Az új Vasas-edző célja: Támadófoci és NB I

Feltöltve: 2016, január 5 - 16:54 Frissítve: 2016, január 5 - 16:54

Michael Oenning, a Vasas új vezetőedzője ma délután megérkezett Budapestre és megtartja az első edzését a Fáy utcában. A német szakember többek között elmondta, hogy támadófocit fog játszatni csapatával és meg sem fordul a fejében a kiesés.

Michael Oenning többek között arról beszélt, hogy milyen focit szeretne játszatni a Vasassal.

- Amikor még aktív labdarúgó voltam, akkor támadó poszton játszottam - mondta a vasasfc.hu-nak a piros-kékek új vezetőedzője. - Ebből fakadóan egyértelműen a támadó focit részesítem előnyben. Ez a labdarúgásról alkotott filozófiám. Abban hiszek, hogy a csapatnak minden körülmények között meg kell próbálnia támadni, játszani a focit. Az volt mindig a törekvésem, hogy az általam irányított labdarúgó csapatok attraktív, szemre is szép focit produkáljanak. Azt szeretem, ha egy játékos bátor és amit tud, ami benne van, azt meg meri csinálni éles játékhelyzetben is. Arra törekedtem mindig és most is arra fogok, hogy fizikailag és technikailag topon legyenek a mindenkori játékosaim. Ám a kettő szoros összefüggésben van egymással, mert technikailag csak az a focista képes megcsinálni a cselt, a beindulást, a hosszú passzt, a lövést, aki fizikailag is rendben van.

A német edző beszélt a terveiről is.

- Nagyon jó ismerősöm Thomas Doll, a Ferencváros trénere, így miatta is volt fogalmam a magyar viszonyokról. Másrészt a magyar labdarúgás az utóbbi hónapokban fókuszban volt Németországban, elsősorban Bernd Storck szövetségi kapitánysága és sikerei miatt. Ezek okán is érdekesnek találtam a kihívást, hogy egy első osztályú magyar labdarúgó csapatot irányíthassak. Miután megkeresett a Vasas, az interneten azonnal utána néztem a csapatnak, sok hírt és videót is megtekintettem a klubról, így valamelyest képbe kerültem. Első lépésben meg akarom nézni, hogy milyen képességűek a saját játékosaink. A következő héten már néhány edzés ismeretében okosabb leszek e tekintetben. Akkor már kiderülhet, hogy kik azok, akikre mindenképpen számítok és milyen posztokon lesz szükség erősítésre. Csak azután merülhet fel, hogy ezeket a labdarúgókat honnan tudjuk leigazolni. Az meg sem fordult a fejemben sohasem, hogy kiesnénk. Hiszek abban, hogy a Vasas benn fog maradni az NB I-ben, és nyártól tagja lesz a következő első osztályú bajnokságnak.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON