Bejelentették: Megszűnt a korábbi NB I-es csapat

Feltöltve: 2015, február 13 - 18:35 Frissítve: 2015, február 14 - 16:52

Megszűnt létezni Veszprém NB III-as csapata: a korábbi NB I-es gárdát működtető gazdasági társaság pénteken hivatalosan is bejelentette az együttes visszalépését a bajnoki szerepléstől.

Az NB III-as csapat vezetősége, Garai Péter és Cseresznyés Péter ügyvezetők pénteken délután az alábbi sajtóközleményt adták ki.

"A bizonytalan finanszírozás miatt a Veszprém FC vezetősége a harmadosztályú bajnokságból való visszalépés mellett döntött. Korábban tájékoztattuk az Önkormányzatot a Sportszervezetünk valós gazdasági helyzetéről és a versenyzéshez szükséges finanszírozásról, amely jelenleg nem megoldott. Ebben a helyzetben nem lehetséges a bajnokságban való részvételhez szükséges megállapodások megkötése, a játékosok költségtérítésének biztosítása, a szakmai stáb munkaszerződéseinek megkötése, így a klub vezetősége ellehetetlenült.

A 2006. augusztus 20-i első bajnoki mérkőzésünktől kezdve versenyeztünk, 1 szezont megyei II-ben, 3 szezont NB III-ban majd szintén 3 évet NB II-ben, és most másfél éve ismét NB III-ban. Összesen 244 bajnoki mérkőzést játszottunk, amelyeken 83 vereséget szenvedtünk, 115-ször győztesen hagytuk el a pályát és 46-szor döntetlen eredmény született, 315 gólt kaptunk és 512 gólt szereztünk.

A legeredményesebb játékosunk az NB III-ban Tatai József volt, 49 bajnoki találattal, jelenleg a Magyar Futsal Válogatott tagja, őt Marosvölgyi Tamás követi 48 góllal. A másodosztályban Homma Kazou érte el a legtöbb találatot, 15-öt, a második helyen Szabó Zsolt és Thiago található 14 góllal. Az NB II-ben kiemelkedően teljesített Novothny Soma, akik fél szezon alatt ért el 9 találatot, ma az FC Napoli szerződtetett labdarúgója.

Köszönjük a közel 9 év alatt pályára lépő mind a 132 sportolónknak, a felkészítésüket végző 5 edzőnek, az 5 masszőrnek, a 2 szertárosnak és a 3 technikai vezetőnek a munkáját és azoknak a támogatóknak, akik segítették a vezetőségi munkánkat. Köszönjük a kilátogató nézőknek a biztatást, az otthonról szurkolóknak a figyelmet. Szeretnénk megköszönni mindenkinek a közreműködését, aki valamilyen formában kapcsolatban volt a 2006. óta működő klubunkkal.

A Veszprém FC vezetősége"

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON