A Vasas fiatal kapusa: "Alázatos munkával elérhetjük a célunkat"

Feltöltve: 2015, december 30 - 15:08 Frissítve: 2015, december 30 - 15:09

A Vasas fiatal utánpótlás válogatott kapusa, Nagy Gergely a klub hivatalos honlapjának beszélt az elmúlt félévről, saját és a csapata teljesítményéről és arról is szót ejtett, mi kellhet a sikerhez, a biztos bennmaradáshoz.

Hogyan telt a Karácsony, hol, kivel ünnepeltél?

- A Karácsonyt Abonyban, kizárólag a családommal töltöttem és nagyon kellemesen telt. A szezon közben szinte alig-alig tudunk együtt lenni, nagyon keveset vagyok otthon. A téli szünetben emiatt nem is utaztam semerre, se külföldre, sehova. Ezt a rövidke időt, az ünnepeket a családommal töltöm. Természetesen Szilveszterkor is itthon leszek, aztán hamarosan jön az alapozás a csapattal. Persze nem lazsálok addig sem, kell a pihenés, de már hétfőn elkezdtem az edzésprogramot, ami ki volt adva a szünetre. Nem csak a Vasas részéről, hanem az MLSZ-től is kaptam edzéstervet. Hasonlóak, mindkettőben futó és stabilizációs feladatok találhatók, amelyek napi néhány órát vesznek igénybe.

Nyáron csatlakoztál csapatunkhoz: milyen élményeid vannak az elmúlt félévről?

- Mikor a Vasashoz kerültem, már az első pillanattól kezdve nagyon jól éreztem magam. Könnyen be tudtam illeszkedni, hiszen egy kiváló társasággal lehetek a kezdetektől fogva együtt. Szerencsére ezzel nincs problémám. Ugye a kapusok azért sokszor külön edzenek, mondhatni egy külön kis társaságot alkotnak a csapaton belül, ez itt is hasonlóan működik. A társaságra amúgy abszolút nem lehet semmi panasz, kiválóan érzem magam. Talán ami miatt negatív élményeim is vannak, azok az őszi eredmények. Szenvedtünk vereségeket, és sokszor hiába csak egy góllal, a bekapott gólok egy kapus számára sosem jó tapasztalatok.

Hogyan értékeled az őszi teljesítményt egyéni és csapat szinten?

- Meglehetősen hullámzó volt. Amik igazán bosszantók voltak, azok az utolsó pillanatokban, egy góllal elvesztett mérkőzések. Ezek hihetetlenül irritáló érzések voltak. A vereség az vereség, akárhonnan is közelítjük meg. Ám inkább kapjunk ki két-három góllal, mint így, hogy több összecsapáson is az utolsó pillanatokban kapunk gólt. Azok a csapatok, akik a mérkőzés első találatát elérik, lélektani előnybe kerülnek, ha pedig ez az utolsó percekben történik, szinte mindent eldöntő jelentősége van. Hát ennek mi nem egyszer szenvedő alanyai voltunk. Sajnos. A játékunk alapján volt jó néhány olyan meccs, amin abszolút nem érdemeltünk vereséget, és ez szintén bosszantó. De ez már elmúlt. Erre tavasszal jobban oda kell majd figyelni. Nyilván a vereségek miatt, és a tabellán elfoglalt hely alapján nem vagyok elégedett a teljesítményemmel. Arról nem is beszélve, hogy az említett egygólos meccseket akár kapott gól nélkül is lehozhattuk volna. Összegezve, voltak kifejezetten jó, de voltak gyengébb meccseim is. Ezeket tavasszal mindenképp ki kell javítani, mind egyéni, mind csapat szinten.

Az ősz vége azért egész jól sikerült. Mi lehetett ennek az oka?

- Igen, az utolsó mérkőzések jobban sikerültek. A csapat elérkezett ahhoz a ponthoz, amikor már a játékosok egytől egyig mind érezték, hogy lassan nincs vissza út. Mindenki látta a tabellát, mindenkiben tudatosult a gondolat, hogy ha nem jönnek a pontok, akkor nagyon le fogunk maradni, ami már végzetes is lehet. Emiatt egyszerűen nyerni kellett, pontokat kellett szereznünk. Óriási motiváltság lett úrrá mindenkin és ez volt az, ami főként fellendíthette a csapatot. És természetesen erre a teljesítményre, hozzáállásra lesz majd szükségünk a jövőt tekintve is.

A Vasas mellett rád utánpótlás-válogatott szereplés is hárult. Hogyan birkóztál meg ezzel, mennyire volt kimerítő a kettős terhelés?

- Szerencsére elmondhatom, hogy sűrűn vagyok az U-válogatottal. Profi munka folyik, profi edzőkkel, amire egy hozzám hasonló fiatal futballistának mindenképp szüksége van a továbbfejlődése érdekében. A szereplésünk is jónak mondható, és az külön öröm, hogy sikerült a felnőtt szövetségi kapitány figyelmét is felkeltenem a teljesítményemmel. Sűrű volt ősszel a program, ami tavasszal hasonló módon fog folytatódni. Ez nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is megterhelő. De ez mindenképp jó dolog, hiszen ettől fejlődök, ennyi idősen ilyen nyomás alatt lenni kifejezetten jó érzés.

Teljesítményednek köszönhetően vehettél részt a felnőtt válogatott távlati keretének összetartásán. Milyen élményekkel gazdagodtál?

- Jó érzés volt még a szezon végén egy ilyen megmérettetés. Főleg Storck mester szeme láttára. Azt vettük észre, hogy minden magyar játékost figyel, még azt is, aki ezt nem is gondolná. Külföldön, belföldön mindenkit szemügyre vesz, és ez azt is jelenti, hogy szinte mindenkinek meg van az esélye arra, hogy bekerülhessen a válogatott keretbe. Sok teszt és feladat volt ezen az összetartáson, mindenki megmutathatta, hogy mire képes. Mindenkinek a saját kezében van sorsra, és ott van előtte lehetőség előre lépni a ranglétrán. A kapusoknál is ez a helyzet, de azért tisztában vagyok azzal, hogy nehéz dolgom van. Sok-sok kiváló kapusa van Magyarországnak, ezért fontos, hogy minden mérkőzésemen a legjobbamat nyújtsam, és a maximumra törekedjek. És persze ez nem csak ez Eb előtti időszakra vonatkozik, főleg nekem, egy 21 éves hálóőrnek. Folyamatosan a maximumot kell nyújtanom, mert az Eb után világbajnoki selejtezők lesznek, aztán megint Európa-bajnokság, ezért a folytonosságon van a legnagyobb hangsúly. Nekem arra kell törekednem, hogy mindig az előttem álló meccsen védjek jól.

A feszített tavaszi szezonban ennek talán még inkább nagy szerepe lesz.

- Hát igen, sűrű lesz a programunk. Sok-sok meccset kell megvívnunk a bajnokságban és ehhez társulnak még a válogatottbeli szerepléseim is. A bajnokságban mindenképp alázatosan kell dolgoznunk, akárcsak az utolsó őszi fordulókban. Ha ilyen módon, ilyen eredményeket tudunk produkálni akkor nem lehet kérdés, hogy bennmaradunk. A mi kezünkben van a sorsunk. Egyszerűen pontokat kell szereznünk, de ezt csakis alázatos munkával érhetjük el.

A távolabbi jövőd kapcsán milyen elképzeléseid vannak?

- Ami a legfontosabb, hogy sok meccset kell játszanom az itthoni bajnokságban és a korosztályos válogatottban. Ezeket persze mind jó teljesítménnyel. A külföldi lehetőség is képben van nálam. Nincs konkrét elképzelésem, vagy vágyam, de azért szeretném felkelteni a külföldi klubok figyelmét is. Természetesen visszalépni nem szeretnék. Vagyis ha ajánlatot kapok, akkor csakis az fog érdekelni, ami a magyar bajnoki színvonalat meghaladja majd, hiszen csak így lesz lehetőségem továbbfejlődni.
(Forrás és fotó: vasasfc.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON