Vidi: "Volt olyan csapat, amely többet ajánlott Kleinheislerért"

Feltöltve: 2016, január 23 - 15:56 Frissítve: 2016, január 23 - 15:56

A Videoton sportigazgatója, Kovács Zoltán elmondta, volt olyan együttes, amely a Werder Bremennél is több pénz ajánlott Kleinheisler Lászlóért, de ilyen esetekben az is fontos, hogy mindenki számára megtalálják a jó megoldást. A fehérváriak vezetője nem zárta ki, hogy lesznek még érkezők és távozók is, de az erősítések terén a minőséget, és nem a mennyiséget veszik figyelembe.

Januárban hivatalosan is elkezdődött az átigazolási időszak, eddig Tischler Patrik és Haraszti Zsolt csatlakozott a kerethez. Fontos szempont volt, hogy tehetséges, magyar játékosok kerüljenek a klubhoz?

Nem elhanyagolható szempont ez sem az MLSZ ajánlások miatt. Néhány hete azt mondtam, hogy nincs Magyarországon olyan mozdítható csatár, aki pluszt adhat a csapatnak, de Tischler Patrikot végül sikerült elhozni a Puskás Akadémiától. Ő mindenképpen erősítés ezen a poszton, de tavaly év végén nem gondoltam volna, hogy meg tudjuk szerezni. Patrik és Haraszti Zsolt is nagyon motiváltan érkezett, ez biztosan jó hatással lesz mindkettőjük teljesítményére. Az elmúlt fél évük nem úgy sikerült, ahogyan tervezték, de az azt megelőző szezonokban bizonyították, hogy jó játékosok. Jobb lett volna, ha a felkészülés első napján tudtak volna csatlakozni a többiekhez, de ezt objektív akadályok miatt nem sikerült összehozni. Van még majdnem három hét a kezdésig, biztos vagyok benne, hogy a szakmai stáb így is zökkenőmentesen beilleszti majd őket a csapatba.

Ők mindketten leginkább a támadásvezetésből vehetik ki a részüket. Tervez más posztokra is igazolást, vagy még továbbra is gólerős játékost, játékosokat keresünk?

Alapvetően nem terveztünk nagy mozgást, két-három új játékossal számoltunk az őszi idény végén. Nem jelentem ki, hogy lezártuk az átigazolási időszakot, elképzelhető, hogy lesz még érkező, de nem mennyiségben gondolkodunk, hanem minőségben – a minőség pedig már a jelenlegi keretben is ott van. Egy jól sikerült felkészülés után ezt meg is tudjuk majd mutatni.

Az edzőtábor második felében már a helyszínről figyelte a csapatot. Hogyan látta a személyesen megtekintett két edzőmérkőzést és az edzésmunkát?

Ezeken az edzőmérkőzéseken egyáltalán nem az eredményen volt a hangsúly, szakmai hiba lett volna külön ezekre a meccsekre készülni. Nem voltak még frissek a játékosok, ez érthető, hiszen sok munka volt a lábakban. Biztató volt viszont a csapat egységessége és szervezettsége, a finomhangolásra pedig van még idő. Mindenki fegyelmezetten és maximális odaadással végzi a feladatát, persze egy profi csapatnál ez az alap, ebből tudunk majd továbblépni.

Mirko Ivanovszki közös megegyezéssel távozott a Vidi első keretéből. Rajta kívül lehet még olyan játékos, aki kölcsönben, vagy akár végleg is elhagyja Székesfehérvárt?

Lehet még változás ezen az oldalon is. Van még időnk az átigazolási időszak végéig, egy csapat életében az pedig teljesen normális, hogy vannak olyan játékosok, akik nem elégedettek a jelenlegi helyzetükkel. Keressük a megoldást abban az esetben is, ha valaki többet szeretne játszani, a lényeg, hogy tavasszal olyan futballisták alkossák a keretet, akik, ha úgy adódik, profi módon viselik az esetleges mellőzöttséget is. A Vidinél is csak 11 játékos lehet egyszerre a pályán, az pedig a vezetőedző feladata, hogy eldöntse, hogy kiknek szavaz bizalmat.

Kleinheisler László játékjogát topligába értékesítettük, „Scholes“ a Werder Bremen csapatában folytatja a pályafutását. Miért éppen a németek ajánlata lett a befutó?

Kleinheislerért több klubtól is kaptunk konkrét ajánlatot. Volt olyan klub, amelyik a Werdernél is magasabb vételárat fizetett volna a játékosért, de egy átigazolásnál valamennyi fél érdekeit össze kell hangolni. Meg kell találni azt a megoldást, amely mindenkinek jó. Azt gondolom, hogy ez most sikerült is. A klub is jó üzletet kötött, és topbajnokságba tudtunk eladni egy fiatal magyar labdarúgót. Ezúton is sok sikert kívánok Kleinheisler Lászlónak a további pályafutásához. Örülök, hogy egy Bundesliga csapatban folytatja. (vidi.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON