Besokalltak a Vasasnál: Egy játékost kirúgtak, a prémium is veszélyben

Feltöltve: 2014, október 27 - 18:18 Frissítve: 2014, október 30 - 19:23

Vancsa Miklós, az NB II-es Vasas FC ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy a Cegléd elleni meccs után a klub vezetése az eredményes szereplés érdekében néhány kemény intézkedésre szánta el magát. Prémium csak akkor kapnak az őszi szezon végén a játékosok, ha feljutó helyen áll a csapat, de személy változások is lesznek a keretben, Rodenbücher István például keddtől már nem látogathatja az edzéseket.

Vancsa Miklós ügyvezető igazgató a Vasas hivatalos honlapján jelentette be a gyengébb szereplés okozta intézkedések bevezetését, és értékelte a csapat eddigi szereplését.

- Nem megbántva a Cegléd csapatát, de az eddigi leggyengébb alakulattól kaptunk ki amellyel az eltelt 11 forduló során találkoztunk. Ez természetesen nagyon fáj nekünk, így emellett már nem mehettünk el szó nélkül. Hétfő reggel bent jártam az öltözőben. Amit elmondtam, annak minden játékos – a fiatalabbak és a rutinosabbak - felé is volt üzenete. Tudatosítottam, hogy mi a magyar NB II-ben vagyunk és semmilyen jogunk, okunk nincs arra, hogy nagyképűek, lenézőek legyünk bármely csapattal szemben. Annál is inkább, mert valamilyen okból az idősebb játékosokat kidobta magából az NB I, míg a fiatalabbak még nincsenek ott. A fiatalok figyelmét felhívtam arra, hogy akármennyire is tehetségesek, ne elégedjenek meg ennyivel. Ne kelljen úgy éreznie Szanyó Károly vezetőedzőnek azt, hogy csak az MLSZ versenykiírása miatt kell betenni őket a csapatba, hanem emögött a teljesítmény domborodjon ki markánsan – mondta a vezető a vasasfc.hu oldalán, majd rátért az intézkedésekre.

- Bejelentettem néhány intézkedést: Elsőként azt, hogy minden játékossal le fogunk ülni hat szemközt a vezetőedzővel hétfőn-kedden és értékeljük közösen az elmúlt időszakban mutatott teljesítményét. Ezeket a beszélgetéseket elsősorban és főként a jobbítás szándéka fogja vezérelni. A második intézkedésünk az, hogy addig a prémium kifizetést felfüggesztjük, amíg a csapat nincs feljutó helyen. Ez azt jelenti, hogy az őszi szezon végén kell az 1.-2. hely valamelyikén lennie a csapatnak. (Így ha például pénteken nyerünk a ZTE ellen és a második helyre kerülünk, az nem azt jelenti, hogy fizetünk a játékosoknak prémiumot.) A harmadik bevezetendő intézkedésünk, hogy a prémiumok elosztásánál az adott győztes meccs után, a gyengén vagy a leggyengébben teljesítő játékosok nem fognak prémiumot kapni. Az így megmaradó pénzösszeget azok között osztjuk szét, akik a győzelemhez a legtöbbet tették hozzá. Erről az edzői stábbal közösen fogunk dönteni, hogy az ne egy emberen múljon – tette hozzá.

Mint kiderült, egyéni következményei is lesznek a történteknek. Egy korábbi NB I-es védő került először a terítékre.

- Az egyéni teljesítmények értékelése után a csapaton belüli személyi kérdések is napirendre kerültek. Az első ilyen döntés, hogy Rodenbücher István keddtől már nem látogatja a Vasas FC edzéseit. Az indoklás hátterében az áll, hogy egyrészt a szakmai vezetés úgy ítélte meg, hogy István az elmúlt mérkőzéseken nem nyújtott megfelelő teljesítményt, másrészt ceglédi kiállítása miatt várhatóan 1-2 mérkőzéstől eltiltják és Szanyó Károly vezetőedző a jövőbeli csapatépítés szempontjából az őszi 2-3 meccsen már nem számolt volna vele. Rodenbücher Istvánnal kapcsolatos egyéb részleteket a későbbiekben tisztázza a játékossal a vezetés. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy csak István nyakába varrnánk a közelmúltbeli vereségeket. A továbbiakban az egyéni teljesítményértékelések után még előfordulhatnak hasonló személyi döntések, amelyekről természetesen tájékoztatjuk tisztelt szurkolóinkat - közölte Vancsa. (Fotó: vasasfc.hu)

Akciós férfi futócipők széles választékban - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON