Gőzerővel készül a Haladás új stadionja

Feltöltve: 2016, május 28 - 21:30 Frissítve: 2016, május 28 - 21:41

Betonozás és gerendarács szerkezetépítés, ez a két fő kivitelezési munka jellemezte a Haladás Sportkomplexum májusi folyamatait. A kivitelezők az építkezés kezdete óta mintegy 6000 m3 betont építettek már be. Ezzel párhuzamosan tart még a kitermelt, feltöltésre alkalmatlan föld lerakóhelyre történő elszállítása, valamint folyamatosan érkezik a beruházás helyszínére az alapok és gerendarácsok közti feltöltéshez szükséges homokos kavics.

Egy hónap alatt megduplázódott a beépített betonmennyiség a Rohonci úton Az elmúlt időszakban a kivitelezők legkevesebb napi 100 m3 betont dolgoztak be az alapokba illetve az épületszerkezetbe, de volt olyan alkalom, amikor a felhasznált betonmennyiség meghaladta a napi 200 m3 is. Így mostanra már 6000m3 kötőanyag szilárdítja az új sportlétesítmény alapjait.

Ezzel párhuzamosan, míg a sportkomplexum csarnok épületénél a gerendarács szerkezetépítési munkák, valamint a gerendarácsok közti kazetták feltöltése befejeződött, hasonló munkafolyamatok kezdődtek a leendő VIP épületrészen. A jövőbeli stadion épületrésznél pedig a tömbalapozással párhuzamosan elstartolt a talpgerendák vasszerelési munkája.

Folyamatosan halad a kitermelt, feltöltésre alkalmatlan föld lerakóhelyre történő elszállítása is, valamint zajlik az alapok és gerendarácsok közti feltöltéshez szükséges homokos kavics anyagbeszállítása és helyszíni deponálása is.

Mint ismert a Haladás Sportkomplexum bontási munkálatait 2016. február 3-án kezdték. A beruházás várhatóan 2017 nyarára fejeződik be. A kivitelezési munkákat a Swietelsky Magyarország és a ZÁÉV alkotta konzorcium végzi. A projekt teljes mértékben állami támogatásból valósul meg. Az új létesítményben nem csak egy UEFA IV. besorolású, mintegy 9 ezer fős, teljes mértékben fedett lelátóval rendelkező futballpálya, hanem egy sportcsarnok is helyet kap. Utóbbiban két kézilabda pálya is lesz, valamint itt kap helyet a Haladás új múzeuma is. (haladas.hu / Young and Partners)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON