Ezért akadtak ki az Újpest-ultrák a kupadöntőn - fotó!

Feltöltve: 2016, május 10 - 09:40 Frissítve: 2016, május 10 - 11:20

A Facebookon, közleményben fejezték ki nemtetszésüket a Viola Fidelity szurkolói csoport tagjai amiatt, hogy nem kevés munkával és pénzzel készült koreográfiájukat tűzvédelmi okokra hivatkozva végül nem engedték bevinni a szombati Magyar Kupa-döntőre.

Ott leszel az Eb magyar meccsein? Itt vannak a legolcsóbb szállások! » »

A Viola Fidelity Facebook-olalán megjelent közlemény:

"Kupadöntő margójára!

Pár dolgot meg kell osztanunk mindenkivel, hogy teljes legyen a történet.
Álmaink sorsolása összejött ezt bátran állíthatjuk, mindenki így érezte. Ehhez mérten kezdtük meg a készülődést.
Profi rajzos ismét profi rajzzal állt elő és mi úgymond már rutinnal vágtunk neki a látvány megvalósításának.
Csíkozás, rajzolás, ragasztás, festés.

Minden ment a maga medrében, az időjárás kacérkodott velünk, de vettük ezt az akadályt is.
Már a koreográfia elkezdése előtt felvettük a kapcsolatot azokkal az emberekkel akikkel kellett, pontosan tudtuk, hogy hova megyünk.

Az első e-mailünkben megírtuk a paramétereket, anyagot, stb. Közben ment a munka a részünkről. Nem is gondoltuk, hogy abba fognak belekötni amibe eddig senki sem. A fóliába, amire készítjük illetve az egész világon készítik a koreográfiákat.

Az volt az indok, hogy nem tűzálló... Már a felével kész voltunk mikor kaptuk az értesítést a szövetségtől a tiltásról és ők már akkor tudták, hogy a fóliát nem lehet tűz mentesíteni.
Úgy voltunk vele mindent megteszünk, hogy be tudjuk mutatni a látványunkat.

Ígéretet tett a klub részéről alkalmazott és az előénekes is az MLSZ felé, hogy nem lesz semmi probléma a látvánnyal, sőt hivatkoztunk arra is, ha a pirotechnika tiltott dolog, akkor mitől gyulladhatna meg az, amit sosem gyújtottunk meg. Nem volt elég az ígéret, nem volt meg a bizalom, hogy egy ultrával szemben nem, ezen meg sem lepődtünk, de egy komoly posztot betöltő személlyel szemben sem az ország egyik legnépszerűbb klubjától ez már sok mindent elárul a jelenlegi állapotokról.

Mindemellett készültünk hangosítással is, ezt az utolsó pillanatban tiltotta le a szövetség illetve volt két kiírásunk, amit az előzetes egyeztetések során beengedtek, de később mi sem tudjuk miért a kihelyezés után levetettek.

Csak kötötték az ebet a karóhoz, meccs napján volt egy egyeztetés még ott is mindent bevetettünk, de ott sem arattunk sikert. Pedig erre az anyagra készítettük el két éve is a koreográfia kellékeket, sőt minden meccsre, erre az anyagra dolgozunk.

Két derbink volt már ezelőtt a Groupama Arénában és akkor nem volt ebből gond. Ott se gyújtottuk fel magunkat, sőt nem is fordult elő soha ilyen esemény hazánkban...

Végső elkeseredettségében a tömeg megpróbálta bejuttatni a művet, amit a készenléti rendőrség könnygázzal és gumibottal jutalmazott.

Sajnáljuk, hogy így alakult, a jelenlegi tábor egyik legjobb látványa lehetett volna. Bebizonyosodott, hogy jelenleg a futball vezetői színházat akarnak, esetleg fizetett szurkolókat.
Úgy látjuk, hogy most ezzel a döntéssel egy igazi futballünnepet gátolt, ahogy csak tudott az MLSZ és Újpest szurkolók több százezer forintját dobta kukába!!! Ma Magyarországon minden eddiginél jobban ellehetetlenítik a fanatikusok mindennapjait, szinte minden meccs egy külön tortúra, biztonságiak, rendőrség, klubvezetők, a szövetség vegzálásának köszönhetően.

(Állítólag a szkenneres társaság rendelkezett ezzel a hiányzó tűzmentes igazolással)

Köszönjünk Mindenkinek, akik a szezon alatt bármilyen formában támogatták a munkánkat és osztozunk mindenkivel a csalódottságban.

Ígérjük, nem adjuk fel!

Vége a szezonnak, levonjuk a megfelelő konzekvenciákat és megyünk tovább az úton!
Hajrá Lilák és Csak az Újpest!"

Viola Fidelity 2002
Ultras Újpest"

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON