"Leírt játékosokból csinált válogatott futballistákat" - Verebes Józsefre emlékeztek

Feltöltve: 2016, március 14 - 13:43 Frissítve: 2016, március 14 - 16:34

Vasárnap 74 éves korában elhunyt Verebes József, a Mágus. A korábbi kiváló mesteredzőre, szövetségi kapitányra Détári Lajos, valamint Bozsik Péter emlékezett. Egykori játékosa szerint szó szerint szuggerálta a futballistáit.

Az M4 Sport "Góóóól!" című műsorában Détári Lajos emlékezett a Mágusra.

- Amikor ő volt a kapitány, a szurkolók szerint akkor rúgtam az évszázad gólját a lengyelek ellen. Óriási egyéniség volt, az a mérkőzés összehozott minket. Félidőben mindenki lehajtotta a fejét, a mester azt mondta: kimentek és 5 gólt fogtok rúgni. Így is történt, 5-3-ra nyertünk. Olyan játékosokból csinált válogatott futballistákat, akiket már leírtak. Elhitette velük, hogy amit ő mond, az úgy lesz. És mindig úgy lett. Nagyon sokat tudott a futballról, nagyon felkészült volt, nem csak szuggerált, mindezt alá tudta támasztani szakmailag is.

Bozsik Péternek is volt egy emlékezetes története.

- Az a futball, amit képviselt, nagy hatással volt rám. Katona voltam, amikor az Üllői úton verték meg a Fradit döntő mérkőzésen, amivel bajnokok lettek. Döbbentem figyeltük, hogy futballozik a Győr az Üllői úton. Óriási futballt produkáltak, átjött a szuggesszió a képernyőn keresztül is.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON