Közel 1,5 milliárdból újul meg a Paks stadionja

Feltöltve: 2016, január 20 - 22:42 Frissítve: 2016, január 20 - 22:42

A 2016/17-es bajnoki szezont már a megújult centerpályán kezdi majd a Paksi FC labdarúgócsapata. Az atomvárosiak stadionja több lépcsőben újul meg, az aréna 5 ezer férőhelyes lesz, a beruházásra pedig közel 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre.

Májusban indulhat a Fehérvári úti stadion átalakítása, a gimnázium udvarán pedig háromhajós sportcsarnok épül a jövőben - tájékoztatott Süli János polgármester. A tervek szerint négy fedett lelátó épül a Fehérvári úton, az első kialakítása, a jelenlegi mobil lelátó helyén az elképzelések szerint 2016-ban elkezdődik. A stadion-átalakítás a centerpálya átépítésével indul májusban, a bajnokság befejeződése után. A pályát alácsövezik, ezáltal fűthetővé válik és megoldódik a vízelvezetés. A világítást nem szükséges átépíteni, szervesen illeszkedik majd az új stadionhoz. A 2016/17-es bajnoki szezont már a megújult centerpályán kezdi majd a Paksi FC labdarúgócsapata. Ezt követően elkészül az első új lelátó, majd a jelenlegit építik újjá, ezt követően pedig kialakítják a mostani vendégszektor helyén és azzal átellenben is az új tribünöket.

A jelenlegi főkapu és a székház megmarad, az ökölvívócsarnokot azonban el kell bontani. Az új, ötezer férőhelyes létesítmény kialakítására 800 millió forintos támogatást biztosít az állam, 600 milliót pedig az önkormányzat különít el a célra. Az első ütem a stadion jelenlegi területén valósul meg, a Szérűs utcai telkekből a későbbi elképzelések számára, új pályák kialakításához vásárol majd területeket a város. (Forrás és fotó: paksihirnok.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON