20 milliós gyorssegélyt kapott a Kaposvár - feltételeket szabott a város

Feltöltve: 2015, február 23 - 17:01 Frissítve: 2015, február 28 - 17:09

20 millió forintos gyorssegélyt folyósított a város a Kaposvári Rákóczi csapatának, amely többek között a játékosoknak és a klub alkalmazottainak is tartozik. Szita Károly polgármester bejelentette, hogy a korábbiaknál több pénzt hajlandóak fordítani a klubra, de ezt komoly feltételekhez kötik.

Sajtótájékoztatót tartott Szita Károly, Kaposvár polgármestere a város NB II-es együttesénél kialakult helyzetről.

– Közismert, hogy a nagy múltú zöld-fehér klub fűnek-fának tartozik: főként a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak, az önkormányzatnak, a szállítóknak, a játékosoknak és a klub alkalmazottainak az elmaradt bérükkel, s lehetne még folytatni a sort. Mindenek előtt tehát rendet kell rakni a klubnál. Ami az egyesület jogi helyzetét illeti, 67 százalékban tulajdonos a klub, 25 százalékban a Kft., a maradék nyolc százalékon pedig magánszemélyek osztoznak. Az egyik legfontosabb feladat, hogy a Kft. tulajdonrésze is a klubhoz kerüljön, s utána már lehet tovább lépni. Továbbra is az önkormányzat marad a Kaposvári Rákóczi FC legnagyobb támogatója és egyben hitelezője, de nem a fenntartója. A korábbiaknál még nagyobb összeget fordítunk a klubra, ám ezért cserébe nagyon komoly feltételeket szabunk – idézi a politikust a sonline.hu.

A település első embere 8 pontban foglalta össze a megtisztuláshoz vezető utat.

1. Akik miatt ilyen mélyre süllyedt a klub, azoknak távozniuk kell.
2. Jelentős tulajdonosi struktúra váltásra van szükség; a klubnak gazdasági társaság formában kell működnie. A tulajdonosváltás azért elengedhetetlen, hogy az egyesületnél új viszonyok alakulhassanak ki.
3. Új klubvezetésnek kell felállnia, az élén válságmenedzserrel.
4. A minimális elvárás a csapat játékosaival szemben, hogy a bajnokikon tegyék oda magukat.
5. A Rákóczi össztartozásának az egyharmada az önkormányzatot érinti. A város azzal is segít a klubnak, hogy ezt a következő öt évben kell visszafizetni részletekben.
6. A város 20 százalékkal növeli a Rákóczi támogatását, ami azt jelenti, hogy a kaposvári zöld-fehér klub költségvetésének a felét az önkormányzat állja. Hétfőn reggel a sajtótájékoztató előtt – amolyan gyorssegélyként – 20 millió forintot már át is utaltak.
7. A nagyvonalú támogatás fejében nagyon szigorú feltételeket szab a város, amelyeket mindenképpen be fog tartani. Így például elvárják, hogy a klub vezetői minden hónapban számoljanak be az Ifjúsági és Sportbizottság előtt, hol tartanak a rendcsinálásban, az átalakításban.
8. Nem szűnhet meg a Rákóczi! A Bene Ferenc Labdarúgó-akadémián közel 300 gyermek rúgja a labdát; nem fordulhat elő, hogy felvevő egyesület nélkül maradjanak. (Fotó: magyarfutball.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON