Fordulat jöhet: Nyeri a pert az NB I-ből kizárt Nyíregyháza az MLSZ ellen

Feltöltve: 2016, április 5 - 14:08 Frissítve: 2016, április 5 - 16:31

A Fővárosi Törvényszék épületében kedden délelőtt folytatódott az élvonalból licencgondjai miatt kizárt Nyíregyháza Spartacus kontra MLSZ ügyében a tárgyalás. A szövetség 2015 tavaszi határozatának hatályon kívül helyezése érdekében indított perben a bíróság elfogadta a Nyíregyháza érveit, és első fokon a klubnak adott igazat. Az MLSZ fellebbez.

Akció: Csoportos utazás az Eb-re, belépővel és tengerparti nyaralással

A nyiregyhazaspartacus.hu beszámolója az első fokú ítéletről:

"A 2015/2016 klublicenc eljárás során az MLSZ nem adta meg a licencet a Nyíregyháza Spartacus KC Kft számára és az MLSZ határozata alapján kizárta csapatunkat az NB I-ben történő szereplésből.

A Spartacus az MLSZ határozatát hatályos jogszabályokba és az MLSZ saját érvényes szabályzatai előírásaiba ütközőnek tartotta, ezért az MLSZ határozatának hatályon kívül helyezése érdekében pert indított. A mai tárgyalási napon a bíróság elfogadta a Nyíregyháza Spartacus érveit, és első fokon a klubnak adott igazat.

Az indoklás szerint az MLSZ saját eljárási szabályait szegte meg, ezért a bíróság az I. és II. fokú licencadó bizottság és az MLSZ elnökségének döntését is hatályon kívül helyezte. A döntés még nem jogerős" - áll a közleményben. (Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu)

Az MLSZ reagált és bejelentette, hogy fellebbezést nyújt be az ítélet miatt:
"A Fővárosi Törvényszék keddi elsőfokú, nem jogerős döntésével hatályon kívül helyezte az MLSZ Nyíregyháza Spartacus licenckérelmével kapcsolatos határozatait. Miután az MLSZ jogi álláspontja a kérdésben továbbra is változatlan, így a szövetség fellebbez a nem jogerős döntéssel szemben. Ugyanakkor a jogerős döntés megszületéséig nem kívánja kommentálni az ügy részleteit." (mlsz.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON