Az NB I legjobb igazolásai - TOP 10

Feltöltve: 2015, december 18 - 11:04 Frissítve: 2015, december 18 - 19:44

A szezon elején a szokásokhoz hűen nagy volt a jövés-menés az NB I-es kluboknál. Az őszi idény végével a csakfoci.hu a legjobb igazolásokból állított össze egy 10-es listát, szubjektív szempontok alapján. A felsorolásból kitűnik, hogy vegyes a kép, hiszen találunk egészen fiatal, de harmincon felüli játékost is a legjobbak között, valamint magyar labdarúgót és légióst egyforma arányban. Íme, a TOP 10.

A TOP 10 sorrendjének kialakításánál szempontként vettük figyelembe a játékosok csapatukban betöltött szerepüket, teljesítményüket és azt is, hogy a kitűzött célok kapcsán mennyit lendítettek saját együttesükön, valamint hogy milyen érték van bennük a jövőre nézve.
TOP 10 IGAZOLÁS AZ NB I-BEN:

⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽ Király Gábor (Haladás)
A válogatott hősének első helye nem szorul magyarázatra. 40 évesen is az NB I legjobb kapusa, nem kis érdemei vannak abban, hogy a Haladásnál csak a Ferencváros kapott kevesebb gólt ősszel.

⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽ Mbaye Diagne (Újpest)
Pechére Király pont most tért vissza az NB I-be, ezért be kell érnie a második hellyel. A Juventustól érkező támadó egészen elképesztő sorozatot produkált ősszel. Összesen 14 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és 11 gólt lőtt.

⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽ Nagy Gergely (Vasas)
A fiatal kapusnemzedék legtehetségesebb tagja. Sokat tett azért az őszi meccseken, hogy az NB I újonca ne kiesőhelyen teleljen. Nem véletlen, hogy Bernd Storck szövetségi kapitány figyelmét is felkeltette.

⚽⚽⚽⚽⚽⚽⚽ Leandro de Almeida (Ferencváros)
Az idény nagy részében középső védőként játszott, nem is akárhogyan. A számára idegenebb poszton is képes volt kiemelkedő teljesítményre, ráadásul úgy, hogy a támadások segítéséből is kivette a részét.

⚽⚽⚽⚽⚽⚽ Papp Kristóf (Paks)
A 22 éves játékos nagyon korán felvette az NB I ritmusát, a szezon második felére már kihagyhatatlan volt Csertő Aurél együtteséből. Védekező középpályás létére három gólt is szerzett.

⚽⚽⚽⚽⚽ Djordje Kamber (Honvéd)
Egyértelműen a Honvéd legjobb nyári igazolása volt. A tapasztalt középpályás stabilitást adott a kispestiek védekezésének, nem mellékesen pedig összesen hét gólig jutott.

⚽⚽⚽⚽ Pekár László (Puskás Akadémia)
A felcsútiak húzóembere volt, főleg szeptemberig nyújtott kiemelkedő teljesítményt, több meccset is az ő góljával nyert meg a PAFC. Végül hat gólig jutott ősszel.

⚽⚽⚽ Asmir Suljic (Videoton)
A kreatív, technikás bosnyák középpályás Újpestről került a Vidihez, ahol azonnal meghatározó játékos lett. Közreműködésével egészen a dobogóig kúszott a szezont pocsékul kezdő bajnoki címvédő.

⚽⚽ Stanislav Sesták (Ferencváros)
A bajnokság elején kevés lehetőséget kapott a 33 éves szlovák támadó, de aztán fokozatosan belelendült, olyannyira, hogy Böde mögött második a házi góllövőlistán.

Stef Wils (Haladás)
A Wils testvérek közül nálunk a középső védő fért fel a listára. Keménységével, határozottságával a Hali hátsó alakzatának domináns tagjává vált. Egyértelműen jó üzletet csináltak vele a szombathelyiek. (Fotó: fotoapalyaszelerol.com)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON