A Vasas 8 fontos kérdést tett fel a sorsdöntő meccsről

Feltöltve: 2016, április 27 - 13:20 Frissítve: 2016, április 27 - 15:20

Egyre nagyobb viharokat kavar, hogy a kiesésről döntő MTK-Vasas bajnoki mérkőzést annak ellenére „vitte el” az MLSZ Dunaújvárosba, hogy ebbe az angyalföldiek nem egyeztek bele. További furcsaság, hogy a 12 ezres stadionba csupán 378 vendégszurkolót engednek be, ráadásul a szurkolói kártya is kötelező. A Vasas közleményében fontos kérdéseket feszeget.

SPORTIMÁDÓK: Az utazó szurkolói klub! Csatlakozz hozzánk itt! » »

Íme, Vasas közleménye a vasasfc.hu oldalon:

"A Vasas-család értetlenül áll több, az MTK-Vasas meccsel kapcsolatos intézkedéssel szemben.

Bár számunkra érthetetlen volt az is, hogy az MLSZ Dunaújvárost jelölte ki a szombati mérkőzés helyszínéül, ám ezt a Vasas-család még tudomásul vette. Ám azt nem értjük miért csak 378 Vasas szurkoló mehet be a stadionba, miért csak szurkolói kártyával lehet jegyet váltani, miért lett kiemelt kockázatú a találkozó? Miért nem vásárolhatnak belépőt MLSZ-kártyával rendelkezők, miért nem jelölt ki az MTK erre a célra szektort? Akkor mi a funkciója az MLSZ kártyának, ha nem lehet használni? (Az MLSZ kártyát azért kérdezzük, mert a mérkőzés iránt folyamatos az érdeklődés klubunknál más csapatok szurkolói felől, akik így ki lesznek zárva a találkozóról!)

Az sem világos számunkra, hogy egy olyan stadionban, ahol 12-13 éve még nemzetközi kupamérkőzéseket játszottak, és azóta fejlesztések történtek, ami biztonságosabbá tette a stadiont, most egy MTK-Vasas NB I-es bajnoki mérkőzést mégis kockázatosnak ítéltek.

A stadion befogadóképessége hivatalosan 12.000 fő! Akkor miért csak 378 vendégszurkolót engednének be? Nem kellene betartani a minimális 10 százalékot, ami 1.200 fő lenne? Miért nem azt tartják kockázatosnak, hogy több száz Vasas szurkoló – a korlátozott jegyek száma, vagy a szurkolói kártya hiánya miatt – a stadionon kívül reked?

Ezeken túlmenően az sem világos a Vasas-család számára, hogy ha már nem engedik be megfelelő számban szurkolóinkat a Dunaferr Arénába, akkor miért nem közvetíti élőben a televízió? Ráadásul a 33. fordulóban igazából két komoly téttel bíró meccs van, az egyik az MTK-Vasas, a másik pedig a PAFC-Honvéd, és furcsa módon egyiket sem tűzte műsorára az M4 televízió!

Ha már nem játszhatjuk le a mérkőzést az MTK licence kérelmében megjelölt Illovszky stadionban, akkor az MLSZ miért nem döntött egy fővárosi semleges helyszínről – lévén mindkét mérkőző fél budapesti – ami kedvező lett volna mindkét csapatnak? Megítélésünk szerint erre tökéletesen alkalmas lehetett volna a kispesti Bozsik stadion, amelyen biztonságosan megoldható a szurkolótáborok elkülönítése, és legalább ezer Vasas szimpatizáns elférne a vendégszektorban.

A Vasas FC vezetése egyúttal felajánlja a rendezőnek, hogyha nemcsak a dunaújvárosi vendégszektor egyharmadába engednek be Vasas szurkolókat, hanem megnyitják a teljes kapu mögötti vendégszektort – ahova csaknem 1.000 drukker férne be – akkor saját költségén fizeti a megemelt számú biztonsági emberek bérét. Ha kell, minden Vasas szurkoló mellé állítunk egy őrző-védő szakembert!

Hajrá, Vasas!"

Utazz a magyar válogatott Eb-meccseire: belépő + tengerparti nyaralás » »

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON