"Hat meccses eltiltást azok szoktak kapni, akik bírót akarnak verni"

Feltöltve: 2016, április 28 - 08:50 Frissítve: 2016, április 28 - 12:50

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága 6 meccsre tiltotta el a hétvégi fordulóban kiállított Laczkó Zsoltot és Torghelle Sándort. A Békéscsaba válogatott labdarúgója a döntés után a csakfoci.hu-nak elmondta, nagyot hibázott, vállalja a felelősséget, de azt várná, hogy a hibázó játékvezetőre nézve is legyen következménye egy-egy tévedésnek, ne csak a csapatokra vagy játékosokra nézve. A hatmeccses eltiltás sokkolta őt, ezért biztosan fellebbezni fog.

SPORTIMÁDÓK: Az utazó szurkolói klub! Csatlakozz hozzánk itt! » »

Mit szólsz a 6 meccses eltiltáshoz?
- Sokkolt a hír. Szögezzük le: vállalom a felelősséget a hibámért, nem vitatom el a piros lap jogosságát sem, de túlzásnak érzem a kirótt büntetést. Pont a döntésre várva néztem meg Gonzalo Higuain esetét Olaszországban, akinek teljesen elszállt az agya az egyik meccsen a bíróval szemben, de ezek után is csak három mérkőzéses eltiltást kapott. Az én esetem nem is hasonlított ahhoz, nem az történt, hogy bántani akartam volna a bírót. - nyilatkozta Laczkó Zsolt, a Békéscsaba magyar válogatott játékosa a csakfoci.hu-nak.

Mi történt pontosan?
- Nem akarom letagadni a történteket, így azt sem, hogy miután odasprinteltem a játékvezetőhöz, hozzáért a mellem. Hevesen reklamáltam ugyan, de nem fogtam meg, nem löktem meg, nem is káromkodtam, csak azt kérdeztem, miért nem fújta be a 11-est. Az ügynek ugyanis az volt az előzménye, hogy a 92. percben egy rendkívül kiélezett helyzetben nem kaptunk meg egy szerintem jogos büntetőt. Ha azt belőjük, még harcolhatnánk a kiesés ellen. Egy ilyen meccsen, ilyen kiélezett helyzetben sajnos benne van, hogy az ember "nem normálisan" viselkedik. Ami természetesen hiba, de azt is érdemes megvizsgálni, milyen körülmények között történt az eset. Van játékos, aki ilyen helyzetben nyugodtabb tud maradni, és van, aki a felfokozott idegállapotban másként reagál. Aki így tesz, annak jár is a büntetés, ezt egy percig sem tagadom, viszont arról érdemes beszélni, hogy ezeknek a hibáknak nem egyforma a következményük a két félre nézve. Én nagyot hibáztam, meg fogom kapni érte a büntetésemet. A játékvezető is éles helyzetben tévedett, a csapatomnak ez nagyon sokba került, viszont ennek a hibának rá nézve nemigen lesz következménye. Az egyenlő felelősségvállalás az, amit én hiányolok sokszor, ennek oda-vissza alapon kellene működnie, játékosra, klubra, bíróra nézve.

Látsz esélyt a büntetés csökkentésére?
- A klubom mindenben segít, és mivel ezt a hat meccses eltiltást mindenki túlzásnak érzi, ezért fellebbezni fogunk. Sajnos sehol nem találni perdöntő felvételt a történtekről, a televíziós közvetítésben és az összefoglalóban sem lehetett semmit sem látni. Nagyon idegesít ez az eset, rosszul érzem magam miatta. Abban bízom, hogy a fellebbviteli bizottság figyelembe veszi majd azt is, hogy a hibámat elismerem, ezt a viselkedést elítélem, a mértékletes büntetést elfogadom, viszont azt is mérlegeli majd, hogy hat meccses eltiltást azok szoktak kapni, akik bírót akarnak verni, szándékosan akarnak súlyos sérülést okozni, esetlen minősíthetetlenül szidják a játékvezetőt - az én esetemre egyik sem igaz. (Fotó: 1912elore.hu)

Utazz a magyar válogatott Eb-meccseire: belépő + tengerparti nyaralás » »

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON