Az MTK új edzője nem hitte el, hogy kinevezték: "112 sms-t kaptam" - interjú

Feltöltve: 2016, február 4 - 13:57 Frissítve: 2016, február 4 - 16:45

Sokakat váratlanul ért, hogy szerdán az MTK közös megegyezéssel szerződést bontott László Csaba vezetőedzővel, akinek a helyét az addigi segítője, Teodoru Vaszilisz vette át. Az új szakvezető a csakfoci.hu-nak beszélt a kinevezése részleteiről és arról is, hogy mit várnak tőle a vezetők. Vaszilisz többek között elmondta azt is: milyen volt a viszonya László Csabával, akit összehasonlított az MTK korábbi sikeredzőjével, Garami Józseffel. Interjú.

TOVÁBB: Ezért küldték el László Csabát az MTK-tól - a háttér!

Mennyire ért váratlanul a kinevezés?
- Fel sem tudtam fogni, amikor közölték, hogy én leszek az MTK vezetőedzője. Ilyet nem mindennap mondanak az embernek, nekem speciel most először. Onnan tudtam, hogy valami nagy dolog történt velem, hogy pár óra alatt 112 gratuláló sms-t kaptam. - mondta Teodoru Vaszilisz a csakfoci.hu-nak.

Egyértelmű volt, hogy elvállalod a felkérést?
- Természetesen. Kötelességem volt elvállalni. Rengeteget köszönhetek ennek a klubnak, most szeretnék valamit visszaadni. Az MTK eddig a játékosok nevelésről volt híres, de úgy látszik, most már edzőt is nevelnek. 31 évesen kezdtem el a munkát a klubnál, most 53 vagyok...

Volt előjele az edzőváltásnak?
- Semmi. Korrekt munkakapcsolatom volt László Csabával, készültünk a tavaszi szezonra, terveztük a felkészülés utolsó szakaszát, ezért engem is váratlanul ért a váltás.

Korábban több mint 10 évig dolgoztál Garami József mellett. Mi a legnagyobb különbség a két szakember között?
- Pontosan 12 évig voltam Józsi bácsi segítője. Két teljesen különböző habitusú szakemberről van szó, mindketten remek edzők, de másképp gondolkodnak a labdarúgásról. Ezzel semmi gond nincs, hiszen több út is vezet Rómába.

Te melyik úton közelíted meg Rómát?
- Szeretném, ha saját stílusom lenne, persze mindkét vezetőedzőtől tanultam, ezeket megpróbálom majd összegyúrni a saját elképzeléseimmel. Az első meccs nagyon fontos lesz. Ha legyőzzük a Paksot, akkor az adhat egy pozitív impulzust, egy lökést a csapatnak, ha ez nem sikerülne, akkor göröngyösebb lehet az út.

Mit vár el tőled a vezetőség?
- Nem mondták, de úgyis tudom. Szeretnénk dobogón végezni, jó lenne egy Európa Liga-indulást jelentő helyet megcsípni.

Mivel lennél elégedett a szezon végén?
- Ha május elején a vezetőség majd elgondolkodik a szerződéshosszabbításomon, akkor már nem végeztem olyan rosszul a munkámat. Nekem most ez a két és fél hónap a legfontosabb, egyelőre nem tekintek távolabbra.

Privacsek András

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON