Ezért maradt NB I-es a Vasas - az okok, videó!

Feltöltve: 2016, május 1 - 16:10 Frissítve: 2016, május 1 - 16:10

Az angyalföldi csapat lelki erejét, küzdenitudását, akaratát, hitét és összetartását emelték ki a Vasas játékosai annak legfőbb okaiként, hogy miért maradt végül a nagyot hajrázó piros-kék gárda az OTP Bank Ligában.

TABELLA: Az NB I végeredménye itt - kattints!

A Vasas játékosai az MTK 2-0-s, sorsdöntő legyőzését követően így értékelték a sikert és a bennmaradást a hivatalos klubhonlap beszámolója szerint.

Vida Máté: - Hogy direkt volt-e a gól? Sokan azt mondják, véletlen volt, ezt most én nem firtatnám. A legfontosabb, hogy jövőre is NB I-es lesz a Vasas! Hatalmas lelki erő kellett a hajrára, az utolsó 3 meccsen 7 pontot szereztünk. Mindenki 200%-ot adott ki magából, ez döntötte el a meccseket, nem az, ki milyen focista, hanem az óriási lelki erőnk.

Jevgenyij Pavlov: Először is szeretném megköszönni a szurkolóknak a fantasztikus biztatást, ez számunkra roppant fontos volt. Nélkülük nem sikerült volna a győzelem. A gratuláció megilleti őket is, ahogy az edzőket, a többi játékost is. Egyszerűen boldog vagyok! Második gólt szerezni pár perccel a mérkőzés vége előtt, úgy, hogy ezzel tudatosult bennünk, hogy megvan, amiért hónapok óta nap, mint nap keményen dolgoztunk - leírhatatlan érzés! (…) Úgy éreztem, minden társam a pályán megsokszorozódott akarattal küzd. Szerintem hinni kell a kemény munkában, ami meghozza gyümölcsét. Főleg az utóbbi hónapokban éltünk át kritikus időket, amikor a remény és reménytelenség határán billegtünk. De ennek az akaratnak és a bennmaradásban való hitnek ez lett az eredménye. (…) Egy csapatban nem kell feltétlenül a legjobb barátságban lenni mindenkinek mindenkivel. De a pályán, a mérkőzés 90-95 perce alatt jó barátokként, sőt testvérekként kell játszanunk és segítenünk egymást, kar a karban! Ez a kohézió, összetartó kapocs alakult ki az elmúlt időszakban. Oenning mester is erre helyezte a hangsúlyt és mi is tudtuk, hogy ez a kulcs a sikerhez. Ezt meg kellett tennünk a szurkolókért és magunkért. (…) Ez mindenképpen egy fontos és küzdelmes év volt nekem és a Vasasnak is. Nem adták könnyen a bennmaradást, de sikerült. Rákényszerültünk arra, hogy olyan mélyre ássunk magunkban, az ott lévő rejtett lelki-fizikai erőért, amely tartalékokért talán magunk sem tudtunk. Ez az idény megmutatta, hogy olykor egy játékos vagy az egy irányba húzó közösség sokkal többre képes, mint amit néhány balszerencsésen sikerült mérkőzésből kívülről meglehetne ítélni! Bízunk egy jó jövőben!

Ferenczi István: - Nagyon jó érzés ez a győzelem. Úgy gondolom, hogy ahogy a Puskásnak is megvoltak a lehetőségei arra, hogy lezárják ezt a kiesési hercehurcát, ez esetünkben is így volt. Az utolsó körre maradt a döntés, a szünetben már tudtuk az eredményt, ezért mindent egy lapra feltéve támadtunk. Ez két gólt is eredményezett, úgy érzem, jogosan maradtunk bent. (Forrás és fotó: vasasfc.hu / M4 Sport)

SPORTIMÁDÓK: Az utazó szurkolói klub! Csatlakozz hozzánk itt! » »

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON