Nyáron elkezdik építeni a Szeged új stadionját - egy év alatt kész lehet

Feltöltve: 2015, június 2 - 12:20 Frissítve: 2015, június 2 - 12:37

Idén nyáron megkezdődhet a Dorozsmai út mellé tervezett új szegedi futballstadion építése, a beruházás pedig a jövő nyárra mindenképpen befejeződik, így a 2016/17-es szezont már az új arénában kezdheti meg a Szeged 2011-Grosics Akadémia együttese. Minderről Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke beszélt a szegedma.hu-nak.

A szegedma.hu beszámolója szerint még idén nyáron megkezdődik a kiemelt beruházássá nyilvánított építkezés, és egy év múlva be is fejeződik.

– Amint oda jutunk, hogy beadhatóvá válik az építési engedély iránti kérelem, azonnal beadjuk. Ennek egy hosszú útja volt, különböző ingatlanok, magántulajdonú, állami és önkormányzati tulajdonjogú ingatlanok tulajdonjogát kellett megszerezni, ráadásul erdőterület is beszélünk, így sok minden nehezítette, komplikálta a helyzetet. Egyébként mindenkinek a jó szándékával találkoztunk, de a jog által megkövetelt időtartamokat nem lehetett ennél jobban összesűríteni. Most éppen ott tartunk, hogy néhány héten belül remélhetőleg az ingatlanok egy helyrajzi számon való egyesítése megtörténik, akkor pedig elhárul az akadály azt illetően, hogy beadjuk az építési engedélyre való kérelmet. Ahogy megkapjuk az engedélyt, kiválasztjuk a kivitelezőt, és elkezdjük az építkezést – mondta a portálnak Kiss-Rigó László megyéspüspök.

A csapat a 2016/2017-es idényben már új otthonában szerepelhet, addig viszont továbbra is Gyulán, a Grosics Akadémia felújított centerpályáján játssza majd a mérkőzéseit. A szegediek bíznak benne, hogy hamarosan feljut az élvonalba a gárda. (Fotó: szegedma.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON