Artner kifakadt: "Ez a keret nem alkalmas arra, hogy az NB I-be lépjen"

Feltöltve: 2015, augusztus 20 - 11:14 Frissítve: 2015, augusztus 20 - 11:16

Artner Tamás, az NB II-es Dunaújváros vezetőedzője szerint a mostani keretükkel nem célozhatják meg az NB I-et, ahhoz legalább még három minőségi igazolásra szükségük lehet.

Három mérkőzésen csak három pontot szerzett az NB I-ből kiesett Dunaújváros eddig a másodosztályban, ráadásul a Magyar Kupából is kiesett már, ennek hátteréről a csapat vezetőedzője, Artner Tamás beszélt.

A dunaujvaros.com cikke idézi a trénert, aki a Balmazújváros elleni, szombati 3-1-s vereségre is kitért.

- Úgy érzem, hogy Vaskó Tamás korai kiállítása, valamint a rendkívüli időjárási körülmények ellenére a csapat maximálisan odatette magát, de megint előjött az, ami már az elmúlt két mérkőzésen is, hogy megfelelő védelem, megfelelő védekezés nélkül nem tudunk eredményt elérni. Játszottunk három mérkőzést idegenben, rúgtunk öt gólt, ezzel legalább hét pontot kellett volna szereznünk. Cserébe viszont kaptunk nyolc gólt, s kielemezve ezeket azt lehet mondani, hogy súlyos problémáink vannak hátul, nem akarom azt mondani, hogy én ezt megmondtam, de mindenben igazam lett, amit én a vezetőség felé közvetítettem ezzel kapcsolatban. Ezeket ki kell javítanunk sürgősen, mert, ha sikeresek akarunk lenni, akkor ezeket a hibákat nem követhetjük el. Ami biztató, hogy a csapat, a játékosok hozzáállása példás, viszont megvannak azok a stratégiai pontjaink a csapatban, ahova, ha mód és lehetőség van rá, akkor augusztus 31-éig játékosokat kell igazolnunk, egyébként a jelenlegi keretből ezt nagyon nehezen fogjuk tudni megoldani, mert így nem beszélhetünk arról, hogy a Dunaújváros az élmezőnyben tud majd végezni.

(...) - Én nem számolgattam most, hogy milyen jelentős hátrányba vagyunk, én reálisan felvázoltam a vezetőség irányába a jelenlegi helyzetünket, s mondtam, hogy ebből megpróbáljuk kihozni a maximumot. Ez a mostani keret azonban nem alkalmas arra, hogy az NB I-be lépjen, nyilván mindent meg fogunk ezért tenni, de becsapnék mindenkit, s azért nem is tudnám vállalni a felelősséget. Jelen helyzetbe a mi edzésmunkánkat azok a játékosok bírják, akik már eddig is itt voltak. Három játékosra még biztosan szükségünk lenne, mert hiába dolgozik a csapat becsülettel, sajnos megvannak azok a hiányosságaink is, amik miatt nem tudunk előrébb lépni, s ezt sajnos rendkívül nehéz orvosolni - adott helyzetjelentést a csapat jelenlegi állapotáról a dunaújvárosi szakvezető. (Forrás és fotó: dunaujvaros.com)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON