasonlóképpen fog majd dönteni, megvan az esély rá, hogy végül a magyar bírói team is ott lesz jövőre Franciaországban.

Jó hír viszont, hogy Kassai megítélésre a drukkereknél ennél jobb: a portál egy szavazás formájában megkérdezte a saját olvasóit is, ez alapján pedig Kassai bőven beférne a bírói csapatba, a voksolók a 10. helyre rangsorolták a magyar játékvezetőt.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON