Lengyel edzőt igazolt a Vidi

Feltöltve: 2016, június 2 - 16:19 Frissítve: 2016, június 2 - 16:21

Kazimierz Sokolowski csatlakozott a Videoton szakmai stábjához, a lengyel szakember a Legia csapatánál is együtt dolgozott Henning Berggel.

Kazimierz Sokolowski 1963. február 11-én született a lengyelországi Szczecinben. Játékosként a Pogon Szczecinben, a norvég Tromsöben és a szintén norvég Asker együttesében szerepelt. A lengyel válogatottban 2-szer lépett pályára. Edzőként dolgozott a norvég Sandefjord, a Valerenga és az SK Brann csapatainál. Pályaedzőként a Legia Varsónál is Henning Berg munkáját segítette, együtt nyertek lengyel bajnokságot és kupát. A szakember 2 évre érkezett a Vidihez - írja a vidi.hu.

- Kazimierz Sokolowski komoly tapasztalattal rendelkező szakember, aki játékosként a lengyel válogatottban is szerepelt, pályaedzőként pedig már dolgozott együtt Henning Berggel. A klasszikus pályaedzői teendők mellett a fő feladata a játékosok egyéni elemzése és képzése lesz a csapatnál - mondta a vidi.hu-nak Kovács Zoltán sportigazgató.

- Huszonhat évesen igazoltam Norvégiába, megtetszett az ország, megtanultam a nyelvet és ott kezdtem el edzőként dolgozni, majd Henninggel szép időszakot töltöttünk el a Legia kispadján. A magyar labdarúgás múltját Lengyelországban jól ismerik, nekem pedig mindig a technikás futball és a két nép barátsága jutott eszembe, ha Magyarország került szóba. Tetszik az ország kultúrája is, örülök, hogy itt dolgozhatok – nyilatkozta a szakmai stáb legújabb tagja, Kazimierz Sokolowski.

- Akkor találkoztunk először, amikor vezetőedzőként dolgoztam a Lyn Oslo csapatánál. A fia a játékosom volt, ő pedig szintén a klubnál dolgozott. Ezt követően többször találkoztunk ellenfélként Norvégiában, majd a Legia-nál kézenfekvő volt, hogy őt válasszam segítőnek, hiszen remekül ismeri a lengyel futballt is. Remekül tudtunk együtt dolgozni, ezért szerettem volna Fehérváron is folytatni a közös munkát. Remek meglátásai vannak a labdarúgással kapcsolatban és a játékosok egyéni fejlesztésében is nagy szerepe lesz a jövőben, örülök, hogy már a felkészülés elején csatlakozni tudott a szakmai stábhoz – mondta kollégájáról vezetőedzőnk, Henning Berg. (Fotó: vidi.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON